23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jiří s 2.9.2007 8:09

Re: Dalsi blabol Europoslankyne..

Poznámka k té samozvané "expertce" Hybáškové: Ona ty arabské záležitosti vystudovala na Universitě Karlově (PhDr.) a pak praktikovala 6 let jako ředitelka Odboru Blízkého východu (tj. arabské země a Izrael) na Ministerstvu zahraničí a 2 roky jako velvyslankyně v arabských zemích Kuvajt a Irák. Takže je-li k něčemu (přinejmenším formálně) kvalifikovaná, jsou to právě arabské záležitosti.

Mecenáš opulentních rautů 2.9.2007 13:52

Re: Re: Dalsi blabol Europoslankyne..

Otázka je proč v EU parlamentu potřebujeme zrovna arabistku. No možná se to bude hodit, až zase budou arabské nepokoje v Paříži či třeba jednou Praze. Navíc, když už je tam taková obskurní sestava jako kosmonaut, komunisté, Bobo, táta Falbr, Žabiniec, ten ředitel,co chce abychom mu volali, tak proč ne Hybášková.

jiří s 2.9.2007 17:30

Re: Re: Re: Dalsi blabol Europoslankyne..

Jestli potřebujeme v EP určitou profesi? To není správná otázka, prostě tam Hybáškovou část našich spoluobčanů zvolila. Stejně jako osoby různých profesí do českého Parlamentu (mimochodem, je tam hodně lékařů a přitom většina projednávaných témat s medicínou nesouvisí). A zrovna dobří odborníci na arabský svět (nevím, jestli je Hybášková dobrou odbornicí) se Evropě zatraceně hodí a nejen kvůli pařížským nebo pražským bouřím.

Původní poznámku jsem psal jako reakci na označení Hybáškové za samozvanou expertku. Poukázal jsem, že na to má diplom a praxi.

Mecenáš opulentních rautů 2.9.2007 17:54

Re: Re: Re: Re: Dalsi blabol Europoslankyne..

Hybášková je v EP náhodou nebo nehodou, podobně jako je tam třeba Bobo. Jsou to osoby, které se dokáží momentálně mediálně zviditelnit. Hybášková byla zviditelněna tím, že ji tehdejší socanská vláda odvolala z diplomatického postu. Lidem ji bylo líto, tak dostala hlasy. Budiž. V dalších parlamentních (senátních?)  volbách už jí/straně ke které se přilepila k zviditelnění nepomohlo ani napadení ministra Pospíšila z jakési korupce, za což se později omluvila (samozřejmě po volbách). Bobo je z podobného těsta, kdyby nebyla všeobecně známá ze sledovaného pořadu na TV Nova, tak po ní (i její straně) pes (ani neviditelný) neštěkne. Proto si pomáhá dalšími podobnými mediálními výstupy a zrovna frčícími tvářemi  (Topolánková, Čejková, Maxa). Politický profil žádný - myslím, že to metání kozelců před volbami pro ně bylo symptomatické. Nic proti Hybáškové, Pačesovi a Bobo - ale ať tyto lidé skutečně radějí působí ve svých odborných profesích, než když kandidují za různé pidi a "vzdoro" strany.

Historik 2.9.2007 2:56

Pokud někdo dosahuje úspěchů ve svém oboru, nechť je oceňován v tomto oboru

Kdyby měl být každý úspěšný člověk v České republice oceněn prezidentskou funkcí, tak tady budeme mít přeprezidentováno. Jak se pan Pačes dosud projevuje státnicky? Obávám se, že nijak. Lidem v ČR je sugerováno, že prezidentský úřad je jakási prebenda za působení ve specializovaném oboru. To je hluboký omyl. Tato devalvace prezidentské funkce byla zahájena usazením a opětovným usazováním Václava Havla do této funkce. V zoufalé snaze pomstít se Václavu Klausovi za to, že je dobrým českým prezidentem a znemožnit mu opětovné zvolení jsou někteří schopni navrhnout snad kohokoli a cokoli. Když ministr vlády Martin Bursík v rozhovoru pro LN 1.9. řekl svou slovní perlu, že není těžké najít kandidáta, ale najít mu podporu, tak jsem se mohl potrhat smíchy. Tak takovíto lidé řídí tento stát. Václav Klaus musí být zvolen.

MUDr Jiří Kilian 2.9.2007 10:11

Re: Pokud někdo dosahuje úspěchů ve svém oboru, nechť je oceňován v tomto oboru

docela štěstí máme oproti Slovensku a Polsku , si myslím já. Teda ve věci zvolených presidentů.

Kubeš 2.9.2007 11:03

Re: Pokud někdo dosahuje úspěchů ve svém oboru, nechť je oceňován v tomto oboru

Historiku, napsal jsi mi to z duše R^

Alenka v říši divů 4.9.2007 15:51

Re: Pokud někdo dosahuje úspěchů ve svém oboru, nechť je oceňován v tomto oboru

Naprostý souhlas pane historiku! Václav Klaus je jediným kandidátem,kterého chce do funkce většina národa !!! Havel ,Paroubek a Bursík ho nenávidí a tak opravdu budou dělat vše, aby byl zvolený nějaký Lojza a tak by byla funkce prezidenta naprosto devalvována!Věřím,že to poslanci nedopustí(pokud nebudou muset zase ukazovat Paroubkovi koho volili) Kdy ten už zmizí na smetiště dějin a nebudem ho muset vídat v Čt1 každý den!!!!!!!!

J.G. Pašek 2.9.2007 0:00

Tak prrrrr . . .

Pačesova skupina byla tedy v roce 1986 druhým týmem na světě, který přečetl všechny dědičné vlastnosti jednoho celistvého organismu. V roce 1989 si Pačes se svými spolupracovníky šel pro státní cenu – bez Zdeňka Hostomského, který mezitím odešel do USA. „Ačkoli tato cena nesla jméno Klementa Gottwalda, nestydíme se za to,“ zdůrazňuje profesor Pačes. „Dostali jsme cenu za dobrý kus práce, který oceňovali i zahraniční kolegové a zvali nás ke spolupráci. Všichni jsme byli nestraníci a vím, že to musel Říman tenkrát někde na vysokých místech obhajovat.“

Po návratu z Bristolu, začátkem osmdesátých let, nesměl ještě Pačes s rodinou ani do Jugoslávie na dovolenou – co když si v Anglii zařídil odchod do emigrace? Ale v roce 1989 pracoval tři měsíce v Japonsku a potom vedl kurz sekvenování DNA na univerzitě ve španělské Seville. Železná opona se pozvolna drolila.

J.G. Pašek 2.9.2007 0:09

Pardon, to patřilo pod IS komentář . . .

pane Pasek 2.9.2007 3:04

s PR-ovkami opatrne

Takovato PR-ovka se da napsat o kazdem ceskem vedeckem pracovnikovi, jsou na to specialisovane agentury, ktere si za to uctuji. Jinymi slovy, mate v Cesku na 10000 vhodnych kandidatu na presidenta, kteri neco objevili, resp. se to da popsat jako ze neco objevili. Navrhovani akademiku je uhybny manevr, ktery puvodne vymyslel Spidla, a ted se to ujalo. Predevsim ale, tak jako Spidla, tak kazdy politik takovym navrhem sleduje nejaky svuj osobni cil, kterym se nechlubi.

J.G. Pasek 2.9.2007 7:06

Re: s PR-ovkami opatrne

Kéž by ČR měla těch 10000 lidí jako je Pačes . . . . já jsem jenom ragoval na přitroublé IS varování, že Pačes dostal řád Klementa Gottwalda . . . . .  

Podle mně, ten řád který vědecký tým ve kterém pracoval dostal a co Pačes objevil či neobjevil ani nekvalifikuje ani diskvalifikuje . . . . 

MUDr Jiří Kilian 2.9.2007 10:08

Re: Re: s PR-ovkami opatrne

R^ samozřejmě.  Neschopnost oddělit podstatné od vedlejšího je stejná jeko neschopnost oddělit lež od pravdy.  A taky někdy nejde o nechsopnost, ale o úmysl škodit. 

Pačesův tým nemohl za to, jak se cena jmenovala. Mohl třeba tu cenu odmítnout, ale to jen teoreticky, nejspíše přinejmenším s jasným důsledkem převedení na jinou práci.

Navíc by odmítnutí té ceny bylo i politicky špatné : Kdo trochu něco ví o vztahu komunistické diktatury ke genetice, pochopí pikanterii té věci . Cena KG, za jehož panování byla genetika buržoazní pavědou, je udělena právě za objev v genetice. Já jsem to měl za docela úžasnou věc - totalita sama sebe usvědčila ze lži tím nejvýraznějším způsobem.

Já si nemyslím, že obecně  presidentem by měl být  úspěšný vědec, herec, nositel nějaké ceny, expert na něco. Úspěch na poli vědy nebo pódia není markerem kvalifikace na post presidentský. Navíc v dané věci je evidentní apriorní popud autorky stati, totiž nenávist vůči V. Klausovi a možná ještě nějaké stranické pohnutky.  Co není čestné, to není užitečné a autorka danou statí nic čestného nečiní, když  se staví do role soudkyně, která má právo vynést odsudek Klause jako plného  nectnostmi.  

Je to už  17 let po nabytí svobody . Jak vidno, je to ještě příliš krátká doba na to, abychom dokázali vymanit se z totalitních prvků uvažování. Stále tu je volání mas, onen hlas lidu, stále tu je povrchní kádrování, stále tu je zákonodárství, které předepisuje každý pohyb v nepřehledné směsi zákonů, stále tu je nízká míra svobodného rozhodování jednotlivce oproti narůlstající byrokratické moci.  A stále tu není politika, coby projev vrozeného smyslu pro obec a národ, kdežto přespříliš politikaření, které jako tyátr stranických půtek otravuje lidi do blbé nálady.

J.G. Pašek 2.9.2007 21:08

Neprohloupíš, když koupíš opačné co Bobšíková prodává

.

IS 1.9.2007 22:43

Václav Pačes - nositel státní ceny Klementa Gottwalda !

Jen aby tu někdo nenavrhl Milouše Jakeše.

J.G. Pašek 2.9.2007 0:01

Tak prrrr . . .

Do té doby dokončila tři genomové projekty pouze laboratoř nositele Nobelovy ceny F. Sangera. Pačesova skupina byla tedy v roce 1986 druhým týmem na světě, který přečetl všechny dědičné vlastnosti jednoho celistvého organismu. V roce 1989 si Pačes se svými spolupracovníky šel pro státní cenu – bez Zdeňka Hostomského, který mezitím odešel do USA. „Ačkoli tato cena nesla jméno Klementa Gottwalda, nestydíme se za to,“ zdůrazňuje profesor Pačes. „Dostali jsme cenu za dobrý kus práce, který oceňovali i zahraniční kolegové a zvali nás ke spolupráci. Všichni jsme byli nestraníci a vím, že to musel Říman tenkrát někde na vysokých místech obhajovat.“

Po návratu z Bristolu, začátkem osmdesátých let, nesměl ještě Pačes s rodinou ani do Jugoslávie na dovolenou – co když si v Anglii zařídil odchod do emigrace? Ale v roce 1989 pracoval tři měsíce v Japonsku a potom vedl kurz sekvenování DNA na univerzitě ve španělské Seville. Železná opona se pozvolna drolila.

IS 2.9.2007 13:07

Re: Za cenu mnoha vyhozených na dlažbu..

Nepopírám,že Pačes něco umí. Jenže ono se to dobře bádalo pod ochranným deštníkem KSČ, zatímco jiní byli vyhozeni z akademie na dlažbu jako zastánci buržoazní genetiky.  

ondys 1.9.2007 19:55

Naše politické elity?

Takhle jsem se dlouho nesmál. Papaláši s pupky, gulema, opice a papouškové... Madam Bobošíková je komická a mohla by dělat Večerníčka v televizi, kde to dobře zná, nebo v cirkuse Augusta.

Rv;-DR^

http://ondys.asp2.cz

čulibrk 1.9.2007 18:04

A co třeba Kožený,Pitr,Krejčíř ?

Naši úspěšní budovatelé kapitalismu by neměli být opomíjeni.Nebo už neplatí "jaký národ,taková vláda" ?President je přeci součást exekutivy,ne?:-D:-D:-D Jsou známí dokonce i v zahraniči.8-o

Psovod 1.9.2007 17:51

Pokud nebude pro parlament přijatelný Klaus

navrhuji na místo nového presidenta svého psa. Reprezentativní vzhled má a zaručeně nebude provádět kraviny, které se od ostatních kandidátů dají s jistotou čekat.

celeron 1.9.2007 17:03

Klause bych tam nechal ještě jedno volební období.

Sice je svéráz - arogantní, až příliž sebevědomý, narcistický. Domnívá se, že všemu rozumí. Ale v této funkci v této republice se nedá mnoho pokazit. Přesto, že jej nemusím, tak si myslím, že není až tak špatný jak by klidně mohl náš prezident být při tom trapném přetahování politických stran a jejich impotenci  vygenerovat skutečnou osobnost evropského formátu.

Klause bych tam ponechal pro druhé období. Máme jej přečteného, Evropští politici též. Bude si dále hrát svoji hru a po pěti letech budeme mít jistotu, že se uklidí do ústraní. Kdyby byl nyní zvolen někdo jiný, tak by si to VK při jeho mentalitě jen tak nenechal líbit a vyváděl by psí kusy proto, aby se ještě jednou "na trůn" mohl  vrátit.

  Takto bude hřiště za pět let volné a nastane ta vhodná konstelace pro soutěž o nadstranického a charismatického prezidenta. Všichni "revolucionáři" již budou mimo hru a mohlo by konečně být z čeho vybírat.

Takže, Klausi - ještě jednou a dost! To je nejrozumější varianta !

PROKOP BUBEN 2.9.2007 7:56

Re: Klause bych tam nechal ještě jedno volební období.

Člověče,dovede si představit, jak by v tom případě VYVÁDĚL, když už dnes tropí ostudu a zmatky, rozděluje národ slavnostním vyhlašováním studených občanských válek a pod.....Nebo se chcete také, jako Grebeníček promenovat na balkoně v Lánech.....kLaus svými skutky,spolu se svými spoluhochštaplery, většinou z prognostického ústavu,  založeného na popud vedení SSSR, těžce poškodil tento stát ekonomicky i společensky a jeho extempore, většinou populisticky laděné, hraničí s Neronovským syndromem.....

celeron 2.9.2007 9:03

Re: Re: Klause bych tam nechal ještě jedno volební období.

Souhlasím s Vámi, ale obávám se, že se jej jen tak nezbavíme. V zákulisí již jistě jede na plné pecky jeho lobing. Příslušní "Dalíci bez ruměnce na líci" již mají zmapováno, kdo jak bude hlasovat a přípravují se na míru šitými způsoby zlomit potřebný počet potencionálních odpůrců. Bude z toho opět docela ostudná bramboračka.

Řada vhodných a rozumných  kandidátů  do  souboje odmítá jít a tak vlastně případní protikandidáti budou jen takový okresní přebor. Velmi bych se divil, kdyby Pačes či Švejnar do toho nyní šli - copak to mají v této situaci zapotřebí ?

Proto bych skutečně toho Klause nechal tropit ostudu a vytvářet zmatky ještě jedno funkční období a byl by pokoj. On už jej totiž nikdo, kdo má všech pět pohromadě nebere vážně. Ostatně u nás je takto definovaný prezident docela zbytečná funkce. Prostě bych nechal v pozici prezidenta střídat po roce či dvou hejtmany a bylo by vymalováno.

BOBO 1.9.2007 16:51

Napište konečně někdo,že prezidentem bych měla být já!!!

Vaše BOBOVV

lucina 1.9.2007 21:27

Re: Napište konečně někdo,že prezidentem bych měla být já!!!

Prof. Pačes by se právem mohl společenství s Bobo obávat.

Kajan 1.9.2007 16:31

Václav Klaus nemá konkurenta a hotovo !!! Dzp.

Richard 1.9.2007 16:07

Klaus je dobrý prezident.

Paní Bobošíková je trošku demagog. Když kupuji kvalitní vína jejiž kvalita je zaručená a mám jistotu, že si koupím kvalitní víno jsem podle Vás slaboch amyšlenkový impotent ? Co třeba konzervativní přístup k instituci jakou je rodina ? všechny altwernativy jako život na psí knížku a podobné rádoby moderní vztahy jsou svojí kvalitou daleko za stabilní vyzkoušenou rodinou. Jsem podle Vás opět zbabělec když nehodlám experimentovat například ve spojení 2 + 1 nebo 2 + 2 ? Mám  nedostatek odvahy ? Zrovna dnes jsem četl v sobotních lidovkách rozhovor z Václavem Kalusem. On převyšuje své protivníky o dvě hlavy a na evropské politické scéně kromě Thacherové a Romana Herzoga nevidím politika podobných kvalit. Já vsázím na konzistentního, čitelného a srozumitelného politika, který má vyhraněné názory a je opravdu státníkem. paní Bobošíková je pro mě nevěrohodná, nečitelná řadová rádoby politička

čulibrk 1.9.2007 16:16

Re: Klaus je dobrý prezident.

Václav KALUS-jak píšete- je zcela určitě i lepší než Thatcherová a Herzog.Bohužel,Václav KLAUS je český provincionál,absolvent komunistické ekonomické školy s bankovní praxi v socialistickém státě.Jako státník je autodidakt nevelikého formátu.:-D:-D:-D

Historik 1.9.2007 16:23

Re: Re: Klaus je dobrý prezident.

Nesmíte neustále propadat dojmu, že co je české, to je provinční. Dnes již každý soudný člověk přišel na to, že to není pravda, někteří to věděli vždy. Takto nás masíroval Václav Havel, který vymyslel tzv. čecháčkovství, přestože, a to je paradox, tato jeho definice nejvíce sedí na něj.

čulibrk 1.9.2007 16:43

Re: Re: Re: Klaus je dobrý prezident.

Pěkná replika a výstižná.Já jsem však netvrdil,že co je české=provinční.Jen nesnáším to přeceňování,resp.tvrzení alá co je české ,to je NEJ!! Klaus se prostě s Thatcherovou nemůže porovnávat a to z mnoha důvodů.Nevím o tom,že by obdobnou potřebu měli třeba Švédové,Dánové atp.To je skutečně jen český fenomén ,snad daný 300 lety Hamsburské monarchie(český komplex).:-P