5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Iček 27.2.2006 22:59

Čeština

Pryč s diakritikou, budeme psát bez čárek, háčků a kroužků! Je to tak mnohem lepší, nezatěžuje to naši šedou kůru mozkovou. Chtějme být debilnější a ještě debilnější, až budeme úplně debilní. Budíž nám Hus k smíchu a Komenský srabem! Nečíst knihy, neumět pravopis a používat koncovky -ý a -ej, to nechť je naši ctižádostí! (Strana vehementního prznění českého jazyka nad rámec českého pravopisu).
Mimozemstan 28.2.2006 15:22

Re: Čeština

Existuji systemy, kde ceska diakritika proste neni. Je potom nemozne zacit psat s carkami, hacky a pod protoze je na klavesnici proste nenajdete a nevytisknete. Nemate take moznost si to nechat zkontrolovat pro preklepy apod.
 
Windows ma podporu pro vsechny narodni vynalezy, kteri nekteri omylne povazuji za zaklad jazyka. Ovsem ani jeden z prispevku dole neukazuje na to, ze by psani carek, hacku bylo nezbytne, kazdy rozumi naprosto presne vyznamu slov a obsahu.
 
Mozna, ze by bylo na case znovu uvazovat o reforme jazyka, udelat ho gramaticky jednodussi, aby namisto gramatiky se prispivajici zameril na obsah. Moje osobni zkusenost pri cteni prispevku je, ze vetsina bezhackovych prispevku obsahuje dusevneji narocnejsi obsah, nez ty s ryzim ceskym pravopisem.
IS 1.3.2006 22:58

Re: Re: srozumitelnost dostává zabrat

Získat nové zaměstnání se kdysi podařilo mému známému  díky počítačové sjetině bez diakritiky. Bylo tam VS, což úřad práce interpretoval jako výpočetní středisko, a známému, který pracoval jako programítor,  nabídl toto místo. Jenže to znamenalo VŠ vysoká škola a  náhodou se jednalo o firmu, kde mohl uplatnit svoji původní kvalifikaci inženýra chemie. 
Mimozemstan 2.3.2006 9:25

Re: Re: Re: srozumitelnost dostává zabrat

:-) . Musim rict, ze pokud lidem, kteri prijimali dotycneho cloveka stacila dve pismenka na to, aby se spletli mezi vysokou skolou a vypocetnim strediskem a prijali chemika, potom jeho prijeti muselo zvysil prumerne IQ zamestnancu nevidanym zpusobem. Pokud vim, tak vypocetni stredisko ma i jmeno, to same i vysoka skola a cloveka predvolaji k pohovoru.
Mimozemstan 27.2.2006 21:56

Dobry postreh

... z pera pana Bartone. Paroubek chytre manevruje v prostoru, aby ziskal jak hlasy lidi, kteri by mozna mohli volit komunisty, tak i pravicovejsi volice.
 
Paroubek na rozdil od ODS totiz pochopil, ze nejlepe lze odstranit vliv KSCM nabidkou politiky, o ktere naivni idealiste z KSCM budou minimalne uvazovat. Legalni, demokraticke a vkusne reseni. Vyzkousene!
 
System odboje proti komunistum, tzn. zakazu strany je naopak ztuzuje do jakesi skupiny pronasledovanych rezimem, kde je IN byt toho soucasti a kde se lide budou hrnout do jejich strany jenom z toho duvodu. Presne stejny instinkt jako je IN byt proti komunistum.
raptor 27.2.2006 19:15

To mne spolehlivě pobaví: když si do modrejch ptáků lají dva levičáci. Paráda. :-)

ticha@dohoda 27.2.2006 18:53

vite Frantisku I

mezi temi komousi byli vzdy nejhorsi ti co tam nalezli z karierizmu, to byli vzdy ti nejvetsi horlivci,"poturcenci horsi turka", pisu o zrudach jako jste napr. vy, fanaticich co se prebarvili namodro a dnes hlasaji antikomunismus, proboha chlape, vzdyt vy jste nemlich stejny jako ti nejhorsi komousi. Horlivy blb, je vzdy horsi tridniho nepritele vy rudomodry fanatiku, cest buh :-((
sp 27.2.2006 19:15

Re: vite Frantisku I

Proboha rozumbrado, kteri fanatici se prebarvili na modro a hlasaji antikomunismus??? BTW. co je na antikomunismu spatneho? Vis vubec o cem pises?
IS 27.2.2006 20:40

Re: Re: fanatik Tlustý

sp velice aktivní  poslanec ODS Tlustý se při diskusi v TV velice rozhorlil, když mu bylo připomenuto členství v KSĆ. Prý byl sice v KSĆ, ale nikdy komunisticky nekonal.
Komunismus se vyznačuje jistou ucelenou teorií, poměrně rozsáhlou. Antikomunismus se žádnou teorií nevyznačuje, spočívá pouze v "plivání" na komunismus respektive hledání jeho chyb. Vyznávat antikomunismus znamená buď pečlivě studovat komunismus, antikomunista musí být větším znalcem komunismu než komunista, nebo mít prázdnou hlavua hodně nenávisti, což je stav obvyklý.  To je Kocourkov mysli antikomunisty. Zakázáno to ovšem není.
František I. 27.2.2006 18:18

Takže IP je i Pepa z depa

To je ale bohatá diskuse. Strýčku, Pepku z depky, otazníčku, že by i Báči a další chytré niky z vaší klávesnice, to jako aby tu byla socialistická pluralita? Chápu. Co všechno jeden člověk nedokáže. Pak se nedivme takovému J. Ringo Vyvadilovi, že toho tolik stihl. Medvídku Mývale, tyto tvory neumyješ. Jejich červeň se bez poškození podstaty vyprat ani vyždímat nedá. Ti musí vychcípat. Ale pozor, vstanou noví bojovníci a ti nám dají. (Už to jednou předvedli. To teprve budou sekáči.)
míša mýval 27.2.2006 19:40

jednou jsem šlápl do siláže

Potom jsem se snažil boty umýt. Během několika minut mi smrděly ruce a vše na co jsem sáhl. Takže ber to s tím mým mytím trochu za nadsázku. Komunisté jsou lidé zvláštního ražení. Přečti si knihu Země, kde zítra znamená včera. Jsem mýval nejsem vůl, takže radši lezu do nory. Čau
IS 27.2.2006 20:51

Re: za kapitalsimu je to opačně ?

"Země, kde zítra znamená včera" se změnila nyní na "Zemi, kde včera znamená zítra?"  Žijete včerejškem?  Planoucím s nadšením v očích se vždy posmívají ti, co jen doutnají nebo přímo chladí. Není umění v marastu vidět jen marast, ale uměním je něco vytvořit. Bůh stvořil Adama z hlíny, Ježíš se narodil v chlévě.
OBČAN XY 27.2.2006 17:08

GREBENÍČEK BY SE MĚL ZLOBIT

 Na svého nepotrestaného sadistického bolševika -otce....My všichni bychom se pak měli velmi zlobit na něho,že se mimo jiné prodral i Klausovi do Lán....
míša mýval 27.2.2006 20:02

občane nezlob se na mě

Ale nejvíce mi na socialismu vadilo, že děti mohly za své rodiče. Jak jsem si oddychl, když se mě už nikdo neptal na třídní původ.
IS 27.2.2006 20:58

Re: desatero vadé

míšo, vadí vám teď i křesťanské desatero, Bůh ztrestá hříšníky až do třetího kolene? Lidové přísloví praví, že jablko nepadne daleko od stromu. V současnosti mají děti v ČR z chudých rodin údajně 22 menší pravděpodobnost se dostat na VŠ než děti z bohate rodiny. Podle svého původu dostávají finanční  podporu. I teď se zjišťuje třídní původ, třebaže se tomu tak neříká.
míša mýval 28.2.2006 0:32

spíš mi vadí jiná část

A to že jedna ovečka napravená je lepší než sto dobrých. Ale pleteš se. Desatero je něco úplně jiného. To mi nevadí, vadí mi lidská omezenost.
Nejsem žádný boháč, ale těch 500 Kč na zkoušku jsem dceři dal pro jistotu třikrát. Dostala se bez problémů hned na první. Tak to není problém peněz, protože její spolužačka která si zaplatila několit tisíc za přípravný kurs se dostala až na druhou, méně náročnou fakultu.
nobody 27.2.2006 9:29

Grebeníček se zlobí-možná právem......

no to je neštěstí,že p.Bartoníčku.Co stím budeme dělat?
Jan (ne ten od Cibulky) 27.2.2006 8:42

Jedine, co autorovi vadi je toto:

"Po nástupu Jiřího Paroubka do čela české vlády a tím, že se Paroubek rovněž pasoval na neoficiálního vůdce sociální demokracie, komunisté začali poměrně razantně ztrácet předvolební preference."
 
Cim mene komunistu v parlamentu, tim hure pro politiku nulove tolerance ODS. A take cestny predseda Klaus ztraci sve verne volice, posledne pri prezidentske volbe mu dali komunisti hlasy jako jeden muz. To je to posledni, co si ODS preje - rust poctu mandatu CSSD na ukor komunistu.
hodne neRath... 27.2.2006 9:13

Jane

ono jde spis o to, ze toto deni je celkem jasnym dukazem existence volicu KSCSSD - hlasy se mezi temito stranami proste volne prelevaji.... s vice mene stejnym souctem. Takze pro ODS to vyjde nastejno..... Apropo - muzete sdelit link na informaci, kdo volil VK presidentem? ja myslel ze volby byly tajne....
Mirek TopShit 27.2.2006 10:52

Re: Jane

Trúbo, volili ho komunisti., jednak se před nima antiokomunista Klaus ve výboru plazil, jednak se sami přiznali, že volili antikomunistu Klause  a jednak se pak antikomunista Klaus s Grebeníčkem nechal vyfotografovat na balkoně v Lánech. Teď je Grebeníček už pro komunistry neúnosný - už je únosný a potřebný jen pro ODS.Ale to už jsme probírali.
hodne neRath... 27.2.2006 11:08

Re: Re: Jane

jo, neni nad uplne presne informace.....
dvd 27.2.2006 12:18

Dotaz

Vy jste na tom vejboru byl? BTW: za bolšánama zašli všichni kandidáti až na MUDr Moserovou, která však porhlásila, že nekandiduje proto, aby byla zvolena, ale proto, aby nebyl zvolen Klaus. Jinak tam byli všichni, nejtrapněji Jan Sokol, který pak šel i na komunistickou tiskovou konferenci. No a že to bylo zrovna 25.2., to už je jen ta třešnička nay dortu.
Vládík 27.2.2006 17:47

Re: Jane

Volby byly tajné, ale výsledky ne. Že nehlasovala pro Klauze ČSSD jako jeden muž je jasné. Kde tedy sebral hlasy. Díky za kvalifikovanou odpověď
sp 27.2.2006 19:13

Re: Re: Jane

Pro upresneni pro neznalky. Klaus byl zvolen v devatem kole voleb. Pred tim volili komuniste uplne nekoho jineho, mimo jine sve kandidaty. V poslednim kole, kdy bylo na vyber mezi Sokolem a Klausem, nekteri podporili Klause. Mozna porto, ze nechteli Sokola, mozna proto, ze stejne nikdo jiny nemel sanci bez dalsiho protahovani, mozna proto, ze vedeli, ze tim Klausovi v ocich takovych trumpetu jako jsi ty uskodi, nebot vedeli, ze jsou lide kteri budou sve nesmysly opakovat dokola a dokola. Aby byl zvolen prezident, bylo hlasu komousu potreba vzdy. Tyto bl;udy maji ale sve dlouhe zivoty. Delat z Klause jen na zaklade teto volby pritele komousu, to uz chce hodne velkou davku blbosti. Klause nemuzou komunisti ani stravit uz celych patnact let, on muze v podstate za vse. takz eporsim nedelejte z lidi hlupaky. Nakonec svuj postoj ukazal vuci komunistum uz pri Grososve krizi....
míša mýval 27.2.2006 20:14

Vládíku

Nesouhlasím, že pro Klause nehlasovali socani. Jeden z nich je Dostál, druhý ještě žije, tak bych mu nerad dělal problémy. Byl jsem svědek, jak se na jistém polosoukromém setkání přiznali. Moje tetička, dej jí Pámbu nebe, mohu-li to u kované komunistky říci, při promenádě kandidátů (již bez kandidáta KSČM) říkala: Co to je za hrůzu, to ať radši zvolí Klause. Takže nepřeceňujme diplomacii ODS. Pokud mi někdo nabídne, že můžu přeplavat  žumpu nebo ledovou řeku, skočím do řeky. Věřím, že i někteří komunisté volili Klause z přesvědčení a ne z politického obchodu s ODS
IS 27.2.2006 1:18

Re: Topolánkovu noc dlouhých nožů na něj ?

Bohemia neuznává rozhodnutí nezávislého demokratického soudu v kauze Falmera.
PEPA z depa 27.2.2006 5:49

Re: Re: Topolánkovu noc dlouhých nožů na něj ?

Kdo je to Boehemia a kdo Falmer ?   Neznám!  U nás v Ďolíčku neválej!
míša mýval 27.2.2006 0:50

Vcelku souhlas

Grebeníček moc dobře ví, že jedinou jistotou jeho strany jsou zavilí budovatelé socialismu, převážně důchodového věku. Ti považují za největší nebezpečí pro lidstvo takzvaný sociálfašismus. To je přesně ta zkorumpovaná politika Paroubka kryjícího různé Sznapky, Zgarby, Krause a Vyvadily. Teď navíc jeho chráněnec Rath vytáhl proti praktickým lékařům a v důsledku této války hrozí, že tito paleosvazáci nedostanou svůj Opodeldok na mazání kolen. Nevěřím sice, že by tento voličský potenciál šel volit ODS, ale prostě nechají svá bolavá kolena doma na kanapi. Těch pár mladých komsomolců stranu nezachrání. Potom bude muset nastoupit Grebeníček, coby spasitel, a proto se nesmí znečistit Paroubkovou páchnoucí břečkou
IS 27.2.2006 1:12

Re: slušnost by vám neuškodila

míšo před bolavými koleny  není téměř nikdo uchráněn, opotřebení kloubů je přirozeným průvodcem  narůstajícího věku bez ohledu na politického přesvědčení.