6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Hlavou mi vrtá 13 miliard

Mezi námi děvčaty, jsem v onom sporu mezi vládou, státem a církvemi, naprosto neutrální. Obecně podporuji, aby stát vrátil to, co mu nepatří, nebo to, co v rámci nějaké ideologie zabavil oprávněným.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vurcfeld 27.3.2014 8:37

Re: ČSSD slíbila

Poprvé s Vámi pane Vyhnalíku bezvýhradně souhlasím.

M. Pechr 27.3.2014 8:25

Re: ...levicová prasárna...Gajdůšková - socialistická tetka...

.

M. Pechr 27.3.2014 8:24

...levicová prasárna...Gajdůšková - socialistická tetka...

...ano...je to tak a to ač křesťan církevní instituce nemusim... ...socialisty ovšem už vůbec ne, zase ukazujou ve světle co jsou zač... ...byl jsem proti restitucím či jejich rozsahu, maje své biblické argumenty a dostal jsem se kvůli tomu i do křížku s mateřskou církví... ...nicméně smlouvy jsou podepsány a pokud nebyl porušen zákon, nevím do čeho socani vrtaj, je to populismus jako prase, slibovali to před volbami a potřebujou ukázat ovcím, že snaha byla a že zlé církve nechtěli, pokud to ještě dodatečně zdaní, je to další prasárna, restituce nelze srovnávat se státním příspěvkem ke stavebnímu spoření... ...originální levicová prasárna

M. Šejna 27.3.2014 8:23

bolševiku Bureši

až pochopíte, že tohle dělají všichni poslanci zleva doprava, nebudete tu kydat nesmysly o tom, že někdo má jít příkladem. Já jsem pro to, aby se nesmyslné poslanecké náhrady omezily a nehodlám řešit, zda tento pitomý systém využívá (legálně !!!) Lojza nebo Pepa.

Z. Bureš 27.3.2014 8:15

Re: pane Skoline

Jestliže chce jít Dluhoslav Haškovi příkladem - tak se přece nemůže chovat, jako on !!!

Nebo toto staré moudro.....pro Vás - bolševiky.....neplatí ???

To už jste si zase někteří rovnější........

T. Kočí 27.3.2014 8:12

Re: ČSSD slíbila

souhlas

T. Kočí 27.3.2014 8:11

Re: Od chvíle, kdy Gajdůšková v potu tváře.........

Jste až příliš slušný.

T. Kočí 27.3.2014 8:10

Hlavou mi vrtá 13 miliard

Ano, je to tak. A to církve nemusím.

E. Heusinger 27.3.2014 8:09

Správná otázka

Proč 13 miliard?

Naskýtá se ještě jedna

Proč 59 miliard?

M. Šejna 27.3.2014 8:05

pane Skoline

řešíte Sobotku místo toho, abyste řešil systém. Sobotka ty poslanecké náhrady použil zcela legálně. Takže opravdu nechápu, proč Vám to vadí zrovna u Sobotky, když tohle dělají všichni poslanci. Měl byste se podivovat nad tím, že tato možnost je našim zákonodárcům legálně umožněna a neřešit kdo tuto možnost využil.

I. Skolin 27.3.2014 7:59

Re: Od chvíle, kdy Gajdůšková v potu tváře.........

Hledejte ve stáji ČSSD.

I. Skolin 27.3.2014 7:57

Sobotka

veřejně přiznal, že použil poslaneckých náhrad na koupi bytu za ca 7 mil. Jelikož se náhrady nedaní, pořídil si bydlení za nezdaněné peníze. Kdo z vás na to má, přátelé ?

K. Frauknecht 27.3.2014 7:56

Souhlas,

na rozdíl od toho včerejšího blábolu :-).

Z. Bureš 27.3.2014 7:46

Od chvíle, kdy Gajdůšková v potu tváře.........

.....bojovala v 90-tých letech za samostatnou Moravu a Slezsko - aby poté, co to nevyšlo.....plynule přelezla do KSČSSD - tak od této doby pro ni nemám jiné pojmenování, než - Moravská Milka !!!

.......a chtěl bych vidět toho Vola, který ji jmenoval do vládního týmu, který vyjednává o církevních restitucích !!!

M. Šejna 27.3.2014 7:15

zbytečné tahanice

pokud plátí zákon o navrácení majetku církvím, pak ať je naplněn. Doplnil bych ho snad jen o návrh současné vlády, aby v případě, že církev bude tento majetek prodávat, musí mít stát předkupní právo. Tahle podmínka by církvím vadit neměla.

Na druhou stranu by ale stát měl po vrácení majetku církvím přestat církve dotovat včetně jejich platů. Výjimkou by mohly být jen církevní školy a nemocnice,které by dostávaly dotace shodné, jako ostatní soukromé školy a zdravotnická zařízení.

No a samozřejmě církve by musely platit daň z nemovitostí a daně z příjmů, jako jakýkoli ekonomický subjekt.

Za takové situace nemám s vráceným majetkem problém.

B. Hamáček 27.3.2014 7:01

Re: Kdyz ono je knez a knez, pane Anderle.

Rev. Moon byl ze sekty , nikoliv z církve , a to už je docela velký rozdíl . Neznám všechny Vámi jmenované kauzy , samozřejmě v církvi jako v každé společnosti se najde černá ovce , ale tam se jedná o zlomky promile . Ale například v ústeckém kraji v nekalostech až na nepatrné výjimky jede celá ČSSD. A v jiných krajích to nebude jiné . O ostatních stranách si také nedělám iluze . To socani odvracejí od sebe pozornost , aby mohli ještě více nakrást - obnovitelné zdroje , krádež století ,různé dotace atd.

J. Hlubek 27.3.2014 6:45

Pokud by církev přistoupila na návrh socialistů

riskovala by zdanění i té nižší částky. Prostě někoho okrást je typickou vlastností socialistického státu, tedy kromě vyvolených.

T. Pansky 27.3.2014 6:07

Re: Kdyz ono je knez a knez, pane Anderle.

Se vsim respektem si dovoluji rici, ze nemluvite pravdu, nevite o cem mluvite.  Kdybych se Vas zeptal, kolik znate knezi, jakou ma cirkev hierarchii, kdo je soucasnym papezem a kdo byl prvnim, mohl byste odpovedet ?

Z. Jaromír 27.3.2014 4:55

13 miliard

je dvacet procent z částky, jež má být církvi během příštích asi 30 či 40 let vyplacena státem. Dvacet procent je to proto, že sociální demokracie získala ve volbách dvacet procent hlasů, a tak chce aspoň z dvaceti procent splnit slib daný voličům všem, že církvi ty neznabožsky veliké až obrovité náhrady zkrouhne.

Možná ale sociální demokracie tím snížením nemyslí nic zlého, neb počítá s tím, že za její nynější i příští její vlády půjde koruna a poté i euro nahoru a a vyrovnání s církví bude férové i při snížení předané částky.

J. Šimek 27.3.2014 4:50

Proč Gajdůšková ? Protože ona neriskuje nic.

Jako senátorka klidně rozeštve koaliční vládu, klidně ji nechá padnout. Vždyť její peněženky se to netýká, ona bere peníze v Senátu.

J. Vyhnalík 27.3.2014 3:32

ČSSD slíbila

Předvolební kampaň ČSSD byla postavena na hloupých a nesmyslných slibech a osočeních bývalé vlády. Proto musejí teď zrušit příspěvek hospitalizovaných 100 Kč denně na stravu. Přitom nemocní by 100 Kč denně za tři jídla dali i kdyby byli doma.

Podobně je to se zákonem o vyrovnání s církvemi. ČSSD tak dlouho živila nenávist lidí k církvím a k "přehnaným náhradám", že teď nemůže nechat věc být. Musejí z náhrad ukrojit jenom z principu, aby se mohli tlouct v hruď a vykřikovat, že oni hájí zájmy "obyčejných lidí". Přitom když o vyrovnání s církvemi jednal za Zemanovu vládu nebožtík Pavel Dostál, byla částka o které se tehdy mluvilo snad trojnásobná v porovnání s dneškem.

Pro případné pochybovače dodávám, že jsem už třetí generací ateistů v naší rodině a na církevních restitucích tedy nemám žádný osobní zájem a to ani zprostředkovaně.

P. Sulc 27.3.2014 2:13

Kdyz ono je knez a knez, pane Anderle.

Pamatuju, ze asi pred 30 lety v Americe zasili TV kazatele, prijem jeho charitativni organisace ten rok byl 70 milionu dollaru, na charitu slo 5 mil. zbytek platy, vetsinou zamestnanym pribuznym a samozrejme, i panu knezi. Mel celou radu Rollsu a uzival si v tech nejlepsich bordelacich.. Take pamatuji skandaly reverenda Moona, uz ale zemrel, nicmene jeho synek vlastni v USA nekolik zbrojovek, Buh mu skrze taticka pozehnal. A slysel jste o skandalu vedle v Nemecku, jak pan biskup utracel penize jeho ovecek za luxusni biskupsky palac ? Vzdyt nabozenstvi, to je kseft jako jakykoliv jiny. Ma i svoje investive, ve Vatikanu banku, prelati si ziji na vysoke noze. Ovsem, ti venkovsti knezi, ti ne a ti si na vysoke noze nezili nikdy. Ti jsou proste "proletari cirkve". Ale ti, co cirkvi vladnou, to je docela jina story.

T. Pansky 27.3.2014 0:21

Je treba zopakova: socialiste nam za deset let ukradnou ...

... asi tak patnackrat tolik na obnovitelnych zdrojich, nez stat musi vratit cirkvim.  Cirkvim majetek vratit musime, nebot jim byl ukraden statem.  Fotovoltaika je nesmysl, ktery si vymyslela lelvice nejen u nas, ale po celem svete, aby si udrzela svou moc nad lidmi.  V Cechach levici lidi zobou z ruky, tak budeme platit a vsichni chudneme.  Jeden by si myslel, ze jsme se komunismem poucili.  Jak je videt, nejsme tak chytri ...