2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Generální ředitel státu

Žabomyší válka kolem výměny ministra kultury je nepochybně důsledkem podivných rozhodnutí Jana Hamáčka, který nejdříve nevzal na vědomí podporu vedení strany Antonínu Staňkovi a přiměl jej k resignaci, aby pak začal na uvolněné místo prosazovat Michala Šmardu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Burda 19.8.2019 12:14

Re: Vysoká škola manipulace.

Upřesnění

Buď pan Jemelík ví víc než my - tedy ví to, že ti dva jsou nejmenší možné zlo. Nebo se mýlí a kromě menšího zla by mohlo být i nějaké dobro.

Větší zlo by, podle mne, byla už jen válka. A nejhorší by byla válka občanská.

P. Burda 19.8.2019 12:09

Re: Úspěšný premiér

Biologicky je zcela nepochybné, že Babiš je jedinec druhu homo sapiens.

Jestli k psychiatrovi místo zmiňovaných dětí nepatří jejich otec možná bude řešit soudní znalec. Asi je lepší být uznaným "psychicky neschopným" a užívat si miliard ve správě vlastní zlatokopky, než sedět ve vězení jako všehoschopný.

J. Strmiska 19.8.2019 11:54

Re: Úspěšný premiér

Babiš je předvším profesionální zloděj. Přišel k nám

do republiky jako do banky, kterou hodlá vykrást. O jeho charakteru a povaze se toho ví dost. Člověk (je to vůbec

člověk?), který předhodí vlastní děti psychiatrům k "léčení", aby

nemohli proti němu svědčit mluví za vše.

J. Richter 19.8.2019 11:37

Re: on už brzo skončí soudruhu Jemelíku

Při komunikaci s fankluby slovenského komunistického práskače a hradní ruské onuci skutečně nehodlám používati slovník akademický.

Nerozuměli by mu.

M. Valenta 19.8.2019 11:33

Re: on už brzo skončí soudruhu Jemelíku

Máte pravdu v obou bodech.

P. Burda 19.8.2019 11:30

Re: on už brzo skončí soudruhu Jemelíku

Máte zbytečně konfrontační slovník. Nicméně pravdu.

A to, že ti, co se hlasitě označují za vlastence jsou nejčastěji vlastizrádci, případně zemští škůdci, je staletími ověřená skutečnost.

P. Burda 19.8.2019 11:26

Re: Vysoká škola manipulace.

Maso, ovar, tlačenka, brambory, knedle...

Na to vše má buď důchod, nebo nějak pracuje.

Ale proč píše to, co píše mi zůstává záhadou. Podle stylu (nikoli obsahu) vypadá na člověka vzdělaného. Takže buď ví víc, než víme my (že Zeman s Babišem je v současnosti nejmenší možné zlo), nebo se mýlí.

J. Richter 19.8.2019 11:25

on už brzo skončí soudruhu Jemelíku

ten váš z Podkarpatska zběhlý estébácký potkan a i ta hradí veš. Ovšem nepochybuji, že vy, kolaboranti a onuce kdejakého východního náčelníka si rychle najdete jinou odpornou krysu(dnes si říkají vlastenci) a budete dál táhnout tu rudou káru...

P. Burda 19.8.2019 11:21

Re: Nechutné.

Když byl Zeman premiérem, tak pana Havla kritizoval za protiústavnost i u náznaků toho, co nyní dělá sám dnes a denně. Třeba tehdy, když byl Zeman panem Havlem vyzván, aby si promyslel některé z navrhovaných ministrů. Ale pan Havel jmenoval ministry během několika dnů, přestože Zeman žádného z nich nevyměnil - protože v Ústavě je napsáno, že prezident jmenuje ministra na návrh předsedy vlády. Zeman odmítá jmenovat na návrh předsedy vlády již pár měsíců, a to opakovaně. O jiných nepravostech mstivého starého pána ani nemluvě.

P. Burda 19.8.2019 11:13

Re: Hledám klempíře a zahradníka, ale nejsou

Ale jsou. Jenže ti dobří řemeslníci jsou tak žádaní, že na ně Vaníček 917 ani Burda nemají. A ty špatné nikdo nechce, a ani nedoporučí.

P. Burda 19.8.2019 11:10

Re: Pan prezident?

Zeman je, bohužel, i můj prezident. Od jiného kandidáta jsem neslyšel ani naznak toho, že "vysočinská putyka" proti němu cosi chystá. Ostatní chtěli pro VOLIČE (nikoli své voliče, ale voliče) prosadit to či ono. Někteří ve slibech příliš nedbali na pravomoci, zda je prezident vůbec způsobilý to či ono prosazovat, jiní chtěli pro přesné závěry přesné vstupy (to vyčítali především panu Drahošovi, že odmítá říct přesný závěr ze přibližných vstupů).

Jen Zeman má své voliče a pražskou kavárnu. Ty jeho a ostatní. Přátele a nepřátele. Kamarády na straně jedné a hnůj, póvl, žumpu na straně druhé.

Každý má přátele, téměř každý má nepřátele, ale normální člověk ví, že většina k němu má vztah neutrální, případně ambivalentní. Kam se u Zemana ti neutrální poděli?

J. Ptáček 19.8.2019 11:07

Úspěšný premiér

Premiér je důsledný, je vidět, že STB mu něco dala. Asi pečlivě studoval "Stát a revoluce" od V. I. Lenina:

1. Národní hospodářství je nutno zorganizovat jako státní poštu.

2. Z celé společnosti udělat jedinou kancelář, jedinou továrnu.

3. Ze všech občanů udělat námezdní zaměstnance státu.

Nebýt nechutných kampaní proti němu, už se mu to podařilo. S pomocí svých věrných voličů a Hradu s opozicí brzy zatočí.

P. Burda 19.8.2019 10:58

Re: Demagogie jako vyšitá

Získat těsně nad 50 % pri výběru ze dvou je zákonitost. V (zatím, alespoň doufám, že zatím) posledních prezidentských volbách jedna strana z druhého kola měla prostor v veřejnoprávních médiích, zatímco strana druhá vedla nekampaň. Zeman prostě odmítal vést kampaň (asi proto, aby nemusel vykazovat účetnictví), zato jeho příznivci oblepili republiku "náhodou před volbami" reklamou na jeho knihu, a vubec vynikali podobnými "spornými" aktivitami. Zeman má právo stěžovat si na nedostatek vysílacího času v ČT zcela stejné jako já. Ani jeden z nás tam nechtěl.

R. Langer 19.8.2019 10:52

Re: Pan prezident?

Hm, tak hlavně že dobrá vůle a tolerance druhé strany uznat normálně a demokraticky zvoleného prezidenta za svého je vyloženě příkladná. Rozhodně není ani náznakem vidět nějaká polarizace. :-D

Jo, a pak jste se probudil s rukou v nočníku. :-P

P. Burda 19.8.2019 10:49

Re: Demagogie jako vyšitá

Že je další vývoj stíhání premiéra v rukou justice a nikoliv policie...

je normální postup. A asi poslední normalita v tomto směru u nás. Stíhání (lépe stíhaný) se do rukou justice nedostane pouze v případě "zastřelen na útěku".

R. Langer 19.8.2019 10:47

Re: Demagogie jako vyšitá

Když to není žádné umění, tak proč nevyhrál jeho oponent, mimochodem tak podporovaný všemi veřejnoprávními prostředky? :-D

P. Burda 19.8.2019 10:43

Pan prezident?

Pan prezident byl Masaryk. Ve své době, dnešní optikou jsme o sto let modernější. Pan prezident byl i Beneš, než ho přemohlo stáří a komunisté. I Hácha se snažil být panem prezidentem. Kdo chce přemýšlet, zjistí, že ve velmi komplikované době vlastně nemohl být lepší.

Pak byli soudruzi prezidenti. Někteří z nich mají na rukou krve velmi mnoho, jiní se krví umazali jen trochu.

Pan prezident byl i Havel. Kdyby nic jiného, tak s ním jsme ukázali světu, že změna režimu nemusí být provázena krveprolitím a věšením bývalých politických špiček "na klandry".

Pak nastal pohyb po svahu - sešup. Klaus uměl lyžovat, tak ladnými (viděno dnešní optikou) obroučky proplouval politikou tak, aby se měl dobře. Ale své odpůrce oslovoval tak, že to vypadalo na snahu o jednání. Nedehonestoval je. Klaus možná nebyl až tak moc pan prezident, ale jako prezident se choval.

Pak nastoupil Zeman. Žádná snaha o to být prezidentem přijímaným všemi. Dehonestace všech, kdo nejsou jeho přáteli - i z těch, kterým by byl "celkem jedno" udělal své nepřátele. Polarizuje společnost ze všech svých sil - a je to to jediné, v čem je dobrý. Žije komunistickým "kdo není s námi, jde proti nám". Mstí se socdem za to, že ho kdysi nezvolili prezidentem (asi věděli, co je zač), a je mu jedno, že jeho msta zničí celý stát. Zatím nemá své mrtvé jako Gottwald a Zapotocký, ale mám obavy, že i ti přijdou.

M. Rozbořil 19.8.2019 10:38

Demagogie jako vyšitá

Že MZ získal ve volbách "většinu" těsně nad 50% při možnosti výběru ze dvou kandidátů, to není žádné umění, ani projev "daleko větší důvěry". Nesleduji veškeré výlevy pana prezidenta, ale mám zato, že se poměrně jednoznačně vyjádřil, že pana Šmardu nejmenuje. Pokud je to jinak, je to tristní obraz žurnalistické práce v naší zemi. Že je další vývoj stíhání premiéra v rukou justice a nikoliv policie, to je pochopitelně pravda, potvrzená i změnami na postu ministra spravedlnosti.

P. Burda 19.8.2019 10:22

Re: Správný článek, se kterým se ztotožňuji

Odpůrci do voleb počkají. Jen dávají najevo, že se těm u kormidla dívají pod prsty. Ale klepnout je pres prsty nechávají na orgánech moci k tomu určených zákony.

Ti u kormidla naopak orgány moci určené zákony obcházejí, ze zákonů (Mynář, Babiš...) včetně Ústavy (Zeman, Babiš...) si dělají srandu, případně zblbnou nějakého důvěřivce (jako přátelé od Okamury jistého Baldu) k obecnému ohrožení až terorismu.

Kdyby odpůrci jednali stejně, jako kormidelníci, tak polovina stojí pod okny se špičatými kůly a druhá polovina z oken defenestruje.

J. Vaníček 19.8.2019 9:27

Re: Politika: Generální ředitel státu

No, mluvíte mi z duše. Za chvíli budete pošpiněn.

J. Vaníček 19.8.2019 9:26

Hledám klempíře a zahradníka, ale nejsou

teď vím proč. Je to samej politolog a znalec ústavního práva. nePracují z domova, tak si čas krátí psaním svých mouder. A kdy pracují - asi nikdy, hlídají demokracii a aby Babiš nekrad.

J. Vaníček 19.8.2019 9:22

Re: alternativní fakta v praxi

šmardovi jde dozajista o vyšší princip mravní. Vypadá tak, mluví tak, tak mu o to jde.

C. Halouzka 19.8.2019 9:22

Politika: Generální ředitel státu

Autor má pravdu, neboť tato "vládní krize" je jen a jen o penězích. Jak NKÚ několikrát upozornilo na netransparetní přidělování dotaqí v kultuře, tak bývalý ministr kultury Staněk začal tyto problémy řešit a tím se stal nepohodlným a musel "z kola ven".

Okamžitě se ozali tzv. umělci, kteří by mohli být najednou kráceni ve svých nebetyčných požadavcích a Šmarda se mi jeví jako bezpáteřní člověk, který by v rozdávání peněz pokračoval.

A ́t umělci podnikají za své a bez dotací!!!

J. Vaníček 19.8.2019 9:20

Správný článek, se kterým se ztotožňuji

žádná demagogie, ale skutečný stav věci. Odpůrci musí počkat do voleb a tam vyhrát. Jinak to po demokraticku nepůjde. Nejsou ale demokrati, tak se snaží a snaží a špiní a špiní.

M. Valenta 19.8.2019 9:20

U pana Jemelíka nic nového.

So geht das.

M. Fleishman 19.8.2019 7:55

Re: Vysoká škola manipulace.

Ví někdo čím se pan Jemelík živí mimo příspěvků do NP?

M. Fleishman 19.8.2019 7:52

nic víc, než pro Zemanovský demagogický blábol

J. Červená 19.8.2019 7:51

Vysoká škola manipulace.

Pan Jemelík je mistr v tvorbě nových skutečností. I takhle se dá překroutit pravda. Kde byl vyškolen?

P. Götze 19.8.2019 7:18

Re: Nechutné.

Pan I. Dvořák nikterak nevybočil ze svého protizemanovského étosu. Možná za to bude i medajle. To, že Zeman neporušuje Ústavu, mu jaksi uniká.

I. Dvořák 19.8.2019 5:20

Nechutné.

Pan autor nikterak nevybočil ze svého prozemanovského étosu. Možná za to bude i medajle. To, že Zeman porušuje Ústavu, mu jaksi uniká.