29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Hledá se koronaviník

Dříve či později to muselo přijít. Jako u každé krize se hledá viník. Ta koronavirová není výjimkou. Tentokrát je však vše okořeněno tím, že situaci řeší vláda vedená premiérem, kterého část veřejnosti zrovna dvakrát nemusí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Staronový 22.3.2020 0:20

No protože je to stát (a jeho oudové).

V. Církva 22.3.2020 8:26

No ona tato doba odhaluje leccos. a to i včetně toho, že soukromé iniciativy dovedou pružně reagovat a myslet na to co stát moloch nedovede, ale i to, že just-in tme podporují spíš ty soukromé subjekty. Jinými slovy ukazuje že každý extrém je škodlivý, nejhorší jistě modernismus a současná EU, ale i dogmatické spoléhání že vše vyřeší jen liberalismus.

Aneb současná Evropa je extrémně levicová, ochranářská a reguluje co jí nepřísluší a je to problém. Ale role státu jako v Jižní Korei či Tchajwanu nejsou úplně zbytečné.

M. Němcová 22.3.2020 13:11

v realitě ale selhaly všechny soukromé subjekty zdravotnictví, pojišťovnami počínaje, soukromými, městskými okresními a krajskými nemocnicemi konče, nikdo neměl nic. stát pak se snaží zachránit, co sedá a zatím si jakž takž vede slušně.

M. Němcová 22.3.2020 12:56

ano, tak proto zisky nechal zprivatizovat a ztráty perfektně znárodňuje...o vše se pro neschopné soukromníky v případě nouze postará, ale o běžné občany asi ne tak zčerstva.

J. Kalíšek 22.3.2020 1:27

On jim stát nakupovat ochranné prostředky zakázal, tím trh úplně rozvrátil. Když to distributoři zjistili, přestali nakupovat také (proč byste kupovala co nesmíte prodat)? A pak už je to známé.

V. Čermák 21.3.2020 17:43

Promluvil Generál po boji a na jeho slova vždycky dojde. Stát Selhal v každém případě. Co se týče hmotných rezerv, prostě trestuhodné. Kdyby k ničemu nedošlo, trestuhodně Moc, když došlo, Trestuhodně Málo. Toš tak...

P. Pavel 21.3.2020 18:58

Škoda, že tě Paulus neměl jako tiskového mluvčího, zákopčaníku. To by se Hitler po jeho kapitulaci u Stalingradu, vzdal funkuce a jmenoval ho svým nástupcem.

V. Čermák 21.3.2020 19:07

Oslíku, je hezké, že jste tak familierní, ale k věci zase nic. K hospodáři buďte ovšem raději mnohem uctivější, nebo nedostanete večeři...

P. Pavel 21.3.2020 20:30

Familiérní? No to určitě ne, zákopčaníku. Nezlob se ale jakékoli podezření na příbuzenství s tebou to je stigma na celý život.

P. Nemec 21.3.2020 19:21

Pan generál by to jistě řešil mnohem lépe, lepšího prezidenta bychom nenašli

P. Pavel 21.3.2020 20:26

Zákopčaník alias čermák co by tiskový mluvčí, by jistě každou jím spáchanou zhovadilost podal tím správným pozitivním způsobem. Kam se dneska hrabe ovčáček.

P. Staronový 22.3.2020 0:22

To neřešte, šachystoši, to je na vás moc složité.

L. Severa 21.3.2020 13:47

Domnívám se, první zprávy o koronaviru vyvolaly dojem, že se jedná o čínský problém. Také jsme pro Čínu poslali letadlo s ochrannými pomůckami a teď je chceme od nich. Stejně tak dlouho trvalo než byla vyhlášena pandemie, a tím, že si svět neuvědomil co je to za hrozbu, došlo k jejímu rozšíření. Vyhlášení pandemie je jen takové sdělení, že hoří, ale neexistuje celosvětová organizace, která by doporučovala jak se ten svět má při ohrožení chovat. OSN to rozhodně není.

V. Heidlerová 21.3.2020 12:07

AB: Kalousek!

P. Pavel 21.3.2020 11:18

Viník pandemnie je celkem jasný. Je to Čína se svými hygienickými podmínkami života, se svým utajováním a neschopností nebo neochotou zabránit odjezdu nakažených gastarbajtrů ze svého území do Itálie a dalších zemí. Viník čistě českého chaosu je zcela evidentně agent bureš, jehož vláda přes ujišťování ve sněmovně, které se odehrálo už v LEDNU, nebyla schopna zajistit dostatek ochranných pomůcek a místo, věcných rozhodnutí krizového štábu produkuje chaotické hysterické výkřiky pro média. Např. pro formulaci rozhodnutí o uzavření škol a školských zařízení si nepřizval ani ministra školství (zřejmě kvůli jeho epidemickému jménu). Výsledkem byl samozřejmě chaos.

NEjvtipnější na tom je, že když objeví burešova zcela oprávněná kritika, tak jeho místní podržtašky začnou okamžitě hystericky vykřikovat ať už formou článků nebo komentářeů něco o "házení klacků pod nohy".

V. Heidlerová 21.3.2020 12:09

Chudák Andy, tolik maká, 18 hodin denně, ještě píše Čau lidi (to je pravá novinářská žumpa), lítá sem tam, dělá presidenta atd. - a ještě je velká část lidí nespokojená. Andy, sorry jako. Všetcí kradnú. Hááááááá

M. Němcová 21.3.2020 16:07

ano, Babiš se snaží, dělá hodně a možná mohl udělat něco jinak, co ale dělá opozice? Piráti si stěžovali v Bruselu na neschopnost EU? copak tvůrčího k situaci přineslo Milion chvilek? a Člověk v tísni? nebo česká část Lékařů bez hranic? to jmenuji jen ty nejznalejší, nejchytřejší z nás, kteří by vše dělali jinak a podstatně lépe než současné vedení, bohužel, nikdo je nezvolil

D. Mach 21.3.2020 19:17

Možná je to o tom, že si zvykáme na situaci, že stát je neschopný a pomíhat tím pádem musí automaticky neziskovky. Na to si zvykat nechci. Ale ve skutečnosti neziskovky pomáhají. I ty, co jste je jmenovala a jsou vám nejspíš osinou v ... někde. Milion chvilek pro demokracii zprovoznil tzv. "mapu pomoci, Člověk v tísni zprovoznil zdarma výukové materiály pro studenty a provozuje poradnu, jak požádat o exekuci pro lidi v tísni. A co jiného asi podle vás mohou (měly by?) dělat v této situaci, kdy se má co nejvíce omezit fyzický kontakt mezi lidmi?

M. Němcová 22.3.2020 13:20

to nesouhlasím,, naopak stát, a je to i pro mne překvapení, zareagoval poměrně pružně a postavil se k problému čelem, nezaznamenala jsem, že by vyčítal zdravotním pojišťovnám,, soukromým ordinacím a nemocnicím, obchodním řetězcům, že neměli dostatek ochranných pomůcek a ti všichni jich měli dostatek mít, rozhodně na delší dobu než pár dnů.

to, co chválíte u dvou neziskovek, je jen pěna, noc víc, navíc je to duplicita toho, co dělá stát, co dělají obce.

V. Kain 21.3.2020 13:23

Jedna dobrá zpráva.Koronavir postihuje jenom dvě pohlaví.Ostatní těch několik desítek jsou ušetřena.Asi mu moc nejedou.

M. Němcová 21.3.2020 16:04

vy jste z Číny rodákem? žijete tam léta? nebo jen zase, jako mnozí, bezúčelně mektáte aniž byste o problému cokoliv věděl? Britové žili jako zvěř a proto přinesli nemoc šílených krav? nebo jak to vidíte?

P. Pavel 21.3.2020 18:46

Vidím to tak, že mektající koza němcová nic netuší o názorech odborníků. https://www.info.cz/svet/italie-v-sevreni-koronaviru-proc-prave-tam-je-situace-tak-tragicka-a-co-to-znamena-pro-nas-44579.html

http://www.osel.cz/11082-puvod-nepritele-kde-se-vzal-virus-sars-cov-2.html

M. Němcová 22.3.2020 12:57

takže bezúčelnmě mektáte, rozumím, a díky

P. Pavel 22.3.2020 15:16

Jiným slovy, neumíte číst mektající němcová.

J. Jurax 22.3.2020 21:07

Klid, pan Pavel prostě ví ouplně všechno a všecko vidí a je tu prostě nejchytřejší ...

V. Čermák 21.3.2020 17:53

Tak konečně nějaká zpráva, sice z Oslí stáje, navíc sdělovaná Oslem, ale i tak dobré. Jenom bych Osla informátora chtěl upozornit, ať moc neřve. Hospodář to nemá rád a mohl by ho přetáhnout potěhem po hřbetě. A s těma podržtaškama se taky raděj držte zpátky, nebo vás vykráká za ušiska. Jinak dobrý. Toš tak....

P. Pavel 21.3.2020 18:51

Helemese, zákopčaník aka čermák je frustrovaný, protože ho musel kvůli karanténě předčasně vytáhnout z osla. Sice nejsem odborník ale domnívám se, že se nemusíš bát. V oslu ti pravděpodobně koronavirus nehrozí, hrozí ti pouze slintavka a pokopání. Mimochodem, teď jsem tě viděl v televizi jak se snažíš přesvědčit svého osla ať shodí nějaké to kilo.

V. Čermák 21.3.2020 19:15

Oslíku Pavle, já jsem rád, že ve stáji máte ty pohyblivé obrázky. Ale nesmíte u toho moc skákat a dupat. Nebo příjde hospodář a přetáhne vás lopatou. To by byl trudný konec pro rojjíveného Osla Opičku, napodobující chytřejší diskutéry...

P. Pavel 21.3.2020 20:24

Aspoň, že z něčeho máš radost, zákopčaníku, když už jsi ho musel z osla vytáhnout předčasně. Snad tě kvůli chybějící roušce nenačapali policajti, jak obtěžuješ jinou zvířenu. Pamatuj, že ti by ti to spočítali.

L. Vrána 21.3.2020 10:48

Modely pandemií např. respiračních patogenů nebo virem černých neštovic ukazují dlouhodobé a devastující účinky na společnost. Zvládnutí pandemie trvá roky - u černých neštovic model vykázal horizont 10ti let.

Svým způsobem je každý svého osudu strůjcem. Takže každý by si měl postupně koupit účinnou respirační ochranu - asi maskou nebo polomaskou. Předpokládám, že se něco podobného objeví. Jak známo trh občas něco vyřeší velmi účinně. Ovšem jako EU nepomůže Česku, tak vláda nepomůže nám.