30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
František 1.12.2005 22:05

Pojistit lze kdeco...

auto, domek, firmu, zájezd, nedbalost a přemnoho dalšího. Funguje to čistě na komerční, smluvní bázi a každý má možnost volby - co pojistit, co ne a když ano, v jakém rozsahu, za kolik a u koho. Technicky vzato je možné stejně pojistit zdravotní péči. V řadě zemí to funguje. Potom na tom ale nelze přihřívat politickou polívčičku. U auta si platíme povinné ručení a kdo chce  ještě havarijní. Možností volby má bohatě a není vidu ani slechu, že by do toho některý politik vrtal. Vše se odehrává v rovině dodavatel služby - zákazník. Ptejme se tedy ekonomů a zástupců pojišťoven, jakou koncepci a za kolik jsou schopni nabídnout pro zdravotní péči. Pokud to bude přijatelné, prosazujme to. Potom můžeme MZ poslat do háje a se šéfem a ještě dost ušetříme.
Kony 1.12.2005 20:20

Odírači všeho

ODSáci se již od začátku naučili škubat kořist dohola. Kořisti ubylo vrchního peří, ale ještě pod křídly zůstalo. Je tam méně vidět. Honem, honem, než to oškubou ostatní. Hospodyně slaboduchá. Zatracený Rath...
beran 1.12.2005 16:15

Alespoň je s Rathem veselo

V naší politice se za těch cca 16 let nadělalo neplech hromady a škod za bilion, ale pobavili jste se s Koženým, Krejčířem, Mackem, Grossem a hromadou dalších? Já ne! Ovšem když se do toho pustí Rath a vedle něj ještě sedí Paroubek a přizvukuje mu, tak to je lepší, než Manéž Bolka Polívky.
Janus 1.12.2005 17:00

Re: Alespoň je s Rathem veselo

Svatá pravda - ale nesmíme zapomenout, že k úspěchu značnou měrou přispívá i tu aktivní, tu pasivní účast "modrého křoví".
Ladislav N. 1.12.2005 12:35

Velmi dobrý článek vystihující současný stav věcí.

Někdy si říkám, jestli jmenováním Ratha ministrem se Paroubek nechtěl zbavit Ratha jako obtížného soupeře - šéfa ČLK. Jeho špatné vlastnosti jsou veřejným tajemstvím - proč mu nepomoci jmenováním na ministerskou funkci k definitivnímu "pádu na beton"? Rath přitom Paroubka zbaví spousty jinak nepohodlných lidí (viz např. VZP) a tím za něj udělá nepříjemnou špinavou práci. Jediné, co tuhle myšlenku potlačuje, je pochybnost, zda Paroubek uvažuje až takhle "na několik tahů dopředu"...
Jan Hájek 1.12.2005 11:12

No jen jestli

to náhlé zlepšení hospodaření nemocnic převedených na a.s. není způsobenou novými smlouvami s pojišťovnami, kde si smluvně zajistil vyšší platby za "body", což státní nemohou udělat. To se to potom hospodaří!!!!
Aleš P. 1.12.2005 10:00

K článku

Pokud vím tak ve středočeském kraji za asistence ODS došlo k převedení některých nemocnic např.Mělník ,Beroun pod větší nemocnice.VZP pak přestala těmto převedeným nemocnicím platit.
Toto není záležitost řízená z ministerstva zdravotnictví.
Pokud vím tak ODS se dost značně podílela na korupci v VZP.
Tak nenapadejte jen jednu stranu.Dnes není nikdo čistý kdo je u lizu ani vaši miláčci z ODS ti nejméně.
hans.hase 1.12.2005 13:08

Re: K článku

JAK se ODS podilela na korupci ve VZP? Konkretne, prosim.
 
Ptam se, protoze to nevim, a Vy zjevne ano.
 
Dekuji za odpoved.
pavel 1.12.2005 9:43

tak co tam řekla?

nekoukám na televizi, ví to někdo přesně??
VladaPing 1.12.2005 8:20

Strana onucí?

Spíše však toaletního papíru.
dulcibelka 1.12.2005 9:04

Re: Strana onucí?

Toho nejlevnějšího, značně chatrného...Ale říkám si - zaplaťpámbu za Roka s Drátem, takhle máme aspoň naději...
J. Teplý 1.12.2005 6:49

Originální terapie?

nakonec jen pro úsměv - léčit platební neschopnost a zadluženost VZP selektivním zvyšováním dluhů neplacením určitým nemocnicím je opravdu originální způsob terapie. Ani mi to nepřipadá. Za socialismu byli soukromí zemědělci rozkulačováni stanovením povinnéhé odvodu produkce. Po jeho splnění dostali na příští rok závazek vyšší, případně další rok ještě vyšší, až jej nemohli splnití a mohli tak být prohlášeni za sabotéry s příslušnými následky v době, kdy JZD neprodukovala ani polovinu co oni.
gerontus.inza@seznam.cz 1.12.2005 10:09

Re: Originální terapie?

Vážený pane, už jste snad pochopil, že se jedná o ty tzv sokromé nemocnice, které úpřed nucenou správou vykazovaly dokonce ziskový rozpočet. A nyní se k těmto nemocnicím chvá nucený správce stejným způsobem jako k veřejným. To je ale řevu, co? Najednou nejsou tak výhodné a falešné pozlátko padá. Dřív se tomu říkalo Potěmkinova vesnice. A nesrovnávejte nesrovnatelné. Tyto nemocnice nejsou přezávazkovány, chce se na nich jen to co na veřejných. Za Musílkové dostávaly přednostní plnění an ičím nekrácené, jako nové subjekty ale bez dostatečných kontrol VZP. To se teď změnilo a tyto "prosperující" ústavy mají stejné starosti jako ostatní.Inu tak se dělá politika a zisky pro soukromé subjekty za peníze těch nejchudších, ale kterých je ve státě nejvíc.Tečka.
J. Teplý 1.12.2005 11:25

Re: Re: Originální terapie?

To je nedorozumění. Myslím, že jste nepochopil smysl mé poznámky, že totiž v polistopadové politice se stejně tak jako za socialismu používá jednotné metody "účel světí prostředky", a to všude. To je jedno, zda třeba některé nemocnice jsou přezávazkované nebo podzávazkované. Dáváme některým přednost? Tak to zařídíme, aby "prosperovaly". Myslíte, že za současné situace se od někoho můžeme dovědět, jak to ve skutečnosti je, když kontrolní orgány dostanou instrukce, jak má vypadat výsledek kontroly? Tomu se říká v české politice zachovaná kontinuita, neboli plynulé navázání na bývalý režim.
max 1.12.2005 5:58

Skvěle napsáno!

Sám někdy nedokážu pochopit, jak je možné, že tolik sprostoty a nízkosti, které předvádějí Paroubek s Rathem může stát na piedestalu společnosti. Tohle opravdu chceme?
kirast 1.12.2005 1:10

Skoro bych řekl

že vydání Černé knihy pan Topolánek uspěchal. Pokud ovšem neplánuje do voleb vydat ještě druhý díl "O bratrstvu Paroubek-Rath".