1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Fort Ivanka aneb Něco za něco

Prezident USA (POTUS) Donald J. Trump je politik transakčního typu. Jde mu o ekonomický a mocenský realismus. Dáte-li vy něco jemu (umožníte mu „vyhrát“), on dá něco vám. To mnozí (Západo)evropané nechápou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Koutecký 5.3.2019 21:13

Re: -------

No, "spojenců" jsme měli už celou řadu. od "Malé dohody" až po V4. Když došlo na "lámání chleba", tak se na nás buď vykašlali,nebo v horším případě k nám poslali tanky. V současné situaci máte asi pravdu pane Zdobinský, protože ty tanky a základny USA už v Evropě jsou a tak alespoň dojde na opravu našich zchátralých mostů, aby ty jejich tanky unesly.

M. Zdobinský 6.3.2019 8:24

Re: -------

USA dvakrát ve 20.století pomohly Evropě z dost velkého průseru, který rozhodně nezpůsobily. Např. ve druhé světové válce padlo cca 400.tis. vojáků USA. (jistě i přes 8.mil. vojáků SSSR). Nebýt jich, tak byste pravděpodobně dnes psal německy a jmenoval se Otter. Mosty by asi byly v lepším stavu, silnice Adolf uměl. :-)

Z. Koutecký 6.3.2019 12:37

Re: -------

Nebýt toho, že USA a naši západní "spojenci", v rozporu s Versailleskou smlouvou, tolerovali a financovali Hitlerovo zbrojení a budování armády, tak se žádný "Drang nach Osten" nekonal. Fakt ovšem je, že USA Versailleskou smlouvu prozřetelně nepodepsaly. Také si, pane Zdobinský, všimněte, v jaké fázi 1. i 2. světové války do těchto válek v Evropě USA vstoupily a jaké uspořádání Evropy v Jaltě spoludohodly. Jejich materiální pomoc spojeneckým státům během 2. sv. války i po válce byla ovšem významná. Významně pomohla však i ekonomice USA.

J. Zaorálek 5.3.2019 13:49

Asi by to bylo fakt lepší, kdyby to bylo tak přehledně rozdělený jako za dob Studené války. U nás jsme prostě věděli, že ti zlí jsou ti dobří, a ti hodní jsou ti zlí, a taky jsme věděli, že se to musí držet pod pokličkou a neříkat to, aby se ti hodní nezlobili a člověk od nich nedostal po čuni. Určitě by to bylo lepší i pro Vás, neměl byste v tom takovej bordel.

M. Kosejk 5.3.2019 17:44

Re:

Ano. A úplně nejlepší je z tohoto válka. To je hned vše jasné - nepřítel je prostě ten, kdo na vás pálí - a není čas na přemýšlení. :))))

J. Uher 5.3.2019 23:23

Líp bych to nenapsal.

V. Pokorný 5.3.2019 10:27

Copak to?

Že by i tady už fungovala cenzura? Tak zkusím opakovat.

Předseda vlády České republiky jede do USA jako posluha a vazal pro povely a manuál, jak postupovat například ve věci dostavby JE Temelín( zkrachovalý Westinghause), nákupu zbraní a vojenské techniky( amerických zbraní a techniky), dodržování poslušnosti. Předseda české vlády je, podle mne, vydíratelná a vydíraná osoba. A podle toho bude přinucen i se zachovat. Tečka.

K. Janyška 5.3.2019 9:07

Je odporné, že nás v USA zastupuje ten cizí zločinec.

Dokonce tak absurdní, že se to člověku ani nechce věřit... Dzp.

J. Jelínek 5.3.2019 9:44

Re: Je odporné, že nás v USA zastupuje ten cizí zločinec.

Věř, Kadle věř a víra tvá tě uzdraví.

K. Janyška 5.3.2019 17:57

Re: Je odporné, že nás v USA zastupuje ten cizí zločinec.

Tobě, B-Arnošte, už nepomůže nic... Dzp.

V. Církva 5.3.2019 8:37

Ano Trump je obchodník

A Babiš nakonec taky. A ono politika je taky obchod. Čína zneužívá jednostranný volný obchod, proto je logické že s tím Trump chce něco dělat. Evropa se od 2sv. války vojensky schovává za USA a využívá jenich trh, proto logicky chtějí USA něco změnit.

Islamizace Evropy, multikulturalismus, "gendrismus" mezinárodní úmluvy o volné migraci, to vše je jednostranně výhodný, špatný obchod. To musí volič odmítnout!

P. Lenc 5.3.2019 7:56

Dobrý!

J. Farda 5.3.2019 15:18

Re: Dobrý!

Velmi!

D. Bystriansky 5.3.2019 5:49

Asi tak,

až na vyčůranost - chtít laskavost od Poláků za zvýšení naší bezpečnosti!?