17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Fort Ivanka aneb Něco za něco

Prezident USA (POTUS) Donald J. Trump je politik transakčního typu. Jde mu o ekonomický a mocenský realismus. Dáte-li vy něco jemu (umožníte mu „vyhrát“), on dá něco vám. To mnozí (Západo)evropané nechápou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Nový 5.3.2019 13:04

Babiš před přijetím v Bílém domě navštíví centrálu CIA

Co bude Babiš Langley dělat? Že by šel na polygraf, ohledně jeho spolupráce nespolupráce s StB? :-))

J. Richter 5.3.2019 12:58

Strašně, strašně moc se mi líbí kyseleé ksichty třeba

kluků Klausů, hlavně to juniora. Ten debil před dvěma lety lítal v tričku s Trumpem a slavil víc než soudruzi v Kremlu(a tam že to sovietskoje igristije teklo proudem) a teď už ani nešpitne. To samé ta hradní ruská fusekle, chodil jako páv, dmul se pýchou, už balil pleny, posrávačky a deodoranty a viděl se v Vaijt hausu a vono vo*no Majere, ho*no máš :-) Je to nedůstojná banda blbů, bohužel nám vládnou.

M. Krátký 5.3.2019 12:54

Fakt dost dobrý

hezky se to čte - škoda jen, že tam jede StB Andrej - ale když mu lid zobe ty jeho koblihy, co se dá dělat ???

M. Prokop 5.3.2019 11:31

Re: Závislost?

Možná by se břidlicový plyn našel i v Evropě. Ovšem zelenáči by se posrali do výše.

Takže zbývá jen diverzifikace.

M. Zdobinský 5.3.2019 11:26

Re: -------

Možná vás to překvapí, ale svět není ráj, mateřská školka ani ústav pro výchovu katolických dívek. Ve světě všichni (včetně USA) prosazují své zájmy a priority . Kdo vám bude tvrdit něco jiného vám sprostě lže. Čím větší země (větší ve smyslu ekonomicky a vojensky), tím větší "váhu" tyto zájmy prosadit má. My jsme malá, možná spíš střední, země a bez spojenců se v této soutěži těžko prosadíme. Tím se dostávám k základní úvaze : Je lepší mít za spojence Rusko, Čínu, USA případně koho jiného? Na tuto otázku zkuste odpovědět než začnete zase stříkat na Trumpa.

M. Kosejk 5.3.2019 10:59

Re: Závislost?

A co takhle spíš vyvažovat - a vybírat si jen dle českých zájmů?! A kdyby čeští politici nebylio moulové, tak už dávno máme vyrobené vlastní jaderné zbraně pro zajiětění své ochrany.

Jenže naši politici jsou moulové, co věří tomu, že když budeme ve všem stát za západními mocnostmi, tak že si tím nějak koupíme jejich loajalitu (a proto naše současná armáda slouží jen zájmům USA, ale pro obranu ČR se nehodí). Naše Ministerstvo obrany bych přejmenoval na "Ministerstvo expedičních sborů pro americké zájmy".

F. Navrátil 5.3.2019 10:49

Závislost?

Evropa si může vybrat. Být závislá na ruském plynu, na drahém americkém břidlicovém plynu nebo na plynu z islámských zemí. Ekonomickou výhodnost přebíjí ideologie a propaganda. Podobné je to i v pohybu lidí. Podmínkou pro příchod Číňana nebo Rusa je pas a kupa vyplněných formulářů. Podmínkou pro islámského nelegála je, že se musí narodit.

M. Kosejk 5.3.2019 10:48

-------

Co po nás bude Trump chtít? Už jen ta otázka ukazuje, jak se věci mají. :) Prezident USA si prostě k sobě povolává svého vazala, aby mu řekl, co USA chtějí.

A co tedy budou chtít?

a) Abychom uspokojili zbrojní lobby USA a nakrmili rozpočet USA koupí amerických zbraní. A to bude asi to hlavní. ---- b) A taky se bude lobbovat za to, aby Amíci dostali zakázku na dostavbu Temelína. --- c) Trump po nás bude taky chtít, abychom dávali zakázky jen americkým IT-společnostem a odvrhli všechny společnosti mimo prostor vlivu USA. --- d) Babiš bude také ujištěn, že musíme stát za veškerou zahraniční politkou USA, jinak budeme nepřátelé.

Rozumím, že spoustě lidí se stýská po starém dobrém světě Studené války, kdy byl svět přehledně rozdělen na přátele a nepřátele – a do zbraní a tajných služeb tekla spousta a spousta peněz - a USA na tom bohatly. Ale já o to nemám zájem - svět se změnil a já odmítám vytváření nové „Železné opony“ jen pro to, že USA (a jejich nekritičtí fans) mají panickou hrůzu z komplikovanosti světa – a z toho, že USA ztrácí dominantní postavení ve světě.

V. Pokorný 5.3.2019 10:27

Copak to?

Že by i tady už fungovala cenzura? Tak zkusím opakovat.

Předseda vlády České republiky jede do USA jako posluha a vazal pro povely a manuál, jak postupovat například ve věci dostavby JE Temelín( zkrachovalý Westinghause), nákupu zbraní a vojenské techniky( amerických zbraní a techniky), dodržování poslušnosti. Předseda české vlády je, podle mne, vydíratelná a vydíraná osoba. A podle toho bude přinucen i se zachovat. Tečka.

J. Jelínek 5.3.2019 9:44

Re: Je odporné, že nás v USA zastupuje ten cizí zločinec.

Věř, Kadle věř a víra tvá tě uzdraví.

K. Janyška 5.3.2019 9:07

Je odporné, že nás v USA zastupuje ten cizí zločinec.

Dokonce tak absurdní, že se to člověku ani nechce věřit... Dzp.

V. Církva 5.3.2019 8:37

Ano Trump je obchodník

A Babiš nakonec taky. A ono politika je taky obchod. Čína zneužívá jednostranný volný obchod, proto je logické že s tím Trump chce něco dělat. Evropa se od 2sv. války vojensky schovává za USA a využívá jenich trh, proto logicky chtějí USA něco změnit.

Islamizace Evropy, multikulturalismus, "gendrismus" mezinárodní úmluvy o volné migraci, to vše je jednostranně výhodný, špatný obchod. To musí volič odmítnout!

P. Lenc 5.3.2019 7:56

Dobrý!

D. Bystriansky 5.3.2019 5:49

Asi tak,

až na vyčůranost - chtít laskavost od Poláků za zvýšení naší bezpečnosti!?