18.4.2024 | Svátek má Valérie


POLITIKA: Já snad budu vulgární…

18.9.2009

1. Politici (v Parlamentu a Senátu) schválili protiústavní novelu Ústavy a Ústavní soud jejich „ústavní“ zákon zrušil.

2. Politici (v Parlamentu a Senátu - s výjimkou zelených) se nenamáhali si přečíst nález Ústavního soudu (včetně odlišného názoru jednoho ze soudců). Kdyby to udělali, tak by museli pochopit, že Ústavní soud sděluje, že jakákoli novela Ústavy - co se rozpuštění sněmovny týče - je pro stávající volební období nepřípustně retroaktivní a že ústavní stížnost může podat každý volič. Namísto toho naopak novelu schválili rychlostí, před kterou by i Usain Bolt zbledl závistí.

3. Nedivím se ostatním politikům, že prokleli Jiřího Paroubka po jeho názorovém veletoči o 180o. Je však paradox paradoxů, že z věcného hlediska se jednalo o zřejmě první správné rozhodnutí Jiří Paroubka v jeho politickém životě. Neboť jinak by zde za pár dnů či týdnů koukali politici, vyjevení jak joja, že Ústavní soud ruší tuto protiústavní novelu a oni mají rozpuštěnou sněmovnu.

A co následuje….ČSSD, KSČM a KDU-ČSL se předhánějí v tom, jak nepodpoří ty jediné, kteří za ten neuvěřitelný brajgl nemohou - a sice úřednickou vládu.

Vážení politici, pokud jste si nevšimli, v naší zemi zuří ekonomická krize. Vážení politici, pokud umíte počítat, tak schodky ve výši cca ¼ bilionu Kč jsou tou nejlepší cestou nejen do Maďarska, ale možná i do Zimbabwe. Vážení politici, buďte rádi, že vládnou ti, kteří nejsou slepí a hluší, že vládnou ti, kteří se nebojí o své preference, buďte rádi, že vládne úřednická vláda. My všichni vyděláme na tom, že nebudou předčasné volby, neboť Vy byste byli schopni při vábení voličů naslibovat i schodek ve výši bilionu. My všichni vyděláme na tom, že bude u moci úřednická vláda pod jedinou podmínkou …že zvednete bez reptání ruce pro její návrh rozpočtu. A pokud toho nejste schopni, rozpustěte se individuálně, teď hned. Odejděte z parlamentu, když jste po tom tolik toužili, a pusťte na svá místa náhradníky. Ty, kteří Vám ve volbách dělali křoví…ti snad ještě zůstali normální. Vy jste zkazili, na co jste sáhli. Nebo opravdu chcete zničit tuto zemi? Juraj Raninec řekl, že si za to, co vyvádíte, nezasloužíte měsíční gáži větší než 8 tisíc. Obávám se, že pan Raninec Vaši práci minimálně o 8 tisíc přecenil.

Já snad budu vulgární…

V Chrastavě dne 10.9.2009

Autor je starosta Chrastavy