16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Hlavní figurou na šachovnici je prezident

Ač každý den slyšíme, že premiér je slabý, že se rozbil a nefunguje, je to jen důsledek hry pana prezidenta, který ví, jak fungují globální šachy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavelka 19.7.2019 11:49

Re: Tak nevím

To je jako kdyby jste řekl že kdo dodržuje zákon(ústavu)škodí,co je víc ,počkat s policejním vyšetřováním co chce Zeman,nebo honem vyměnit ministra,v domění že zdoláme nějaké preference Hamáček,?

V. Student 19.7.2019 11:37

No, pane Hvížďalo,

není to tak dávno, co jste přispíval myšlenkami, jak je Zeman starý a neduživý a jistě brzo zemře, takže my, kteří jsme ho volili jsme nejen staré struktury, ale taky pitomci. Teď nám zase vyprávíte, že je hlavní figurou na šachovnici, umí předvídat a je mazaný. Co kdybyste se zkusil názorově sjednotit sám se sebou, nešlo by to?

J. Roškota 19.7.2019 11:04

Tak nevím

Tak nevím jak to pan Hvížďala myslel. Je to ironie, nebo upřímný obdiv k panu Prezidentovi? Politika přeci není hra s účelem uškodit ostatním. Politika by měla být prostředkem k prosazení nějaké představy o řízení věcí veřejných. U Miloše Zemana, obávám se, o nějaké veřejné blaho vůbec nejde. On jenom škodí. Je to stejné jako s "bájnými" rétorickými schopnostmi pana Zemana. Forma zcela zastínila obsah. Blábolí plynně a s patra.

J. Ptáček 19.7.2019 10:50

Re: Vy asi nehrajete šachy, co?

Ale trochu hraji. Každý král dostane jednou mat. Dnes, za rok, za 10 let. Každý. Tím nechci říct, že píšete blbosti. Obecně máte pravdu.

F. Houžňák 19.7.2019 10:44

Ano, jedině

tak. Jak říkal ten rabín.

A. Nový 19.7.2019 10:13

Re: Vy asi nehrajete šachy, co?

Pat a Mat... :-))

F. Houžňák 19.7.2019 10:10

Vy asi nehrajete šachy, co?

Jinak byste nepsal takové blbosti.

J. Ptáček 19.7.2019 9:38

Mat

Každý král na šachovnici jednou dostane mat.

P. Hlosta 19.7.2019 9:35

Prezident je levičák

Jistě není tajnost, že Zeman je levičák co do politického názoru na svět. Takže potírá reálně levici, což ji přeji.

Ovšem co do funkce prezident je nutné konstatovat, že každý prezident a přímo volený zvláště, se bude vždy cpát do věcí, po kterých mu v podstatě z funkce nic není. Prostě ústava je tak koncipovaná, umožňuje to. Politické špičky budou stále prezidenta kritizovat, žalovat k soudu ap. Národ bude rozdělen stabilně prezidentovými kroky. PROTO by se konečně měl parlament a senát pochlapit a tu funkci prezidenta v ústavě zrušit. Neudělá to, protože to chce víc jak dvou třetinovou vůli parlamentu a senátu ke změně ústavy.

Co s tím? Počkat až prezidentem bude zvolen pravičák. ;-)

R. Dubravský 19.7.2019 8:43

Popravdě se mi líbí...

...jak prezident sype písek do soukolí té bandě lotrů. Musejí pak bojovat mezi sebou a nezbývá jim tolik energie na boj proti lidem.

D. Rajninec 19.7.2019 7:46

Re: Žádné masové protesty by nenastaly, pane Hvížďalo.

Aká veľká je tá "vetšina" rozumných ludí , koľko % , čo nepodporuje strany ODS - STAN a tu neziskovku Milion chviliek.... ; asi veľmi malá , že ?

K likvidácii spotrebného priemysli neprichádza dnes , ale v 1989 keď v CCCP nemali čo žráť a prestali dovážať z ČSR ročne 40 milionov "baťoviek" z Gottwaldova a Partizánskeho . A podobne to dopadlo aj zo stovkami druhov spotrebného tovaru ! Takého kvalitného spotrebného tovaru , že na západe to nechceli ani zadarmo !!!!

D. Rajninec 19.7.2019 7:37

Re: Panu Zemanovi jsou všichni k smíchu,

No kto ? Chcete naznačiť , že prezidentské voľby boli sfalšované ? Všetci ste doma trucovali a zemanoví pacholci o sto-šesť hádzali lístky do urny ?

To isté platí o parlamentných voľbách , sfalšované , všetci ste boli proti , ale "niekto " zo Štatisktického úradu falšoval !

Nie ! Čo ste si zvolili to máte ! Viac ako 50% národa to chce takto !

Viac sa snažte , majte lepších kandidátov a vyhráte!

PS. Babiš je trestne stíhaný ? A je aj odsúdený ? Kedy , koľko dostal .....alebo ho odsúdila iba pouličná lúza ?

P. Čech 19.7.2019 7:14

Re: Panu Zemanovi jsou všichni k smíchu,

Proč byl zvolen? Odpověď je velice jednoduchá. Protože Jiří Drahoš mu nebyl rovnocenným protikandidátem, protože byl lepší než Drahoš. Protože si jej většina občanů přála a protože byl zvolen většínou občanů přímo a demokraticky na rozdíl od t.zv. voleb poslanců a zastupitelů krejů, měst a obcí, kteří přímo a demokraticky voleni nejsou. Jsou voleni přes prostředníky - politické strany a hnutí. Také proto byl zvolen a je podporován, ke vzteku pražských lepšolidí, většinou ostatních občanů. A štvavá kampaň pražských skupin a neziskovek, politiků politických stran a novinářů a jejich médií na tom nic nezmění.

P. Čech 19.7.2019 7:06

Re:

V roce 1989 při skutečné generální stávce lidé protestovali proti vládě jedné strany (ono tomu bylo trochu jinak, ty vládnoucí strany byly čtyři pod vedením jedné z nich - KSČ). Dnes je to v podstatě stejné. Pouze těch stran je více a svou moc nad občany si volně vysoutěžují. Výsledek? V podstatě tentýž. Vláda jakýchkoliv spolků(politická strana není nic jiného než spolek naprosté menšiny občanů) nad občany jako celku je vždy odsouzeníhodná. Občané si totiž dovedou vládnout sami a k tomu zásadně politické strany nepotřebují. Systém vlády a moci politických stran, nastolený v devatenáctém století se obecně nepovedl a nikde ve světě pořádně nefunguje. M.j. vedl ke dvěma světovým válkám i k současnému rozdělení světa mezi t.zv. velmoci. A lidé už , sice pomalu, ale přece, dostávají rozum a od politických stran se houfně odklánějí. Zatím k občanským hnutím, protože jim nic jiného nezbývá. A nějaké neziskovky, které nedělají nic jiného než že štvou lidi proti sobě? Ty podporují jen ovčané, kteří jsou příliš líní přemýšlet a proto se rádi vzdávají své svobody myšlení ve prospěch politických stran, které je následně, také přes tyto neziskovky, ovládají.

P. Čech 19.7.2019 6:53

Žádné masové protesty by nenastaly, pane Hvížďalo.

Máme v tomto státě ještě většínu rozumných lidí. Lidí, kteří nepodporují politické strany typu ODS, TOP 09, KDUČSL, ČSSD, KSČM, Piráty a občanské hnutí STAN. Lidí, kteří nepodporují nějakou neziskovou organizaci typu Milion chvilek pro anarchii. Pojem "anarchii" zde užívám záměrně, protože to, co Minář, Roll a Zévl organizuj,í anarchií ve skutečnosti je. Většina lidí toto nepodporuje, protože za 26 let již poznali, kam vede politika politických stran obecně. Vede k neskutečnému zadlužení státu, k likvidaci spotřebního průmyslu, k obohacování lidí, kterým se nechce vydělávat peníze prací (politici, členové neziskovek a pod), k vládě a moci politických stran nad občany. V zásadě totiž jde o to, že vůle občanů je na hony vzdálena vůli vládnoucích politických stran. A o tom to všechno je, pane Hvížďalo a ne o konání většinou lidí zvoleného prezidenta, který nedělá nic jiného, než že přísně dodržuje český text ústavy a nechová se tak, jak mu káží nějací ústavní duchové či hloupé ústavní zvyklosti.

F. Houžňák 19.7.2019 6:47

A Hvížďaly se nikdo na nic neptá a všichni na něj

zvysoka kálejí, a to ho deptá, v noci nemůže spát a píše takovéhle výplody.

J. Elias 19.7.2019 6:25

A většina by se generální stávky nezúčastnila. A co pak? Pane Hvížďalo " počkejte do voleb, spadnou"

J. Krásenský 19.7.2019 5:57

Tak nám demokracie dorazila

i na šachovnici? Král, dáma, střelec, kůň, věž a pěšec.. a president? To jako že pěšáci svrhli krále i dámu a zvolili si presidenta a, co já vím, předsedu ústavního soudu? A pravidla určují v hlasování a výklad pravidel záleží na vztahu president - předseda ÚS? A platí pro obě strany šachovnice? Pro bílé i černé? A lze proti sobě postavit stranu s presidentem proti straně s králem? Tak na takový živý přenos utkání bych se snad dokázal dívat do konce. Co jiného nám taky zbývá.

R. Langer 19.7.2019 5:49

Re: Panu Zemanovi jsou všichni k smíchu,

No schválně, kdo? A myslíte si, že se mu to nelíbí? :-D

K. Šubrt 19.7.2019 5:41

Panu Zemanovi jsou všichni k smíchu,

dělá si co chce, nemá právní zodpovědnost, je si vědom, že občanská společnost mu to bude tolerovat. Vše mu projde a pana Babiše si vodí po scéně jako loutku. To vše bylo lehce předvídatelné a přesto byl zvolen. Proč? Kdo je za jeho chování zodpovědný?