4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Ikarův (Okamurův) pád

Tomio Okamura, senátor a v poslední době revolucionář vystupující na akcích Slávka Popelky, zjevně nepochopil Ústavu a roli Ústavního soudu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Čapiński 12.4.2013 22:15

POZOR !!!

Vás by si měl pane Polanecký tento český lid hodně dobře zapamatovat.

J. Ráž 12.4.2013 18:31

Okamura je etalon populismu.

Dřív měl nosné téma zkorumpované politiky, když se jedním z nich stal, sláva mu vygumovala mozek a chtěl být prezidentem, pak si chtěl udobřit Wagnerovou (nemluvila s ním,že prý je populista!) a tak se přidal k frašce s velezradou,kterou s Dinsbierem organisovala a teď blbne s Holešovickou výzvou a chce udělat státní převrat. Průšvih je, že takových šašků je v obou komorách Parlamentu víc!

Š. Hašek 12.4.2013 22:47

Re: Okamura je etalon populismu.

Asi tak.

V akademii věd se ovšem teď povedou disputace, zda John je Okamura x 1.15487 a nebo naopak Okamura je John x 0.365487. A dále jiní lidoví exoti.

Jaké řecké písmeno navrhujete pro "etalon populismu"? Aby se také studentíci na gymnasiích měli co učit?

Š. Hašek 12.4.2013 16:31

Jsem zvědav,

jak "nám" to dlouho vydrží.

Mám na mysli "nové prací prášky".

Čtyřkoalice, Věci veřejné, Kateřina Jaujau, John, Michálek, Okamura, DEU - psáno namátkou a bez pořadí důležitosti.

Zřejmě ještě nějaký čas potrvá, než i u nás se bude dohadovat "vlevo" a "vpravo". myslím tím docela čitelné politické strany. A tak max tři. Zatím je u nás vždy prostřeno stále novým hlasatelům všeobecného dobra pro všechny. Zazáří, oslní, vezmou plat na volební období a .... a zmizí. A hledači už zase hledají.

J. Ráž 12.4.2013 18:36

Re: Jsem zvědav,

Aby se politická scéna zracionalisovala, a nejenom u nás, muselo by se zrušit všeobecné a rovné volební právo.

Š. Hašek 12.4.2013 21:41

Re: Jsem zvědav,

Asi tak.

V. Kobetič 12.4.2013 16:28

Souhlas a autorem

M. Varadinková 12.4.2013 13:29

Taky jsme Okamurovi kdysi fandila

i když předvedl sem tam úlet, přece jen mi připadal docela rozumný. Ale od jisté doby je jeho působení už jen jeden permanentní úlet.

Prostě Tomio z té politiky dokonale zblbnul v rekordním čase. Dříve, než stačil udělat/navrhnout něco rozumného, se sám dokázal dokonale znemožnit.

J. Kanioková 12.4.2013 14:00

Taky mě to dost překvapilo, měla jsem ho za třeskutého realistu..

J. Aspirin 12.4.2013 18:00

Re: Taky mě to dost překvapilo, měla jsem ho za třeskutého realistu..

Nechci se vytahovat - ale p. Okamuru jsem prokouknul téměř okamžitě... (a to o mě říkají, že jsem na "prokoukávání" naprosto tupej). :-))))

J. Kadeřábek 12.4.2013 16:23

On nezblbnul, ale pochopil, že

masu svých budoucích voličů musí hledat mezi kupci zboží firmy Best a teda těch, kteří chtějí slyšet jednoduchá a rázná řešení. Tak se jim snaží vyhovět. A nejen on.

M. Prokop 12.4.2013 21:38

Re: On nezblbnul, ale pochopil, že

Ano.

S. Rehulka 12.4.2013 12:11

Už asi před pěti, žesti lety, .....

....mi moje sestra posílala výstřižky z novin, s texty a články pana Okamury. Pokud jsem věci, o které mluvil trochu rozuměl, většinou jsem s ním souhlasil a zdálo se mi, že nejen v českých mediích, ale i v politickém životě, by pan Okamura zasluhoval uplatnění. Podotýkám, že můj pohled byl tím pádem jen z druhé ruky, protože už leta žiji v Austrálii.

Ovšem, když se v České republice začalo schylovat k volbě nového presidenta, byl jsem docela udivený, jak se vcelku vyrovnané názory pana Okamury začaly měnit, jak začal "vztekle dupat nožičkama", když nebyl vybrán mezi kandidáty na prezidentůru. Nevím, ale zdá se mi, že jeho další, skoro anarchistická činnost ukazuje na jeho nevyrovnanost a mrzí mě, že jsem se v něm zklamal.

J. Vyhnalík 12.4.2013 13:04

Re: Už asi před pěti, žesti lety, .....

Já jsem Tomia Okamuru poprvé zaznamenal zhruba před 12 lety, kdy si ho do ČRo pozvala redaktorka na povídání o japonském pohledu na Česko a českém na Japonsko, o podnikání atd.

Zapůsobil na mne velmi sympaticky, mluvil otevřeně o řadě věcí a dokázal nabídnout neotřelý a racionální pohled. Od té doby jsem ho sledoval pravidelně a moje sympatie přetrvávaly.

Občas se sice dopustil nějakého zjednodušení, ale to se přece dá podnikateli v cestovním ruchu odpustit.

Bohužel, s tím jak rostly jeho politické ambice, nechával se stále více a více strhávat k populistickým výrokům, které sice snadno bodovaly v jeho videoblogu, ale scházel jim pevnější základ. Stále častěji sám sobě odporoval.

Jeho senátorská kandidatura byla už otevřeně postavená na odmítání standardních demokratických pravidel a prosazování nestranické politiky založené na poctivých osobnostech (rozumějme Okamura).

K. Krejčů 12.4.2013 16:48

Re: Už asi před pěti, žesti lety, .....

No - a co je vlastně špatného na nestranické politice. Ta stranická se nám moc nevyvedla, nemyslíte? Nemyslíte. Prostě, bude to chtít čes.

J. Vyhnalík 12.4.2013 20:19

Re: Už asi před pěti, žesti lety, .....

Zkuste Vy myslet a studovat. Poradím Vám témata: Jak dosáhne jedinec (případně společnost) většiny při hlasování? Jak zvládne jedinec (případně společnost) nastudovat a pochopit všechny projednávané zákony? Kdo bude společnost řídit? Ideální je osvícený diktátor, ale jak ho vybrat? Nakonec i tomu vydrží ta osvícenost maximálně pár let.

M. Pernický 12.4.2013 11:51

Hlídací psi nedemokracie.

 Podle mého soudu,řečeno, je velmi špatnou lidskou vlastností ze své význačnější pozice napadat slabší nebo nezúčastněné a tvářit se přitom jako nositel jediné pravdy. Média všech typu,tuto sílu a moc mají a je cítit. Rétorika tohoto typu ,je používana bez ohledu na system a má co nejvíce poškodit a znemožnit jedince,nebo skupinu ,jevící se jako potenciální nebezpečí pro pochlebovače současných mocných a jich samých .Popelka , Jančura,Švihliková,Okamura. Jakmile se objeví typ,který naznačí způsob vylepšení stávajícího vládnutí,odstranění zjevných chyb,objeví se naší záchranci a vpřed za zářnou budoucnosti.

V. Mlich 12.4.2013 10:07

Taky jsem kdysi Okamurovi fandil

Měl jsem dojem, že ve srovnání s těma, co fušovali do zákonů před ním, by snad mohl být chytřejší. Došlo mi teprve když se začal angažovat v té vlastizrádné žalobě, že to bylo z bláta do louže.

Z. Švrček 12.4.2013 11:19

Re: Taky jsem kdysi Okamurovi fandil

A tím si také plným právem zasloužil svoji z různých zdrojů složenou přezdívku "Pitomio Kanimůra"

F. Eliáš 12.4.2013 8:52

Jsme hodně naivní

Hodně lidí sedlo Okamurovi na jeho populistické kecy. Je to zajímavé. Mám kamaráda, který mu věří každé slovo. Až bude starší, bude vhodným objektem pro ty zločince na předváděčkách kuchyňského nádobí.

J. Barto 12.4.2013 8:56

Re: Jsme hodně naivní

"Populistické keci", to je nezbytná výbava našich politiků, pokud chtějí v českém dolíčku uspět.

Jeden z nich sedí( po jejich úspěšném použití) na hradě.

Tak proč se tak divíte panu Okamurovi??!

K. Frauknecht 12.4.2013 8:26

Je to tak

Je zajímavé, že z těch "38 statečných" se zviditelňuje sám. Myslím, že je to jasný důkaz toho, že celá žaloba byla jen gestem (mávat za odcházejícím se jim asi nechtělo :-)) a většině žalobníčků, jistě těm s právním vzděláním, bylo jasné jak to dopadne.

A. Nováček 12.4.2013 8:24

Ikarův pád.

Advokát zlodějů a zločinců Polanecký vyjevil opět svá moudra.

P. Čech 12.4.2013 7:54

Pane Polanecký,

pokud pan Okamura a nebo kdokoliv jiný Vaše články nečte, chrání si tím své zdraví. Jsou totiž neuvěřitelnou snůškou nesmyslů, nepravd, výmyslů a exhibicionismu. Zjevně nedokážete vidět věci v souvislostech a z Vašich článků přímo čiší neznalost čehokoliv. Stavíte se tak na úroveň politiků a ostatních novinářů. Novinářů, kteří nemají ani tušení o věcech obecných, zato o nich zasvěceně píší. Odpovím jen na jedno vaše tvrzení. Proč nebyl pan Okamura připuštěn jako kandidát do prezidentské volby? Bylo to na základě zákona č.71/2012 sb, jehož článek 56 je v příkrém rozporu s nejméně dvěma články Listiny základních práv a svobod. K tomuto se Ústavní soud dosud nevyjádřil, zato Vy, drze, ano. Nikdo, zdůrazňuji, nikdo, neprokázal (ani se o to nesnažil) že by podpisy pod kandidaturou pana Okamury byly byť jen v jednom případě falešné. Zato Vy si osobujete právo to tvrdit. Dokažte to! Teprve potom budou rozumní lidé brát Vaše články vážně. Takto jen kalíte vodu a lžete. Lžete jako ostatně většina novinářů, kteří si nezaslouží svobodu slova.

P. Kolář 12.4.2013 8:10

Re: Pane Polanecký,

Pane Čechu,k tomu,abyste se zesměšnil,přece nepotřebujete tolik slov.Stačilo přece jenom říci,že zákony jsou špatné,protože si to myslíte Vy.A že Ústavní soud by se měl s Vámi radit,než se dopustí dalších omylů.

P. Čech 12.4.2013 8:30

Re: Pane Polanecký,

Pane Koláři, zákony jsou špatné obecně a to nikoliv proto, že si to myslím já, ale proto, že tomu tak je. To, nač narážím, Ústavní soud neposuzoval, poněvadž nikdo k tomu nedal podnět.On totiž Ústavní soud sám od sebe nedělá nic. Na straně druhé si ovšem dal do vínku opravdu demokratickou skutečnost. Občan nemá právo se na něj přímo obracet (moje vlastní zkušenost). Není mi známo, že by se ÚS dopustil nějakého omylu, zato vím, že zjevné rozpory mezi zákony a ústavou, mezi ústavními zákony mezi sebou bez podnětu neprojednává.  Toto v našem "demokratickém" státě nedělá nikdo a podle toho to potom vypadá. Abych byl konkrétní.Vyhledejte si, prosím, čl. 56, odst. 5 zákopna č.71/2012 sb a čl.1 a čl.21, odst.4 Listiny základních práv a svobod. Položíte-li si tyto články a zákony vedle sebe a posoudíte logicky jejich souvislosti, musíte nutně dospět k závěru, že jsou spolu v rozporu. Znovu opakuji, o tom Ústavní soud nerozhodoval, ikdyž by měl. Sice nikoliv podle toho, zda mu to nařizuje nějaký zákon, ale z podstaty věci. A o tom je veškeré dění v ČR. Nikdo za nic nezodpovídá, všichni do všeho kecají a nikdo se(až na opravdu malé výjimky) nechová racionálně a logicky. Ano, to si myslím já a možná snad ještě i někdo jiný.

R. Jonák 12.4.2013 8:43

Re: Pane Polanecký,

Vy jste takové hovado, že to až zaráží. A to se prosím jmenujete Čech. Nechtěl byste se nechat nějak přejmenovat? Mám s tím totiž problém, protože já jsem také čech a to mně dehonestuje (tedy jenom díky vám, jinak jsem na to hrdý).

J. Dlouhy 12.4.2013 12:46

Re: Pane Polanecký,

Pane Cech, ja si to myslim take. Zaklad chyby je ponechani komunistickych zakonu a ustavy.

P. Schuster 12.4.2013 8:41

Re: Pane Polanecký,

Pokud si ještě pamatuji, tak se na listinách neprokazovalo jestli jsou podpisy falešné, nebo pravé (to ani technicky nejde), ale další údaje (jméno, adresa) u lidí, kteří podepisovali archy petenta pana Okamury neseděli a chybovost byla nad hranici požadovaného limitu.

P. Lenc 12.4.2013 9:01

Re: Pane Polanecký,

Pane Čechu, vaše trapnost začíná dosahovat velikosti pana Okamury.Vaše pohrdání parlamentní demokracií a vaše následná argumentace v každém vašem příspěvku svědčí pouze o naprostém nepochopení, co to demokracie vlastně je.Vaše pojetí, to je pojetí páně Popelky a Okamury.A to je totalita.