6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jaroslav 13.5.2009 19:33

Asi toho Hermanka moc neznate.

Na blogu Lidovek obhajuje rezim Husaka, ze se za nej nikdo spatne nemel. :-P

To muze napsat jen estebackej udavac. Dokonce je v seznamu agentu StB pod krycim jmenem Dvorak.

Hrad 13.5.2009 19:59

Re: Asi toho Hermanka moc neznate.

"Jak je ti Husáku, v prdeli Rusáků" se začátkem 70-let objevilo napsáno na čerstvě vybetonovaném dvoře jednoho podniku v Otrokovicíc u krku a ptačí hlavy čouhající z namalované zadnice. Dělňasi(ty ubohé socky) měli smysl pro odpor kořeněným humorem. Kde se na ně hrabou dnešní komunistobijci a rusofobové na NP. Ti majitelé jediného názoru, ti okamžitě statečně zalézající pod stůl, když někdo do něj bouchne pěstí. Ti marně vyhlížející lepší zítřky. Čekatelé na Godota. Ano. Již je za dveřmi. ;-D;-D;-D!! 

jízlivec 13.5.2009 18:53

Vy toho naděláte...

Proč by měl v tomto státě ausgerechnet prezident dodržovat ústavu? Vždyť by byl snad jediný...

hájek 13.5.2009 18:34

autorovi

Dnes mě pobavil pan mluvčí Hájek -zjistil že není z vopice -to vy asi jste zjistil že nejste z husáka a hned kdáák

doktor 13.5.2009 15:47

Ten Husákův návrh změny ústavy

byl geniální. Chování Ing. Václava Klause totiž hraničí sýznamech toho slova). medicinskou (psychiatrickou) patologií. Může psychicky nemocný člověk dělat vysokou politickou funkci? U nás jsme na to vyzráli ještě jinak: nemocný člověk (třeba ten po infarktu, léčený intensifikovaným režimem insulinem, o psychických poruchách ani nemluvě) nemůže dostat povolení k seznamování se s utajovanými skutečnostmi. To kupodivu neplatí pro volené politiky, vč. presidenta. Ti můžou všechno, a odpovědnost nemají za nic. Na Hradě a ve Sněmovně by měl mít trvalé pracoviště Dr. Chocholoušek. Klentelu by měl bohatou (v obou významech toho slova).

doktor 13.5.2009 15:50

Re: Ten Husákův návrh změny ústavy

Vysvětlí mi někdo, jak se stane, že část textu, který napíšu, přeskočí do úplně jiného řádku? Je to specialita NP.

Pete Brich 13.5.2009 16:29

Utekl jste Chocholouškovi ze skotských střiků, doktore.

PB

pierino 13.5.2009 16:34

Re: Ten Husákův návrh změny ústavy

You're right Mr. doctor....R^

Starý J. 13.5.2009 11:44

to Öman

......Ale o tom to v článku je - hledání biče na prezidenta. S ničím si nezadáte s výše zmiňovanou soudružkou (či přítelkyní, jak si teď říkají). Akorát to od vás zní ještě o něco hloupěji ......

Velice přesně jste vystihl příspěvek onoho mudrce Vlastimila. Na př. poslední věta:....Na prezidenta mohou dále senátoři podat žalobu za "odepření plnění prezidentských povinností" nebo "protivení se ústavě"..... je pitomost sama. Hlavně nám měl dotyčný mudrc vysvětlit konkretně, na základě znění naší ústavy, jaké "plnění presidentských povinností" Klaus odepřel a v čem se "protiví ústavě"! Člověk nemusí být Klausomil, nebo se Klause zastávat, ale pokud je schopen alespoň z části chápat znění napsaných článků ústavy, nemůže o žádném "odepření plnění presidentských povinností" nebo "protivení se ústavě" u Klause mluvit.

Klaus je všechno možné, jen ne  pitomec úrovně Gajdůškové, nebo autora příspěvku, na který reagujete a je si plně vědom toho, co si může v rámci znění naší ústavy dovolit. Jiná je, zda je ústava dobrá, či špatná. To by bylo na delší komentář. Zatím Klaus neudělal nic proti znění ústavy, je možné mu jen vyčítat, že znění ústavy využívá ke svým záměrům, což je ale záležitost nikoli trestná, spíše morální.

Bič na presidenta (jak píšete) je za této situace zřejmě možný najít jedině nějakým dodatkem, nebo změnou ústavy. Pokud budeme chtít být právním státem a nejednat se zákony a ústavou způsobem, který předvádí poslanec  Rath nebo senátorka Gajdůšková.

Vlastimil 13.5.2009 12:59

Re: to Öman

Ty tři varianty "biče na prezidenta" jsem si nevymyslel já, ty jsou od právníků zabývajících se ústavním právem. Ale co kdyby se prezident "zbláznil" a zcela by ignoroval vládu, parlament i ústavní soud a začal se chovat jako absolutistický monarcha?  Potom by senátoři skutečně mohli podat žalobu za "odepření plnění prezidentských povinností" nebo "protivení se ústavě". Máte pravdu, že Klaus zatím nic takového neudělal. Podobné úvahy však vyvolal Ladislav Jakl z prezidentské kanceláře, když tvrdil, že schválení LS v poslanecké sněmovně i senátu ústavní většinou hlasů, je pro Klause pouze doporučením, které nemusí respektovat. Skutečností je, že prezident se nemůže vzepřít něčemu, co schválila vláda, parlament ústavní většinou a dal tomu zelenou i ústavní soud. Pokud by to skutečně udělal, pak bychom na něj skutečně měli mít nějaký ten "bič". A o tom biči se zatím jen uvažuje, stejně tak jako Václav Klaus uvažuje o tom, jak se vyhnout respektování rozhodnutí vlády a parlamentu o Lisabonské smlouvě. Ale Klaus nakonec LS podepíše a teď se to snaží jen oddálit. 

Starý J. 13.5.2009 18:54

Re: to Öman

Klaus zatím jedná podle ústavy tohoto státu, ať se Vám to líbí, nebo ne, dosavadní znění ústavy mu toto jednání umožňuje. Proto mluvit o "neplnění presidentských povinností" je hloupost.

Jiná věc je odvolatelnost presidenta při mimořádných situacích, která není v ústavě řešena, uvažuje se jen o presidentově velezradě, což není tento případ. Vaše "kdyby se zbláznil" není řešeno, v tom máte pravdu. Jenže se zatím nezbláznil.

vita 14.5.2009 0:11

Re: to Öman

Zatím!

A řešeno by to být mělo, mrtvice si nevybírá - v Izraeli taky museli vyřešit co s Šaronem v komatu. S jedním presidentem už ten problém u nás byl a u Masaryka to bylo je tak tak. Nemohl podepisovat ani zákony, měl na to speciální razítko (takže vlastně nepodepisoval), nemohl podepsat ani abdikaci.

Já vím, že se to nakonec zašolichá. Jako se zašolichají předčasné volby a jako všecko u  nás. Ale ústava by, krucityrkndonrvetr, neměla být o šolichání!

www racek 13.5.2009 11:05

no, abych řekl pravdu, poslední dni jsem cosi podobného slyšel

i od zasloužilejch a významnejch členů ods a to i v televizi  ... ale jasně, je třeba tepat nepřítele:-D

ostatně, myslím si, že pravomoce presidenta by měly zůstat nezpochybnitelné a neměnit je za pochodu.

no a k meritu věci, nepodepsání nebo podepsání, vždy to bude považováno částí národa za jakousi vlastizradu. takže, podobný nápady tedy ne a spíš zkusit trochu zpřesnit ústavu. tedy ty termína.

úsměvné je ovšem to, jak senátoři chtějí dát podnět k ústavnímu soudu, ale ještě neví kvůli čemu. ale ono už je něco napadne:-D dobrej právník za peníze udělá ta vymyslí o co chcete...:-D

milkom 13.5.2009 11:12

Re: no, abych řekl pravdu, poslední dni jsem cosi podobného slyšel

Nedivím se, že senátoři podnět k ústavnímu soudu pečlivě připravují - oni jsou totiž ti dědci z Ústavního soudu pěkně vypečení - už s tím jednou pěkně vykejvali a pěkně vyčůraně se stylem Chytré horákyně vyzuli z poskytnutí nějakého závazného stanoviska... :-P

Apea 13.5.2009 11:02

Ano, česká ústava

 poskytuje jen velmi malou možnost zbavit prezidenta funkce. Pozustatek toho, že u nás se jeho úřad používal trochu jako úřad konstitučního monarchy. Je mi jedno, jestli profesor Klaus nepodepíše po zbytek svého úřadování Lisabonskou smlouvu - za šaška bude on, pokud ji chce opravdu zastavit, pak je takové gesto málo, pokud je to jen truc, tím spíš -, ale pokud jeho stařecká vrtošivost povede alespoň k vyřešení díry v ústavě, dobře bude.

P.s. Jičínský ústavu nepsal a nespolupracoval na ní - ona se psala v ČNR a on byl ve Federálním shromáždění. Konzultace mezi poslanci ČNR a FS sice probíhaly, ale pokud si vzpomínám, záleželo Jičínskému na jediném - aby byl ustanoven Senát a aby se do něj převedli čeští poslanci FS. Moc hezky psal o potřebnosti senátu, dokud si myslel, že ta trafika je pro něj.

Ivan 13.5.2009 10:50

Ústava je vždy jen cár papíru.

Socialistická ústava byla ještě vynikajícím dílem ve srovnání s ústavou USA.  V době, kdy v USA existovalo otroctví se v ní něco psalo o lidské svobodě a právu na štěstí a podobné blbosti. A stvořil to otrokář Jefferson.

jirka.s. 13.5.2009 11:37

Re: Ústava je vždy jen cár papíru.

A co teprve třeva ústava rusácké federece, to je teprve skvost, viď, ivane sergejeviči!!!!

1. VÁLKA V ČEČENSKU - VNITŘNÍ NEPOKOJE A NAPĚTÍ?

Ruská strana od samého počátku konfliktu tvrdí, že zásah v Čečensku má podobu pouhé antiteroristické operace kladoucí si za cíl udržení územní celistvosti Ruské federace, obnovu ústavního pořádku a ochranu základních lidských práv a svobod. Pokud bychom přijali tuto tezi, válka v Čečensku by vůbec nespadala do kategorie ozbrojených konfliktů ve smyslu Ženevských úmluv a jejich Dodatkových protokolů a jednalo by se o pouhé "vnitřní nepokoje či napětí."

Ruská strana od samého počátku konfliktu tvrdí, že zásah v Čečensku má podobu pouhé antiteroristické operace kladoucí si za cíl udržení územní celistvosti Ruské federace, obnovu ústavního pořádku a ochranu základních lidských práv a svobod. Pokud bychom přijali tuto tezi, válka v Čečensku by vůbec nespadala do kategorie ozbrojených konfliktů ve smyslu Ženevských úmluv a jejich Dodatkových protokolů a jednalo by se o pouhé "vnitřní nepokoje či napětí."

Hrad 13.5.2009 17:33

Re: Ústava je vždy jen cár papíru.

Yrka se všemožně usiluje, aby si zachoval tvář. "Jóóóó názory, těch já mám.....".;-O;-O;-O Při tom co neustále ukazuje, je jenom zadnice. (Y)

bohan 13.5.2009 15:35

Re: Ústava je vždy jen cár papíru.

Ivane jsi dement

Severocech 13.5.2009 10:49

Stydim se,

ze ziju ve state, kde parlament neni schopen bezvyznamneho a hloupeho prezidenta vyhodit z hradu.

ale ale 13.5.2009 11:23

Re: Stydim se,

klidne se stydte, hloupej jste na to dost (Y)

a myslite si, ze by se snad nasla ustavni vetsina poslancu a senatoru, kteri by pro pripadne odvolani (kdyby v ustave nakrasne bylo) zvedlo ruku? nebo snad doufate, ze vsichni hlasuji podle vasich prani? Gajduskova se, pravda, odkopala, jako pravoverna demokratka ... doufam, ze by se stejne demokraticky chovala, kdyz bych ja vyzval ji, aby odesla z parlamentu, paklize bude dal zastavat nazory, ktere nyni prezentovala ... ale to ona, asi, neudela, ze ne? to mame ale blbou ustavu ... a dementni poslankyni nejde odvolat, ach jo

Dino 13.5.2009 11:38

Re: Stydim se,

Stydím se, že žiju ve státě, kde každý křupan smí urážet prezidenta. :-/

Předseda 13.5.2009 12:50

Re: Stydim se,

R^

Důchodce 13.5.2009 21:08

Re: Stydim se,

i já a o to víc si pana prezidenta vážím. Je moudrý !

karlos-král 13.5.2009 12:52

Re: Stydim se,

Jako severočech se stydím za vas,že se neumíte slušně vyjadřovat.Jste buran a to je poznat z vašeho příspěvku.Zřejmě jste zasloužilý člen KSČ.Hloupý jste vy soudruhu.

Barry Goldwater 13.5.2009 13:05

Re: Stydim se,

Já se sice nestydím, ale s*ere mě to velice. Doufám, že senátorka Gajdušová nalezla tu správnou cestu.

Václav 13.5.2009 15:32

Re: Stydim se,

Stydim se, ze vas mam za spoluobcana ;-P

fg 13.5.2009 18:25

Re: Stydim se,

jdi do haj zlu stydlíne

jeff 13.5.2009 22:37

Re: Stydim se,

ještě, že se stydí jen jeden hloupý a bezvýznamný občan.

lifo01 23.5.2009 18:41

Re: Stydim se,

já teda nevím, ale já se za našeho prezidenta opravdu nestydím a je mi celkem líto, že ty jo...zvlášť v době, kdy se s ním koná důležitá dobročinná dražba s kandidáty a kandidátkami do Evropského parlamentu na http://www.zlutaraketa.cz/drazba-politiku,105.html.