28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLITIKA: I have a Czech dream

Na televizní obrazovce se objevila tvář nového ministerského předsedy České republiky. Pohlédla do očí milionů diváků. Ministerský předseda pravil:

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 30.5.2016 10:56

Re: Vítací spolky Ruska

Zdaližpak víš, soudruhu, kolik toho zaneřádila URA za ty léta okupace? O tvé lebeční dutině však rozhodně netřeba pochybovat.

I. Mertl 30.5.2016 10:24

Upozornění!

Článek je jen chorobným horečnatým snem p. V. Vlka staršího, se skutečností zaplať pán Bůh to nemá nic společného.

Z. Švrček 30.5.2016 10:22

Pane Vlku,

souhlas, ale s jedinou výjimkou- proto jen poznámku k těm neziskovkám. VŠECHNY přestat podporovat z peněz daňových poplatníků. Stát tady není pro charitu. Kdo koná skutečně záslužné dílo, jistě si na ně peníze sežene od uvážlivých, slitovných a charitě nakolněných občanů. Proč? Protože vždy musí padnout jedna zásadní otázka: kdo posoudí záslužnost? Státní úředník? Nikoliv. Pouze občan to dokáže v místě kde žije a ten je oprávněn rozhodnout, co se svými pěnězi udělá. Stát, nemá-li být nabubřelým hypertrofovaným útvarem, jakým se i pod vlivem EU stal, má jen několik základních funkcí a ty přestává plnit právě proto, že rozhazuje a plýtvá mimo ně, roztahuje pařáty, ovládá více a více soukromou sféru, řídí, a kontroluje i to ce nemusí a i to co nesmí. Proto se nedostává peněz, proto třeba sbíráme víčka od petek na náročnou léčbu dětí a podobně. Jen na ty neziskovky jde ročně přes půl miliardy přímých dotací ze státní kasy.

P. Hlosta 30.5.2016 10:06

Dost bolo stresů!! ;-))

Článek mně naplňuje stresující beznadějí. To bude patrně chyba autora. Mohl by nějak povzbudit, ale on ne a ne. Výčet nemožností v našem státě je skutečně na pováženou. Kdyby autor uvedl možnosti namísto nemožností .... . Třeba tu, jak se dá nakrást vytunelením, nebo jak vybabrat s povinnými odvody státu, aby nesnižovaly ziskovost, případně jak neplatit beztrestně dluhy, etc. ..., to by byla skutečně povzbudivá informace.

Už tak má člověk stresů dost. Z těch se dá i omarodit. ;-))

K. Frauknecht 30.5.2016 9:42

Re: Krásný článek,

Jo jo. A ještě bych k českému voliči přidal ono Salieriho motto "Žehnám průměrnosti!" (Formanův Amadeus) :-))).

M. Mýval 30.5.2016 9:25

ozubenec je naprosto sqělej

Stačí nasadit protézu jako v Knoflíkářích a běžný občan nepozná, kterou tvář vidí, když se soudruh premiér hluboce klaní Bruselu

I. Bičiště 30.5.2016 9:06

Re: Vítací spolky Ruska

zatím jsem zde zaregistroval jen jeden spolek, který tu vítal příjezd americké kovbojské armády.Ta tu zaneřádila vzduch svoji bojovou technikou,poničila trochu silnic a odtáhla někam do pobaltí.

Divadlo se bude opakovat příštím rokem,kdy se budou vracet zpátky do Německa.

I. Bičiště 30.5.2016 8:59

a pak se probudíme...

a pak se probudíme a z televizní obrazovky na nás zírá dobře živená zubatá pleš premiera Sobotky. Z tohoto premiera,který je naprosto nekontraverzní, klanějícího se hluboko k zemi mají v Bruselu radost.

Sobotka a ministr zahraničí Zaorálek se naučili lezt po kolenou před vládnoucí trojkou Junckerem,Schulzem a Merkelovou. Od našich vládnoucích činitelů už neuslyšíte nic co by narušilo harmonii a dobrou náladu v dobře placených kuloárech EU.

A tak to bohužel je.

M. Malovec 30.5.2016 8:39

Kdo to dá

do volebního programu vyhraje volby. Nutno jej však následně, pokud nebude plnit, zastřelit.

M. Valenta 30.5.2016 8:35

Vítací spolky Ruska

už jsou dávno založeny a Číny se právě zakládají.

P. Lenc 30.5.2016 8:09

Krásný článek,

krásné sci- fi.Tato země bohužel žádného Orbána nemá.Nebo má, ale ten zvolen jistě nebude.Sliby a koblihy, na to český volič dá.

P. Sulc 30.5.2016 6:52

Re: Jo, pane Vlku, to je jenom

Doufam, ze vam kroupy neco nerozbily a ze je mate OK. Jen me napada, za za 48 let jsem tu nikdy zadne kroupy nevidel. Ale to si nechci stezovat, to ne. Kde na te Moravew zijete? Ja byl jako ucednik v Tesle 2 roky ve Valasskem Mezirici.internat byl vmizernem stavu, ale dnes je to nadhera, Zerotinuv zamek V pulce padesatych let to slava nebyla,ted je to pekne zrenovovano.. Zit v Cesku, hned bych se tam odstehoval, ac jsem z Prahy, dal bych rozhodne prednost venkovu. Teda, bejt rozumne zdravej, s doktorama to tam asi bude horsi. A dnes zadna jedovatost, co se s vami deje? Nejste nejak ve sve kuzi? No nic, mejte se prima,

M. Červeňák 30.5.2016 6:31

No jo, ale co s tím

když naše ozubená pleš není víc než taková veš...

V. Vaclavik 30.5.2016 6:31

Re: Ne-vladni, Ne-ziskove - Ne-pripustne.

Jinymi slovy, s takovymto programem byste pane Vlku dopadl stejne, jako ti, kteri v tom osmdesatem devatem cinkali na Vaclavskem namesti klici, kterym byla ta revoluce posleze ukradena.

Tim nerikam, ze meli dobre, nebo i treba spatne cile, anebo vubec uskutecnitelne cile, vime ze byly havlovskeho pravdolaskovskeho druhu, vetsinou cile jakoby kvetinovym detim ze sedesatych let z oka vypadlych. Ale zustava, ze jim ta revoluce byla ukradena, stejne jako byla ukradena tem vsem disidentum, protoze ti byli vudci tech cinkacu...

Nektere ty revolucni cile byly zadouci, tedy nesocialisticke, objektivne dobre, ale zpusob jak se tech cilu dobrat byl mekkce socialisticky, tedy havlovsky, a proto jich nejenze nebylo, ale ani nemohlo byt dosazeno. Tenkrat sice socialismus bylo spinave slovo, prim hral kapitalismus, ale to byla jen slova, jen povrch, jen detske prani deti, ktere neco videly, a chtely toho vysledky, ale nemely potuchy, jak to funguje (asi jako ten znamy priklad tzv. 'kargo kultu', kde si domorodci postavili jakoby letiste s tim, ze prileti kovovi ptaci a privezou dobre veci). Vsak je take dnes kapitalismus opet spinave slovo, jako jim bylo za toho naseho minuleho rezimu, tak dalece jsme to dopracovali.

J. Prikner 30.5.2016 6:17

Pane Vlku, přesně jste vyjádřil moje mínění

Je to přesná definice toho, co by měl říci příští ministerský předseda. Bohužel zatím nikde není vidět osobnost , která by po zvolení byla mocna tohoto vyjádření. Neexistuje žádná strana , která by prezentovala skupinu osob, schopnou vést s Bruselem, Berlínem, Washingtonem i Moskvou takovýto konstruktivní dialog.

B. Martinák 30.5.2016 6:13

Re: Vlk na hrad! Nebo aspoň ke Konvičkovi.

Jednoho známe , je tu od nás ze Slovenska Richard Sulík, kéž se jich objeví víc.. Perfektní článek, jako by psal i o Slovensku..

V. Vaclavik 30.5.2016 6:11

Ne-vladni, Ne-ziskove - Ne-pripustne.

Bohuzel ani tento ministersky predseda nejde patricne do hloubky, nejde na vec principielne, tak rikajic. Vsechny Ne-neco jsou z principu veci slunickarske, pravdolaskovske uskupeni, i kdyz nektere mohou mit ve svem popisu aktivitu jinak treba i chvalyhodnou. Stat by nemel podporovat - ani prispevky ani danovymi ulevami - i treba jinak chvalyhodne cile skupin obcanu, jestlize nema sklouznost na sikmou rovinu statu pletouciho se do zivotu obcanu, snazici se jejich zivoty hnest ku obrazu svemu, cili byt sam aktivisticky!!

Pokud obcane na takove aktivity nemaji prostredky, anebo jsou pro ne dane neunosne, pak to stat nema resit ulevami, vyjimkami z danoveho rezimu pro libozvucne aktivity, ale ma jit do sebe a zamyslet se nad vysi zdaneni veskerych aktivit obcanu jako takovych, vcetne beznych aktivit vydelecneho, podnikaveho druhu - protoze nejsou snad tyto, anebo nemely by takoveto aktivity obcanu vubec ty nejvice libozvucne? Zasluzne? Protoze prece odkud jinud jdou dnes ty penize na ty prave, libozvucne obcanske aktivity? Ne snad prave od tech vydelecnych, podnikatelskych aktivit?

Asi vetsine lidi, kteri nebudou vylozne proti, by takovyto konkretni vycet stacil, ale je to malo, neni to principielni, uplne stejne jako ohledne toho prohlaseni o neziskovkach, nevladkach, jak jsem to tu nadnesl. Temer, nebo dokonce o vsech bodech by slo rici neco podobneho, vice do hloubky, vice osetrene, aby kdyby k necemu takovem prece jen doslo, aby to nebylo jen zlepseni na par let, nez bychom zase sklouzli po sikme plose zpet tam, do zla, ze ktereho bychom jen nakratko vysli. Asi jako jsme jen na pet az deset vysli ze zla komunismu v tom osmdesatem devatem, nez se to postupne zvrhlo do dnesniho zla.

J. Jurax 30.5.2016 3:48

Re: Jo, pane Vlku, to je jenom

Ne pěknej, alébrž škaredej, zato velikej VŮL. Zdravím, pane Sulci :-)

J. Jurax 30.5.2016 3:45

Re: Vlk na hrad! Nebo aspoň ke Konvičkovi.

Ale kuš ... spíš jest na místě úvaha, zda Vy svou repliku píšete střízlivý. Protože vysoký stupeň ožralosti by Vás sice nemohl omluvit, ale aspoň by mohl vysvětlit vysokou míru stupidity Vašeho textu.

A mimochodem - vidíte Vy při Vašem vzdělání někde politika, co by mohl zastavit z Bruselu a Berlína dirigovaný rozklad Evropy?

I když nelze vyloučit, že Vy ten rozklad vítáte ...

P. Sulc 30.5.2016 3:33

Jo, pane Vlku, to je jenom

krasny sen, vidte? A probuzeni, to bude o to horsi a trpci. Ale alespon ze mame obcas pekne sny. Ale ze ten Malecek dole, ze to je peknej vul, co?

P. Dvořák 30.5.2016 1:49

Re: Vlk na hrad! Nebo aspoň ke Konvičkovi.

Podle tohoto debilního principu, jehož autorství vám jistě nikdo nebude upírat, by každý, kdo se nějak vyjádří k určitému problému, by měl od té chvíle veškeré svoje úsilí zaměřit na odstranění toho problému.

To tedy máte problém. Přečtěte si první větu z nadpisu vašeho "příspěvku". Ani se mi ten hnůj nechce nazývat příspěvkem.

P. Maleček 30.5.2016 1:01

Vlk na hrad! Nebo aspoň ke Konvičkovi.

Prý tu žádný takový politik není coby zastavil z Bruselu a Berlína dirigovaný rozklad Evropy. No a co brání slovutnému Vlkovi dát se na politiku a to o čem tak roztomile píše prosadit.

Zrovna teď Konvička shání nové kusy a i na hradě, podle toho jak Vlk píše by se našlo místo. Zvlášť když si pochvaluje sílící Rusko.

Tož Vlku odhoď falešnou skromnost a hurá do toho! A hlavně nepřestat chlastat. Střízlivý nic podobného nenapíšeš.