7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Koloděj 5.3.2008 16:26

Re: Strašný, samej vrah.........Re: Je zajímavé

 Pro rernt. Mi v 1949, zavřeli tátu na  9 let!! žádné peníze, matku nezaměstnali, bylo mi  8 sestře 4 riky. žili jsme z almužny, co  nám dali lidí, kteří nám pomáhali. Mně  neposlali  k vůli tomu ani přihlášku nna VŠ, že co si to dovluji, 70 létech, jsem dálkově studoval VŠ, ze 4 ! ročníku, mě vyhodili za to že jsem se postavil proti vstupu sovětských vojsk, manželka chtěla studovat dálkově, VŠ, k vůli mému kádrovému profilu jí to nedovolili.  TY UBOHÝ Gerentusinnznzo!!! Kdy tohle někdo vrátil komoušům. Ty odporný posměvači, dostat Tě tak za ten kyblíček bys schytal nejen za mě, ale i za ty umučené HNUSNÝ Odporný CYNIKU. Kdybys alespoň polovinu z toho zažil, přeji ten Tvůj kyblíček

realista 5.3.2008 17:44

Re: Re: Strašný, samej vrah.........Re: Je zajímavé

Koloději, za tím vším co jsi tady dramaticky vylíčil přece jsou konkrétní lidé. Ty se spokojíš s pouhým konstatováním? Já bych jim (konkrétní osobě) aspoň dal přes držku. A nebo jen kecáš.

Koloděj 5.3.2008 20:47

Re: Re: Re: Strašný, samej vrah.........Re: Je zajímavé

Už dlouho mě tak nikdo nevyvedl z míry, jako grent, tak zlý jsem nebyl už dost dlouho, tento můj život,byl skutečně odžit!!! Mohl jsem být nejméně v postavení ig. manželka, chtěla v ratislavě dostudovat farmacii zůstala lékárenskou laborantkou) otec odsouzen na 9 let v procesu s PhDr Miladou hORÁKOVOU, byl významným politikem nár. socialista., skončili jsme na Hlučínsku, poplivaní, jako zločinci!!  Konkrétní lidé?? Každý totalitní systém ma kolektivistický řad ! Slyšel jste někdy Urválka, viděl jste někdy někoho , kdo by se takovým zrůdam, které si vychovavala komunistická strana k udržení moci postavil???   

Anonym 5.3.2008 12:54

Možná, že se mýlím,

ale jsem rovněž toho názoru, že kdyby byla bývala KSČ zakázána z důvodu zločinnosti, došlo by tu opravdu k občanské válce.

Musíme si uvědomit, že Praha není celá republika. Pamatuji venkov, kde na vylepovače plakátů v listopadu 1989 brali vidle, nadávali jim a hnali je pryč, protože žádnou změnu nechtěli. - A byla jich většina.

Jestli si to správně pamatuji, tak komunistů bylo 2 mil z 10 mil dospělých. A předpoklad, že těch 8 milionů by se postavilo proti nim je podle mého zcela mylný.

I když se nám dnes může zdát, že věšení na lucerny by bylo jediné správné a spravedlivé, historie nás učí, že obdobné události neměly nikdy ani ten správný, ani trvalý výsledek.

MUF 5.3.2008 13:15

Re: Možná, že se mýlím,

.... na druhé straně není-li jiné řešení, je občanská válka také východiskem. Mají-li dnešní komunisté pocit za 17.11.1989 adekvátní tomu, jaký měli Němci za rok 1918, proč to nevyřešit jednou provždy.

jepice 5.3.2008 15:30

Re: Možná, že se mýlím,

A kdopak té většině, co v listopadu nechtěla změnu a na vylepovače plakátů brala vidle, v roce 1990 zakazoval  volit komunisty?   Nevolili je ani všichni předlistopadoví členové.  Zákaz strany a věšení na lucerny není to samé a taky o těchto dvou věcech mluvily odlišné skupiny lidí. Že to věšení i zavírání bez řádného soudu nechtěla většina, s tím by se dalo souhlasit, a o tom taky vlastně bylo heslo Nejsme jako oni.  Že si to pak mnozí vysvětlili jako generální pardon, to je jiná.

Šnek 5.3.2008 12:47

Jen nechápu,

proč, když autor věděl co jsou komunisté za zločince, šel po vystudování na ČVUT, studovat v šedesátých letech do Sovětského svazu. Že by pro pravdu a lásku?

nezaujatý 5.3.2008 15:55

Re: Jen nechápu, / Hnutí za pravdu (čtvrtý odboj)

Studium informací (fiktivní úvaha) o  politicky angažovaných dětech či vnucích komunistú (Ruml, Topolánek, Benda a další). Informace lze získavat i z Žáčkova pamětního ústavu ?

Alfons 5.3.2008 11:53

Pořád tady bečíte jak želvy.

Udělejte modrou reformu, ždímejte občany do mrtě a máte komunizmus na dohled. A můžete zde donekonečna o komunistech vyřvávat. Každý vám už na ty přiblblé nekonečné skřeky z vysoka s... ;-D Trhněte si modrýma hrabavýma nožkama.  ;-D;-D

Marat 5.3.2008 12:21

Re: Pořád tady bečíte jak želvy.

Byl jsem několikráte v ČSR a i v ČR,nikdy   jsem neviděl vyždímané hlady umírajíci občany na ulicích.Naopak,viděl jsem přenáramné plýtvání.I prvňáčkové když jdou první den do školy,musí mít u ucha "mobil".Dětičky mezi sebou soutěží,kdo co má na sobě dražšího a ti co nic předrahého na sobě nemají,tak jsou ostaními nazývaný sockami,jsou šikanování a ponižováni.To tedy nesvědčí o tom,že se v ČR pod vládou ODS živoří.Dokonce i restavrace jsou stejně plné,jako byly za vládý "předvoje dělnické třídy".Nikde  prostý pracující lid neoplývá milonovými konty v bankách ale nevolí komnisty.Pamatují v USA i občasnou nezaměstnanost i 18 procentní a přesto američané nevolali po vládě komunistu a socanu a po těch jistotach které oni slibují.Co vy vlastně v té ČR chcete a jak si to představujete? Když můžete vyhazovat několik tisíc každý měsíc na prázdné talachání po telefonu a na pivo do hospody jet autem,tak ,můžete se i sami dopravit do nemocnice,nebo k doktorovi a těch pár korun za připlacení vás neochudí. Sakra,proč všichni musíte mít,to co má druhý?

PRASI DENT 5.3.2008 12:30

Re: Re: Pořád tady bečíte jak želvy.

To je skutečnost jen částečná.....Je třeba vzít v úvahu množství, mnohdy beznadějně zadlužených rodin.......

Marat 5.3.2008 12:38

Re: Re: Re: Pořád tady bečíte jak želvy.

Ano,jistě je v ČR spousta beznadějně  zadlužených rodin. Otázkou je kdo je tak beznadějně zadlužil? To ODS? Nebo nezodpovědnost,nebo neuváženost těch zadlužených? I já kupují na kredit karty a i domek jsem měl na splátky,dokonce a každá auto,ale vždy jsem dbal na to,abych neudělal takový dluh,který bych nemohl splatit.To by měli v ČR dělat i ti kdo lehkomyslně dělají nesplatitelné dluhy.Nemusí přece každý mět všechno co má ten druhý.

PRASI DENT 5.3.2008 12:47

Re: Re: Re: Re: Pořád tady bečíte jak želvy.

Vyprávějte to dětem ve škole, když se jim ti bohatší chechtají, že nemají slušný mobil a pod.

Kolombo 5.3.2008 13:01

Re: Re: Re: Re: Re: Pořád tady bečíte jak želvy.

Pro mne za mne, ať se ti spratkové třeba pozabíjejí. Nechcete těm "chudším" vysvětlit, ať si z toho nic nedělají, třeba sportují a mohou se smát těm bohatším, že sice mají mobil ale jinak jsou podřadné lemry. Co když se někdo zhroutí, že se mu soused směje že ještě nemá diamantovou brož? Mám se rozplakat a jít mu ji koupit?

PRASI DENT 5.3.2008 13:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pořád tady bečíte jak želvy.

Reklama a jiné komerční tlaky - TO JE JED, ale věřte, že nikoho nehájím, jen se snažím poukázat na jisté příčiny zadluženosti domácností....

Kolombo 5.3.2008 13:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pořád tady bečíte jak želvy.

Zrovna socani tohoto jevu využívají k živení nenávisti a pocitu chudoby. Reklama se pochopitelně  snaží každou ptákovinu postavit do takového světla, jakoby ten, kdo ji ještě nemá, vlastně ani nežil, byl totálně out. A socani toho využívají a svým ovečkám dují do hlavy - vidíte, jací jste chudáci! Boháči si mohou telefonovat z obýváku do kuchyně za skvělý tarif a vy musíte jako socky na sebe řvát! Jak ponižující! my s tím něco uděláme! Co kdyby svým ovečkám naopak vysvětlili, že většina těch vymožeností je úplně zbytečnejch a jejich vlastnictví ke štěstí nevede? To by je ale jejich chlebodárci, majitelé koncernů tyto šunty masově produkujících hnali!

Kiki 5.3.2008 13:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pořád tady bečíte jak želvy.

Milý Kolombo dnes i ten sport je o penězích. Plácky na kterých by se děti mohly zadarmo vydovádět nejsou. Musí se sportovat jedině přes klub a ten chce platit. Jinak posměch bere jinak dospělí a janak dítě. Vyřazení z kolektivu bývá velké trauma .

Kolombo 5.3.2008 13:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pořád tady bečíte jak želvy.

No, když sleduju socanskou propagandu a odboráře, řekl bych, že je tu chudák každý druhý. Když se komentátor upřímně diví, jak se dá žít z podprůměrného platu, tak si říkám, že těch "chudých" musí být ve škole také nad 50%. A protože ti chudí mají většinou i víc dětí, nevím, kdo by měl být vyřazen z kolektivu. Spíš ti bohatí, ne?  A na to, aby byl člověk fit netřeba být závodníkem ani členem klubu. Stačí  si jít zaběhat kolem bloku, do parku, projet se na kole, udělat pár kliků a shybů na větvi. Netřeba se věnovat zrovna módním sportům, ke kterým je třeba drahého vybavení...

Koloděj 5.3.2008 20:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pořád tady bečíte jak želvy.

Blbci zůstano blbí, jestli jsou chudí nebo bohatí a blbému jsou i penize ke škodě!!

jony 5.3.2008 12:40

Re: Re: Pořád tady bečíte jak želvy.

jak by sis to predstavoval v tomhle Svejkistanu? tady kdyz chces tuze moc vladnout tak musis nejdrive nakrmit ovecky aby nemeceli !ale to neco stoji a zadluzenost o ktere se tady nechce z vrcgnosti bavit je takova ze by na tebe prisli mrakoty kdyby to zverejnili tak ze se mluvi o jedne BILIARDE  ale to cislo bude asi trochu jine !!! tak co divis se? proc jsou spokojeny ovecky8-o:-/ byv. emigrant  PS: a to neni vsechno bylo by to na hodne dlouhe psani ale to snad zvladnes

Kiki 5.3.2008 12:43

Re: Re: Pořád tady bečíte jak želvy.

Máte svatou pravdu. Nejvíce mě dojme, když někdo brečí v televizi, že nemá z čeho žít, při tom má nadváhu, mobil u pasu a cigáro v ústech. Takto si věru bídu nepředstavuji !!:-D 

Kolombo 5.3.2008 12:54

Re: Re: Pořád tady bečíte jak želvy.

To proto, Marate,  že jste nezavítal k Alfonsům. Tam běhají krysy po dvorku, starý Alfons, už dva roky po smrti ještě leží v seknici v posteli a mladý Alfons, v jedné ruce lahev vodky, druhou tluče do klávesnice notebooku nezištně mu zapůjčeném soudruhem Kováčikem.

jirka.s. 5.3.2008 18:04

Re: Re: Re: Pořád tady bečíte jak želvy.

No, když se totiž Álfons narodil, tak byli jeho rodičové tak chudí, že neměli ani na plínky. Tak museli koupit barák se zahradou, aby mu mohli otírat (Y) o trávu!

Ivan Mládek mi snad promine! ;-D;-D

Kolombo 5.3.2008 12:51

Re: Pořád tady bečíte jak želvy.

Nechápu ty rudé výkřiky - já se nechci zadlužovat. Nemám dluhy rád, necítím se s nimi dobře. Nechci,  aby si Alfonsové dělali dluhy na můj účet, ani Alfonsům půjčovat. Ale pokud Alfonsovi půjčí někdo jiný - prosím. Taky nestojím o úžasné privilegium být s Alfonsi v nějakém "solidárním" uskupení, zdravotnickém nebo důchodovém systému. Jak znám Alfonse, budou z toho mít výhody jen oni sami. Nechte mne, Alfonsi, vystoupit z těchto systémů a dělejte si, co vám libo. Můžete mít všechno zadarmo, když vám na to někdo dá.  Já tím křenem být nechci.

sergo 5.3.2008 13:39

Re: Pořád tady bečíte jak želvy.

přesně tak,pořád tady na netu všichni bečí a nadávají,ale přitom dělají všecgno prot,aby se zase vrátili.......a ty silácké řeči o komunistech,jak byste je věšeli!!hahaha....byli jste všichni posraní až za ušima a teď děláte frajery,ale kdyby k něčemu došlo tak se poděláte zas a většina z vás bude poctivými práskači......to jsme měli jednoho unámého,který po 89 pořád vykřikoval:komanči,bolševíci,totáč apod, až se jeden známej v pardubicích dočetl že to byl dlouholetý práskač STB!!!!!

JoseF Schweik 5.3.2008 10:48

Se musim chechtat - víte, proč sou tady eště bolševici?

No kvůlivá vám, vobčanům, kerejm pro samou péči vo vlastní šrajtofli sou tyhle nuance ukradený.

Nebečte tu vo nějkym spiknutí, dyk je to směšný! Bolševik by nebyl, kdyby ho nevolilo 20% populu. Pokud každej pátej u nás má pocit, že bez vokrádání a uzurpování druhejch sociální stát nemůže existovat, pak je veškerý bedákání nad spiknutim mocnejch směšný.

Dřív nž začnete pyskovat nad tim, co kdo pro vás neudělal, kouněte se laskavě na to, co ste pro sebe udělali vy. Pak možná zjistíte, že jako doživotní rekreanti ROH se máte na poměry dost dobře. A hodně dobře na to, co pro to děláte sami.

Prdlajs, žádný spiknutí, jenom lenost lidská je na vině.

ne dr.Poklop 5.3.2008 11:33

Re: Se musim chechtat - víte, proč sou tady eště bolševici?

Bolševici jsou prolhaní,že ty musíš být snad jeden z nich.Ty tady lžeš od rána do večera.

JoseF Schweik 5.3.2008 11:35

Poklope, plň svou dějinnou roli a tiše lež. Pokud možno na díře.

ne dr.Poklop 5.3.2008 11:49

Re: Poklope, plň svou dějinnou roli a tiše lež. Pokud možno na díře.

A to mi magore píšeš jako oakman a nebo Švejk.Stejně bych tě rád poznal a zjistil co jsi to za magora.Nejdříve majitel velké firmy a potom hlídač na parkovišti,pak vůdce studentů a potom starý dědek.Jedno ti ,ale nemůžu upřít,že máš velkou fantazii.Dej se na psaní knih a jistě budeš dobrý.

JoseF Schweik 5.3.2008 12:37

Drahý poklope, sem se podepsal. Schzofreniji pozoruju u tebe, sem se ti nějak rozdvojil.

Až pochopíš, že lidi se mění, ale hardware vostává, bude ti líp.