13.5.2024 | Svátek má Servác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jak najdu stary clanek na http:/ 23.8.2008 7:37

jak najdu stary clanek na http://pes.eunet.cz/clanky/2001/12/17592_0_0_0.html

jak najdu stary clanek na http://pes.eunet.cz/clanky/2001/12/17592_0_0_0.html ?

poradi nekdo?

diky

henry 23.8.2008 7:34

jo,jo...

Na ty bláboly toho celoživotního vyžírky se snad ani nedá reagovat.

Tomas B. 23.8.2008 7:28

Pane Bože, prosím, Zaorálka ne, jenom Zaorálka ne!

A už je to tady - Temný rytíř v podobě George W. Bushe se snaží stáhnout svět na temnou stranu. V zaorálkově podání ovšem spíše než Batmanovi, podoben Darth Vaderovi, po jehož boku si můžeme připadat (Zaorálkovo přirovnání)  jako po boku Stalinově :-)

V Zaorálkově pojetí světa se dějiny prostě dějí a jsou výsledkem jakéhosi věčného zápasu "Sil". Pak logicky nezáleží na tom co uděláte vy, já, my nebo Gruzínci, protože všichni jsme jen figurky na šachovnici, kde hrají svou galaktickou hru Darth Vader (George Bush) a rytíři Jedi (Putin + Medveděv). Nezáleží ani na tom, že to byl právě Temný rytíř George Bush, kdo vymlouval Sakašvilimu vojenskou kampaň v Osetii - ne proto, že by nebyla oprávněná, ale proto, že její zdar byl na vodě. V Zaorálkově vidění je to prostě Temný rytíř, kdo rozhoduje o každém prdu od Gruzie přes Kosovo až po Kubu. Pro osobní aktivitu ostatních postav tam prostě není téměř žádné místo - američtí poradci prý rozhodují i o barvě Sakašviliho pyžama...

A tak Zaorálkovi zbývá jediná naděje, že až po volbách v USA skončí Darth Wader v propadlišti dějin, vrátí se v příští epizodě (převtělený v Obamu-Wana Kenobiho) ke světlé straně. No, jen aby se nakonec neukázalo, že Putin je ve skutečnosti lord Darth Sidous (šéf Galaktického impéria) - to bych si tipnul já. Provázej nás Síla! Budeme ji potřebovat.

moravan 23.8.2008 6:26

Proboha Libore Zaoralku!

Musím ríci, že se za Váš príspevek hluboce stydím a vubec mi neciní potešení, že jsem clenem stejné strany jako Vy. Clánek predstavuje pro Vás typickou zmet chaotických dojmu:

Nepripadá mi vhodné, aby stínový ministr uvádel svou úvahu citacemi scén komercního braku, mel by jste si více osvojit diplomatický a zahranicne politický analytický jazyk. Nejsem stoupencem politiky Bushovy administrativy, nicméne mel by ste si uvedomit, že architektem koncepce americké podpory byl Zbiegniw Brzezinski zahranicne politický poradce vámi podporovaného Baracka Obamy.

Jste povestný tím, že uvádíte informace z pochybných zdroju typu legendárních "zemanových kufríku". Zajímavé je, že v prípade informací o prezidentu Saakašvillim necitujete zdroje, abychom si mohli Vaše informace overit. Osobne jsem si radu vašich jiných informací overoval a byl jsem vskutku prekvapen. Napríklad z expertu jaderné fyziky, kterí vás varovali pred kufríkovými atomovými bombami, kterými by se zaútocilo na radar v Brdech se vyklubal obstarožní pán, který za minulého režimu pracoval pro Sovety v oblasti výzkumu vesmírných zbraní. Vámi uvádená obvinení na adresu nekterých kosovských lídru nebyla mezinárodním tribunálem prokázána a byli zprošteni viny.

Zminujete napríklad clánek ve Foreing Affairs, kde se hovorí o možnosti preventivního jaderného úderu USA a zapomínáte dodat, že se jedná o pouhou teoretickou studii.

Vaše pozice k otázce rusko gruzínského konfliktu je vskutku skandální. Vubec nezohlednujete historické a kulturní koreny sporu a za všechno paranoidne viníte Bushovu administrativu. Je smutné, že zatímco CR má radu expertu na oblast Kavkazu, vyhází zde casopis Na východ, máme Asociaci pro mezinárodní otázky, Ústav pro mezinárodní vztahy apod. Vy si ale necháváte radit od svých postkomunistických poradcu a výsledky jsou zde videt.

Ostentativne hlásáte jednotnou zahranicní a bezpecnostní politiku EU, nicméne v krizových momentech (Kosovo, Gruzie) se od ní originálne odlišujete a to navíc s velmi

ginANDtonix 23.8.2008 6:26

Re: Re: Protože leccos nechceme vidět, tak současnému prezidentovi odpouštíme všechno.

Tohle neni potvrzene. Mrkni treba na BBC. Pise se tam, ze Gruzinska armada obsadila toto mesto, do te doby kontrolovane separatistama. O bombardovani se mluvi, ale jen v souvislosti s Ruskymi nalety 9.8..

Co se ti zda verohodnejsi. Ze Saakasvili po porade se svymi americkymi vojenskymi poradci prikazal rozstrilet obytne ctvrti plne civilistu, nebo, ze to byla medialni bublina, kterou Rusko vypustilo aby melo zaminku k obsazeni Gruzie? Rusove nepokryte lzou kazdy den. I prezident lze. Rekne, ze Ruska armada nenapada civilni cile a v tu samou dobu bombarduje letiste, silnice, tunely, zeleznici a obytne ctvrti v Gori.

Verite Rusum? Preji sladky zivot v nevedomosti...

pozorovatel 23.8.2008 6:17

Re: Také ne!

Spíše než "soudruh Muhammad Zaorálek " by tam mělo být "FSB (=KGB) placený soudruh Zaorálek "

JaS 23.8.2008 6:17

Re: Také ne!

Tak tak. Je to nemocný člověk. Diagnóza: alternativní inteligence.

Cedr 23.8.2008 6:10

Jaroušku

nebuďte jak malý kluk, kterému boří bábovičky - ona pravda je dost nepříjemná.

ost 23.8.2008 5:22

Re: Re: Jižní Osetia byla součástí Gruzie a nikdo jí Gruzii nevěnoval

hele prostuduj si gejepis pro patou tridu a pak lez na inet! Tisicilety troubo!:-/

Josef 23.8.2008 5:15

Také ne!

 Možná že Gruzie do NATO nepatří, ale soudruh Muhammad Zaorálek tam nepatří zcela určitě!

exulant 23.8.2008 3:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jde za orálek?

On je rozpolcena povaha, pouziva vic jak jedno IP. Mejte k nemu ohled.

exulant 23.8.2008 3:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nebuďte pesimista, Zaorálku.

Martin je rozpolcena osobnost, pouziva vic jak jedno IP. Na takove je treba psychiatrikou lecbu, nejlepe v ustavu.

Cowboy 23.8.2008 3:17

Re: Zato ruske media informuju este viacej

pravda(bodka)ru uz chvilu prinasaju pozitivne clanky  o Stalinovi a ZSSR. ;-)

Znalost rustiny alebo anglictiny.

Realista 23.8.2008 2:49

Re: Protože leccos nechceme vidět, tak současnému prezidentovi odpouštíme všechno.

Nikolivěk .... v Cchvali 8.8.2008 bombardovala spící civilní občany gruzínská armáda a je zde mnoho rozbořených domů a zabitých lidí!

Realista 23.8.2008 2:46

Re: Jižní Osetia byla součástí Gruzie a nikdo jí Gruzii nevěnoval

.... a Kosovo je již tisíce let Srbsko!!

Realista 23.8.2008 2:45

Poděkování

Děkuji PhDr. Zaorálkovi za výstižný článek, z něhož jsem se dozvěděl i věci, o nichž česká "objektivní" média vůbec neinformují !

Jarda 23.8.2008 2:19

Bohu nejvetsi diky za to, ze

Tento homo erectus Zaoralek nebude nikdy rozhodovatm o tom kdo patri do NATO a kdo ne.Tam  kam patri Zaoralek bude o neho postarano  s laskavosti a porozumenim peci doktora Chocholouska.

Jarda 23.8.2008 2:09

Re: Jižní Osetia byla součástí Gruzie a nikdo jí Gruzii nevěnoval

Nevspiral bych se o nemenitelnosti hranic, ty se v prubehu staleti casto menily, valkami nebi i manzelstvimi. Pisemne zaznamy o existenci Gruzie sahaji mnohem dale nez ceske, stari Rimane pisi o Iberii coz je predchudce dnesni Gruzie. Zato o Ossetintich nejstarsi pisemny dukaz je ze 13 stoleti kdy byli ze stare vlasti v povodi reky Donu vytlaceni mongolskymi najezdniky. Nyni Ossetinci poslouzili plukovnikovi KGB s mentalitou mongolkeho  najezdnika Putinovi.

Snowy White 23.8.2008 1:33

Re: Stínový ministr zahraničí - hm :)

Problém je, že vrhá stín hodně, ale hodně do leva.

David 23.8.2008 1:24

Jižní Osetia byla součástí Gruzie a nikdo jí Gruzii nevěnoval

Seznam gubernií za cara (1905) (cca v polovině dost dlouhé stránky) - dnešní Gruzie byly 4 gubernia (Suchumská = Abcházie, batumská = Adžárie, Kutaiská = záapd, Tbiliská = východ). Žádná osetinská gubernie nebyla; Osetia prostě byl kus Tbiliské gubernie.

nebo taky na obrázku či jiném obrázku.

Prostě Zaorálek lže i v takových věcech, jako jsou naprosté historické triviality nalezitelné na webu.

Ostatně mezinárodně uznávané hranice Gruzie jsou stejěn staré jako hranice Zemí Koruyn české - cca 1000 let. A stejně jako tyto hranice zásadně nezměnil včlenění toho území do Rakouska, později Rakouska-Uherska (se správním oddělením Čech a Moravy), tak spolknutí Gruzie Ruskem (nejprve carským, pak sovětským) a jeho administrativní členění na 4 gubernie nic nemění na tom že Jižní Osetie je Gruzie.

ost 23.8.2008 1:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nebuďte pesimista, Zaorálku.

antoz ziju pul stoleti prave vedle Capitolu, tak me vsichni typci ala cikuly Zaoralek lezou krkem!

Priste se budu muset podivat kdy ten Vas lumeno, se tady objevi a sjednam si nejakou paku s vejci a shnilymi rajcaty na jeho privitani!

Minule v NY dostal malem na hubu soudruh Randsdorf (Y)

Drevorubec 23.8.2008 1:05

Re: Re: zaorálek....

Pane Zaoralku, jste ten nejschopnejsi demagog po Goebelsovi. Navic jste vycvicen komunistickou metodologii a podle toho take jednate. Nechapu, proc uz vas nekdo od soc. dem nevyhodil. To, ze rad ukazujete jak jste chytry jeste neznamena, ze svoji chytrost nepouzijete k posileni vasi demagogie. Je nestestim, ze IQ obycejneho obcana je dosti nizke a to vam samozrejme nahrava k vasim nelogickym demagogickym utokum.

Kavkazský zajatec 23.8.2008 1:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jde za orálek?

příliš svůj obdiv k zaorálkovi prožíváte, neberte to tak vážně

Jirka 23.8.2008 1:01

Zaplať panbůh, že je jenom stínový

Horší bude,až bude skutečný:-(

Martin 23.8.2008 0:57

Re: Re: Re: Re: Re: Jde za orálek?

ach vidim, ze vam doslo jaky blabol jste napsal, takze nastoupil utok ad hominem :-D rozhodne marxismus leninismus byl v letech prednasenou zalezitosti na kazde skole a zaoralek ho prednasel petkrat denne, vzdyt prece tehdejsi prezident havel byl zarputily marxista a premier klaus leninista

Kavkavzský zajatec 23.8.2008 0:48

Re: Re: Re: Re: Jde za orálek?

Vždyť ho to baví dodnes.Že vy asi budete zaorálkův fanatický mluvčí?Tak to upřímnou soustrast.

Martin 23.8.2008 0:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nebuďte pesimista, Zaorálku.

priste staci stat v pchjongjangu kdyz vam ta zeme tak imponuje, a nebo se muzete uklidnit a jezdit po zapadnich zemich se zaoralkem :-D

Martin 23.8.2008 0:42

Re: Re: Re: Jde za orálek?

rozhodne v letech 90-96 byl marxismus leninismus jednim z nejprednasenejsich predmetu :-D vzdyt to rikam ze fanaticti kritici zaoralka si neumi dat dve a dve dohromady

ost 23.8.2008 0:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nebuďte pesimista, Zaorálku.

Skoda mohl jsem tam stat a hodit po nem schnily vejce!(Y)

Kavkazský zajatec 23.8.2008 0:40

Re: Re: Jde za orálek?

Ještě v letech 90-96. Vlastně dodnes nepřestal.