17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Ideály a rituály

Návštěva prezidenta ČLR v Praze, mimořádná událost v moderní české historii, znovu ukázala rozpor mezi světem politickomediálním a světem běžných lidí, o kterém mluvil prezident republiky při své návštěvě Sněmovny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lancik 23.4.2016 6:58

Stereotypni argument

Zastancu a priznivcu sblizovani se Cinou a Ruskem proti zastancum prava Tibetu na samostatnost je obvinovani, ze o Tibetu vi budto malo nebo nic. Jak moc o Tibetu vi soudruh Jicinsky? Havlovi pratelstvi Dalajlamou vytyka, proc mu nevytyka pratelstvi s Nelsonem Mandelou? I kdyz mu jiste neunika, ze dva jmenovani maji spolecne boj proti bezpravi zrovna tak jako Havel za casu kdy byl vezen jako Mandela.

Priznam, ze i ja mam znalosti Tibetu jako prumerny Evropan tedy povrchni. Jedno vsak vim jiste: Tibetane si nepreji byt soucasti Ciny a aktivne za svoji svobodu bojuji a hlavne jsou ochotni za svou svobodu umirat, kolik se jich jenom upalilo? Taky Jicinsky to vi, ze padli Tibetane Cinany nezastavi, jdou pres mrtvoly, hory mrtvol, miliony mrtvol. Soudruh Jicinsky to dobre vi, byl clenem te strany ktera nese za ty miliony mrtvol zodpovednost. I soucasny cesky prezident byl clenem te strany.

J. Babička 23.4.2016 4:23

poznámka

Autor je bývalý poslanec ČSSD, to řéká vše. Proto ta chvála čínských souruhů, hned do toho zamíchal palestince, nakonec nutno jí s proudem, trend moderní evropské levice je antisemismus. Krátce politicky korektní článek

V. Plocek 23.4.2016 1:25

POLITIKA: Ideály a rituály

Další pan filosof, starající se o Čínu. To že to již není stát s rudými knížkami by snad měl vědět každý trochu vzdělaný člověk. To že konat demokraticky ve smyslu uvolnit dění v těch miliardách obyvatel , což požaduje tak zvaná. opozice, by byla nejen čínská ale celosvětová katastrofa . Což ukazuje v miniprovedení naše společnost se svými 1o miliony obyvatel, kde se vedení státu často chová jak v Kocourkově, a obyvatele ji to často stejným způsobem navrací. Osobně si myslím, že by "méně demokracie" neškodilo u nás, a po tom co předvedly norské soudy v případu s vrahem tak i v celé Evropské a možná i světové společnosti. Já osobně považuji požadavek za větší demokracii jako akt dalšího oslabení naší civilizace.

D. Bokr 23.4.2016 0:21

Vážený pane Jičínský

Bylo by mnohem lepší, kdyby jste se seriozně zajímal a nějak řešil průšvih ČSSD ohledně pana Altnera, než se staral o Čínu či Tibet.