29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tino 19.3.2009 12:47

Re: Proč potřebujeme ochranu hegemonem.

Otázka zní - kdo je vlastně vlastenec? Je to ten, kdo odmítá radarovou obranu proti raketám z důvodů nepatřičného spojenectví s USA? Nebo ten, kdo požaduje plnou spolupráci v NATO a s USA obvzlášť? Nebo je to ten kdo tvrdí, že nás radar ohrožuje?

Vlastenectví bych u nás nezdůrazňoval, protože končí u hokeje, pokud se ale vyhrává. A politickou reprezentaci teď po "sametce" máme přesně takovou, jaký je průřez společnosti. Abychom mohli se světem vůbec komunikovat, pak by mělo být samozřejmostí, že aspoň navenek dáme záruky jednoty a spolehlivosti. Jinak s námi svět časem zamete!

Sunny 19.3.2009 12:43

Re: Klíč k Paroubkovi je Paroubek

No, nerada vám beru iluze, ale vzpomeňte si jak Roko "grandiózně uspěl" v krajských volbách s těmi 30 Kč. Lidi mu to zase sežerou... Bohužel vetšině národa zjevně imponuje jeho buranství.

Mozek 19.3.2009 12:27

Re: V českých zemích

Už aby to bylo a vykašlali se na nás! Dobře si vzpomínám na první zdůvodnění USA radaru u nás: Součást protiraketového deštníku NA OCHRANU ÚZEMÍ USA! Teprve po negativním ohlasu rozumných občanů ČR přidali lživý dodatek i na ochranu části Evropy. Že Gandalovič považuje USA za přátele je jeho věc, není to názor většiny obyvatel ČR. Zvláště po agresi do Iráku pod vylhanou záminkou vlastnictví ZHN. Nakonec tam našli pouze ropu, kterou dodnes sosají a kontrolují. A o to USA šlo až na prvním místě!>-

Marat 19.3.2009 12:26

Re: Proč potřebujeme ochranu hegemonem.

Pravda. Oni i čeští viojáci bojovali statečně, ovšem jen když podléhali cizím velitelum. Za války Šestašedesátileté statečně bojovali české pluky. I za I. svět. války, za což ti co přežlii byli hanobení a hrdiny byli prohlášení tehdejší  Čsl. "vlasovci" a ti se stali páteří dustojnického zboru ČSR. Za své vojevůdce které vedli armády za monarchie se čeští vlastenci tak stydí, že je vůbec v dějepisech pro žáky ani nevzpomínají.

Hele vy vlastenci, jak chcete nyní svou vámi tak milovanou vlast bránít? Kdo ji má za vás bránit?

Tino 19.3.2009 12:05

Proč potřebujeme ochranu hegemonem.

Problém naší obranyschopnosti není ani tak na technickém vybavení armády, jako spíš na schopnostech velení. Z krátkých dějin republiky známe jen kapitulaci bez boje. Co je asi špatně? Je to neochota předních představitelů státu k rozhodnutím kardinálního charakteru. Je to nevůle nejvyššího velení nasadit krk.

  cit.:  "V Izraelské armádě málokdy velíme KUPŘEDU! Při útoku volají důstojníci ZA MNOU! V tom je celé naše vítězszví a ne v dělech a tancích."  - Ariel Šaron.

Zcela jednoduše logické je pak to, že nás musí chránit nějaký hegemon. Jemu jsme morálně povinovaní poskytnout aspoň prostor pro protiraketovou obranu, do které nás samozřejmě zahrnuje a kterou dokonce financuje. Jinak se po čase dočkáme zase selhání nejvyššího velení a nejenže nikdo nebude velet "Za mnou!", ale ani zbabělé "Kupředu!".

Kuchl 19.3.2009 11:59

Re: a neni to taky tvoje vina gandalovici

Sice dobrá trefa , ale je to spíš k pláči !;-(

Kuchl 19.3.2009 11:56

Re: účel světí prostředky

Ale samozřejmě - radar nepotřebujeme ! Spolupráci s USA  ale  ANO ! Radar  neradar .>-

Helmut von Fartland 19.3.2009 11:52

Re: Ferova ODS

Rozumny nazor.

novaz 19.3.2009 11:47

Re: Klíč k Paroubkovi je Paroubek

Engimo, naprosto přesný a výstižný příspěvek. Ono je vůbec divné, jak sosani všechno tahají do Sněmovny. Na co máme polici a soudy? Všechno řeší ( ale nic nevyřeší) parlamentními komisemi a na všem vytloukají politický kapitál. I na kauzách, které vymyslí a zinscenují sami. Doufám a pevně věřím, že tento národ není ještě tak zdegenerovaný, aby těm úlisným a prolhaným populistům ty jejich vábničky žral.

F.Čech 19.3.2009 11:47

Re: V českých zemích

V případě protiraketového obranného minizařízení ovšem náklady neponeseme my pane Hrbku ale bláhové USA. Pokud ovšem ještě budou mít chuť starat se o nevděčné a předpřipodělané české přikrčence posedlé strachem z východního Velkého bratra, který těžce snáší když se na jeho českém území cokoli děje bez jeho souhlasu. Dost bych se divil, kdyby se na nás už konečně nevykašlali a ze zbabělců, kteří tady převažují jim nezačalo být na zvracení!

F.Čech 19.3.2009 11:41

Hafu husákovi

Milý soudruhu hafu Husáku. máte naprostou pravdu, že nulová tolerance i odmítnutí párování nemocných poslanců je vynálezem ODS a obraz miistra Svobody přivezeného na hlasování do poslanecké sněmovny na nemocniční posteli s korzetem kolem zraněné páteře mám dosud před očima. ČSSD, která aspiruje na vedení této země by ale přece neměla takové hnusné manýry předvádět také. A pokud jde o další část vašeho příspěvku, tak tam jste teda zcela mimo mísu. radar a 10 antiraket nemůže zastavit dokonce ani jednu ruskou balistickou raketu s 10ti multihlavicemi, na niž by muselo  být vypáleno všech 10 antiraket a musely by mít nepravděpodobný 100% úspěch při zasažení všech 10ti hlavic. a takových raket má Rusko přes 1000 s 10 000 hlavicemi. Tak nám tady nenaříkejte a nepodléhejte ruské propagandě, že 10 antiraket s radarem nějak omezuje jejich nepředstavitelnou přezbrojenost útočnými jadernými hlavicemi. Protiraketový systém je určen výhradně proti pár primitivním raketám darebáckých států na středním a dálném východě a na nic víc stačit nemůže a také na to ani neaspiruje. A jak se odvažujete vy bolševický zmetku, psát v souvislosti s nějakou stovkou amerických specialistů nutných pro provoz radaru o nějakých cizích vojscích "ke své podpoře ". Nesrovnávejte tady pár techniků, kteří sem přijdou až po schválení parlamentem a kteří nezastraší ani členy Mysliveckého sdružení v blízké vsi Trokavec s bolševickými hordami 600 000 ruských hrdlořezů, které jste si na nás  pozvali vy komunisté v roce 1968 a kteří nás tady vyžírali a hlídali dalších 22 let!!!!  Vaše sprostota a bezcharakternost nezná mezí!

strejda 19.3.2009 11:39

Re: ČSSD potřebuje voliče za každou cenu.

Mor nulové tolerance se šíří. Kdo jen tu Pandořinu skříňku otevřel?

Pepino 19.3.2009 11:37

Re: ČSSD už neexistuje

Tak se chovají k sobě jen INTELIGENTI.Na čí staně jsou vůbec nezáleží.A smutné je,že se dostali k moci.Proto máme tak hojnou volební účast.

strejda 19.3.2009 11:37

Re: a neni to taky tvoje vina gandalovici

R^;-D

Kecal. 19.3.2009 11:36

Re: Klíč k Paroubkovi je Paroubek

R^

knihovnik 19.3.2009 11:35

a neni to taky tvoje vina gandalovici

ze ma CSSD tolik volicu?

Antonín Hrbek 19.3.2009 11:24

V českých zemích

je nemorálně bezprostředně propojena moc výkonná s mocí zákonodárnou - ministři jsou současně poslanci. Chápu jejich motivaci - zesílení penězovodu a tzaručná imunita při zlodějnách, ale co je moc, je moc.

Za posledních 200 let ani jedno z v české zemi nákladně vybudovaných "obranných zařízení nebylo použito na obranu české země.

Mirek 19.3.2009 11:23

Možná se mýlím

Nabyl jsem takový dojem že si pánové nemají co vyčítat

strejda 19.3.2009 11:07

Re: účel světí prostředky

I vy jste stejně zaujatý, jen s opačným znaménkem. A tak vás musím parafrázovat. Počkejte až co udělá vláda, bude vám líp.

A navíc. V Afghánistánu se přiznává vojenský neúspěch a hledá domluva s TALIBANEM. A o radaru nechce americká vláda nic slyšet.

Enigma 19.3.2009 10:44

Klíč k Paroubkovi je Paroubek

Zásadní chyba medií, politologů a některých anylytiků je, že se vrhají na kostičku, kterou jim paroub hodí. Základním motivem jeho jednání je dostat se ke státní kase. Ty jednotlivé kauzy, jako mise, radar, Wolf a další jsou jenom prostředkem a možností, která se v danou chvíli nabízí. Vždyť on se stím netají, ¨dokonce nám to vyhlašuje dopředu. Veřejné mínění! To je jeho zákon. A jak zmanipulovat dav (voliče) to oni umí. Oni jsou schopni ty masy přesvědčit, že svržení vlády uprostřed předsednictví je ta nejnormálnější věc. To paroub s krabatým čelem,  nešťastným výrazem a našpulenou hubou už tolikkrát herecky zvládl.  

Volič ODS 19.3.2009 10:36

Re: povinnost

R^ včetně kupování hlasů na sjezd ODS

Jan 19.3.2009 10:34

Re: ČSSD už neexistuje

Běží Wotan k Táboru, k stranickému náboru. Hejtman za ním pospíchá, až se celý udýchá. Hádej , hádej hadačí, komu, že TAM haraší....

Ladislav N :-))) 19.3.2009 10:32

Re: komunisti se prozradí sami a rádi...

 ;-DR^

jakub.tic 19.3.2009 10:28

Re: povinnost

Zdůvodnit lze prakticky vše. Někdy to vypadá logicky a zdánlivě dává i smysl.  Zdůvodnit to co činí je hlavní náplní politiků směrem k veřejnosti. Opravdový cíl může být naprosto jiný.

Jan 19.3.2009 10:27

Re: účel světí prostředky

Milý hafusáku, počkej, až to udělá opozice. Bude ti líp. A snad by bylo dobré poněkud rozlišovat podstatné od nepodstatného.  Nulová tolerance je jistě bumerangem, ale nikdy neměla podobu , kteroiü předvádí ČSSD navzdory mezinárodním smlouvám a platným zákonům - poplatky. Patříš mezi příliš zaujaté s klapkou na očích....

Informace 19.3.2009 10:26

Re: Politika

Tak vy si myslíte, že jinde nekradou? Že na to máte exklusivu? Kradou všude, ať jsou jakékoliv barvy nebo zaměření, když se dostanou ke korytu. Jen Berlusconi nekrade, má na to dokonce uřední potrzení. Když po 476 finančních kontrolách, které poslali do jeho společnosti Mediaset 'demokratičtí' soudci z Milána a při kterých mu bylo zabaveno 1.000.000 dokladů, a po 87 procesech padla obvinění, Berlusconi má na to patent. Zbyly jiné menší delikty, ale Berlusconi nekrade. Což všichni voliči zkonstatovali s uspokojením. Má dost svého a tak krást nemusí.

Kdyby se mělo počítat, co všechno každý ukradl, tak by se zdecimovala politická třída. Chce to trochu pragmatizmu.

Tino 19.3.2009 10:23

ČSSD potřebuje voliče za každou cenu.

ČSSD důvěryhodnost státu v zahraničí nepotřebuje. Ona potřebuje jen a pouze voliče a dostat se k moci. Pochybuji, že také potřebuje zdravou ekonomiku a sociální zajištění pracujících. Kdyby totiž pracující měli pohodu, pak by socdemáci neměli voliče.

Negace čehokoliv je systém doporučený PR agenturou najmutou pro předvolební boj. Ač volby za námi, stejně se dá pokračovat nadále. Světová krize hraje do not socdemákům a oni velelevně trží body při pokřiku na vládu koalice. Rozhodně nepotřebují smířlivost.

A co potřebuje občan? To socdem ani u paty neleží! Současná ČSSD už dávno není stranou Zemana, což dokázala svým postojem k němu. Je to strana Paroubkova se vším všudy. "Tak podívejte"... ať vláda odstoupí a nechá mu moc na talíři. On pak dá pokoj i na mezinárodní scéně. Takže za špatnou pověst státu v důvěryhodnosti smluv může jen a pouze stávající vláda, která nechce dobrovolně pustit Paroubka k moci. A kdo má v jeho straně jiný názor, ten ať zaplatí čtyři mega pokuty a táhne!

MGM 19.3.2009 10:10

Re: ?

Vy máte opravdu pocit, že ČR je už jen vaší vlastí a členů ODS a jejich voličů už ne? A že mají tedy "táhnout" z vaší vlasti pryč?

ladik53 19.3.2009 10:06

Re: povinnost

A jak je to s USA a Kubou?

hafusak2 19.3.2009 10:04

účel světí prostředky

Tím se ODS vždy řídila a řídí. Kdo vymyslel výraz "nulová tolerance"? Kdo jako první přestal používat vypárování poslanců, když se mu to nehodilo do krámu? Když dva činí totéž, není to totéž. Když se jedná o ODS je to správné, když ČSSD je to lumpárna. Pan Gandalovič by si měl některá přísloví a pořekadla připomenout, je v nich mnoho moudrosti. Co se radaru týče, je proti novým raketám platný asi jako husitský cep. Kdo sleduje třeba časopis ATM, tomu je to jasné. Technický pokrok pokračuje takovou rychlostí, že radar stihl zastarat ještě před instalací. Pokud však chce současná vláda mít na našem území cizí vojska ke své podpoře, ať to přizná rovnou, pošle zvací dopis /nebo ho také předá někde na WC?/, určitě jí rádi vyhoví.