27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Hra o radar

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Helios 3.9.2009 22:34

Zbytečné kafrání

Jeví se mi toto kafrání zcela zbytečným a prosyceným zblbnutím z již překonaných rolí mezinárodních vztahů a odcházejících postav, nesoucím v sobě dávno překonaný pohled na svět jako na polarizovaný a technicky i filosoficky překonanou záležitost. A také je třeba vidět, že - jak tu někdo již jinými slovy poznamenal - na našem případném souhlasu, jakkoliv fanatický by mohl být, ve světě vůbec nic nezávisí.

Větší vlastenec 3.9.2009 14:16

Radar je SMRT, rakety jsou ŽIVOT !!!

Přátelé a soudruzi, musím opět pozvednout svůj hlas. Pravičáci a jiní zrádci národa se v diskuzi "činí", my vlastenci-internacionalisté nemůžeme mlčet.

Náš prvořadý národní zájem je obnova socialismu. To je snad každému jasné. Ale nyní se musím vyjádřit k problému "radaru". A to z toho důvodu, že k obnově socialismu v naší vlasti dojde možná až příští rok, pokud se nám nepodaří prosadit konání předčasných voleb. A to by mohlo být pozdě.  :-(

Pokud by pravičáci a jiní zrádci národa povolili agresivním kruhům USA stavět Radarovou stanici Brdy, znamenalo by to konec našeho národa. ;-( Protože naši bratři, velký národ Ruský V, by nemohl strpět tak bezprecedentní ohrožení svého východo - a středoevropského území. Výbuchy ruských mírových jaderných raket nad středem české kotliny by znamenaly naši smrt a zánik.

Zato opětná instalace sovětských (dnes tedy ruských) mírových jaderných raket do podzemních sil v Brdech (vybudovala je naše Československá lidová armáda v polovině 80.let) by neznamenala žádné ohrožení naší bezpečnosti. R^ Protože agresivní USA by se s nimi opět smířily.

>-  Ruská federace - záruka našeho návratu mezi nejvyspělejší národy západní Asie !  Volte ČSSD a KSČM !  >-

Katr 3.9.2009 13:32

No tak si ten radar Petříku

vymodeluj z rákosí a hlíny.Domorodci v Tichomoří tak vyrábějí letadla, když dostanou chuť na americkou čokoládu.;-D

ps 3.9.2009 14:02

Re: No tak si ten radar Petříku

No když jsme dostali chuť na americkou čokoládu za rusáka, tak jsme mohli činit to samé.

nup 3.9.2009 14:05

Re: No tak si ten radar Petříku

Nebo si koupit levnější a lepší Orion... ;-P

ps 3.9.2009 14:20

Re: No tak si ten radar Petříku

Levnější? Velmi by mě zajímalo kolik si průměrný Američan mohl před rokem 89 za svůj plat nakoupit americké čokolády a kolik české čokolády si mohl nakoupit průměrný Čech ve stejném období za tu svou almužnu. A jestli byla lepší to nedokážu posoudit, nemohl jsem porovnávat jelikož čokoládu ze zahraničí jsem si před rokem 89, jak už bylo výše uvedeno, mohl tak leda vymodelovat.

. 3.9.2009 14:26

Re: No tak si ten radar Petříku

americká čoko je hnusná, Milka je lepší

Pamětník 2 3.9.2009 18:36

Re: No tak si ten radar Petříku

To si toho moc nepamatujete.Navíc jste hodně odběhnul od tématu radar.Já si jen myslím,že pořád pod někoho patříme a pořád si s námi budou dělat co chtějí.Stačí se vrátit zpět ,jak jsme oplývali suverenitou od Rakousko-Uherska,kdy snad padlo nejvíce Čechů a Slováků za císaře pána.Od té doby jsme uplatňovali armádu jen v cizích službách a dnes  zase pomáháme ostatním zemím.

Katr 3.9.2009 14:25

Re: No tak si ten radar Petříku

Ty švýcarské byly rozhodně lepší.Ostatně jako vše, co není z USA.:-)

ps 3.9.2009 15:07

Re: No tak si ten radar Petříku

americký radar je rozhodně lepší než rusácké tanky. ;-)

Martin 3.9.2009 15:12

Re: No tak si ten radar Petříku

tak,napiš si úkoly,připrav na zítřek potřebné sešity,ať má úča z tebe radost.:-D

jirka.s. 3.9.2009 15:40

Re: No tak si ten radar Petříku

Že ty ses nedávno díval na ten "zériál" " My všichni  školou povinní" ? Nevidím totiž jiný způsob,  jak by ses ausgerechnet ty domákl, jak to chodí ve škole!!!  8-o

ps 3.9.2009 15:41

Re: No tak si ten radar Petříku

co tím chtěl básník říct?

Katr 3.9.2009 16:12

Re: No tak si ten radar Petříku

My ještě nějaké máme?;-D

ps 3.9.2009 17:21

Re: No tak si ten radar Petříku

no my ne,  ale rusáci kteří na nich přijeli je furt mají.

Pasáček koz ve Vermontu 3.9.2009 13:17

Rusové a radar

Ti smradlaví mužici v láptích vedení zlým Medvěděvem jsou známí svojí tupostí. Přesto jim však neuniklo, že USA má ve světě stovky vojenských základen ve 150 zemích (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_States_military_bases) a další přibývají. V posledních letech v Kosovu, Iráku a Afganistánu, další se připravují v Bulharsku, Rumunsku, Gruzii a Ukrajině, (http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=12400), České republice a Polsku. Americké vojenské základny se stále přiblížují k ruským hranicím. Samozřejmě nejde o zlý úmysl, je to jen náhoda.

Americká zahraniční politika je snadno předvídatelná. Řídí se doktrinou Mr. Bushe: Zdemokratizujeme bombami každý stát, o kterém prohlásíme že ohrožuje USA (http://en.wikipedia.org/wiki/Bush_Doctrine). Fakta nás nepopletou. Jestliže má tento nepřátelský stát nějaké užitečné přírodní zdroje, tím lépe. V poslední době to byl Afganistán a Irák, který, jak každý pokrokový demokrat ví, bezprostředně ohrožoval USA a celý svět svými zbraněmi hromadného ničení. (http://www.msnbc.msn.com/id/7634313/ ). Na řadě je ted´ Irán, Pakistán a Severní Korea.

A ti pitomí Rusáci stále odmítají věřit, že americké vojenské základny v Čechách a Polsku nejsou proti nim. Asi proto, že jednu bleskovou válku dost nedávno zažili a o další příliš nestojí. A také ví, že vítězů ve válce se nikdo nesmí ptát, jestli byli v právu, nebo mluvili pravdu. Proč se ti mužici tolik bojí demokratizace ?  Vždyt´ občané Iráku i Afganistánu si americkou demokratizaci velice pochvalují. (http://www.msnbc.msn.com/id/32249034/ns/world_news-south_and_central_asia)

nup 3.9.2009 13:57

Re: Rusové a radar

To je divný, kde je jirka.soudruh? ;-D;-D;-D

kabelka 3.9.2009 15:58

Re: Rusové a radar

A já bych ti, hošššo, nestačil ???

Achab 3.9.2009 14:14

Re: Rusové a radar

Pastevče, dobře ti platí? A chutná ti jidášův groš?

Marat 3.9.2009 13:13

Fuj radaru a USA,.

Spojené Státy mají prostředky a možnosti, jak ubránít své území bez toho radaru v ČR, dokonce kdekoliv jinde. Cokoliv takového dělat v ČR je pro USA převelice riskantní a pro ČR naprosto nepotřebné. Češi se nepřátel nebojí a na množství nehledí, proto žádnou obranu od jiných nepotřebují. Vždy se přece dokázali ubránit sami, že ano? Češi jsou přece statečnější a odhodlanější k boji a obraně země, jak třebas Finové, či Izraelci. Tak nač by je měl chránít někdo jiný. Když pomoc, tak jedině od mocného dubiska na východě. Eurpa má hrůzu z české bojovnosti a proto se každý války chtivý stát území Českého velestátu vyhne velikým obloukem. A tento radar by byl pro statečný český lid hrozbou, že by se mu případný váolečník nevyhnul a sesla Sodomu na statečný český lid. Na Česká města a vesnice. Hrůza pomyslet,jakou hrozbou, jakou zkázu by ten radar znamenal pro tu nejskvostnější území světa, který nám celý svět právem závídí a na co my jsme tak hrdí. 

Já jsem také proti radaru v ČR. Škoda každého penny, každé kapky potu a každé kapky  krve pro takový statečný lid, jakým jsou češi.

Tak tak čecháčkové, ať bojují a krvácí jiní i za vás, jen když se vám vůbec nic nestane. Žádná škoda, prostě nic. Tak jen souložte a papejte a starajte se aby takový národ nezanikl. Celý svět má přece povinost pečovat nezištně o vaše blaho.

Pravděpodobně by ste neměli proti radaru v ČR nic, pokud by měl chránít jen vás, ale nikoho jiného.

Honza II 3.9.2009 13:46

Re: Fuj radaru a USA,.

Už si se udělal ? Teď si zajdi k lékaři,třeba se to ještě dá rozehnat práškama.:-D

ps 3.9.2009 14:03

Re: Fuj radaru a USA,.

Zřejmě s tím máš zkušenost když to tak doporučueješ.

Nevěřící Tomáš 3.9.2009 11:44

Radar

 Je neuvěřitelné, kolik jinak celkem inteligentních lidí v české kotlině soustavně nechápe, že o takovýchto otázkách se vždycky s konečnou platností rozhodne na lince mezi Kremlem  Bílým domem.

petrph 3.9.2009 11:13

Možná začít od začátku

Museli by jsme vědět , co je strategickým zájmem USA - mít v blízkosti potenciálního útočníka základnu pro zjištění prvního úderu (která se dá kdykoliv obětovat), a nebo strategické území, které chce USA ovlivňovat a bránit (jako např. své základny v Tichomoří po jejich obsazení Japonci za 2.světové války).  Když ještě přidáme současnou váhu  veřejného mínění (nikoliv u nás, ale v USA) pak si  někteří  vzpomenou na závěr války ve Vietnamu v  roce 1973, kdy USA (po dohodě s komunistickým Vietkongem) evakuují vrtulníky své poradce a zbylé vojáky, zatímco do Saigonu vjíždějí severovietnamské, tanky, aby si to vypořádaly  s místní demokracíí

Známe odpověď na tuto otázku????

xy 3.9.2009 11:11

Kde stojí radar v Izraeli?

Těžko by si ho kdokoli normální nechal postavit padesát kilometrů od hlavního města a na dohled od města okresního. To Izraelci jsou jinačí pašáci. Postavili XBR  v Negevské poušti, kde případná protiakce nevyvolá žádné ztráty na životech.

Vodník 3.9.2009 10:51

Všechny tyto plky...

...o "možných příjmech v budoucnu" a o "možných výhodách i pro Rosko" nezastřou to, že zastánci radaru chtěli - buď za peníze nebo z blbosti - s podporou české vlády (tedy té předešlé) obětovat české území a jeho obyvatele zájmům AMERICKÉ národní obrany.

USA by jistě rády zvětšily plochu na mapách vyšrafované

oblasti zemí, v nichž mají svou vojenskou základnu. Na tom samo o sobě

nic překvapivého ani zákeřného či záludného není.

Ovšem když o totéž usiluje Rus, je to nebezpečný aggresivní imperiální Mongol...:-/

Sid 3.9.2009 12:06

Re: Všechny tyto plky...

No a neni? Vite, co delali Rusove na uzemich, ktera dobyli ve 2.WW?

Jarda 3.9.2009 20:46

Re: Pokud jde o 2. sv. valku

Bylo jen v Berline ohlaseno milion pripadu znasilneni a odhadovan dalsi milion neohlasenych, doslo k hromadnemu drancovani a loupeni (Leon Uris "Armagedon" jako Zid nemuze byt podeziran ze sympatii k nacistum). K podobnym udalostem dochzelo i u nas a vsude kudy prosla ruda armada.

gerontusinza 3.9.2009 10:25

Proto taky není možní volit TOP a ODS, jinak budou občané títo země sloužit jako živý štít zájmům USA

Libovolná vláda vzešlá ze sněmovních voleb však - z libovolných pohnutek - může opět rozhodnout o znovupředložení těchto smluv k projednávání a vyjádření souhlasu či nesouhlasu Parlamentu

tento radar není v zájmu lidí ani EU ani ČR  - neslouží naší obraně, naopak zesiluje možnost napadení i včetně  vyprovokovaného..;-O(Y)>-8-o

jirka.s. 3.9.2009 11:24

Re: Proto taky není možní volit TOP a ODS, jinak budou občané títo země sloužit jako živý štít zájmům USA

Ale no tak, gerontosaure, tohle už je úplně zbytečné !!! Vždyť tady už přece každý ví koho ty volíš!!! (Y)

Autor: gerontusinza IP: 78.41.22.xxx Datum: 28.08.2008 10:18

"....O budoucnosti radaru lze po volbách amerických i našich otevřít rozhovory, aniž by do Brd rovnou vyjela demoliční četa......" mě zbývá jediné..... budu prvně v životě volit KSČM    fakt se vám to docela daří