19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Hyenismus Petra Fialy

Předseda ODS Petr Fiala a kandidát SPOLU na premiéra kritizoval na Twitteru počty zemřelých na covid-19 v Česku. Podle něho jde o selhání vlády. To je nejhorší způsob zneužití pandemie v politice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Josovič 5.6.2021 11:52

jestli myslíte Petra Fialu, tak s Vámi vřele souhlasím.

Š. Hašek 5.6.2021 13:42

???

Z. Jiroušek 5.6.2021 10:08

Ani jedna statistika není pravdivá. Ve většině případů zahrnuje všechny případy, kdy u zemřelého byla identifikována přítomnost viru v dutině nosní. Minimun zemřelých bylo pitváno. Projděte se po ulici a podívejte se, kolik lidí má nadváhu. Což je jedna z význačných příčin úspěšného ataku covidu. Ovšem lidi, kteří mají hlavu na to, aby jím nepršelo na mandle, se snadno vyblbnou a snadno ovládají. A na strachu se krásně vydělává.

J. Kindl 5.6.2021 11:03

Můj známý lékař dětský kardilolog, který místo toho aby léčil děti byl na covid oddělení. Když jsme se jej ptal,jak je na oddělení covidu, říkal přetékáme. Ptal jsem se jej, co to znamená. On mně řekl, že se mám podívat na oddělení a pochopím. Leží tam jeden tlouštík vedle druhého. Musí je obracet chlapy. Sestry je neotočí. Covid je slizniční nemoc a programově nezabíjí. Umírají ti, , co mají oslabenou imunitu a to jsou zejména obézní. Na ně žádná vakcína nezabere. Jsme netlustější národ v Evropě a ze 177 zemí světa zaujímáme 87 míst ve světě.

J. Kadeřábek 5.6.2021 12:55

No myslím, že Černošky (třeba ty co jsem viděl v TV při povodních v New Orleans) nás bohatě trumfnou. Nepracují, jsou na dávkách a celý den čumí na bednu a konzumují kýble zmrzliny.

J. Černý 5.6.2021 16:21

Ležel jse s covidem v nemecnici a řekl bych, že řada sester přetékala a přesto žily. Chránily se.

Romská menšina má také velkou nadváhu a nezdá se, že by nějak umírala. Zapomnělo se na kuřáky !

J. Nevrkla 5.6.2021 9:48

Kritizují vládu za zbytečná a nic neřešíci opatření a zákazy ale Fialová a Bartošova opozice jsou ještě ubozejsi, zřejmě by nas omezovaly ještě více.

Stále více se ukazuje, že těm statistikám nelze moc věřit, podvody na všech stranách do plusu i mínusu.

L. Lešnovský 5.6.2021 8:38

A co žumpoidní vystoupení estebáka Babiše. To že vláda a zvlášť soudruh Babiš svým zmatečným řízením státu, to vám pane Bartoň nevadí. Dodnes jsme z očkovaním na chvostu Evropy.

I. Polák 5.6.2021 8:46

Na někoho se snad vakcíny nedostávají ? Proč opozice , konkrétně Spolu, nevyhlásí "pojďme se v našem zájmu oočkovat"? Do teď řvala, že vakcíny nejsou!!!

A vy si prosím doplňte vzdělání. Stále se ještě v české gramatice rozlišuje "s" a "z". Jste z toho očkování nějaký ztumpachovaný.

L. Beneš 5.6.2021 8:50

Oni nechtějí o možnost vakcinace připravit ty, kdo to víc potřebují. A pokud jde o to"s" a "z" nenaučil se to od Poláků?

I. Polák 5.6.2021 20:42

Husy jsme spolu ,pokud vím ,nepásli, takže netykat. Český pravopis ...s kým , čím .

L. Beneš 6.6.2021 6:46

A kdo komu tyká, ty chytrolíne?

S. Donát 6.6.2021 12:11

Tak kromě toho, že píšete, kdo co chtěl napsat, tak se také rozčilujete nad tím, co nikdo nenapsal? A udělejte si jasno v používání interpunkčních znamének, když už tedy jiným kritizujete pravopis.

Š. Hašek 5.6.2021 9:07

Premiér ČR vystoupil jako premiér. Měl snad Fialovi a Němcové předat klíče od kanceláře???

Stále štěkající psíci ho zkrátka vytočili. Mě by vytočili ještě víc. Je znát, že nepřišel z nějaké posluchárny politologie. To by nám tak ještě scházelo!

Z. Lapil 6.6.2021 8:52

Je otázka, čím to je, že jsme na chvostu Evropy (nebo EU?), pokud je to vůbec pravda. Já se, když byla vyhlášena ta možnost, přihlásil, a do týdne jsem měl první pigáro (ve velkém centru je to trochu pásová výroba, ale jde to ráz na ráz) a termín na druhé. Mé milované dokonce volala obvoďačka, že bude mít dne toho a toho vakcíny a jestli si ji má napsat.

Neboli podle toho, co vím, očkování funguje víceméně podle potřeby. Připomínám: první dávku má zhruba třetina lidí, přičemž podle novinářů má zájem asi tak 50% lidí, takže "v procesu" je nějakých 60% zájemců. Což nezní tak zle.

Rodinný příklad nezájmu: má se čerstvě 18tiletý očkovat? Usouzeno, že když se teď přihlásí, dostane 1. dávku možná těsně před prázdninami a na druhou se bude nejspíš muset vracet z tábora, což za tu srandu nestojí, zvlášť když příklady z okolí hovoří o tom, že pokud je s očkováním problém, tak po druhé dávce. Ne že by někdo umíral, ale on i jeden dva "spací" dny jsou na táboře, notabene pro vedoucího, příliš. Neboli že po prázdninách času dost.

Babišovi v téhle souvislosti vyčítám jediné: už od září se vědělo, že někdy koncem prosince bude k dispozici očkovací látka a že budou potíže se skladováním. Tvrdím, že už někdy během listopadu se mělo řešit a vyřešit, co se stane, až přijede první kamión. A to celý "výrobní cyklus", včetně takových věcí, že "až řeknu teď, ty a ty nanosíte do téhle tělocvičny tyhle židle a takhle rozmístíte tyhle zástěny a než se stačí vytvořit fronta, budou doktoři na značkách a a lidi budou jen nastavovat ramena a všechno půjde jak po másle".

J. Kindl 5.6.2021 8:11

Vláda podcenila koronavirou pandemii, vydávala chaotická a často nesmyslná nařízení, neprováděla trasování a tak nevěděla, kde se covid šíří na příliš dlouhou dobu zavřela školy, nezajistila včas dostatek certifikovaných vakcín, snažila se o nákup neschváleného Sputniku a je zodpovědná za 30 000 úmrtí. Mnohým vládě vyhovoval strach z covidu a to jim umožnilo zvyšovat své příjmy plundrováním veřejných rozpočtů a tyhle penězovody se jen tak zabrzdit hned nepovede.

V. Petr 5.6.2021 8:35

Za úmrtí na covid nese hlavní odpovědnost opozice a veřejnooprávní média, která sabotovala karanténu jak mohla. "Programem" opozice v boji s pandémií bylo rozvolňování a kompenzace!

I. Polák 5.6.2021 8:39

R^R^R^

Ještě v září Fiala "nechápal" proč roušky! Je to neskutečná drzost.

L. Beneš 5.6.2021 8:52

Jen neinteligentní chasník není schopen změnit svůj názor. Kdo v tomto smyslu hovořil?

J. Pokoutný 5.6.2021 9:06

O nutnosti rozvolnění v loňském létě nemluvě.

J. Farda 5.6.2021 9:39

28. ledna 2020 se ministr zdravotnictví Adam Vojtěch při interpelacích v PS, při odpovědi na dotaz poslance (MUDr.) Svobody, zda si vláda uvědomuje pravděpodobný příchod nové pandemie, a v sektoru zdravotnictví je připravena, při ujišťování, že je vše připraveno, mírně (ironicky?) usmíval. Citace: "Poslanec ODS Bohuslav Svoboda 28. ledna žádal v Poslanecké sněmovně konkrétnější informace, jak se příslušné úřady na případnou epidemii připravují. Upozorňoval, že situace se může prudce měnit a že dopady mohou být vážnější, než se zdá. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch odpověděl, že „toto je nový virus, je to nemoc, která dosud není prozkoumána, my nemáme ani úplně detailní informace od Světové zdravotnické organizace o tom, jak přesně se tato nemoc přenáší, jaká je forma přenosu, jestli to je dotekem, kapénkovou infekcí atd., takže zatím skutečně víme poměrně málo.“ Dále ujistil, že „všichni dělají, co mají, všichni vědí, co mají dělat, a není důvod k jakékoliv panice“. Vysvětlil, že v Česku funguje Národní referenční laboratoř, která má dostatečné kapacity. Podle ministra: „Nemyslím si, že je něco, co bychom zanedbali, nebo že bychom nebyli na něco připraveni.“ Dále tvrdil, že situaci ohledně roušek prověřoval u dodavatelů a zjistil, že roušek je dostatek. Návrh na projednání věci nezískal dostatek hlasů, poslanci vládní koalice se hromadně zdrželi hlasování." https://cs.wikipedia.org/wiki/Pr%C5%AFb%C4%9Bh_pandemie_covidu-19_v_%C4%8Cesku

Hodnocení dodejte laskavě sám. ;-)

J. Kindl 5.6.2021 10:52

Já jsem jejich smyl ve veřejném prostoru, nechápal od května 2020 do současné doby. Nikdo nepředložil jediný, malinkatý důkaz, že covid se šíří venku na ulici v přírodě.

J. BROM 5.6.2021 18:07

Nikdo nepředložil jediný, malinkatý důkaz, že covid se nešíří venku na ulici v přírodě.

J. Sedlář 6.6.2021 8:15

Nikdo taky nedokázal, že proti covidu nepomáhá poskakování na jedné noze. Pepíku vyskoč.

L. Netolická 5.6.2021 12:52

Ne Fiala, ale Babiš nechápal proč v září roušky, Vojtěch musel ustoupit. Babiš chtěl místo covidu řešit zahrádkářský zákon. Tak to u populistů bývá, když VŠE podřizují tomu, aby vyhráli ve volbách. A bylo před volbami.

M. Josovič 5.6.2021 11:54

přesně tak. Vzpomeňte na hostinu opozice v čele s Ferim, přítelem všech děvčat, na Karlově mostě

L. Beneš 5.6.2021 8:51

Milé děťátko, na covidové hysterii rejžuje nejenom vláda, ale snad každý, kdo má do zadečku otvor.

J. Kombercová 5.6.2021 9:17

Jen vy ne. To je ten problém.

L. Beneš 6.6.2021 6:45

A vy tedy také?

D. Polanský 5.6.2021 7:28

Každý dělá co může, to platí i na stratéga Fialu, který má zatím jedinou strategii: pomlouvat.