29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Roman 15.2.2008 9:43

Re: Re: Re: Re: I když absolutně vyloučit zmobilizování davů na podporu pseudosociálních požadavků pochopitelně nelze

To jsem na mysli neměl. Spíš to, že tyhle pocity jsou naprosto irelevantní a nezmobilizují žádný dav. Tak jako v roce 89

Realista 15.2.2008 8:59

Vítězný únor? A co doma všichni zdrávi?

Zapomínáte ve svém článku na jeden ohromný paradox! A to ten, že levice a zelení v podobě Švejnara volí paradoxně pravicově zaměřeného kandidáta, který má nepartné odchylky v myšlení a vnímání pravicové politiky od Klause. Snad jiný názor na ekonomické reformy. Takže Vítězný únor pro pravici? Pak jistě, král odchází, ať žije král. ;-D Jinak je váš článek ve srovnání s Vítězným únorem opravdu blábol. Od Vás to ovšem o to více překvapí.;-D

jinec 15.2.2008 9:32

Re: Vítězný únor? A co doma všichni zdrávi?

Váš příspěvek je jen dokladem toho, jak povrchní je v zemi znalost J. Švejnara. Nálepku pravicového ekonoma mu dali média, navíc zcela neprávem. Tento člověk dospěl a žil v USA - tedy v prostředí, kde se svět nedělí pravo - levě. Z jeho publikovaných prací i současných postojů jednoznačně vyzařuje levicové vidění světa. Že je v názorové shodě se zelenými a socialisty je jen přirozený důsledek, nikoliv paradox.

Bimbo 15.2.2008 16:46

Re: Re: Vítězný únor? A co doma všichni zdrávi?

Ano, to je pravda, naši příbuzní v Americe, kteří ho znají, říkají totéž.

František 15.2.2008 8:13

Pan Bystrov to vidí moc komunisticky

Jde jen o volbu prezidenta. Komunisté předvádějí své tanečky: ukáží nám tvářičku Janičky a pic ho, hlasy dají tomu svému. Kdo to bude? Jan Švejnar asi ne, toho si komunisté nevychovali. A tak po dlouhých tahanicích a vytrvalosti VK opět po pěti letech mu potvrdí mandát.

Shodou okolností volba prezidenta je v únoru, ale dělníci již továrny obsazovat nebudou. V dnešní době je větší nebezpečí, že úředníci zaberou své úřady, těch dělníků stále ubývá, jajich mzdy jsou ale opravdu mizerné, ten kapitalismus dělníkům skutečně neprospívá.

Harry 15.2.2008 8:58

Re: Pan Bystrov to vidí moc komunisticky

"ten kapitalismus dělníkům skutečně neprospívá." no vite ja jsem v tom budovani komunismu prozil skoro cely zivot, ale nevsiml jsem si, ze by se OBYCEJNY delnas mel nejak zavratne dobre. Spis me prekvapilo jake maji male platy a jak se na ne kasle (umyvarny napr.). Nejlip se meli vselijaci vedouci obchodu s nedostatkovym zbozim, melouchari, kteri po praci brali "cista ruka", vekslaci atd. Akorat na Prvniho Maje mohli delnici radostne jasat, to se povolovalo bez omezeni. 

Claudius 15.2.2008 10:33

Re: Re: Pan Bystrov to vidí moc komunisticky

Ve vašem příspěvku k hodnocení Bystrova mě scházelo už jen popsání front na banány a nemožnost cestování.Složitější věci,o kterých píše Bystrov,třeba o sociální solidaritě atd.,to vám uniká.Ale pochopte,že Bystrov jen vyrábí publicistické zboží,to je řemeslník jako jiný,jeho noviny se musí prodávat.Kdybyste měl příležitost dříve studovat,zjistil byste,že ti veksláci tady zajišťovali původní akumulaci kapitálu.Vy jste měl v ruce jen kuponovou knížku,oni reálné peníze,Učit se,učit se...viďte pane Bystrove?

Pete 15.2.2008 8:11

Jak rád by Paroubek byl Gottwaldem

dnešních dnů. Osmičkový letopočet tu máme! Tak jen to spustit, statečný lid český něco vydrží. V hlavě toho taky moc nemá.

jiří 15.2.2008 8:47

Re: Jak rád by Paroubek byl Gottwaldem

Paroubek by byl horší než Kléma . Hašek a jemu podobní jsou schopni všeho. zaštiťují se pracujícím lidem a tomu se nedá věřit

Koloděj 15.2.2008 12:22

Re: Re: Jak rád by Paroubek byl Gottwaldem

Před chvíli mluvíl Mejtřík, On mudel být sjetý a fest, nebo potřebuje ¨akutní psychiatrickou pomc

Pišta 15.2.2008 7:22

Únor vítězný?

Autorovi unikla jenom maličkost, skutečnost, že ti zlí socani tady vládli minulých osm let.Celou tu dobu se mohli kdykoliv spojit s komunisty a naplnit děsivou vizi, před kterou varuje. Čím si vysvětluje, že to neudělali? Skandující dav v ulicích kupodivu vyřvával hesla o Koloťukovi a Paropraseti a o ODS se nikdy nezmiňoval. Proč?  

MeKu 15.2.2008 7:38

Pane, jste blbý nebo navedený?

Uvědomujete si rozdíl mezi "chtít" a "moci". Pokud by totiž zasedl na hradě ten správný kašpárek, pak už by mohli. Bohužel.

MeKu 15.2.2008 8:19

Pane, jste blbý nebo navedený?

Uvědomujete si rozdíl mezi "chtít" a "moci". Pokud by totiž zasedl na hradě ten správný kašpárek, pak už by mohli. Bohužel.

Öman 15.2.2008 9:01

Re: Únor vítězný?

Proč? Před Paroubkem k tomu nebyla v ČSSD politická vůle. Ač byli předchozí premiéři ČSSD (ti před ním) jacíkoliv, měli alespoň dostatek slušnosti či zábran se s tamtěmi otevřeně nepaktovat.

VLK 15.2.2008 10:43

Re: Únor vítězný?

Že se nespojili? A co potom poslední rok Roccovy vlády? To nebylo spojení s komunisty? Ano, ve vládě neseděli, ale všechny zákony se prosazovaly jen v rámci této "nekoalice".

No... 15.2.2008 6:47

A je datum s OSMIČKOU na konci, navíc !

To bude průs...švih !

šakal 15.2.2008 1:15

FAŠISMUS za dveřmi...

"Socialisti a zelení před volbou potvrdili dohody o volebních procedurách. Ráno je ignorovali a jakoby se nic nedělo, navrhli postup, který vynechává jednu komoru - hlasování s předem jasným výsledkem (standardní fašistický postup). Volali při tom, že tento výsledek hlasování je logický a nejdemokratičtější, protože to chtějí čtyři strany z pěti (standardní fašistická technika). Volali, že zastupitelé nemohou rozhodovat bez kontroly veřejnosti (standardní fašistická technika). Všem čtyřem vůdcům se to líbilo, jen dva si toho byli plně vědomi (standardní fašistické schizma slabších a silnějších vůdců). Dokonce se to jeden z těch dvou - plus jeho zástupce - pokusil maskovat fanatickým projevem (standardní fašistická technika). Někteří socialisté a dokonce i jistý radikální bolševik pochopili, že se stali titěrnou součástí totalitního stroje a pokusili se získat zpět svoje zastupitelská práva a důstojnost (standardní, někdy jen podvědomá reakce slušnějších lidí). Dva nezávislí debilové nepochopili vůbec nic a ztratili důstojnost a zastupitelská práva úplně (standardní chování pomatenců toužících po světlech ramp ve fašizující atmosféře). Vše se dělo za silného povzbuzování médií a davů v mediích (standardní fašistická technika). Běžný fašistický trik je zfanatizovat davy, provést něco nepěkného (zapálit parlament, urazit hlavu státu, někoho lynčovat apod.) a v nastálém ruchu pak dosáhnout nedemokratickým způsobem na moc pomocí nenápadné (oni tomu  říkají „nenapadnutelné“) mocenské technologie za hranicí demokracie...

šakal 15.2.2008 1:17

FAŠISMUS za dveřmi...dokončení

Duče Puchejř slintal v TV kolikrát chtěl, Topolánek si nakonec dokázal jen jednou postěžovat za hromadou lidských těl (standardní důsledek fašistického jednání). Politologové se zpočátku nechovali jako politologové, protože si mysleli, že jde jen o běžný televizní chleba; když pochopili, že stojí před problémem, který svého času čelili jejich dědové v Itálii, Německu, Maďarsku, Polsku nebo Rumunsku, tak občas něco věcně poznamenali. Nic víc! (Tak tohle je snad jediný problém - politologové totiž vznikli až po skončení éry fašismu...) Jediná demokratická strana ve sněmovně nakonec konstruktivně (???) přistoupila na předem připravenou hru (standardní výsledek fašistických technik). Kdyby byl zvolen Jan Švejnar, jednalo by se o standardní fašistický puč, ne o komunistický převrat, a je jedno, jak si ti lidé říkají, nebo jakou barvou se natírají. Pan Hašek ovládá techniky šikany a manipulace se zákonodárci naprosto dokonale. Dovedu si ho živě představit s hnědou čapkou a v rajtkách v čele zástupů. Pana Liška umí také pěkně pozvednout hlas... Tož, to jsou ty mladé neotřelé tváře nové politiky (standardní fašistické označení)."

...Tohle jsem našel na webu a trochu se při tom vyděsil... :-/

baltahsar 15.2.2008 1:33

Re: FAŠISMUS za dveřmi...dokončení

Tak to už nehulte ;-)

68 15.2.2008 4:06

Re: Re: FAŠISMUS za dveřmi...dokončení

 Nerad Vás ruším v samomluvě Baltahsare a nerad vstupuji do Vašich štěků, ale chci být milosrdný. A tak hodlám poskytnout nevyžádanou pomoc. Jestliže se přinutíte opatřit si, a také s vypětím přečíst poslední knihu Jonaha Goldberga  “Liberal Fascism”, je docela možné, že se ještě na konci své dráhy vzpamatujete a ten fašismus, ve spojení se současným liberalismem a levicí všeobecně, pochopíte. To pochopení Vás pak také přiměje přestat hulit úplně, nebudete to už tolik potřebovat.

Rudý Baron 15.2.2008 10:03

Re: FAŠISMUS za dveřmi...dokončení

Šakale, děsíš mne !

Zrovna čtu už podruhé "Zákulisí Třetí  říše " od Zbyňka Války a i když je to kniha nevelká, je třeba přemýšlet na každou větou. Tak, jak jsi to popsal, to vcelku sedí, ale já mám pocit, že spíše na druhou stranu. Tohle, co popisuješ, vidím spíše jako manýry a metody stalinské. A protože z těch dvou historických vlků toužících polknout nejdřív Evropu a pak Svět  (fašista x bolševik) vyhrál ten druhý, jde z toho strach...

jen pro ilustraci o čem je mimo jiné ta kniha : jistý pan Suvorov ( ne maršál, ale historik a pravděpodobně agent ) tvrdí, že Barbarossa byla snahou předejít plánovanému útoku Stalina na západní země Evropy. I proto útočilo řádově desetinásobně menší množství sil, než byl obránce. A počáteční úspěch ( je dokazováno ) útočníka spočíval právě v tom, že napadený měl vojska připravená na útok, tj. velké masy vojáků u hraniční čáry ( připomínám v Polsku, které obsadili společně s útočníkem před pár měsíci..), hromady nemaskovaných zásob taktéž v první linii a veškerá letadla nastrkaná na letištích co nejblíže Německu. Za touto masou nebyla prakticky žádná obranná linie, protože se s bráněním nepočítalo! A tak dobře provedený mechanizovaný útok s momentem překvapení ( který prokazatelně byl!) způsobil zhroucení aktivních armád. A mobilizace zbývajících 9/10 potenciálu SSSR stála čas po který prohrávali. Autor knihy tvrdí, že plánem Barbarossa nebyl mimo média ( řečeno moderně ) nadšen nikdo, počínaje Hitlerem, generály konče. Brali to jako předčasné vyřízení mocenského soupeře z donucení...

no..nám by to bylo dost jedno. U jedněch ýbermenšové ( podlidi ) a u druhých pracující lid s vymytým mozkem...měli jsme si vzít příklad z Finů...

xic 15.2.2008 14:11

Re: Re: FAŠISMUS za dveřmi...dokončení

Rezun (píšící pod pseudonymem Suvorov) sice dokázal upozornit na různé rozpory v oficiální sovětské historii (o některých se mimochodem vědělo už předtím, ale teprve on se systematicky začal věnovat jejich vyhledávání), ale jeho vojensko-historické úvahy mají asi tak stejnou hodnotu, jako neustálé mudrování Ericha von Dänikena o návštěvě mimozemšťanů v minulosti.

A nezapomeňte, že jde o bývalého agenta-přeběhlíka, t.j. o člověka, kterému nelze věřit ani "nos mezi očima".

Tohle je navíc téma spíš na samostatnou diskusi/článek...