7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Hurá za pukem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
huhu 18.12.2006 11:18

cesta ven ? jen přeběhlík...

žádná jiná cesta, kromě "cesty zrady" na voličích ani teoreticky ze současné situace není. Bud zradí strany uzavřením velké kolalice, nebo poslanec stranu přeběhlictvím. Pokud Paroubek zablokoval možnost předčasných voleb, není jiné cesty, kromě "zrady" ani k těmm volbám.....Osobně si myslím, že ODS se 100 bolševiky ve sněmovně stejně vládnout nemůže. Jediná cesty je ta, kterou Topol avizuje, to je využít strychu bolševiků z předčasných voleb a návratu z poslanecké vyžírky "ke strojům" a spojovat každý zákon s hlasováním o důvěře a tím možností vypsání voleb. Jak dlouho tohle vydrží, jak hluboko bolševici mohou klesnout - odsouhlasí tak i zákon o rovné dani ?

Zebra 18.12.2006 11:54

Milé huhu,

Vezmeme-li za prokázanou vaší premisu, že bolševici (míněni zřejmě poslanci ČSSD a KSČM) mají strach z odebrání poslanecké vyžírky a že jsou (dle vašeho mínění) implicitně zcela bezcharakterní (jak by jinak mohli příslušet k levici, že), máte vyhráno. Tyto kreatury schválí cokoliv, nejenom rovnou daň, aby jim zůstala vyžírka zachována. Modrým se tedy, za vašich předpokladů, otevírá široká cesta k zářivě azurovým zítřkům pravicové utopie, která bude poprvé na zemi realizována v té naší kotlince střediskové, čímž zde nastane spontánní ráj ve všech myslitelných ohledech, pravicoví praktici a teoretici budou k nám proudit v procesích a na hranicích bude muset být vztyčen bytelný val na obranu před ekonomickou imigrací. Gloria in excelsis Topol !

Vlasta.on 18.12.2006 12:34

Re: Milé huhu,

Bohužel to zevnitř, parita ve vládě,zablokují černí a zelení. Tedy azurové zítřky, bohužel, nehrozí. Ale jinak má huhu pravdu.

huhu 18.12.2006 14:05

Re: Milé huhu,

ano pochopil jste to dobře. Být socanem je charakterová vada. Dnes být socanem znamená souhlasit s ideologií parazitismu a násilí. U lidé charakterově vadných vyznávajících vyžírandu, což je každý socan včetně poslanců lze čekat, že předložené zákony ODS schválí. Ostatně nedávno ředitel dělnické akademie politolog a poradce Zaorálka soudruh Jelínek avizoval Paroubka jako "reformátora čssd"....;-)

Zebra 18.12.2006 10:59

Blbci kam se podíváte,pane inženýre !

Všude, kde je dvoukomorový parlament, totiž mají součet křesel lichý. Nejspíš proto, aby v nejdůležitějších otázkách, o kterých rozhodují obě komory, nedošlo k plichtě – pitomci jedni. Někde mají lichou dolní a sudou horní komoru, jinde vice versa. Škoda, že zároveň s odhalením poněkud omezeného a unáhleného duševního pochodu ohledně výše uvedeného odhalil pan inženýr i detaily své tělesnosti. Alespoň nějaká luzná iluze nám mohla zůstat.

huhu 18.12.2006 11:19

Re: Blbci kam se podíváte,pane inženýre !

třeba v USA je sudý počet senátorů, ale v případě plichty je rozhodující hlas šéfa...

gerontusinza 18.12.2006 10:37

Pane Mlejnek, chybí mě pohled politologa skutečného.

To skutečně si myslíte, že lze takovouto vzniklou vládu lehce odvolat? Ale no tak. Vládu může schválit většina přítomných poslanců, ale odvolat jen většina ze všech poslanců (tj minimálně 101 požadujících poslanců). Chápete důvody této bitvy? Já samozřejmě ano. Protože schválit Topolánkovu (respektive Paroubkovu) vládu, znamená nedovolit opozici odvolání těchto vlád. Kapišto?

huhu 18.12.2006 11:21

Re: Pane Mlejnek, chybí mě pohled politologa skutečného.

podstatné je dostat se k předčasným volbám. Se 100 bolševiky v zádech stejně ODS dlouhodobě vládnnout nemůže. Problém je, že vyděšený Paroubek předčasné volby blokuje a preferuje zradu na voličích - velkou koalici..:-/

Saul 18.12.2006 8:46

Tak nevím.

Nevím totiž, proč byl tenhle příspěvek napsán, pokud nebylo jeho účelem sebezviditelnění autora cestou útoku na prezidenta. A je to útok intelektuálně dosti ubohý - autor v podstatě vychází z toho, jak by postupoval sám, kdyby byl (nedej pámbu) prezidentem.

Tak ještě nejvíc mi z toho textu vyplývá, že politolog je ten, kdo se za politologa prohlásí (a musím konstatovat, že to není pouze tento text a pouze tento politolog, který mě k takovému závěru přivádí).

Jirka 18.12.2006 8:24

Ve hře je strategický plán.

Mýlíte se. Ve hře je jasný strategický plán pana Paroubka taktizovat tak, aby se stal premiérem a sestavoval vládu. Mluví o nepřijatelnosti programu trojkoalice, který ještě neexistuje, mluví o  úřednické vládě do doby, než se strany dohodnou aby získal čas. Přitom myslí pouze na to, jak to udělat, aby se stal premiérem on.

gerontusinza 18.12.2006 10:41

Samozřejmě pane Jiří že právě o to jde. Re: Ve hře je strategický plán.

Jenže o to jde oběma stranám, což je samozřejmě chválihodné. Jen jeden ovšem může vyhrát. Když už nevyhraje lepší, měl by vyhrát aspoň slušnější. On vám to pan Langr s p.Kubicem již dostatečně vysvětlili, ne?.;-)

jerry 18.12.2006 11:41

Re: Samozřejmě pane Jiří že právě o to jde. Re: Ve hře je strategický plán.

Stále jen nechápu, proč tak slušný a vzdělaný člověk jako Vy , ještě nevstoupil do politiky, pane inženýre. Zřejmě se Paroublb s Dráthem bojí Vaší konkurence.:-)

Jirka 18.12.2006 13:59

Re: Re: Samozřejmě pane Jiří že právě o to jde. Re: Ve hře je strategický plán.

Nejsem inženýr, jsem doktor pedagogiky. Do politiky jsem za KAN vstoupil s nadšením v lednu 1990. Když jsem zjistil, kolik karieristů vstupuje do politických stran a jak putují mezi stranami (Jandák z KAN do ČSSD),  tak jsem s aktivní politikou nechtěl mít nic společného.

jerry 18.12.2006 14:21

Re: Re: Re: Samozřejmě pane Jiří že právě o to jde. Re: Ve hře je strategický plán.

Přehlídl jste se, to patřilo gerontovi. Já jsem totiž vyluštil jeho Nick a on mně za to nemá rád.

Semiramis 18.12.2006 11:54

Re: Samozřejmě pane Jiří že právě o to jde. Re: Ve hře je strategický plán.

Tak to jsme zajedno, pane gerontusinzo - Paroubek je opravdu MNOHEM NESLUŠNĚJŠÍ !!! ;-)

Jirka 18.12.2006 13:52

Re: Samozřejmě pane Jiří že právě o to jde. Re: Ve hře je strategický plán.

Já si myslím, že špatnější a nečestnější člověk, než je pan Paroubek snad ani neexistuje. I když o mnoha dalších mám také své mínění.

jirka.s. 18.12.2006 16:43

Re: Re: Samozřejmě pane Jiří že právě o to jde. Re: Ve hře je strategický plán.

 Obdivuji Vás, Jirko, jakých eufemismů dovedete použít pro nechutného, otlemeného a grázlovského šíbra ze IV. cenovky RaJe.!

honzak 18.12.2006 7:15

ve státě s

blbou ústavou asi opravdu rozhodne náhoda. Mohl by mi pan politolog sdělit důvod, proč má sněmovna 200 křesel? Aby se dobře pořítala %? Nebo je zatím něco hlubšího a moudřejšího, co obstarožní, obtloustlý a olysalý inženýr nepochopí?