2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Ideály a rituály

Návštěva prezidenta ČLR v Praze, mimořádná událost v moderní české historii, znovu ukázala rozpor mezi světem politickomediálním a světem běžných lidí, o kterém mluvil prezident republiky při své návštěvě Sněmovny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Babička 23.4.2016 4:23

poznámka

Autor je bývalý poslanec ČSSD, to řéká vše. Proto ta chvála čínských souruhů, hned do toho zamíchal palestince, nakonec nutno jí s proudem, trend moderní evropské levice je antisemismus. Krátce politicky korektní článek

B. Volarik 23.4.2016 7:59

Re: poznámka

Autor je také bývalý bolševický poskok, obdivovatel předsedy Maa....

V. Plocek 23.4.2016 1:25

POLITIKA: Ideály a rituály

Další pan filosof, starající se o Čínu. To že to již není stát s rudými knížkami by snad měl vědět každý trochu vzdělaný člověk. To že konat demokraticky ve smyslu uvolnit dění v těch miliardách obyvatel , což požaduje tak zvaná. opozice, by byla nejen čínská ale celosvětová katastrofa . Což ukazuje v miniprovedení naše společnost se svými 1o miliony obyvatel, kde se vedení státu často chová jak v Kocourkově, a obyvatele ji to často stejným způsobem navrací. Osobně si myslím, že by "méně demokracie" neškodilo u nás, a po tom co předvedly norské soudy v případu s vrahem tak i v celé Evropské a možná i světové společnosti. Já osobně považuji požadavek za větší demokracii jako akt dalšího oslabení naší civilizace.

D. Bokr 23.4.2016 0:21

Vážený pane Jičínský

Bylo by mnohem lepší, kdyby jste se seriozně zajímal a nějak řešil průšvih ČSSD ohledně pana Altnera, než se staral o Čínu či Tibet.