19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLITIKA: Hamáček a satan Sputnik

Politika není soubojem programů, ale narací a osob s nimi spojených. Což přímo plasticky ukazuje kauza patálií Jana Hamáčka s cestou do Moskvy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Podracký 14.5.2021 20:55

Podle mého názoru Hamáček do Moskvv chtěl, aby se stal slavným, přivezl Sputnik a dojednal schůzku velmocí. Myslím, že nikdo ve vládě nevěřil, že dosud neprověřené Vrbětice budou nějakou bombou, čekalo se zřejmě na další vyšetřování, které ovšem nic nepřinášelo. Konečně vláda už o tomto vyšetřování věděla od podzimu. Ale něco se stalo. Babiš nečekal a vyšel na světlo s touto kauzou, kde zaměnil pravděpodobnost za skutečnost. Nevím proč to udělal, ale domnívám se , že měl strach, že Hamáček se stane slavným a odloudí mu voliče. Také hrozilo, že se spojí s prezidentem, který ho v takovém případě podpoří. ČSSD by získala potom prezidentovy voliče, což je jistě hodně lidí. Poté, co se Babiš takto rozhodl a byl ochoten s tím vyjít, Hamáček neměl odvahu mu odporovat. Tím se zapletl do lží a odrovnal se. Tak je to vždy, když se spřáhnete se lží a podvodem.

P. Hatina 15.5.2021 10:48

Spíše to vypadá tak, jak to vypadalo od začátku. Totiž, že informace o Vrběticích vytáhli Babiš s Hamáčkem v době kdy jim teklo nejvíc do bot a navrhovalo se už hlasování o nedůvěře vládě. Takto, a s celým tím humbukem proti Rusku se jim ho podařilo odložit, jestli do června, jak se teď péše, o měsíc a půl. Což se jim, jak se říká v jedné reklamě, vyplatí.

Samozřejmě, je další řada otázek, kdo tu informaci měl ještě vedle, a jak s ní chtěl kdo kšeftovat.

V případě toho milionu dávek, i kdyby o tom Hamáček s Rusy jednal, nebo chtěl jednat, tak potřeboval splnění dvou podmínek

a) že by nám ten milion dávek poslali okamžitě (dřív než dojdou ty ze Západu), ale taky

b) Že u nás bude urychleně vydáno povolení tím Sputníkem očkovat. Což se nepovedlo ani za Blatného, ale ani za Arenbergera,

čili ten kšeft mohl Hamáček s klidem odepsat..

J. Ptáček 14.5.2021 12:26

Některé odborné prameny hovoří o technických problémech pří testování vakcíny Sputnik V během schvalovacího procesu. Věřím, že se většina postupně vyjasní. Přesto několik vysoce postavených politiků bylo připraveno podporovat tento v EU neschválený Sputnik V svými nemalými silami. Jistěže ne pro sebe, tam byl po ruce schválený přípravek, ale pro svůj milovaný národ. Pamatuji si Miloše Zemana, Tomio Okamuru, Jana Hamáčka a europoslankyni Kateřinu Konečnou. A řada dalších. Jsem přesvědčen, že v tom nebyl úmysl, ale jenom neodbornost a donebevolající hloupost.

J. Kadeřábek 14.5.2021 13:55

Taková drobnost, kterou autor pomíjí. AstraZenecu nám rády přenechají státy jako je Dánsko a další, které buď vakcinaci touto látkou zastavili nebo se jim vakcíny hromadí, protože občané ji nechtějí. Mj. vektorové vakcíny, které způsobují krevní sraženiny jsou již zmíněná AZ, Johnson a světe div se Sputnik.:-P

J. Ptáček 14.5.2021 14:24

Ona to zas tak úplná drobnost není. Já nepíši o schválených vakcinách A, B, C atd. a ani jejich vlastnostem nerozumím. Já píši o vakcinách z pohledu SCHVÁLENO-NESCHVÁLENO! A tomu rozumím aspoň trochu.

J. David 14.5.2021 12:00

Hamáček je prý nyní v depresích, lidé ho prý nemají rádi.

J. Plzák 14.5.2021 11:01

...Nekvalitní testy z Číny...

Ten test byl vyvinut v Německu, přihrán - prodán Číňanům a ti nás jím zavalili.

R. Gumulec 14.5.2021 10:58

Dvě opoziční koalice, zejména mocichtivý Fiala, upištěná Pekarová a traktorista Jurečka, hrají opět hru "ala Kubiceho zpráva". Na státě jim houby záleží.

M. Hoblík 14.5.2021 10:46

Česká republika je malá, ale vejde se sem hodně idiotů!

Š. Hašek 14.5.2021 10:52

Bez uzardění přiznám, že podle mnohých životasměrnic brusele mám dávno náběh na dvacetiprocentní idiotismus.

Bere se na to příplatek k penzi?

M. Valenta 14.5.2021 9:48

Mě osobně Tvrdíkova čínská Slávie vadí stejně jako týmy podporované šejky a oligarchy.

F. Navrátil 14.5.2021 9:28

Hamáčkova aféra vyplývá z předchozí aféry Vrbětické. Co se tam stalo, to ví jen Koudelka a šéf Imex Group. Neví to ani brigádníci, kteří na den výbuchu dostali neplánované volno. Ovšem Imex Group oznámil, že po výbuchu ve Vrběticích postrádá tisíce samopalů, raketometů RPG, kulometů, pistolí, zásobníků a dalšího válečného materiálu. Kdepak se ve světě asi objeví?

V. Podracký 14.5.2021 21:10

Šéf Imexu měl prý dostat od ruských agentů e-mail, nevím sice jakého obsahu, asi jako zájemci. Ten se s nimi do Vrbětic chystal. Rusové byli zpravodajci, kteří měli zjistit co vlastně v těch skladech je. Ale vyhodit sklad do povětří je jen špatná detektivka. To přece nedává smysl a také to ani technicky nejde. Proboha, jak by nástražné zařízení tam dopravili v doprovodu majitele, jak by prošli branou, kde se zapisují do knihy a prohlíží zavazadla? To je naprostý nesmysl. Také je tam nikdo neviděl, zbytky nástražného zařízení se nenašly, cizí osoby se tam nevyskytovaly, fotografie hasičů 20 minut před výbuchem ukazují budovu hořící zevnitř a dvě osoby tam se snaží požár uhasit. Pohádka o ruském zavinění je nesmysl.

P. Milan 14.5.2021 9:07

Není dobré pro Čínu zapomínat na Rusko, pro Rusko zapomínat na Čínu a pro Rusko a Čínu zapomínat na soudruhy a soudružky v Bruseli a jejich německé a francouzské vodiče.

Ti všichni a ještě pár dalších méně významných, nám chtějí, za naše peníze, poroučet.

Š. Hašek 14.5.2021 9:19

Tak nějak.

Š. Hašek 14.5.2021 8:51

.... jsem netušil, že politik ČR nesmí jet do Ruska. A že máme padesát politologů, kteří se zabývají pouze Hamáčkem a jeho plánem služebních cest. Když Merkel "si tyká" s Putinem a její ministerstva s tou velmocí kšeftují o sto šest!

Pokud u nás nad něčím ječí Piráti, Pekarová a Bělobrádek s Fialou - tak se mi zdá, že buď se nic neděje, nebo se děje něco celkem správně/normálně. Případně je pouze séře, že nejsou u lizu.

Nikdy jsem nevolil ČSSD.

P. Milan 14.5.2021 9:09

Ale může ...

... jen by měl říci proč. Ne lhát tak blbě jako Hamáček. Chytře lhát asi neumí, to je kumšt.

Š. Hašek 14.5.2021 9:19

Otázkou je, kdo posuzuje to lhaní. Kecal z televize by to být neměl.

Stran té chytrosti (u Hamáčka) souhlas. Ale přeci jen se mi zdá, že ten Hamášek dá dohromady asi deset Tvarůžkových a deset Moravců. Není to sice mnoho .....

P. Hák 14.5.2021 10:55

Nesmí.

Ale ještě horší je rusofilství. "Obviňován z rusofilství" je už celkem běžné slovní spojení, dnes např. o Zemanovi. Obviňuje se ze zločinu...

J. Joudová 14.5.2021 15:12

A rusofilství je dnes ten největší zločin! Tak co se vám vlastně nezdá? :-)

V. Podracký 14.5.2021 21:14

Ti, které jste pane Hašku jmenoval jsou zaprodanci. Klidně prodají naše státní zájmy západním firmám. Začalo to už Vystčilem. A to chtějí být zvoleni. Nejhorší na tom je, že lidé jsou ochotni je volit.

K. Kovařovic 14.5.2021 7:23

Hejtman Netolický měl být vyhozen už za to, že se nechal sobecky a papalášsky naočkovat proti covidu v březnu 2021.

Š. Hašek 14.5.2021 9:23

Spíš by měl být vyhozen ...... muže, kteří se počůrávají strachem před každým novým bacilem, bych vracel mamince do náruče.

Asi to bude počůrávající se hajzlík. ;-)

P. Vychodil 14.5.2021 10:15

jo, dobré přirovnání, je to po s era, jak může být "vůdcem" v politice ? Odpovím si sám, žádným, pokaká se před každým, kdo zvýší hlas...

no, ono by se těžko hledalo ve vládě někoho, kdo nemá strachy z páníčka hnědé kalhotky...a tím páníčkem nemyslím AB, ten je má také úplně hnědé a zvlhlé ze svých páníčků...