3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Fikaný pretendent Dienstbier ml.

První kolo skončilo. Dal jsem si osobně závazek, že nebudu volby komentovat, protože když vyjí stovky šakalů, je jeden hlas navíc zbytečný. Ale nedá mi, abych se nezamyslel nad jedním výsledkem, který považuji za signifikantní. Pan Martin Weis na stránkách LN napsal, že komunisté fikaně nepostavili vlastního kandidáta. No... postavili-nepostavili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Gabriel st. 16.1.2013 18:05

Je třeba si uvědomit, dvě naprosto zásadní věci:

1. Bývalý komunista je něco, jako bývalý černoch. Jenom vzácné výjimky se dokázaly myšlenkově a principiálně distancovat nejenom od komunistické legitimace, ale přerdevším od násilnické a krvavé ideologie.

2. současná ČSSD, SPOZ i KSČM jsou jenom tři vnějškově odlišné výhonky téhož rudého kořene. ČSSD to ukázala po krajských volbách, kde s komunisty uzavřela jistou formu koalice všude, tedy i tam, kde nemusela. Zeman to ukazuje svým prokomunistickým vlezdop...lismem při každé příležitosti a mladý Dienstbier předvedl totéž.

Případná Zemanova výhra silně posílý tento bolševický živel. To je veliká hrozba. Není tedy pro demokraticky smýšlející občany jiná volba přes možné a často důvodné výhrady vůči osobě K.S., než jej podpořit ve druhé volbě. Nevolit, nebo volit Zemana pootvírá vrátka restituci komunismu. A to snad nechceme!

V. Váňa 15.1.2013 22:54

Re: Přemysl Sobotka

Vážená paní Janovská, souhlasím s Vámi i v tom, že není třeba je litovat, i v tom, že jednou z našich národních vlastností je kopání do mrtvol.

OVŠEM: Jsem toho názoru, že ani jedna z Vašich úvah se netýká současné ODS.

Ta nepoklesla v kolenou! Ta se k nám obrátila nahým zadkem a upřednostila individuální koryta! Vícekrát dala najevo, že o své voliče ve skutečnosti stojí pouze po dobu dvou dní jedenkrát za čtyři roky.... A s tím se pokles v kolenou jaksi nerýmuje!!!

T. Czernin 15.1.2013 21:25

Re: Ožrala a nevychovanec Zeman ...

Člověče, Vaněk, když se vožeru jako dobytek, tak nikam nic nepíšu..!!

Š. Hašek 15.1.2013 19:18

Re: přidávám se, a nejen u tohoto tématu...

Vážený pane Vyhnalíku,

jest to marný, marný, marný.

Pište dále.

Vidím to asi jako Vy a nemám trpělivost furt bušit do počitadla.

V. Kusý 15.1.2013 19:12

Re: Ožrala a nevychovanec Zeman ...

V konfrontaci Vašich hlubokých myšlenek s gramatikou to gramatika šeredně prohrála.Ovšem naskýtá se otázka, zda ten vítěz jsou opravdu myšlenky.

J. Kanioková 15.1.2013 17:39

přidávám se, a nejen u tohoto tématu...

J. Kanioková 15.1.2013 17:32

Ano... proč byla taková mediální štvanice...? Především kvůli EU !!!

L. Vaněk 15.1.2013 17:29

Ožrala a nevychovanec Zeman ...

    sice buší na hradní bránu fest, ale jde tu o trošku jinou věc :  ŠSSD si namlouvá, že když mu dodá voliče, Zeman jako prezident je bude podporovat a nebude do nich  "vandrovat". Jenomže záludný Zeman jim vrátí jejich despekt, který mu uštědřili, s celou parádou. Z hradu jim pošle :  "Kšáá"! Protože má svojí partaj-partu - těch, co "mluví i s Rusi". Slováky nepotřebuje.

     Karel má na  "zádech v ruksaku" svého Kalouska, ale vláda stejně padne, protože to je slepenec, vysící neustále za ruku nad propastí .. za ruku nějakého prapodivného "charaktera". Partajníci  TOP 09, kteří neví jakou politiku vlastně zastupují a kteří lavírujou jak je to právě výhodné, půjdou co nevidět do říše neblahých politických vzpomínek - a už po nich pes neštěkne. Kalousek s jeho pověstí politického i občanského gaunera si už nikde neškrtne.

    A kníže bude sedět na hradě a po Kalouskovi ani nevzdechne.

J. Vyhnalík 15.1.2013 16:28

Re: Vnitřní hlas velí ,

Já přece nepíšu o sobě, ale o průměrném voliči. Pokud ho politik v systému přímé volby (který jsem si já osobně také nepřál), nedokáže oslovit, nemá šanci na vítězství.

M. Pernický 15.1.2013 16:07

Re: POLITIKA: Fikaný pretendent Dienstbier ml.

 Kdo myslíte ,že řídí  tuto zem. Myšlením komuniste,ale předně egoiste ,kteří se vtom umí orientovat a kašlou na Ústavu,zákony,směrnice,pravidla ,smlouvy.

M. Pernický 15.1.2013 15:51

Re: Vnitřní hlas velí ,

 Pane Vyhnalík,kdyby oba dva protagonistena funkci prezidenta žvatlalí rychlostí amerického kulometu tj. 3000 slov za minutu tak ze svými pravomocemi uřídí jen to co můžou. Divím se Vám,že se nechate ovlivnit řeči politiků.Sám jistě víte,kolik lidi,nebo tušítekdo se živí na hodnocení jakýchkoliv mouder z politikových úst plynoucích.politologové komentátoří,analiticí mluvčí,prognosticí,různí mudrlanti pozvaní do medii a zatím  ti co nejsou vidět usměrnují naše životy,kumulují,přerozdělují,převádějí,tunelují a  hlavně zajištují podmínky,jak se jím nedostat na kobylku.

M. Kosejk 15.1.2013 15:40

Kandidát ČSSD? kadidát KSČM? - to jr fuk.

Voličský elektorát socialistů a komunistů se prostě už protnul, není mezi nim žádný rozdíl. Proto to různí Dienstbierové a Zemanové můžou v klidu hrát na obě strany.

V. Venc 15.1.2013 13:57

Re: No jo, tatíček Masaryk, ten by JJ těžko rozdýchával,

Vážený Josife Urbanoviči,

Vaše odvážné myšlenkové konstrukce jsou docela zajímavé, horší ale je, zdali by se našel někdo (z vlivných osobností), který by Váš skvělý model pomohl Masarykovi s Benešem realizovat!

Pro "Let orla" nebyly žádné předpoklady, pouze všudypřítomná podpora socialistů!

J. Vyhnalík 15.1.2013 13:07

Re: Vnitřní hlas velí ,

Hlavním argumentem pro Schwarzenberga je v mém případě to, že mne stále dokáže překvapovat novými myšlenkami, i když občas musíme chvíli počkat, než je vysloví. Zeman mluví rozhodně plynněji, ovšem nových myšlenek se od něho těžko dočkáme, často odpovídá podle pravidla: Ptejte se mne na co chcete, já Vám odpovím to, na co mám připravenou odpověď.

U Zemana dokáži předem přesně odhadnout, co řekne a kterým ze svých stále opakovaných bonmotů nás svým rozvleklým způsobem oblaží. U Schwarzenberga na jeho odpovědi, čekám rád a málokdy bývám zklamán, byť s ním zdaleka ne vždy souhlasím.

P. Pavlovský 15.1.2013 12:24

Re: V článku je několik dobrých postřehů

A čím kandidátem byl Zeman? Kdo ho volil, jestli komunisti volili Dienstbiera?

P. Pavlovský 15.1.2013 12:21

Re: No jo, tatíček Masaryk, ten by JJ těžko rozdýchával,

Matka T. G.M. byla moravská Němka, jeho biologický otec byl syn z rodiny židovských lihovarníků, u které sloužila.

Dali jí značné věno, a proto si ji vzal o 10 let mladší slovenský kočí Mässaryk. Zkraje se téměř ani nemohli domluvit, on neuměl Německy a ona Slovensky.

Masaryka pak ti továrníci podporovali na střední i vysoké škole ve Vídni.

Za Hilsneriády to T.G.M. židům vrátil!

P. Pavlovský 15.1.2013 12:14

Re: Napsal jste to

Je to stejně ubohé, jako kdyby někdo řekl že neví, co mají lidé na té herečce Fischerové, poloviční židovi Fischerovi, synovi  původně stalinisty -komunisty Dienstbierovi, potetovaném muzikantovi Franzovi atd.

V USA by napsali, že to "není politicky korektní" a Špidla by byl doživotně politicky odkceaný.

J. Urban 15.1.2013 11:50

Re: Vnitřní hlas velí ,

Přesně tak to vidím i já.

J. Urban 15.1.2013 11:48

Re: V článku je několik dobrých postřehů

Ano, asi to je na tom článku to nejpodstatnější - a pravdivé.

K. Janovská 15.1.2013 11:48

Re: Přemysl Sobotka

si to zasloužili, nelituju je. Jen mě fascinuje ta česká vlastnost, když někdo poklesne v kolenou, tak hrdinové hurá na něj a dorazit!

J. Urban 15.1.2013 11:46

Re: Evropě se bude líbit

No pokud bude zvolen, ať vydrží aspoň do výročí Bitvy národů. Pak by ten funus mohl být, to by bylo slávy a králů a presidentů v Praze.

J. Urban 15.1.2013 11:44

Re: Přemysl Sobotka

Vidíte to vcelku reálně - hlavně to "v rámci možného". Nicméně konat se ta volba tak před 10 - 15 lety, nemuselo by se to tím "v rámci možného" okecávat, kandidát ODS by na 99 procent ve druhém kole prostě byl. Kdo za to může?

J. Urban 15.1.2013 11:41

No jo, tatíček Masaryk, ten by JJ těžko rozdýchával,

asi by mu byl Milouš Lukoilovič Šlauforád mnohem bližší. Což ale pro Šlauforáda polehčující okolnost není! Ostatně i na toho tatíčka se dívejme trochu kritičtěji. Co vlastně udělal? Vydobyl na mezinárodním poli samostatnost pro ČSR. Čímž zároveň položil základy k jeho zkáze o 20 let později. Proč? Protože model R-U - toho žaláře národů - v podstatě převzal, jen hegemona německy mluvícího nahradil hegemonem mluvícím česky. On sám se ve funkci choval spíš jako milostivý (a houfně intrikující) mocnář než jako nadstranický (?) president. Kdyby býval okopíroval švýcarský model demokracie, nemuselo to dopadnout, jak to dopadlo. Nebo jste snad slyšeli o švýcarských Němcích, kteří někdy chtěli Heim ins Reich, o nějakém švýcarském Henleinovi?

V. Venc 15.1.2013 11:39

Výborný článek

Jde o rozdílné vnímají našeho dalšího vývoje, co do strategie dalšího rozvoje země. Přes EU a USA nebo přes EU ale s výraznou pomocí Ruska.

K. Schwarzenberg má určitě blíže k Diensbierovi ml., než k Zemanovi!

V. Venc 15.1.2013 11:34

Re: Ano, ano, šmarjá to snad ne

Ad Vyhnalík

Naprostý souhlas s Vaším názorem! Jiní plácají nesmysly a nehodlají se jich vzdát.

K. Janovská 15.1.2013 11:32

Přemysl Sobotka

v průzkumu jsem se dočetla, že cca 10% hlasů pro K. Schw. bylo od voličů ODS. Zdá se to reálný odhad. Viděla jsem to v okolí - Sobotka nemá šanci, je potřeba dostat od druhého kola někoho, kdo šanci (porazit Fischera) má. Takže to nevidím až tak na potupnou porážku Sobotky, ale na pragmatickou strategii, která (naštěstí) vyšla. Jaký je tedy důvod ve všech médiích zdůrazňovat, že ODS totálně propadla, když její voliči získali to, co chtěli - v rámci možného?

M. Hoblík 15.1.2013 11:26

Evropě se bude líbit

kdokoli, kdo nemá vlastní názor a kdo dobře ví, jak se leze EU do zadku. Jenom aby vydržel a My jsme nemuseli pořádat státní pohřeb prezidenta...

Š. Hašek 15.1.2013 11:19

Re: V článku je několik dobrých postřehů

Dobrý článek, jak se na pana Vlka i patří.

A jsem vlastně rád, že se pisatel zdržel i návodu "koho volit".

Charakteristika obou Dienstbierů je perfektní. Kandidátem bolševiků v presidentských volbách byl Diensbier ml.

J. Vyhnalík 15.1.2013 11:00

Re: Napsal jste to

V době, kdy Vladimír Špidla ve vrcholové politice začínal jsem se shodou okolností setkal s několika lidmi, kteří ho znali z jeho působení ještě v Jindřichově Hradci. Všichni se shodli na tom, že je to echt levičák. Jeho vystupování to ukazuje, on svým levicovým názorům opravdu věří. A rozhodně není hloupý, jenom je natvrdo zasazený ve svém levicovém paradigmatu. On je takový silně věřící levicový apoštol pravé socialistické víry.

J. Vyhnalík 15.1.2013 10:58

Re: Ano, ano, šmarjá to snad ne

Tak to je argument, před kterým nezbývá než se sklonit!