30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jurajda 18.9.2009 11:08

Re: Projev Olivera Cromwella vůči Sněmovně reprezentantů při rozpuštění Dlouhého parlamentu

To jim je dnes třeba zopakovat v našem parlamentu!A ještě dodat že jsou řízeni z východu a za to budou trestáni výpraskem za použití bejkovců!

Jurajda 18.9.2009 11:04

Ocenění parlamentu je přepísknuté!

Ty chlapi by tam peníze měli nosit a ne ještě brát vejplatu,verbež jedna komunistická!

ladislav 18.9.2009 10:45

Svatá pravda

Není co dodat, v civilizovaném světě je v době krize běžná vláda národní jednoty, nebo čehosi podobného.Umíte si představit ty pomatence Topola,Parouba a další jak racionálně a odborně řídí tuto zemi ? Lidé, kterým neříká NIC slovo loajalita k České republice. Lidé, kteří už dávno netuší, jak žije rozvedená žena s dvěma dětmi ? Atd,atd. Souhlasím s diskusním příspěvkem - chtělo by to Cromwella. Jenomže my jsme národ Švejků a tak se bude švejkovat, dokud opravdu nebudou mít lidé co žrát.

ZW 18.9.2009 10:14

Re: Fakta.

Jak to dělal? Ve velkém privatizoval státní majetek a bankám nastavil taková pravidla (zvaná "bankovní socialismus"), že krátce poté se ocitly na pokraji krachu. Není divu, že vlády následující, kterým už k privatizaci zbylo jen velmi málo a které musely sanovat krachující kolosy typu IPB, měly rozpočty schodkové. Že se s rostoucí prosperitou nesnažily ten schodek snižovat, je chyba.

Minutus 18.9.2009 10:10

Re: Začněte u sebe, pane starosto! spotřebitelský kolaps

U těch nejvíce placených je asi problém určit, zda si své platy zaslouží. Asi jen menší část z nich, spousta se veze, speciálně v managementu a ještě speciálněji v bankách a fin. institucích. Využívají monopolního postavení a dřou z lidí peníze za nic.

Ale znám i takové experty, na kterých stojí a padá existence firmy a několikanásobek platu se jim prostě dát vyplatí. A za tyhle se právě ti lempli kryjí. U většiny "odborníků" by se vůbec nic nestalo, kdyby šli jinam. Pokud by jim tam vůbec někdo dal práci, když jsou třeba "manažeři" a nedomluví se anglicky.

Libor.w 18.9.2009 9:57

Fakta.

Pravdou je že poslední vyrovnané nebo přebytkové rozpočty prosadily vlády vedené Václavem Klause Jak to dělal přestože musel sanovat banky a komunisty totálně zničené hospodářství je záhada.Škoda že skončil na Hradě prakticky bez vlivu na cokoliv.

RomanL 18.9.2009 8:59

Re: Můžeme si za to sami

To je jedno, nejmíň 50% voličů bude volit ty, kdo jim naslibuje víc. Kde se na to vezme je trápit nebude, v nejhorším se něco znárodní... ;-P

RomanL 18.9.2009 8:55

Re: Projev Olivera Cromwella vůči Sněmovně reprezentantů při rozpuštění Dlouhého parlamentu

Teď ještě někde sehnat toho českého Cromwella... :-(

Chapefm 18.9.2009 8:55

Re: Správně!

Klice nepotrebujem,  defenestrace je vyhozeni lidi oknem, k cemu teda klice :)

Hradečák 18.9.2009 8:43

Re: Nevážení politici

Jich se totiž žádná krize díky platům, prebendám a zlodějnám vůbec netýká! Tak proč by se měli starat o lidi a o tenhle stát vůbec? Komunistické motto "po nás potopa" si vzaly za své všechny strany napříč politickým spektrem. A na  těch 8000 platu, co by jim pan R. nechal, by se museli jinak smekat. Za to, co tam předvádějí, by zasloužili Jáchymov a uranové doly. Myslím, že s. Filip by s takovým návrhem u normálních lidí bezesporu uspěl.

Le Monde 2009 18.9.2009 8:42

Re: Začněte u sebe, pane starosto! spotřebitelský kolaps

Tváří v tvář krizi je nutné se začít dělit.

Ústřední příčinou ekonomické krize je vzestup nerovnosti, především způsob, jakým bohatí přicházejí k bohatství. Ztratili svědomí. Jak ukázal ekonom Camille Landais, ve Francii stouply mezi rokem 1998 a 2006 mzdy těch nejlépe placených, kteří tvoří 0,01 procenra firemních zaměstnanců, o celých 69 procent.

To znamená každý měsíc nárust o 2800 eur! Ti nejbohatší navíc ještě žádají úlevy od státu ve formě snížených daní, a to pod pohrůžkou, že dochází k "odlivu mozků" do zahraničí, což žádná studie nikdy nepotvrdila. Je nemožné reagovat na ekonomickou krizi bez úsilí o národní solidaritu.

PS

spotřebitelský kolaps-důsledek rozevírání nůžek mezi b. a ch.

Terry 18.9.2009 8:39

Projev Olivera Cromwella vůči Sněmovně reprezentantů při rozpuštění Dlouhého parlamentu

20.4.1653

„Je nejvyšší čas, abych ukončil toto vaše zasedání, jež jste zostudili svým opovrhováním všeho dobrého a poskvrnili svými neřestmi; jste než sebranka a nepřátelé schopné vlády; jste než prodejní ničemové. Jako Ezau byste prodali svou zemi za kus bídného žvance a jako Jidáš zradili svého Boha pro pár drobných.

Je ve vás vůbec kousek dobrého? Existuje nějaká neřest, jež by vám nebyla vlastní? Nejste o nic více věřící nežli můj kůň; zlato je vaším Bohem; kdo z vás neprodal své svědomí za úplatky? Je mezi vámi jediný muž, který alespoň nepatrně hájí zájmy Commonwealthu?

Vy mrzké děvky, což jste svými nemorálními taktikami a podlými činy neznesvětili toto posvátné místo a neučinili z Božího stánku doupě zlodějů? Jste nechutně odporní celému národu; pověřili vás sem, abyste napravovali křivdy! Tak tedy! Seberte si své cetky a zamkněte za sebou. Ve jménu Boha, jděte!“

18.9.2009 8:09

Skvěle napsáno.

Skvěle napsáno, ovšem s jednou chybou: současná vláda není "úřednická", protože všechny ministerské posty jsou obsazeny dohodou politických stran. Jde o vládu velké koalice ODS-ČSSD-Zelení.

O úřednickou vládu by šlo tehdy, kdyby místa ministrů nebyla obsazena a jejich funkci by vykonávali státní tajemníci jednotlivých ministerstev. Ti ovšem ještě nejsou ustavení, protože dosud nenabyl účinnosti již osmkrát odsunutý služební zákon.

Bambásek 18.9.2009 7:45

Nevážení politici

si v honbě za mocí a penězi skutečně nevšimli, že nějaká krize existuje. Bohužel největší krize je v jejich hlavách!;-D

Didi 18.9.2009 7:44

Můžeme si za to sami

Jako voliči nedáváme dostatečně nahlas najevo, že náš hlas si zaslouží jen ten, kdo dokáže udržet nedeficitní rozpočet.

Takže soudruzi všech barev slyšte: Dokud nebude v závěrečném součtu rozpočtu položka příjmů rovna položce výdajů (samozřejmě včetně splátek dluhů, které jstenám už stačili nadělat), ani omylem nedostanete můj hlas. Budu volit ty, kteří vyrovnaný rozpočet opravdu prosazují.

Zdenek 18.9.2009 7:43

Re: Správně!

Taky by to mohly být klíče od nějakého arestu...

vkv 18.9.2009 7:22

Re: Správně!

Já bych doporučoval ty francouzáky.

Petr 18.9.2009 7:13

Nulový plat ?

Vážený pane.Vše v pořádku,ale dle Z P je zaměstnanec povinen zaměstnavateli uhradit škodu vzniklou výrobou zmetků a pakliže toto dělá s úmyslem,je to trestný čin.No a u nás je to tak,že lid je  zaměstnavatel ...Petr

Dan177 18.9.2009 6:51

Cesta do Maďarska...

No, schodek v Maďarsku je už několik let 3-4% HDP (letos bude 3,9) a příští rok je plánovám zase pod 4%. Tady se uvažuje o tom, jestli v ČR bude 7% nebo jen 5%...

V 18.9.2009 6:29

Je treba zabit Sekala

Jan 18.9.2009 4:24

Začněte u sebe, pane starosto!

Platy starostů je jedna z věcí, která pouští žilou státnímu rozpočtu. Jsou naprosto mimo realitu. Starostka v mé obci s tisícovkou obyvatel má plat kolem 40 tisíc Kč. Pro srovnání: technik ve velké chemičce s 30 letou praxí a vysokoškolskou kvalifikací bere 25 tisíc. Pan starosta Chrastavy určitě nevybočuje z řady, takže mu navrhuji. Snižte si plat na těch 25 tisíc, začněte se chovat zodpovědně! Podívejte se, kolik vaše obec zaměstnává úředníků a jestli jsou opravdu potřeba! Opět příklad z mé obce: před rokem 1989 zde funkci předsedy MNV vykonával inženýr z Agroprojektu jako bokovku s platem kolem poloviny průměrné mzdy. Teď tam sedí 3 úřednice a jejich plat odpovídá 4 násobku průměrné mzdy. .. . Zavedl bych obecní daně a z nich by se platili obecní papaláši. Druhý den po doručení složenky na obecní daň by byl kolem obecního úřadu dav z holemi a kamením a hnal by většinu darmožroutů domů. Nebo by se obec rychle připojovala k blízkému krajskému městu. Teď naopak každá čtvrť chce být samostatná, vždyť je t o další dobře ukryté koryto. A pan starosta má tu drzost kázat o rozpočtové zodpovědnosti....;-€..já snad budu vulgární

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 18.9.2009 2:07

Re: Správně!

Myslíte jako francouzský klíč, klíč na kola a podobné klíče?;-P

Hadí oči 18.9.2009 0:25

V posledním odstavci je několikrát použto oslovení "vážení politici".

Opravdu je v dnešní situaci slovo "vážení" to nejvhodnější?  Já bych znal slov . . .

Daria 18.9.2009 0:10

Správně!

A možná bychom se měli rozpomenout, kde jsme nechali klíče...!!!!