28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Houška 10.11.2010 9:27

Re: Souhlas.

To je tak "upřímná" reakce, že to prostě člověku nedá: Vy asi nepracujete v soukromé firmě a nepatříte k té, daně platící menšině???

M. Moravcová 10.11.2010 12:04

Re: Souhlas.

Jak jste na to přišel, "Podle sebe soudím Tebe?"

R. Houška 10.11.2010 12:34

Re: Souhlas.

Nikoli, první živnost jsem měl registrovánu ještě podle Vyhlášky 1/88 o drobném živnostenském podnikání. Od té doby patřím k těm cca 25% co daně platí nepřetržitě.

V. Novák 10.11.2010 14:28

Re: Souhlas.

A podnikáte, živnostíte a vyhláškoval jste registrovaně výhradně na základě ideálů, hnusný byznys odmítaje?

R. Houška 10.11.2010 15:37

Re: Souhlas.

Nekradu.

I. Schlägel 10.11.2010 8:26

Ano, pane Vlku,

Velká koalice v originální české verzi je skutečně lumpárna, šlendrián a maskovaná zlodějna. Čest výjimkám. Mnoho jich opravdu není. Ještě že pravděpodobná velká koalice v Praze je připravována z ušlechtilých důvodů. To bude jedna z těch výjimek. Pěkný den.

J. Urban 10.11.2010 8:41

Re: Ano, pane Vlku,

Jo jo, jako je výjimkou neposkvrněné početí Panny Marie - to se taky stává zhruba jednou za 2000 let....

V. Novák 10.11.2010 14:29

Ale už má

zpoždění...

K. Janyška 10.11.2010 8:08

Také považuji to odporné "zčuchnutí" před volbami antagonistických sil po volbách za hnůj !

Včetně opoziční smlouvy ! Dzp.

J. Urban 10.11.2010 8:40

Re: Také považuji to odporné "zčuchnutí" před volbami antagonistických sil po volbách za hnůj !

ale no tak, Janyška, ať si to nepošpatníte na Hradě :-)))))

J. Kanioková 10.11.2010 15:35

No, kdysi jsem taky měla taky naprosto odmítavý postoj k tomuto,

jenže je tu otázka - co je předmětem konání koalic? Vládnutí, i včetně těch městských či obecních. O správném a co nejdřívějším výsledku dohody na zákonech, či výstavbě, a podobných problémech.  No a možná to není až tak 100% o politických hlediscích, jako o schopnosti jednotlivých lidí se dohodnout.  Narazila jsem na článek rozhovoru s M. Jahnem z r. 2005 - moc dobrý rozbor situace, pokud někdo nepamatuje, byl ministrem financí za vlády ČSSD / Gross. Stěžoval si na nemožnost domluvy se Škromachem a Emmerovou kvůli zdravotnictví, kde navrhoval ekonomickou strategii. Ale mimo jiné řekl - 

Myslím, že politicky to nikdy nebylo pro vládu složitější. Opoziční smlouva, to byla nádhera. Tenkrát jako ředitel CzechInvestu jsem viděl, jak všechno běží jako na drátkách. Někde se něco dohodlo a pak už to tou vládou prosvištělo. Předtím ty vlády taky. Toto je opravdu nejkomplikovanější období.

Takže od té doby na opoziční smlouvu nehledím tak přísně, jde o výsledky a o schopnost se na nich dohodnout

Taky chci poděkovat autorovi za ofic. info o DDR privatizaci, protože zdejší komentátoři tu naši považují za katastrofu, což nepopírám, že mnohé dopadlo špatně, ale...  Viz třeba nedávno uveřejněná zpráva orgánu Treuhandel majícímu na starosti privatizaci DDR. Z té jasně vyplynulo, že v bývalé NDR se „ztratilo“ – česky: bylo vytunelováno - při privatizaci daleko více peněz než u nás.

Takže i tam, kde k tomu byly nesrovnatelně lepší podmínky, to "nedopadlo"  líp. Bohužel je to cena za znovuobnovení normální ekonomiky. A je jedno, o kterou bývalou socialistickou zemi šlo a o kterého ministra v té době

R. Houška 10.11.2010 8:02

Ono jde také o to, pane Vlku st., kdo tu velkou koalici

uzavírá a za jakým účelem. Tady ve Varech s ní máme opravdu "ty nejlepší" zkušenosti. Nejdražší hokejová hala na světě, nejdražší blbě vybavené koupaliště, oddechová zóna u Ohře za cenu královských zahrad ve Versailes, prodané lézeňské domy kamarádům(poslancům, radním, příbuzným, soudružce Baturinovové) za cenu chatičky na Slapech, atd. Výsledkem je zadlužené, a krom úplného centra(které je mimochodem teď také rozkopané) zanedbané město plné ruských nápisů na obchodech.

V Praze v roce 2002 vynaložila velká koalice Pavla Béma a Jiřího Paroubka na odstranění povodňových škod 26 miliard Kč, aniž kdokoli někdy provedl nezávislý audit, kolik byly skutečné povodňové škody.

V Čechách se zatím nikdy nejednalo o velkou koalici, která by pracovala pro bezproblémový chod města nebo státu na základě kompromisu. V Čechách jde hlavně o kšeft, dobře patrný i z toho, že lidé jako Rath a Pecina, dříve "pravičáci" z ODS, postupně zoranžověli, a to tak, že mají u ČSSD pomalu hlavní slovo. U "oposmlouvy" šlo Zemanovi, hlavně tedy Šloufovi a jeho lidem, o podíl na zatím neohlodané kosti v podobě ČEZ, Konsolidační banky, FNM a pod.  Klaus, a opět hlavně lidé kolem něho (Macek, Čermák), měli pak jediný zájem, aby akce "Čisté ruce" zůstala pouze u Zemanových a Baštových keců v TV. Výsledek si můžeme prohlédnout na počítadle, které na internetu znázorňuje růst státního dluhu v reálném čase.

Na Slovensku jsou už odpůrci těchto bratrstev stříleni najatými odstřelovači(Ernest Valko), kdy tyto metody dorazí k nám?

J. Urban 10.11.2010 8:43

Re: Ono jde také o to, pane Vlku st., kdo tu velkou koalici

Děkuji za popsání situace v KV. Nebydlím tam, ale jen z dojmu, když tam přijedu, bych plakal. Všechno je o lidech.

V. Vlk 10.11.2010 9:25

Re: Ono jde také o to, pane Vlku st., kdo tu velkou koalici

Karlovy Vary? Před 20ti lety ruina , špína bordel a smradlavý hospody a hajzly. Naproti Termálu padající baráky rozmlácené ulice... dneska nové fasády, nové domy, nový průtah městem, upravené parky ,krásná sortobvní hala ......hele nežijete vy někde na Marsu? A nebo vám neslouží oči? Či pamět?

R. Houška 10.11.2010 9:49

Re: Ono jde také o to, pane Vlku st., kdo tu velkou koalici

Nové fasády, a za nimi znehodnocené historicky cenné stavby. "Rekonstrukce" formou ponechání čelní zdi a likvidace všeho, co bylo za ní, včetně uměleckých schodišť. Divadlo se zlatými klikami na hajzlíku pro papaláše, kde půl roku po předání díla městu spadne omítka ze stropu v prostorách pro "veřejnost", ruina hotelu Thermal. Průtah, kde zalitá voda asfaltovým povrchem letos v létě vytvářela krátery, kde se rok co rok mění propadlé kanály(myslíte, že to je v rámci reklamace?nenechte se vysmát), kde letos měnili i naprosto neporušené kovové poklopy. Báječná sportovní hala, za jejíž cenu, kdyby odpovídala evropskému průměru, mohlo být i multikino a plavecký bazén. Krásně opravené hlavní tahy v Rybářích, Dvorech a Doubí, kde součet šíře obou chodníků převyšuje šíři vozovky(sloužící jako výpadovka, přívodní cesta k několika hypermarketům a hlavní tah pro městskou dopravu, zatímco lidí po chodnících projde v součtu tak 200 za den). Asi někdo nakoupil do foroty moc zámkové dlažby! Ostatní ulice a chodníky v okrajových čtvrtích jako po bombardování. To jsou ty naše krásné, skvěle velkou koalicí řízené Vary.

A už nechte srovnávání s dobou za bolševika a jeďte se podívat do bývalých N-déráckých měst, jak se to také dá dělat.

Máme podle vás křepčit radostí, že spojené modrooranžové pluky nerozkradly úplně všechno jako v Bulharsku a Rumunsku a nechaly spadnout drobečky i mezi lidi???!!!

R. Houška 10.11.2010 12:37

Re: Ono jde také o to, pane Vlku st., kdo tu velkou koalici

No tak,  pane Vlku, vyvracejte mé argumenty prosím, dávejte příklady, že to tak není, že lžu!!!

V. Novák 10.11.2010 14:32

A proč si je, můjtytondokolenatej, volíte?

Na velkou koalici je přece třeba mít (nejméně) dvě partaje, které jsou tak silné, že dohromady převálcují vše. Něco jako naše 118 koalice va Parlamentě.

Když je to tak strašný - tak japato, že TOLIK dospělých, svéprávných občanů volí jak se vám nelíbí?

M. Gavlák 10.11.2010 7:21

Co se to se Psem stalo,

ze sem tak houfne pisou machisticti podivini kalibru Vlka nebo Matejky? Neff se zblaznil nebo se Psu slusni autori vyhybaji?

P. Hofman 10.11.2010 10:29

Re: Co se to se Psem stalo,

Musím v Vámi, pane Gavláku, než naprosto souhlasit. Na Psu se objevuje čím dál víc populistických nesmyslů, které zde nemají co dělat (viz. Vámi dvě zmiňovaná jména a někteří další).

Mnoho článků je přebíráno z jiných el. médií, takže je čtenář už dávno před tím, než se objeví na Psu, zná. To není v principu nic špatného, ale jejich procento by mělo být nižší. Kvalitní původní autoři prakticky neexistují a tak člověk hledá jinde. Opět nic proti tomu, hledám rád a děkuji dějinnému vývoji za tu možnost, ale hodnotil bych Psa daleko lépe, kdybych se jinde dočetl, že článek byl převzat od něj.

Pan Neff je v podstatě středo-pravicově založený člověk, ale přesto by Psu pomohlo, kdybychom se mohli seznámit i s větším množstvím názorů levicově smýšlejících publicistů. Takhle se postupně Pes stává protipólem Patočkova Referenda, kteřýžto naopak pravicové názory na svých stránkách nepřipouští vůbec.

Rád čtu názory kontroverzní, seznámením se s různými úhly pohledu na věc si člověk též utvrzuje správnost svého názoru (nebo chybnost). Ale hlavně, existují publicisté, kteří si na své argumentační serioznosti zakládají a i když i oni se, pochopitelně, občas dopouští chyb či určité "agitace", čtení jejich názorů dává smysl (záměrně nechci jmenovat, výběr je na panu Neffovi). Diskuse pod články jsou výrazem otevřenosti moderních médií čtenářům a i když někdy je v nich nesmyslů až moc (hlavně pod úvodníkem), přesto se člověk má možnost dozvědět nálady lidí, mezi kterými žije, i když, jistě, internet není platforma pro sociální výzkumy absolutně ideální. Ale to by byla jiná diskuse.

PES je přesto pro mně pořád int. deník, na který rád kliknu. I když článků, které stojí za to si přečíst, bohužel, rapidně ubývá.

P. Novák 10.11.2010 7:04

Pane Vlku,

Pane Vlku,

že jste si nevšiml bla..., bla..., bla je pouze plodem Vaší nevšímavosti. Rakousko velká koalice zabrzdila nejméně o 10 (ale možná i o 30) let,  včetně např. problémů s Jadernou elektrárnou  Zwentendorf. Řádná, nekoaliční, vláda by se s řadou problémů dokázala vypořádat líp. Bohužel rakouský systém stran, resp. vlastně rakouská mentalita, je vlastně velmi podobná naší.

V. Kain 10.11.2010 7:56

Re: Pane Vlku,

Jestli jsem tomu dobře rozuměl,tak jediné správné strany jsou ODS a ČSSD.Tak nakonec je vlastně dobře,že na pražské radnici budou dál vládnout Hulínští jak modří tak oranžový.

P. Kolář 10.11.2010 5:21

Hloupost o ničem

aneb jak omlouvat selhání odpovědnosti. Jistě, že velká koalice byla i u sousedů, ale nějak jste pane autore pozapomněl dodat, že nebyla jiná alternativa. To je totiž jediný okamžik, kdy ta velká koalice má opodstatnění.

J. Urban 10.11.2010 7:11

Re: Hloupost o ničem

Přesně tak. Autor to zavádí úplně jinam. Motivy velkých koalic mohou být v různých městech různé, ale spojuje je jedno - nejde jim o veřejné blaho (teď mi zase nějaký chytrák napíše, že veřejné blaho není nikde definováno, ať ho definuju - NE, kdo chce vidět, vidí - mezi ty ale asi Vlk st. nepatří - což není nic nového - taky by to ještě mohla být vina sudeťáků)

J. Urban 10.11.2010 7:14

Re: Hloupost o ničem

je mi ale velmi divné, že nám autor ty zlé Němce ještě dává za vzor - asi se mu to dnes "pragmaticky" hodí 

P. Ryšavý 10.11.2010 1:42

Hm

A ten článek je jako o čem?

T. Šmilauer 10.11.2010 7:32

Re: Hm

Ten článek je o tom, že je normální mít černé fondy ve Švýcarsku, a když na to někdo upozorní, nazývat to Sarajevským atentátem.

A o tom, že je normální jeden den hlásat Doleva nebo s Klausem, a druhý den se s tou levicí  domluvit na "opoziční smlouvě", je také normální a morální.

Možná pro Vás, pane Vlku. A ještě pro pana profesora.

 

J. Urban 10.11.2010 7:41

Re: Hm

Mluvíte mi z duše. Pro tuto politickou prostituci (nepřesný název, neboť při skutečné prostituci platí obvykle ten, kdo si vrzne, zda cvaká daňový poplatník, vrzají si však jiní) zavedl Hradní Antioteplovač pojem "pragmatismus".

K. Janyška 10.11.2010 8:09

Re: Hm

Hradní antioteplovač ? Vy jste vůl ! Dzp.

J. Urban 10.11.2010 8:34

Re: Hm

To od vás beru jako poklonu.

J. Schwarz 10.11.2010 7:58

Re: Hm

Jenže pokud vás budou, pane, volit 35% voličů a "přirozeného partnera" 7%, ale ten "přirozený partner" si bude vědom své potřebnosti a drze si řekne o poloviční podíl na vládě a  "prebendách", přičemž případnou nevůli voličů vám klidně ponechá celou /kdykoliv šlo o lámání chleba, lidovci se fakticky přiklonili k ČSSD, reformy odmítali nebo omezovali desítkami výjimek/ pak je už lepší "opoziční smlouva" nebo proklínaná velká koalice.