2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

POLITIKA: Hájí politici české, nebo cizí ekonomické zájmy?

Tak máme zákon o opatřeních k přechodu České republiky k nízkouhlíkové energetice. Někteří odborníci dlouho volali po uzákonění státní energetické koncepce, protože koncepci jsme měli, ale nikdo nebyl povinen ji naplňovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Zemitý 30.6.2021 17:50

A Vy máte návrh, jak naši závislost na dodavatelích energie nebo surovin pro její výrobu diverzifikovat ? Tady - a většinou - se energií rozumí jenom ta elektrická. Jenomže tento stát potřebuje také giga či peta watty energie tepelné. I v létě na leckteré technologické procesy a 3/4 roku taky na vytápění, že ? Jen puncovaný idiot, zelený mozek bez schopnosti adice, subtrakce a komparace si může myslet, že tyhle požadavky lze zvládnout jinak, než masivním dovozem. Jinými slovy - závisláci jsme už teď a až dotěžíme uhlí, postoupíme z dnešního prodromálního stadia do stadia kruciálního (viz alkoholismus). Zbývá vyřešit jen na kom, v čem a za jakou cenu.

J. Janotová 30.6.2021 19:41

Je tady ještě kardinální otázka: zda bude vůbec od KOHO dovézt. A to ČR měla šanci být energeticky soběstačná....

J. Šebek 30.6.2021 15:15

Co dodat? Výborný a erudovaný článek. Škoda, že takových jako je pan Hezoučký lze spočítat na prstech jedné ruky. A Astonovi plusový bod za to že zařazuje i články které se nevezou na módní vlně současného mainstremu.

P. Černý 30.6.2021 13:18

Je třeba se obávat, že vrbeticka aféra už ostudou pro Česko skončila.

Oficiální požadavek, aby Ruská federace zaplatila Česku kompenzace za škody vzniklé v souvislosti s vybuchy v areálu muničních skladů to nejspíš zpečetil.

Požadavek nedoprovázely žádné důkazy ani aspoň nějaký aspoň trochu přijatelný popis způsobu, jakým se měla ruská strana na incidentu podílet. Takže se lze celkem oprávněně domnívat, že žádné důkazy ani vysvětlení nejsou a pravděpodobně ani nebudou.

Vrcholem celé trapnosti je stanovisko českého MZ, které s odvoláním na mezinárodní právo požaduje, aby Ruská federace přestala Česko deklarovat jako stát, který se k ní nechová přátelsky.

No, nezbývá než čekat, zda bude ruské straně Česká republika stát za to, aby vůči ní uplatnila požadavky na kompenzace za šířeni nepodložené pomluvy.

V. Novák 30.6.2021 14:34

Neskončila. Tohle se ještě potáhne.

A pokud to RF rozmázne, tak zcela oprávněně.

L. Polehla 30.6.2021 18:03

R^

J. Černý 30.6.2021 13:17

Vrbětice pripominaji kauzu zbrani hromadného ničení v Iráku.

L. Novák 30.6.2021 19:57

Vám možná...

J. Jurax 30.6.2021 13:08

Hájí politici české, nebo cizí ekonomické zájmy?

No samozřejmě že cizí. Cizí subjekty jim víc zaplatí.

P. Černý 30.6.2021 13:35

Kdyby aspoň hájili cizí zájmy a na ty české se vykašlali.

To, co se v poslední době děje, to je už doslova tunelování českého státu. Přinejmenším všeho, co ještě zbylo z dobrého jména a mezinárodní vážnosti České republiky.

M. Valenta 30.6.2021 14:16

Ještě mě prozraďte, kdy že byly ta vážnost a dobré jméno Česka na vrcholu?

P. Černý 30.6.2021 14:47

Nejraději mám vlastence, kteří nedají za dobrou pověst své vlasti zlámanou grešli.

Podle vaší otázky soudím, že k takovým vlastencům patříte. Ostuda ČR podle vás nevadí, protože už z ní má dávno kabát.

Jenže Česko, to není jen parta pletichařu v parlamentu, jejich lotkovodici a pitomci z pléna, kteří jim tleskají. To jsou i lidé při smyslech, kteří už toho začínají mít akorát tak právě dost.

Závěry z vyšetřování mají být prý nejdříve za rok. Nikoho jsme se zatím neodvážili konkrétně obvinit. Ale už požadujeme kompenzace? Kdo tomu má rozumět? Vždyť jsme za naprosté pitomce!

S. Zemitý 30.6.2021 18:04

Já toho mám dost už delší dobu, ale jako spořádanému občanovi demokratu mi nezbývá, než dočkat klasu, jako ta husa, jednou za 4 roky uplatnit svůj mikrohlásek a hodit to partaji, která mi připadá jako nejmenší zlo. Dnes je to SPD, ale bez nadšení. Co udělají ti další "při smyslech " ? Podívejte se na dnešní stream.cz o regionálních volbách ve Francii; 2/3 lidí se neobtěžovaly ! Bude to u nás v říjnu jiné ?

J. Černý 30.6.2021 13:03

BIS pobočka CIA musela logicky zapracovat v zájmu americkeho " dodavatele"

L. Novák 30.6.2021 19:59

To jste vyčetl na Fakebooku?

V. Humble 30.6.2021 11:12

Jeste by se sluselo dodat ze velmi casto to vypada ze politici nehaji zajmy sve zeme ale sve vlastni zajmy. Coz je samozrejeme naprosty opak toho co by politik mel delat. To je celosvetova nemoc na kterou zatim nemame ucinny lek.

V. Novák 30.6.2021 10:57

Lex Dukovany je Lex nihil - podle tohoto zákona žádné rozšíření Dukovan postaveno nebude. Což je jasné každému, komu jsou známy "výkony" Westinghousu a EdF (dříve Areva) všude, kam je pozvali.

Klika, že aspoň plyn přes NS2 bude, navzdody americkému vydírání.

Pokud ho ovšem všechen nespotřebují Němci, budou ho potřebovat spoustu, po Atomausstiegu a Kohleausstiegu. Pomalu aby se pustili do Nord Streamu 3...

A. Renjascu 30.6.2021 11:17

Souhlasím, žel když Nečas odmítnul vyřadit Rostatom z dostavby Temelína, tak skončila téměř okamžitě Nečasovo vláda. Ze 150 milionu, desítek kilogramů zlata a politického uplácení zbylo po letech jen pár nezdaněných kabelek a jeden premiér co nedokázal udržet svůj poklopec. A ejhle po odmítnutí vyřadit Rostatom z dostavby Dukovan se premiér dozví, že šéf BIS se cestou na vládu zastavil na konzultaci u pana Bakaly a tak musí spěchat, aby nedopadl jako Nečas. BIS provádí v ČR regulérní převraty a někteří lidé tomu ještě tleskají, jen proto, aby se zbavili politiků, které nemají rádi. To, že demokracie a právní stát zařve na úbytě je jim fuk. Vrbětice? Naprostý podvod jako ty milióny a zlato.

L. Novák 30.6.2021 11:50

Akorát že ten výbuch byl skutečný... :-P

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/sef-ncoz-pripustil-ze-puvodni-vysetrovatele-vybuchu-ve-vrbet/r~f106d038d96a11eba1070cc47ab5f122/

A. Renjascu 30.6.2021 12:01

Ano skutečný, svědci mají zákaz mluvit, brigádníci jak na potvoru ten den zůstali doma, po výbuchu chybělo spoustu zbraní, skladovaly se zbraně, které jsme se zavázali zlikvidovat (byť byly rozebrány na jednotlivé komponenty), na fotografiích hasičů je vidět, jak se tam v klidu pohybují zaměstnanci a ještě otevřou dveře, aby to dostalo větší luft, střežení areálu je horší než u kde jaké montovny a po prvním výbuchu tam někdo v klidu natahá desítky kilogramů roznětek, časovačů a v klidu je tam potom několik hodin montuje. Super scénář, chtělo by to poslat do Hollywoodu, protože ty jejich akčňáky nějak ztrácí dech...

R. Kupka 30.6.2021 12:38

vy jste ale nejakej mudrc Vy vite daleko vic jako Ceska BIS Myslim ze vas plati ruska soldateska

A. Renjasi ;-D;-D;-D

V. Kuhaj 30.6.2021 12:42

Příspěvky toho pána se vždy vyznačují kultivovaností a logickým uvažováním. Pokud by ho platila "ruska soldateska" zatímco vás BISka, tak by to byla skutečná tragédie, protože tenhle boj bychom beznadějně prohráli. Doufám že se mýlíte.

K. Nový 30.6.2021 12:12

Výbuch byl skutečný ale důkazy o tom, že to provedlo Rusko, nejsou.

Prostě někdo při zveřejnění kauzy Vrbětice zavrtěl psem a vláda ČR mu na to skočila.

Dostavba Dukovan bude o hodně dražší, pokud ji vůbec zkrachovalý Westinghouse dostaví.

V. Novák 30.6.2021 12:42

A nebo si to zavrtění psem objednala. A nebo někdo jiný na české straně.

V každém případě jsou Dukovany pro Rosatom marginálie zatímco pro Westinghouse poslední šance na záchranu. Jinou objednávku nemá, pořebuje kořena, který mu nastrká peníze.

V. Kuhaj 30.6.2021 12:26

Jeden výbuch proběhl v říjnu, druhý v prosinci. Takže:

1) agenti tam buď nastražili dvě výbušná zařízení s rozdílem časování téměř dvou měsíců a po prvním výbuchu si dalších roznětek nikdo nevšiml

2) řídící orgán rozhodl, že jeden výbuch byl málo, a v prosinci poslal tytéž (!) agenty nastražit další nálože.

Ponechávám zcela na vaší fantazii, která z těchto verzí se vám jeví jako pravděpodobnější. Já se bez mučení přiznávám, že mně ani jedna.

G. Onion 30.6.2021 12:36

Pane Novák, vy opravdu věříte tomu fízlovi Mazánkovi?

J. Sedlář 30.6.2021 12:36

Máte na mysli požár, ke kterému někdo (bílá dodávka, pravděpodobně policejní pyrotechnici - existují fotografie) zavolal hasiče. Ti poté, co dojeli k zásahu a ohledali místo zásahu, (opět existuje fotodokumentace) se raději stáhli a až poté to bouchlo. První výbuch. Po něm byl areál "hermeticky" uzavřen a objekty vč. obsahu důkladně zkontrolovány. Tak důkladně, že to za měsíc bouchlo podruhé.

Kroupa pak popřel svým novým (https://www.seznamzpravy.cz/clanek/exkluzivne-utok-na-vrbetice-byl-dilem-sirsiho-tymu-ne-jen-dvou-rozvedciku-151337) článkem svůj předchozí popis událostí (https://plus.rozhlas.cz/skripal-v-cesku-pomahal-odhalovat-ruske-agenty-jeho-travici-ho-tu-sledovali-7637808), cože tady Čuk a Gek dělali. Jsou totiž borci, hlídají Skripala na vejletě po čr a ještě si odskočí do "nejstřeženějšího" muničáku nastražit 2 výbušná zařízení. Jen ty otravy NOVIČOKEM jim ne a ne vyjít (Skripal, Bulhar co odebíral z Vrbětic 2x, Navalnyj...).

A v médiích se to podá jako akce rusů. Tomu snad může věřit jen šmoula.

J. Jurax 30.6.2021 13:21

Ano.

Nicméně ať to bouchlo z číkoliv vůle a záměru, odhalení patřičného viníka bylo načasováno tak, aby výbuchu mohlo být správně politicky využito na vyřazení ideologicky nevhodného, leč vážného konkurenta na dostavbu Dukovan.

R. Langer 30.6.2021 14:57

Jo, po 8 letech. ;-D

J. Černý 30.6.2021 13:08

Duo Nagyová-Nečas nebylo tak nevinné. Cirkevni restituce podvodně protlačené Sněmovnou nevypověditelnou smlouvou nás stoji vice než jedna atomovka .