1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Hele, nechceš dělat ministra?

Pravděpodobný předseda vlády hledá jako pověstná Maruška své zimní jahody lidi, kteří by s ním zasedli v kabinetu, který nejspíše nezíská důvěru sněmovny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 6.11.2017 14:05

tak znovu, babišofobní kreténe

Já jsem vždy volil ČSSD. Letos ne, protože mě neuvěřitelně nasrali. Ale to je můj problém.

Každopádně stávající vládní koalice s premierem Sobotkou má v nově zvolené sněmovně 103 mandátů a tudíž může vládnout dál, kdyby chtěla. Jenže socani ani lidovci dál vládnout s ANO nechtějí. Doteď jim to ale celé 4 roky nevadilo. Radší by se spojili s čertem, než aby pokračovali dál s Babišem. Tak ať se ukážou. Ať předvedou Babišovi, že bez něj dokážou mít většinu. Já s tím nemám problém, protože bych respektoval demokratické postupy.

A vy se také spojte třeba s dáblem ve své nenávisti vůči Babišovi. Jen vás upozornuji, kreténe, že tou nenávisti žádnou vládu nevytvořite.

L. Němec 6.11.2017 15:01

Re: tak znovu, babišofobní kreténe

Tak socánek, tim se celá věc vysvětluje. Váš slovník je excelentní. Kam chodíte z Vašeho ústavu na net, někam rychle do kavárny a pak zpět na cimru ? Co toho ministra kultury ? Vemte to a koalice bude zachráněna. Už si to živě představuju : přijdete ráno na ministerstvo, svoláte poradu, kterou zahájíte slovy Nazdar kreténi. Měl by jste si zařadit do stravy více oříšků, kešu nebo vlašské a lískové, to uklidňuje. A večer brzo na kutě a ráno slepičí polévku, pane Šejna, to brousí mysl a rozšiřuje slovník.

J. Lepka 6.11.2017 12:47

Re: kretén Libor Němec ...

Jistě zajímavá úvaha, ovšem je také nutné brát v potaz reakce dosavadních kobližníků, až jim dojde, že kvůli svému idolu už si na jedno do hospůdky na návsi nedojdou a ani si v místním krámku nekoupí lahváče. Ostatně nedávno jsem toto téma konferoval s jedním takovým, dokonce se rozčiloval, že si nemůže zaregistrovat účtenku v loterii a jaksi nechápal, že když nefunguje internet, musí hospodský až večer vyjet na kopec, kde má signál a pak cca dvě hodinky ládovat do systému prodaná piva. A to vše okomentoval : "Jestli to tak bude pokračovat, od novýho roku zavírám a jdu na pracák." A onen štamgast se ještě rozčiloval, jak si to může dovolit, když už v okolí zavřely tři další hospody.

Tak jen houšť a větší kapky.

M. Šejna 6.11.2017 14:12

pane Lepko

já řeším možnosti vzniku nové vlády, Vy řešite hospodského v nějakém buranově.

Ale když už jsme u té hospody, jistě mi sdělíte název té vesnice, kde není vůbec signál a hospodskáý musí chodit večer na kopec, aby odeslal do systému EET seznam prodaných piv.

Takže ještě jednou prosím o název toho buranova

M. Valenta 6.11.2017 10:31

Re: pravdo-láskař Vodvářka

Klídek. Babiš jen narazil na své hranice. Je trochu zaskočený obranou malých, ale zatím se hrdinsky brání Zemanově lumpárně bez důvěry. Jestli vydrží, tak máme předčasné volby a snad už bez Zemana.

V. Čermák 6.11.2017 12:07

Re: pravdo-láskař Vodvářka

Nic důležitého, jen vaše zbožná přání.

J. Lepka 6.11.2017 12:49

Re: pravdo-láskař Vodvářka

Pro někoho zbožné přání, pro ostatní řešení patové situace.

P. Rudolf 6.11.2017 10:18

Re: pravdo-láskař Vodvářka

Naprosto souhlasím. Jen malý dodatek - Babiš se sestavením vlády zcela jistě žádný problém nemá, je jen možné (dle mne velmi pravděpodobné), že to hraje na veřejnost, aby ta při případných předčasných volbách viděla, jak se on, na rozdíl od šéfů těch ostatních "zásadových" stran, snažil sestavit vládu i mimo svou stranu. A to má lid rád. To při volbách neopomene.

T. Kočí 6.11.2017 11:10

Re: pravdo-láskař Vodvářka

Možností je určitě několik. Podstatný problém je Andreš (krycí jméno v KGB)v tandemu s vožungrem.

M. Šejna 6.11.2017 12:19

pane Kočí

zkuste předložit alespoň jednu z těch několika možností, o kterých se zmiňujete.

Rád se nechám poučit.

J. Lepka 6.11.2017 12:51

Re: pane Kočí

Ještě minulý týden vcelku nikoho nenapadlo, že se do hry vloží Topolánek jako deus ex machina. To jen pro vaše poučení.

M. Šejna 6.11.2017 14:17

poučený pane Lepko

Topolánek by vyřešil novou vládu jak?

Poučte mě, když si myslíte, že nová vláda je závislá na bohovi Topolánkovi.

T. Kočí 6.11.2017 9:28

Andreš, Andreš.

Hodně se diskutuje na téma nové vlády a také,kam vlastně patříme. Já jsem včera brouzdal po you tube. Teď si hodně naběhnu-moc se mi líbil National Memorial Day Concert v USA. Prostě vojenská paráda se vším všudy včetně obvyklého projevení vlastenectví. You tube pak nabídl přehlídku v Moskvě k výročí konce války.Prostě vojenská paráda se vším všudy včetně obvyklého projevení vlastenectví. Putin jak ze škatulky. Už pěníte a bušíte do klábosnice?

Pak jsem přepnul na ČT 1- 168 hodin. Oslava 28. října. Zkrácený ceremonial ,na který doklopýtal vrchní velitel se zpožděním, nahradil ho v nouzi MO Stropnický. Neoholený, ani vous ani oholený s typickým "účesem" vandráka v uváleném kabátě.

Vzpomněl jsem si na film Tmavomodrý svět. Němec, který přebíral od Vetchého letiště pravil:" tak nějak jiná armáda, že". Pro prvorepublikovou armádu nespravedlivé, ale teď ? Nedivím se, že to Stropnický už nechce dělat, ale jako diplomat , bude to lepší?Zase bylo jmenováno asi 6 nových generálů. Velení už máme pro dva armádní sbory, asi 6 divizí.Teď projevila zájem soudružka z ANO.Andreš bude mít palec na armádních penězích, jako na všech.

T. Kočí 6.11.2017 9:38

Re: Andreš, Andreš.

Jo a v 168 se řešil zdravotní stav presidenta. Fyzicky je na tom velmi špatně, to je očividné. To neokecá ani hradní žvanil ovčan. Pozoruhodné pro demokracii byly výroky typu:bacha kameraman, zažeňte ho, nebo ho zabiju atd.

A co mentálně? To je ještě horší. Když pominu současné hrátky kolem vlády. Na dotaz hradního řiťolezce Soukupa odpověděl. Před volbou požádám doktory , aby sepsaly moje nemoci na papír.Bude to čistý list! Je to lhář, nebo podvodník?

No abych nažhavil diskuzi, jsem rád, že kandiduje Topolánek.

J. Lepka 6.11.2017 12:37

Re: Andreš, Andreš.

Podle podrážděných reakcí oposmluvníků, to je rozhodně zajímavý tah. Ještě bude sranda. Leda by předvolební dělostřeleckou přípravu narušil státní pohřeb.

L. Němec 6.11.2017 13:53

Re: Andreš, Andreš.

Andriš i Eman jsou z Topolánka vyklepaní, to je tutovka. Zvláště když v přímém přenosu po pověření v Lánech na tiskovce něco Babiš troubil, a Topolánek to komentoval : "...říká člověk, kterej na korupci postavil svůj byznys." Ať je Topolánek takovej nebo makovej, jedno bude mít určitě - informace. K zdravotnímu stavu Emana - že o něm lže hradní sebranka, které jde o pozice a korejtka, je jasné. Horší je, že národu bude lhát prezidentovo lékařské koncilium, pokud se vyjádří v tom smyslu, že je Eman " úplně zdráv ". Okay, bude znova zvolenej a pojede zase někam do světa , kde ho budou vozit jako paní Müllerová Švejka na Bělehrad, ostatní si z něj budou dělat srandu... jednomje jistý, bude švanda, lidičky , víc vám neřeknu.

L. Němec 6.11.2017 9:41

Re: Andreš, Andreš.

Dobře napsáno, mein Glückwunsch.

M. Krátký 6.11.2017 8:51

Já to teda beru - šéfe

fakt dost dobrý a smutný kam se řítíme.

V. Hájková 6.11.2017 8:40

SKVĚLÝ ČLÁNEK

Jsem v udivu, že se pod něj ještě nepřihnalo komando obdivovatelu fízla a podvodníka BUREŠE- v čele s VARADINKOVOU - a Klepetkem . :-))

V. Čermák 6.11.2017 12:09

Re: SKVĚLÝ ČLÁNEK

Svělý, skvělý, ale bude to stačit???

L. Němec 6.11.2017 8:20

Mudrc Andriš

Andriš ( jak ho nechtíc, ale hezky zkratkovitě , nazval Eman v Lánech )v povolebních rozhovorech všem ukázal, že nemá ani šajna, co je to volební systém, jakej u nás vlastně je a jakej je rozdíl mezi většinovym a poměrnym volebnim systémem. Furt jenom mlel o tom, že vyhrál volby. To je taky takovej jeho príma obrázek - jak je něco dobrýho a pozitivního , udělal to on sám a mluví v ich-formě, jak je trochu průser, už je to "naše hnutí". 20% z oprávněných 8 milionů voličů mu dalo hlas, 30% ze zúčastněných 5,5 milionu. Hotovo dvacet. Vyhrál volby, ano, ale ostatní zúčastnění ho nevolili a nejsou jenom vosk, jak si myslí Andriš i Eman. Sranda bude, až bude i s faltýnkem a s tou svojí Barbínou znova obviněnej.

J. Hrabe 6.11.2017 9:02

Re: Mudrc Andriš

Sranda bude,až Olaf dá za pravdu Babisovi.A jen tak na okraj-socani í ODS vyhráli volby ve své době s pouhými 20.procenty-dle zdejší logiky bylo tedy 80 procent proti nim.Klidek, slepičky jsou teprv v půlce 1.kola,podívejte na Německo(a to zemana jinak ignorují)

Z. Rychlý 6.11.2017 6:52

Menšinová jednobarevná vláda

ANO by v plné nahotě odhalila možnosti a schopnosti Andreje Babiše. Jinak mu ty pohádky bude papat stále větší počet iracionálních příznivců. Jedině realita povede k prozření, tak jako v případě voličů ČSSD.

T. Kohout 6.11.2017 0:22

ano

Babišovi voliče to neodradí. Budou ho volit, dokud nebude mít aspoň těch 75%. A nějaké další Faltýnky nakonec někde uklohní. Slušní lidé to nebudou, ale vo co de?

S. Kalužík 6.11.2017 1:27

Re: ano

Chvíli jsem přemýšlel, zda jste nechtěl napsat Babišovi to voliče neodradí - to by bylo gramaticky správně, ale takhle? :)

P. Dvořák 6.11.2017 3:29

Re: ano

Za dvacet let se to bude svádět na nedůslednost asistenta při inkluzi.

J. Hruška 6.11.2017 5:56

Re: ano, ne!

Volovina se nedá napsat ani gramaticky správně. Čůs.

J. Karlík 6.11.2017 9:24

Re: ano

Další znalec češtiny. Proč by nemohl existovat "Babisuv volič"?

P. Dvořák 6.11.2017 10:19

Re: ano, šest set padesát trojko

Jste opravdu "Další znalec češtiny."

Kdyby se jednalo o to komu voliči patří, tedy o voliče Babiše, pak by bylo napsáno "BabišovY! voliče to neodradí."

Pokud je ovšem napsáno "Babišovi voliče to neodradí.", tedy myšleno komu to voliče neodradí, pak je špatně slovosled, a správně má být "Babišovi to voliče neodradí."

Není toho teď na vás moc najednou?

J. Karlík 6.11.2017 12:18

Re: ano, šest set padesát trojko

Ne, není, jen jsem šlápl vedle. Jasně, koho, co?