28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Globalisté a nacionalisté

Jsem zvědavý, jak tento vývoj spontánních sil dopadne u nás, i když nějaké dělení politického vlivu mezi dvě pravo-levé strany, jak jsem ho popsal výše, zatím ještě nevidím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Ševeček 20.5.2019 8:32

vláda pravice

"Nečas se s ministrem financí Kalouskem pokoušeli o vládu pravice"

dobrá definice vlády pravice: zadlužovat a kabelkovat

V. Kotas 20.5.2019 9:57

Re: vláda pravice

1*. Švehla/Agrární strana v nedohlednu.

M. Prokop 20.5.2019 9:59

Re: vláda pravice

Politika ani ekonomika vám zřetelně je spíše cizí.

Nečas ani kalousek nejsou vyložení pravičáci, v tom má MM pravdu, že v Česku jich je pomálu, ale snažili se o politiku alespoň středovou. TTu celosvětovou recesi nezpůsobili, ale museli na ni reagovat. Kalouskovi ještě dnes kdejaký blb vyčítá, že škrtal moc.

S. Ševeček 20.5.2019 17:28

Re: vláda pravice

jděte do háje.

/vždycky se snažíte zesměšnit oponenta.

co vás trápí? malé koule?

M. Mikulec 20.5.2019 7:37

Levice i pravice

stále fungují. Bohužel jsou ve velké nerovnováze, protože levicovy silný stát a jeho instituce “vědí všechno nejlépe”. Neměnnou definicí je, že pravice vytváří hodnoty a levice je rozhází. Přerozdělování a regulace se staly součástí našeho života. Dokonce i taková soukromá záležitost jako starost o vlastní zdraví máme vkládat do rukou institucí zdravotní péče. Občan se stává zcela závislým. Pěstuje se stádnost, svoboda nazoru mizí.

M. Prokop 20.5.2019 10:01

Re: Levice i pravice

Asi tak. Levicové rozhazování (na dluh) korumpuje. Ve Francii to provozují déle než zde a je to na výsledcích (dluh i protesty, že je to stále málo) vidět.

M. Valenta 20.5.2019 11:46

Re: Levice i pravice

Všiml jste si. V článku stojí 4 x za A a to přesně odpovídá tomu co tady píšu už roky. Klausova ODS nikdy nebyla v praxi autentickou pravicí a jeho dnešní fandové pocházející ze všech možných zákoutí a mnohdy i hodně temných, to jenom potvrzují.

M. Prokop 20.5.2019 12:40

Re: Levice i pravice

Jistěže nebyla. Těžko může být někdo autentickou pravicí v zemi, kde chybí autentičtí pravičáci i liberálové.

Temná zákoutí nejsou specialitou ODS ani Klause, temná zákoutí mají všechny strany a hnutí, které si jen trochu přičichnou k moci. V případě tak nekontrolovatelné moci, jako je ta EUnijní, obzvlášť.

M. Valenta 20.5.2019 13:49

Re: Levice i pravice

No já jen, že dřív si vystačil s běžnou populací méně prožranou bolševikem než ten zbytek, což už v budoucnu asi nebude. Ale možná to Vy alespoň trošku naředíte, jestli mu to tedy hodíte.

J. Chaloupka 20.5.2019 18:05

Levice prostě vládla tak dlouho, že si začala myslet,

že je to navždy. No a ono ne. I z tohoto důvodu byl brexit a v USA D. Trump.

V. Kotas 20.5.2019 6:01

Na ten protest bych moc nespoléhal.

Ony ty průzkumy jsou velmi ošidné - viz nyní Austrálie.

M. Mařák 20.5.2019 5:31

Část rozhovoru s neziskovkou Bannonem,

jeho pojetí ideologického souboje globalismu versus nacionálního populismu a vlastně doplnění a pokračování článku.

Bannon versus Soros:

https://martinmarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=714118

L. Novák 20.5.2019 2:28

Definice levice a pravice se nemění, stále platí

No a ten citát Nečasovy demagogie (Klaus prováděl privatizaci komunisty zestátněného hospodářství, je tedy jasné, že podíl soukromého sektoru na HDP se zvyšoval i po odchodu Klause z vlády) je poučný. I za vlády Zemana ještě velká privatizace pokračovala a prodávaly se velké podniky jako např. Český Telecom zahraničním zájemcům... To samozřejmě Nečas musel vědět. Přesto využil těžké demagogie ve svůj prospěch...

M. Mařák 20.5.2019 5:36

Re: Definice levice a pravice se nemění, stále platí

Definice sice stále platí, v současném politickém dění a k orientaci v něm je však k ničemu. Prostě nefunguje a nedokáže ho postihnout.

J. Anděl 20.5.2019 6:36

Re: Definice levice a pravice se nemění, stále platí

No, individualista si musí zvážit, zda jeho svobodu omezí víc globální kolektivismus, nebo národní kolektivismus. A zda s udrženou svobodou zůstanou i možnosti něco podnikat. Není to snadné zvažování a líné mysli se chce konstatovat, že to vyjde tak nějak nastejno.

Zjednodušuje to jen zoufalý amatérismus SPD či historické znemožnění komunistů.

M. Prokop 20.5.2019 12:50

Re: Definice levice a pravice se nemění, stále platí

Jo. Tehdy mne Nečas přesvědčil, že je mu demagogie, případně pocit méněcennosti ve srovnání s Klausem, důležitější než cokoliv jiného.

M. Jandáková 20.5.2019 1:43

.

Globalisté a nacionalisté?

.

Politické přejmenování pro ty, kdo celkem bezohledně (nebo jen hloupě) tlačí na pilu globalizace a na ty, kdo volají po větší míře ohledu (jsou citlivější na lidskou krev a propad mentálního i ekonomického standardu a bezpečnosti v Evropě).

Je to prosté, milý Watsone. Přejmenováni na "globalisty" (bez nichž by se snad přirozený vývoj globalizace lidstva na naší planetě zastavil) a "nacionalisty" (což evokuje provinční omezenost a vyvolává naci-reminiscence) můžeme přestat těm prvním překážet. )

S. Ševeček 20.5.2019 8:33

Re: .

NWO versus patriotismus

M. Jandáková 20.5.2019 11:44

Re: .

Osobně se necítím být žádným patriotem, protože mi to slovo zní víc citově, než racionálně. To názorové rozdělení vnímám právě tak, jak jsem napsala výše.

M. Jandáková 20.5.2019 11:53

Re: .

A když přemýšlím o ÚDAJNÉM konfliktu mezi tzv. globalisty a nacionalisty, nikdy nevidím jen ČR, nějak oddělenou od zbytku Evropy, vč. Anglie. Ostatně, terorismus a zločinecké gangy k sem nám dosud(?) nedorazily.