3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bruner 1.12.2008 2:45

zkusme se na věc podívat reálně

ve volbách dostává KSČM hlasy cca 800 000 voličů.Sama má něco kolem 90 000 členů a ne všichni volí.Tedy tato strana konvenuje každému sedmému českému voliči a já si troufám říci, že program strany není pro tyto voliče rozhodující, ale to, jak se její představitelé projevují ve funkcích. To samé se dá říci o všech dalších stranách. Zákazem nic nevyřešíte, jen se posílí zbývající levicová strana.

A nyní hlavní výtka. Strany nedělají lidi, ale lidé dělají strany. Příkladem budiž různé mimoparlamentní strany. Podle vás mají vynikající program, ale nikdo do nich nejde, nikdo je nevolí. K čemu jsou když  neodrážejí potřebu společnosti? Síla strany není v povolení či zakázání, sílastrany je v tom, jak souzní s veřejnou poptávkou a jak se její protagonisté projevují na veřejnosti.

Braník 1.12.2008 8:49

Re: sílastrany je v tom, jak souzní s veřejnou poptávkou

Takze podle vasi argumentace Sudety pravem patrili a dodnes patri Hajm in rajch?! Zajimave...

Yosefa 1.12.2008 9:07

Re: zkusme se na věc podívat reálně

A tak se ptám, kde je těch šest voličů ze sedmi?

Mard 1.12.2008 0:47

Já jsem si také nemyslel v roce 1989 že je třeba komunistickou stranu zrušit ...

Ale vývoj od revoluce mne přesvědčil, že bohužel je to nezbytné. Očekával jsem že se budou stydět za to, co prováděli na lidech za experimenty, za to že nechávali lidi střílet za úmysl opustit republiku, že vyhazovali studenty za škol za názory rodičů, atd,... mohl bych pokračovat dlouho. Ale bohužel nevidím u nich žádnou sebereflexi. Jsou jako vrah obou svých rodičů, který po soudu chce shovívavost, neboť je sirotek. Jejich chování je odporné a je vidět že by rádi dělali totéž co dřív. Bohužel. V rámci spravedlnosti, aby všichni ti, kteří doplatili na zločinnou komunistickou vládu , měli aspoň malý počit zadostiučinění, je potřebné KSČM zakázat!

Borek@exil 1.12.2008 7:57

Re: Já jsem si také nemyslel v roce 1989 že je třeba komunistickou stranu zrušit ...

Bolševici?.......Stydět?......To je protimluv. To s tím "sirotkem"...tomu se říká CHUCPE.....toho mají bolševici víc než dost.

Antonín I. 1.12.2008 0:35

KSČ

Vážený pane Hulíku, dlouho jsem na Psu nečetl pravdivější slova. Nějak se v politice ví, že po převratu politické moci má nastupující strana 100 dní, aby upevnila svoji moc a aby potlačila předchozí vládce. To se ovšem v 1989 nestalo. Proč? Protože noví "vládcové" byli odchovanci komunistické éry, t.zv. disidenti, jejichž myšlení bylo, řekl bych "kompromisní". "Nejsme jako oni". Jistě, chtěli být lepší, ale nedošlo jim, že se zločinci se nevyjednává, zločinci se pošlou do vězení. Tečka. Protože zločinci se "nepřevychovají" a zůstanou zlem. A tady vidím tu nejhorší chybu, kterou Havel a spol. udělali. Svět není divadelní jeviště, kde pak po oponě je všechno v pořádku. Svět je boj o moc, peníze, slávu, egoismus, ti kdož dočasně prohráli (komunističtí vrahové), se jenom mohli bez potíží schovat a teď drze pracují na návratu k moci. A pomatenci jim k tomu pomáhají, i když si třeba návrat komunismu nepřejí. Kdo čte dějepis? A kdo historii pravdivě popsal a vysvětlil mladé generaci? Prý to nejde udělat hned, musí se počkat trochu s nadhledem. (Až pamětníci umřou, jak jsem jednomu historikovi asi před 5 lety řekl?) Inu - jak se říká - každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Je mi ale líto, že moje děti a vnuci možná budou žít v systému, který si slušní lidé nezaslouží.

  

vrata 1.12.2008 1:53

Re: KSČ

Vážený pane, plně s Vaším příspěvkem souhlasím.

Vojan 1.12.2008 13:39

Re: KSČ

Plně souhlasím. Jako volič se ptám jak přijdu k tomu, aby se z mých daní   financovala strana, která mne   pronásledovala. Kdo vymyslil tak pitomý a sprostý zákon , že dostane podle počtu voličů miliony?  NAVRHUJI: Ať si každá strana  před volbami založí loterii a její přivrženci si mohou koupit její losy. Nedovolit žádné sponzorské dary.  Mělo by to  také tu výhodu, , že by se podle prodaných losů, vědělo již předem  kolik má potenciálních voličů! i

MS 1.12.2008 14:45

Re: KSČ

Jsem 100% pro !!!

Vojan 1.12.2008 13:42

Re: KSČ