9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kubeš 5.11.2007 18:27

Autorovi

R^

Karel Hynek Brácha 5.11.2007 17:09

Hm,

tak toho se tady dočkají někdy za padesát let! Tam má demokracie dlouholetou tradici, kdežto tady dlouholetou prodlevu! Jestliže vás někoho nabádá k sabotážím a flákárně (za Němců) a pak dlouhá léta pokrytecky děláte, že pracujete, protože stovky hodin proflákaných v průvodech, na desetiminutovkách a brigádach, vás přesvědčují o tom, že práce v tomto systému je to vedlejší,  jo, a ještě národní heslo kdo nekrade okrádá rodinu! Co z takového člověka může vyrůst? Odpovězte si sám. Je pravda, že současní politici válečná léta nepamatují, ale socialismus se na nich podepsal jak se patří!:-D

Rubín 5.11.2007 16:15

Čunek kontra jazyk český

Zvýrazněné dvě věty pana Čunka nevykazují žádné morální ponaučení jak se autor článku domnívá. Spíše poukazují na intelekt doposud úřadujícího vicepremiera České republiky.

Kamjdu 5.11.2007 15:37

Autorovi článku

Naprostý souhlas.

Richard III. 5.11.2007 15:08

Nelžeme si o "západní politické kultuře"

Vychvalování "západní politické kultury" by mělo být mnohem opatrnější. Za prvé jde v uvedeném případě o politickou kulturu britskou, příkladů z jiných západních zemí je mnohem méně pokud vůbec (mnohem víc je těch opačných). Za druhé ani ta Británie není výlupek všech ctností a krom toho jí to trvalo pěkných pár let než se dostala do dnešních - připusťme - výšin.

Jenže jsou tu jiné "příklady", mnohem bližší a pro nás akutnější, totiž evropská komise a její korupční skandály, které byly opakovaně zameteny pod koberec, třebaže (aspoň některé) volaly po dlouholetém pobytu za katrem.

Tonevadí 5.11.2007 14:10

Jó, kdyby tady byl ještě JAB, ten by věděl, koho zas v US nám dát za vzor

Ten vzorný Mandelson to nevzdal za dva dny, tomu něco předcházelo.  A ani ne na za rok byl "za trest" udělán státním sekretářem pro Sev. Irsko.  A i z toho musel nahonem za jiný skandál.  A tak ho pak Blair šoup do Brusselu, taky asi za trest, tam na něj tak moc neni vidět.  Ale né zrovna aby tam nějak špidloval...

Proč nám nedat za vzor Číňana, kterýho postavěj ke zdi?     

V. 5.11.2007 13:28

Tohle

Tohle by si měli pověsit nad postel všichni politici..............

honzak 5.11.2007 14:59

Re: Tohle

já bych použil aktivní vštěpování poučky, nejlépe mechanicky.

Cricket 5.11.2007 11:07

Ty poslední věty se týkají politika Mandelsona

Celý hon na čarodějnice se týká dříve občana Čunka. Honí ho tak dlouho, až jej dohonili. Podle toho by si Mandelson nesměl vzít půjčku od Robinsona ani před svojí politickou kariérou, potažmo každý kdo si kdy vzal půjčku, vzal sociální podporu, nějakou jinou podporu, koupil byt za půjčené peníze atd, atd, by neměl lézt do politiky. To je moc fajn. Nebude politiků - nebude ani politika. Státní správu a i samosprávu budou dělat nevolení slušní, naprosto nepodplatitelní a důvěryhodní úředníci (kteří si nikdy nepůjčili peníze, nekoupili byt, nevzali v minulosti sociální podporu atd) ;-D;-D;-D Nezní nám to nějak blbě, až nereálně, páni kluci a dámy holky??  

Mell 5.11.2007 12:40

Re: Ty poslední věty se týkají politika Mandelsona

Souhlasím s vámi Crickete.Také jsem si myslel, že po čtyřicetileté diktatuře proletariátu budou mít Češi větší cit pro odhalení manipulace, jak je vidět, je mezi námi hodně lidí, co se nechají oblbnout jednoduchými frázemi a vylhanou politikou.Konečně  včera paní Vesecká, jako důležitá osoba hlídající hranice právní únosnosti, veřejně prohlásila, jak na tom český politický boj je. Jak vidím, ani to velké částí českých zabedněnců nic neříká.

Dajlík 5.11.2007 19:26

Re: Re: Ty poslední věty se týkají politika Mandelsona

Souhlasím, paní Vesecká uznala, že nejsme právní stát.Vyšetřování není předáváno k soudu a hra se odehrává mezi státními zástupci a policií.Smůla, že šéfové si to nechtějí přiznat a dovolují, aby s národem manipulovali redaktoři pomocí medií.Co s tím, demokratický český národe?

Bohata 9 5.11.2007 15:22

Podstata je prostá milý Watsone

Čunek nechce dát peníze na pražskou o l y m p i á d u   .Proto jej nutno zlikvidovat.

Oddělme Prahu jako samostatný stát EU a bude pokoj.Za pohled na korunovační klenoty dám já vidlák stejné peníze jako Japonec.

Mell 5.11.2007 18:08

Re: Podstata je prostá milý Watsone

S tou Prahou s vámi souhlasím.Znáte ten starý vtip, že když bůh stvořil město Prahu, tak si řekl, že je příliš pěkná a dokonalá a aby se to dostalo do normálu, tak stvořil Pražáky a je z toho průměrné město.

Už jsme se asi dostali do bodu, kdy se Praha stává brzdou dalšího pozitivního vývoje státu. Dříve se dalo od Prahy naučit spoustu užitečných věcí a obohatit se i kulturou. Dnes se můžeme od Prahy učit jenom to, jak beztrestně podvádět, jak manipulovat s lidmi a získávat moc,  jak beztrestně získávat ekonomické výhody na úkor zbytku státu, jak ponižovat lidi žijící mino Prahu atd. atd.Takovou přítěž je lépe raději prodat a pokud by se nenašel kupec, tak darovat. V budoucnu by se to zbytku státu určitě vyplatilo.

Kajan 5.11.2007 10:41

A - Švejnar ! Dzp.

pp 5.11.2007 10:27

Veřejně kontra utajené...

No - v podstatě pravda. Ovšem jedno je oběma třeba přiznat. A sice, že to veřejně přiznávají. A přitom existuje řada jiných, co své prohřešky zametli pod koberec, anebo profitují ze známosti s politiky a vyžírají jako preferovaní státní zakázky či hrabou přímo jako "odborní poradci" miliony o nichž ani nevíme, protože existují přísná pravidla pro utajení. A tito farizeové jsou podle mě horší, než nějací veřejní "kauzisté"...

NevericiTomas 5.11.2007 10:15

A co myslite pane Sejskale

ze by se stalo s prokuratorem, ktery by obvinil vicepremiera z trestneho cinu na zaklade zjevne pochybne vypovedi podivne zenske, vysetrovani by se mu vleklo pul roku a nakonec by se cely jeho spis objevil na verejnosti. Myslite, ze by delal neco vic nez popelare? Ja si myslim, ze dokud v teto zemi neni nejaka rovnovaha mezi tim co smi politik a co smi novinar, policajt, soudce, ktery se do politiky plete, nikdy to nebude fungovat.

Pripomenu afery jako falesne Boshovo sluzebni papiry, retusovane fotky z Iraku a Libanonu a jake to melo pro novinare nasledky.

Kylchap 5.11.2007 10:05

K nepamatovačům

patří i prof. ing. Václav Klaus. CSc, major v záloze.

pepa 5.11.2007 9:57

odstoupi z funkce redaktora ???

odstoupi redaktor CT, ktrery jako hlidaci 7-ma velmoc pouziva ke sve reportazi, podklady ziskane jedine trestnym cinem ???

klidne at odstupuji politici pri jakem koliv podezreni, ale at take odstupuji ostatni, redaktori, soudci ,policiste, statni zastupci a pod. pokud pouziji materialy, nepravdive , nepodlozene nebo ziskane trestnou cinosti. Pokud budou vysetrovat a soudit ucelove - pak se prokaze nepravda tohoto???

Hloupost - nebudou politici, redaktori soudci, policiste - bude jen anarchie

Občan 5.11.2007 9:50

Super dvě věty!

Co takhle to masově aplikovat napříč českým politickým spektrem?

Kolik by nám těch politiků zústalo? :-)

Třeba poslanec Paroubek, jak ten by vydejchal "kočku".

honza 5.11.2007 12:58

Re: Super dvě věty!

Moc by jich nezbylo. Nazor "at nam vladne kdokoliv jiny nez tenhle gauner" je moc hezky, dokud neprijde ten pan "kdokoliv jiny". Bohuzel je omezene mnozstvi lidi, kteri to chteji delat. Pokud chceme, aby delali dobre svoji praci, musime peclive vybirat mensi zlo a hlavne je musime dobre zaplatit. Kdyz maji malo oficialnich penez, shaneji dalsi penize jinde. A my pak jeste po hospodach a diskuznich forech nadavame, jaci jsou to zazobani a flakaci a vubec hrozna svoloc, zlodeji, nic jim nedat, zrusit, postrilet.

Svoje politiky si zaslouzime.

Stanley 5.11.2007 9:24

Dva občanské průkazy

To, že pan Čunek vlastní dva občanské průkazy, je poněkud relevantní. Obecně se vlastnictví několika totožných průkazů, jak je všeobecně známo, používá k páchání trestné činnosti. Dalších tanečků snad není třeba.

hamar 5.11.2007 13:29

Re: Dva občanské průkazy

Ano dva občanské průkazy na stejné a pravé jméno jsou opravdu ty nejvhodnější k páchání trestné činnosti. :-D

ll 5.11.2007 7:55

Měl vůbec Čunek čtyři děti - Bártek by to měl spolu se spřátelenými službami prověřit

Ukládat na více knížek - kdo to kdy viděl. A záměna občanky. Přece nikdo se nikdy nespletl. Ještě to chce odhalit, co vlastně tím chtěl Čunek dosáhnout. Nic mne nenapadá.

Ale vážně. O milionech i neplatné knížce se vědělo. Výrazná inovace nastala až přesným načasováním reportáže tzv. veřejnoprávní TV.

Ten podvodník, bral příspěvky. Štvanice jako v době normalizace či po Únoru.

LJG 5.11.2007 11:35

Re: Měl vůbec Čunek čtyři děti - Bártek by to měl spolu se spřátelenými službami prověřit

No, kdyby jel na tu ztracenou a nalezenou občanku do jiného státu, tak by ho okamžitě zavřeli. A jestli tímhle stylem řídil i rezort, jakože asi jo, když byly připomínky z Bruselu..taková zapomětlivost se dá tolerovat u šatnářky ne u někoho, kdo chce být starostou a senátorem.

Benjamin Kuras 5.11.2007 7:50

Mandelson a jeho demise

Mandelsonova demise by bylo hezké přirovnání, nebýt toho, že byl pak "za trest vyhozen" do lukrativní funkce komisaře EU, kde radostně setrvává dodnes. Tam by podle této formule politické kultury měli jít i Gross a Čunek?

Petr Kohout 5.11.2007 7:36

je velmi trapné, že u pana Čunka se jedná o příspěvek na bydlení v CELKOVÉ ČÁSTCE 2500 Kč

(vypláceno v letech 1996 a 1997 a nejprve cca 150 Kč/měsíčně a druhý rok 50 Kč/měsíčně) a naprosto zjevný pokus o podvod (uvést někoho v omyl, abych ho poškodil...) za strany redaktora televize.

POZOR - 2500 Kč stále ještě není stejná částka, jako 337 tisíc anglických liber !!!

jezevec 5.11.2007 10:54

Re: je velmi trapné, že u pana Čunka se jedná o příspěvek na bydlení v CELKOVÉ ČÁSTCE 2500 Kč

Ale několik cizích miliónů uložených na vlastní konto pro někohoho, komu je zřejmě obstaven majetek je podvod. Nebo ne?

hamar 5.11.2007 13:38

Re: Re: je velmi trapné, že u pana Čunka se jedná o příspěvek na bydlení v CELKOVÉ ČÁSTCE 2500 Kč

SPEKULACE.

LJG 5.11.2007 11:38

Re: je velmi trapné, že u pana Čunka se jedná o příspěvek na bydlení v CELKOVÉ ČÁSTCE 2500 Kč

Tak by je měl vrátit včetně úroků a vysvětlit ty tanečky s účtem. Mlžením nahrává dohadům. kdyby to vysvětlil a vrátil hned, nemusel odstupovat.

No... 5.11.2007 7:15

On Čunek porušil zákon? NE! Tak proč ho srovnáváte s mašinfírou za 300 milionů?

Účelově mlžíte , nicméně poslední tučná věta by měla platit, v tom s Vámi souhlasím. Ale rány pod pás by jste dávat neměl....