10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 29.3.2011 21:25

Re: Mám pocit, že jde o štvanici na Vondru

No jo, štvanice to je a kalósek je honící alfapes. Komupak to slouží, je nabíledni. Ovšem Vondra není mirek dušín, bohužel, no - uvidíme.

J. Jílek 28.3.2011 9:53

to je ubohý aktivistický blábol

jednak je zodpovědnost sekce úřadu vlády přímo řízené ministrem pro evropské záležitosti Vondrou jasná. (Pro Alexandra Vondru jako místopředsedu vlády nebyl vytvořen samostatný úřad, některé ze smluv připravených jeho sekcí byl proto nucen formálně podepsat vedoucí Úřadu vlády. Obdobně tomu bylo například u ministryně Stehlíkové a ministra Kocába, kteří řídili sekci pro lidská práva, nebo u ministrů Svobody a Zářeckého, kteří zastávali funkci předsedy legislativní rady vlády.)

A za druhé i v té Fischerově vládě byl také Juraj Chmiel (nestraník, navržen ODS) – ministr bez portfeje, pro evropské záležitosti. A bacha na to, jestli některé faktury nebyly splatné už za Nečasovy vlády. Vy to víte, pane Wagnere?

V. Hajková 28.3.2011 9:24

Skvělý článek

PANE  WAGNER!!!!!!  Celou dobu  tohoto tyátru  okolo  pana Vondry  si kladu otázku  -  jak muže být  takové ticho  o  odpovědnosti  vlády  J Fišera  a jeho  ministra , který  převzal  křeslo p=. Vondry  na polovinu předsednictví  EU-  MĚLI STEJNOU  ZODPOVĚDNOST!!!!!!!!

J. Kulheim 28.3.2011 8:25

Pro koho je toto všechno dobré

Vláda pod vedením pana Nečase si dala za úkol uskutečnit životně důležité reformy,  které si přehazovaly minulé vlády jako horký brambor. Od jejího nástupu však neřeší nic než aféry, lépe řečeno pseudoaféry.  Michálek, pochodující nahrávací studio, zjistil tři měsíce po vzniku vlády, že Drobil by rád ukradl miliardu. Nic se neprokázalo, ani prokázat nemůže, protože se nic nestalo. ODS, aby byl klid, "obětovala" Drobila.

Kauza "Bárta". Sledování politiků ODS. Bárta nic o tom nevěděl, potom věděl. Prostě lhal nebo mlžil. Nečas to nechal bez politické odezvy. Kauza vyděračů v bílých pláštích. Nakonec dostali přidáno a další záruky. Zdá se, že se jednalo o divadlo v hlavních rolích ministr zdravotnictví a LOK. On peníze neušetří reorganizací v systému péče, ale chce další. Takového ministra bych mohl dělat i já.

Kauza "Vondra". Pan Kalousek byl v období přípravy předsednictví ministr finací a nic netušil. Po několika letech si vzpomněl, že byla předražená zakázka. Všiml jsem si, že politici většinou si nevzpomenou ani na to, co bylo před měsícem. Žádají odchod Vondry z vlády t.j. přiznání viny.  Kalouskovi přicmrdává mladík z dědinky Suchá Loz a VV.

Pro koho je toto všechno dobré. Media z toho mají dobrý kšeft. Ti, kteří nemají zájem na provedení reforem, mají druhé Vánoce. Čím později se reformy uskuteční, tím bude jejich politické vítězství pravděpodobnější.

J. Havelka 28.3.2011 8:57

Re: Pro koho je toto všechno dobré

 ODS, aby byl klid, už po celou dobu  různých koaličních vládnutí stále ustupovala různým pidistranám. V současné době je to stejné. Jen nevím, jestli je důvodem strach o ČR, o koryta nebo jen prostá neschopnost. Socani s komouši se smějí a mooooc se těší, až budou u moci.

P. Schuh 28.3.2011 9:26

Re: Pro koho je toto všechno dobré

Nejdříve je nutné zamezit úniku velkých peněz díky těmto "podivným" kauzám. Pokud k tomu není vůle a to není, protože všichni jen křičí ale skutek utek. Až se zamezí této "korupci" potom se můžou začít dělat reformy. Jinak to nemá smysl a budeme se potácet v začarovaném kruhu, kde se od jedné skupiny budou vybírat peníze a druhá skupina je bude vesele utrácet.

Já osobně, abych těm jejich reformám věřil, musím vidět dobrý příklad ve vládě. Pokud to takto půjde dál, ať si ty jejich reformy strčí do....

J. Stejskal 28.3.2011 11:30

Re: Pro koho je toto všechno dobré

Ano, to je přesné!

J. Kulheim 28.3.2011 13:36

Re: Pro koho je toto všechno dobré

Zamezit úniku velkých peněz je nutné. Pokud někdo něco ví, ať to ohlásí orgánům činným v trestním řízení k prošetření. O tom kdo má vinu ať rozhodne soud. Kalouek ani Bárta nejsou vyslanci Pána Boha, aby mohli soudit. Určitě nedělal rozpočet Vondra. Otázka je kdo ho dělal, jestli dotyčného zaúkoloval Vondra, aby to předražil. Ten musí nést trestněprávní odpovědnost. Vondra politickou.

Podstatně větší škody působí "korupce podle zákona". Mejdan pro majitele slunečních elektráren bude stát v průběhu 15 let 800 000 000 000 Kč. To lidé budou muset zaplatit ze svých kapes. Nikdo to nevyšetřuje.

P. Schuh 28.3.2011 14:02

Re: Pro koho je toto všechno dobré

Souhlasím. Politici nemůžou soudit. Ti musí vyvodit politickou odpovědnost, jenomže to se neděje. Policie vyšetří velký kulový, takže nikdo nebude potrestám a pojede se dál....

Fotovoltaiky jsou opravdu zločin posvěcený zákony. My zaplatíme majitelům těchto elektráren jejich zisk a pojede se dál....

Potom přijde předražená zakázka - stát přijde o peníze v mezích zákona a jede se dál.... 

A do toho jejich reformy, kdy mi cpou do hlavy deset důvodů proč náš stát dluží.

J. Kulheim 28.3.2011 16:27

Re: Pro koho je toto všechno dobré

Policie nic nevyřeší a když, tak to nepřijme soudce pro procesní chyby. Policie nás neochrání před darebáky všech barev. Pokud se bude občan chránit sám, tak ho odsoudí. K čemu jsou rtyto instituce dobré? Aby si vytrucovali velké peníze? Aby chránili darebáky?

Korupce byla, je a bude. Jde o to ji odhalovat a stíhat. Ale kdo říká, že odstraní korupci, tak si dělá z lidí .... Korupce podle zákona nadělá víc škody než korupce porušující zákony. Politici před volbami dávají miliardy na korupci voličů.

Čím víc peněz bude stát obhospodařovat, tím větší bude korupce.

G. Krejčová 28.3.2011 7:57

Konečně jasná slova

Hezký den a díky za pěkné shrnutí. Vidím to tak od začátku a jen mi nejde do hlavy, kdo řídí a hlavně platí tu mediální kampaň proti ministru Vondrovi. Kdo vynechává fakta a souvislosti, aby popudil dav. V hluku Jidáše zaniká kauza Barták a spol. na MO. Media přestala mluvit o výsledcích inspekce MO. Kostlivců vyhrabal Vondra již požehnaně , ale nějak se o nich nepíše. Tak ještě jednou díky za článek.

J. Havelka 28.3.2011 8:27

Re: Konečně jasná slova

Moje řeč. Pan Kalousek se rozhodl, že pana Vondru zničí a docela  se mu to daří. Bohužel, slabý premier Nečas si s tím  neumí  poradit.

V. Hajková 28.3.2011 9:17

Re: Konečně jasná slova

Nepapouškujte  po  novinářích, že je p. Nečas  slabý  předseda  vlády!  První  co udělal , že hned po projevu Kalouska ve  sběmovně  mu  z Bruselu vzkázal- aby  se staral o své ministerstvo!  Nevěřím, že  nechá  tak čestného člověka jako je p. Vondra  padnout!

J. Havelka 28.3.2011 11:07

Re: Konečně jasná slova

Vzkázat jsou jen slova, měl by něco udělat. Celá ODS už dlouhodobě stále ustupuje. Přivede ji to do záhuby. Socani s komouši se těší, jak budou spolu vládnout.

J. Jílek 28.3.2011 9:55

Re: Konečně jasná slova

kauza Barták je kauza ODS. Vždyť do politiky ho přivedl Vidím a Nečas, kteří ho (neurologa) zaměstnali jako svého poradce přes záležitosti bazpečnosti a obrany!!!! A posléze ho instalovali do funkce náměstka a pak ministra obrany!!!

K. Filek 28.3.2011 13:52

Re: Konečně jasná slova

Bartáka do funkce uvedli Topolánek a Paroubek.Ti navrhovali členy Fišerovy vlády.

Z Vondry má Kalousek strach a jelikož je lepší retor tak ho svými řečmi chce zničit.Doufám,že se mu to nepovede a půjde od lízu jako už jednou ,když se chtěl spojit se socany a komouši.Sám měl dost afer na ministerstvu obrany.Tak se boji,že Vondra na něj něco najde.

J. Jílek 28.3.2011 10:36

Re: Konečně jasná slova

pěkné shrnutí? Pěknej blábol je to! Všechny akce v ČR se udály do května 2009, kdy byla instalována Fischerova vláda....

O. Malstoka 28.3.2011 4:38

Díky za článek

Já jsem od začátku "kauzy" na diskuzních stránkách upozorňoval, že Topolánek vedl EU jen tři měsíce a o angažovanosti Fischera se zarytě mlčí. Doufám, že Nečas Vondru podrží a ten bude moci dokončit čistku na MO. Nejsem žádný fanda Vondry, ale zatím se ukazuje jako člověk, který nemá s korupcí nic společného, a asi by potencionální snažista u něho zvrdě narazil. Kalouskův histerický postoj jen potvrzuje, že má asi pěkný kousek másla na hlavě. Moje babička říkávala (byla to pobožná a věřící žena): synku v životě se vyhýbet černoprdrlníkům (lidovcům, a Kalousek lidovec je, i když přemaloval firmu), protože to jsou pěkní paskřivci, panbíčkem se ohání, ale přitom hledají místečko kde by tě nožem polechtali. Měla pravdu, byla to moudrá žena.  

J. Jílek 28.3.2011 10:07

Re: Díky za článek

lžete, Fischerova vláda byla instalována teprve v květnu, do té doby fungoval i Vondra

z chronologie http://www.euroskop.cz/8910/sekce/chronologie-predsednictvi/ je jasné, že akce konané u nás se konaly za Vondry

leden: summit evropských ministrů práce a sociálních věcí v Luhačovicích. Na začátek března svolal tehdejší český premiér Mirek Topolánek neformální zasedání hlav států a předsedů vlád unie k hospodářské krizi. Duben: návštěva amerického prezidenta Baracka Obamy v Praze a následný neformální summit EU-USA

J. Stejskal 28.3.2011 0:35

No,

celkem dobrý. Ale zase tak bych jak říkáte "tzv. kauzu PromoPro" nebagatelizoval. I když si nemyslím, že pan Vondra ukradl prachy, tak zodpovědnost na něho padá, a o tom žádná. Pokud to stále budeme brát systémem: a vy zas bijete černochy, my - oni, Sparta - Slavie, nikdy to nebude lepší.

O. Kadlec 28.3.2011 1:16

Re: No,

No - vo tom právě mnohá! To je to co zatím nevíme. Je to možný ale zatím to jen tvrdí Kalousek.

J. Stejskal 28.3.2011 8:07

Re: No,

Mluvím o zodpovědnosti, ne jestli něco ukradl. A ta tam je, ať říká Kalousek co chce. Když jste vedoucí samoobsluhy a kradou vám zaměstnanci, odnesete to vy. Dřív se tomu říkalo odpovědný vedoucí. A MO je taková samoobsluha. Až moc samoobsluha.

J. Stejskal 28.3.2011 8:08

Re: No,

To bylo samozřejmě na jiném úřadu, ale to je stejné.

L. Kalina 28.3.2011 9:13

Re: No,

1. Zatím nikdo neprokázal, že zakázka byla předražená a vůbec né, že z toho Vondra profitoval.2. Není jasná odpovědnost mezi úřadem vlády a ministrem Vondrou.3. Kalousek byl v době předsednictví tři měsíce ministrem financí a tedy mu podléhal i finační odbor, který nic nenašel. 4. Druhou polovinu  předsednictví se dělo za vedení p. Fišera a jeho úřad provedl vyhodnoceni předsednicví   a na nic nepřišel. 5. Zřejmě aféra Drobil se zdála jako slabá a bylo nutno vytvořit aféru novou. Kalousek je řečník jako Rath. Já nevěřím ani jednomu. Stalo se velkou modou strefovat se do politiků. 

 

J. Rechnovský 28.3.2011 9:53

Re: No,

Proboha myslete hlavou! Někomu svěříte peníze aby Vám koupil nejaké vhodné starší auto. Předpokládáte škodovku do 100tis. Přiveze vám nablýskaného pegueota za 250tis. Když se manželka naštve proč utrácíte tolik peněz, tak ji, podle Vaší logiky, řeknete: Dokaž mi, že to auto je drahé!...

Jinak samozřejmě souhlasím, že Kalousek je s největší pravděpodobností grázl a odpovědnost pádá i na Fule-ho.

Stejnětak je ovšem Saša Vondra (kterého si jinak vážím) manager srovnatelný s Kateřinou Neumannovou... Musí tedy odejít.

J. Stejskal 28.3.2011 11:25

Re: No,

1. O předraženosti zakázky je zbytečné diskutovat. Jsou to kupecké počty, navíc je toho málo, co bych o cenách v tomto oboru nevěděl. Pokud se jedná o ten nejvyšší částku, zdá se, že je to dražší možná až o řád. O tom, že z toho profitoval Vondra, stejně jako vy přesvědčen nejsem.

2. Odpovědnost má vždycky ten nejvyšší. Jestliže se jednalo o 3/4 miliardy a mohl to podepsat jakýsi čičmunda, už to svědčí o tom, že tam byla systémová chyba. A zase je to zodpovědnost Vondry.

3. Kalousek patrně věděl proč, ale našlo se to. Ten majitel PromoPro ani nepopírá, že by to nezkasíroval.

4. a dále. Ale to je přece všechno jedno. Buďto tam ty prachy zmizely, jestli je někdo prošustroval, nebo poslal nějaké lesnické firmě do Rakous, je jedno. Nevím, jestli strefování do politiků se stalo módou, ale zavdávají k tomu příčiny a jsou dobře placeni mnou i vámi a zodpovědnosti se vyhýbají Strefil bych se i do příbuzného za mnohem menší obnos. Já si také nemyslím, že pan Vondra je všech zločinců futrál, ale pokud chci něco dělat a udělám nebo dopustím udělat fatální chybu, je to moje zodpovědnost.

Všechno ostatní jsou jenom tanečky o tom, kdo bije víc černochy.