29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hanuman 19.3.2009 15:24

Re: V českých zemích

S tou averzí proti USA mluvte jen za sebe - oni nás nikdy neokupovali, dokonce pomáhali v I. a II. světové válce, kdyby nebyli zásobovali Rudou armádu zbraněmi přes Murmansk, byla by se válka táhla mnohem déle.

S láskou k SSSR u našich občanů, kteří ji museli akceptovat celých 40 let určitě nepochodíte. Jen stále rostou obavy, že se s tím naším odtržením ještě nesmířili a stále nás počítají mezi sféry svého vlivu. Odpor k radaru je podporován od nich. Proto ať je tu radar a dobře že jsme v NATO, ruští generálové mají stále velký vliv na politiku. Nechci zažít nový 68 rok.

hafusak2 19.3.2009 15:22

Re: Proč potřebujeme ochranu hegemonem.

Vlastenectví je výraz, který se v současné době velice nedoporučuje používat, neboť u nás to znamená něco jiného než jinde ve světě. Když američan mává americkou vlajkou, je vlastenec. Když to udělám já s naší vlajkou tak: 1.) Podle Havla a spol. jsem fangličkář pěstující české zápecnictví, 2. Podle Uhla a spol. jsem ještě nepochopil, že už jsem Evropan a stále setrvávám na přežitých pojmech jako stát a národ.3.) Podle iniciativních státních i mimostátních organzizací jsem zaručeně xenofobní nacionalista, budu zahrnut do několika různých seznamů nežádoucích osob, což třeba u vydání zbrojního průkazu bude pádnější argument k zamítnutí než třeba opilec a narkoman. Je těžké být doma vlastencem.

gerontusinza 19.3.2009 15:17

To je zajímavé že to máte za zajímavé......Re: Pane gandaloviči......

pokud jste byl nucen svěřit mě něco tak podstatného tak vás mohu ubezpečit, že mě je váš názůrek tak říkajíc šuma fůček....... vysvětlovat vám tyto taje nemá cenu, já na na to nemám trpělivost a vy mozek..... sbohem;-D

Frank 19.3.2009 15:15

Pane, kdyste rozuměl svému rezortu, tak byste se staral v prvé řadě o něj.

Jenže vy jste zemědělský odborník na baterky, tak pindáte nesmysly o férovosti. Kromě pana Pospíšila jste vládou troubů a podle toho to tak tady vypadá. Sám máte másla na hlavě dost s kauzou "velrybáři". Jste týpek, který se hodí do té vládní sebranky. Nic víc. A grázlové by o férovosti měli opravdu mlčet, protože vůbec nevědí, co to slovo znamená. Příště napište, o tom, jak jste prošustroval dolary, když jste byl v diplomatických službách v USA.

Hanuman 19.3.2009 15:15

Konstruktivní politika ČSSD

Jak můžeme čekat solidní spolupráci stran v parlamentu, když ČSSD řídí pan Proubek a sekunduje mu dr. Rath.

Tato strana už nepracuje pro dobro voličů, ale pro volební vítězství, politikům je jedno, že

utrpíme v mezinárodním názoru na solidnost našeho státu.

Radar podepsali politici ČSSD - nyní od toho ustupují. Jak mohou chtít referendum od občanů, když řadě lidí nedochází, k čemu je určen. To bychom mohli vyhlašovat referendum i v případě mobilizace? O takové věci musí rozhodovat odborníci a ne laici.

To se má radar stavět až to začne lítat, nejlepší je vždy prevence.Současná politika 'ČSSD je destruktivní, místo, aby se dohodli s koalicí a táhli za jeden provaz, házejí si klacky pod nohy. Stačí se podívat na interpelace v PS. Už věřím, že kdyby bylo v PS více žen, vypadala by zasedání jinak, ženy nemají potřebu si před kamerami honit trička, jako muži a nevydržely by sedět celý den a nic nedojednat. Poslanci jsou úplně odtrženi od reality. Současné výpady jsou určeny členům strany před víkendovým sjezdem, aby vedení strany získalo větší popularitu.

Ladislav N :-))) 19.3.2009 15:12

Re: Gerontosaurus communisticus

No vida, příklad vyzrálého bolševika jak na zavolanou...

nerouš 19.3.2009 15:12

Re: V českých zemích

Hele mozku,z čeho ty jsi vlastně mozek.já bych řekl,že pravděpodobně z osla. A to tomu zvířeti evidentně křivdím.

Ladislav N 19.3.2009 15:08

Re: Otázka je, jestli si všichni ti nepoučitelní blbové takovou výsadu, jakou je demokracie, zaslouží....

 ;-)R^!!

miki 19.3.2009 15:06

Re: Pane gandaloviči......

to je zajímavé, že za Špidly to nevadilo, že naši občané budou sloužit jako živé štíty a že zrovna tobě vadí, že ODS není (podle tebe) pravicovou stranou 

Beruška 19.3.2009 14:46

Haha

No od tohohle křivého strejce to sedí.Zrovna Gandalovič je tím pravým odborníkem na férovost????No to je drzost!

hafusak2 19.3.2009 14:40

Re: A ODS s někým uzavřela

Z mého pohledu mi vadí, že naše věrchuška připomíná yorkshiráčka, který stojí pod dogou a tetelí se radostí, že může bez obav ňafat na vlčáka v sousedství. A ten pocit mu stojí za to, že přehlíží, jak ho ta doga každou chvíli počůrá, občas i připlácne něčím hnědým a že kdy si lehne, tak musí naklusat a lízat jí pod ocasem.

gerontusinza 19.3.2009 14:30

Nikoli pane jen....... Re: zbabělost vládnoucí garnitury

ona je skutečně vládou až neskutečně odporných a prolhaných gaunerů, která s pravicí už dávno nemá nic společného, jenom se zlodějskou "ctí", urvi co můžeš...... I ten Klaus a řada jiných, kteří Topolánka vynesli, už od něj dávají truce pryč........ ten váš idol podrazil všechny co na něj pracovali..... a i když s jejich stanovisky nesouhlasím, jsou věcní na rozdíl od gaunera Topolánka...... klidně si jej nechte, o to hlubší propad zažijete...:-/ a dobře vám tak

pra 19.3.2009 14:18

Re: ČSSD potřebuje voliče za každou cenu.

PR agentura Paroubkovi postup absolutní negace všeho doporučila, ale vymyslel jí socialista Hitler. Ten, když se demokratickou cestou dostal k moci, protože neměl vetšinu v parlamentu nechal pozavírat komunistické a socialistické konkurenční poslance a získal dokonce ústavbí většinu, která ho ustanovila VŮDCEM. Myslím, že tento postup se Paroubkovi zamlouvá. Členové nejvyššího vedení ČSSD nápadně kopírují nejužší vedení NSDAP, Rath-Heydrich,Sobotka-Goebels,atd. 

gerontusinza 19.3.2009 14:18

Pane gandaloviči......

pokud si pod spojenectvím představujete to, že budou naši občané sloužit jako živé štíty pro USA podla představ USA, vašich a pana Topolánka, tak  se ČSSD nemohu divit.... spíš naopak vám......:-/. inu chce to mít žaludek co, zrazovat vlastní lidi, lhát jim, vymýšlet si a předpokládat že všechno sezobnou....... ne, ODS od dob Mirka Topolánka není pravicovou stranou.... je to jen prolhaná zlodějská elita, která zjistila, že to už přepískla a snaží se urvat před volbami ještě pár pitomců...... lituji... váš problém pane Gandaloviči,  i Klaus už se na vás nemůže dívat a odtahuje se aby se neušpinil...... jinak vás ještě Topolánek nepodtrhl? Inu, asi máte "štěstí"...... ale někdo za něj tu špinavou práci musí udělat.....na všechno nestačí....;-D ti tzv. "slušnější" jsou již pryč.......

yorik 19.3.2009 14:13

pan ministr si to plete

koalici s opozicí. Vláda tím, že ratifikaci stopla vytáhla trn z paty zejména zeleným. Bursík a spol lavírují až běda. Spoléhají na to, že radar uloží ad acta pan Obama a oni nebudou muset přiznat u voličů barvu. Nedejbože, kdyby došlo na lámání chleba. 

Tino 19.3.2009 14:04

Re: Důvěryhodnost

A to nezmiňujete ani aktivity opozice směrem k Sýrii, Iránu, Číně. Samostatné aktivity Paroubka v zahraničí světu signalizují nespolehlivost státu. Je to možná vnitřně účelový politický postoj opozice, ale navenek destruující i její budoucí odpovědnost za stát v případě jimi vyhraných voleb.

Paroubkovi tahle "sviňárna" sice vyhovuje, ale jeho voliči na ni doplatí tak či tak. Ikdyž omezenost jeho voličů jim umožňuje si to nikdy neuvědomovat.

pra 19.3.2009 13:50

Re: Důvěryhodnost

ČSSD začala vyjednávat smlouvu o radaru spojenců (a to i Paroubek) a v první fázi i o raketové základně. To, jak se diktátor Paroubek teď chová, se nazývá v Česku sviňárna.

Tino 19.3.2009 13:46

Re: Silné pouto s USA

Takže patrně podporuješ naprostou neutralitu a ve vojenských otázkách obvzlášť. Moc populární myšlenka, jenže tak strašně drahá, že s naší zaostalostí v hospodářství nebudeme schopni ji nikdy naplnit. Pro neutralitu je především nutné její uznání celého světa, nebo aspoň největšími mocnostmi. Jinak je to jen zbožné přání.

Ve vojenskoobranných opatřeních funguje nejvíc odstrašující vojenská síla. Především technicky na špici a technologicky stále zdokonalovaná. Tedy jednoznačně drahá neustále a ne že se na ni dá našetřit do prasátka. Taky hospodářská soběstačnost v případě nepřátelského útoku je důležitá. Je to jako v obléhané pevnosti, když docházejí zásoby. A piš si, že v případě neutrality se stále bude nacházet někdo, který má zájem vytěžit ekonomiku neutrálního subjektu. Takže neustálý tlak hegemonů světa na neutrální stát. Neutrální stát musí defakto nějak svět držet pod krkem, jako třeba Švýcarsko bankovnictvím, nebo se neutralita změní ve fiktivní a neutrální stát se stane prakticky otrokem pro zájmy některého hegemona.

Daleko na výši je spolupráce s hegemonem, kdy vazalský stát požívá ochrany a může si být v mnoha hospodářských oblastech i samostaně jednající jako rovnocený partner. Jako neutrální by byl jen vydírán.

Asi to nebudeš schopen pochopit. Chtělo by to daleko větší přehled o dějinách blízké i dávné minulosti. V historii je spousta paralelních dějů, z kterých si lze vzít poučení o nutné existenci států. Tedy v zásadě je na výběr - přítel spojenec, nebo neutrální soběstačný v každém ohledu a tím i nesmírně bohatý a potom už jen konkurent potažmo nepřítel.

Na co myslíš že má naše republika? Na samostatnou zahraniční politiku i proti zájmům hegemona? Máš vůbec mozek?

ladasC 19.3.2009 13:44

Re: Klíč k Paroubkovi je Paroubek

jak víme z našich poměrně nedávných dějin je demokracie v některých chvílíchdobře zneužitelná. komunisti se dostali k moci skoro demokratickou cestou,no a pak si tu demokracii trochu ohnuli ke sému obrazu a my všichni ohnuli záda. Otázka je ,jestli si všichni Ti nepoučitelní blbové takovou výsadu jakou je demokracie zaslouží

Dobi 19.3.2009 13:43

Re: Silné pouto s USA

Obavam se, ze Sovetsky svaz nebojoval v Afganistanu proti teroristum, ale jen a pouze tam sytil sve imperialni choutky.

hafusak2 19.3.2009 13:29

Re: Hafu husákovi

Chápu, že svaté politické rozhořčení je schopno vyplnit myšlení natolik, že už tam nezbývá místo pro zeměpis, fysiku, astronomii, logiku a další bolševické pavědy. Přitom si stačí vzít do ruky globus (to je takové to kulaté co je na něm mapa světa), roztočit jej ve směru točení Země a dívat se. Nastupují další astronomické záležitosti. Raketa vystřelená ze Severní Koreje by musela do USA urazit mnohem delší dráhu, než kdyby letěla opačným směrem, nejen ze zeměpisného hlediska, ale i proto, že by letěla po směru točení zeměkoule a ne proti. Prolétávala by nad územím Číny a Ruska. Těžko říci, jaká je čínská protiraketová obrana, ale ruskou bych nepodceňoval. Pochybuji, že by Číňané šli kvůli KLDR do rizika nové války a jejich raketu nechali přeletět. Rusové by ji sundali na 100%. Navíc: Ta raketa by musela být větší než Saturn 5 nebo Energia a pro své vypuštění by musela mít kosmodrom na úrovni Canaveralu nebo Bajkonuru. Irán je sice blíž, ale opět pohled na mapu: Monitoring by byl nejlepší z hor v Turecku, rovněž tak i protiraketová střelba, neboť rakety by ještě nebyla v patřičné výšce. Dalším vhodným místem by byl prostor u Rumunsko-Moldavských hranic, radar by navíc měl před sebou volné moře, případné zbytky sestřelené rakety by spadly do moře a ne do obydlených míst. A na závěr by se to chtělo zamyslet (tedy pokud to nebude moc bolet) kdo je pro koho nepřítel č. 1 a další v pořadí. Pro KLDR je to USA a tradičně i historicky Japonsko /to ovšem nic neznamená, protože u nás je to Německo a pro Francii Anglie/. Irán je proti Izraeli a potom až proti USA. Evropa do toho tak nějak nezapadá. Úplný závěr: i jeden trvale usídlený cizí voják na našem území je pro mne až moc. S těmi co tu byli jsem si toho užil až až, děkuji, nechci.

KoBl 19.3.2009 13:25

Důvěryhodnost

Opoziční politika ČSSD nepoškozuje nejdůležitější prioritu české zahraniční politiky, nýbrž odmítá zahraniční politiku ODS a jejích koaličních kolaborantů. Nejde o důvěryhodnost Česka, ale o důvěryhodnost koaliční vlády, která si se svým spojencem jakousi smlouvu domluvila. Ať do toho neplete Česko, resp. české občany, kteří radar ve velké většině odmítají. Koalični vláda tak nemá důvěru ani většiny občanů, a to je vážný důvod aby coby radarový kůl v plotě odstoupila.

Mozek 19.3.2009 13:23

Silné pouto s USA

Já být Vámi, tak se k silnému poutu k agresorovi raději nehlásím. ČSSD se musím zastat, protože ona chtěla hlasování o každé misi samostatně, což ODS odmítla. Bylo to hlavně kvůli Afgánistánu, který ČSSD nechtěla podpořit protože tam tato mise nemá žádné účinky. Tato situace mohla být dávno vyřešena v době, kdy tam proti teroristům bojoval SSSR. V té době místo pomoci v boji proti terorismu USA naopak talibánce cvičily a vyzbrojovaly proti SSSR. Dnes je USA nazývají teroristy, protože se obrátili proti nim. Z toho plyne, že kdo bojuje proti Rusku je spojencem USA, když obrátí zbraně proti USA je rázem teroristou. Rovněž nesouhlasím s činností našich vojáků v Iráku, protože je to podpora USA, jakožto agresoru bez podpory rozhodnutí RB OSN, v jejich zištných a imperiálních zájmech. Jelikož ODS s touto agresí souhlasí a slouží ji, je stejným darebákem jako ten, kdo tuto agresi provedl.

Harry 19.3.2009 13:17

Re: A ODS s někým uzavřela

"Není to nutné." Inu cely problem je v tom, ze Vy si myslite, ze to nutne neni ale ministr narodni obrany ze to nutne je. Obavam se ale, ze Vy nemate a ani nemuzete mit patricne informace a myslet si? Jeden myslel- ze dobehne... a nedobehl. Vite kdyz sem neco prileti tak Vy budete prvni rvat "Co dela vlada? K cemu mame armadu? K cemu jsme v NATO?" Rozhodovat ma ten, kdo nese odpovednost a kdo nese odpovednost ten ma rozhodovat. Obcan jako Josef Novak (vsecho nej Pepo) odpovednost nema - tudiz by nemel rozhodovat..... Jakou odpovednost jste ochoten nest kdyz preci jenom nejaka raketka z Iranu zuchne k nam? Jste ochoten spachat harakiri?

zeby 19.3.2009 13:17

Re: Hafu husákovi

Souhlasím s Vámi, že radar z vojenského hlediska nemůže mít proti Rusku žádný význam a oni to dobře vědí. Ten hlavní důvod, proč Rusáci tak ječí, je v jeho symbolickém významu. Znamená totéž, jako bychom na všechny naše hraniční sloupy rozvěsili tabulky s nápisem "Tady už není Putinovo".

Herakleitos 19.3.2009 13:13

Re: Klíč k Paroubkovi je Paroubek

Srovnejte buranství Paroubka a Topolánka. No, kdo je větší buran?Kdo měl ve volebním programu radar?Má se vláda řídit většinovým přáním národa?Ne?Tak mají o nejbližších volbách útrum. Tomu se říká demokracie!

Harry 19.3.2009 13:07

Re: V českých zemích

Pokud s objektem, po kterem jste si dal umelecky pseudonym, zatrepete tak zjistite, ze: predpokladane vlastnictvi ZHN bylo 1/12 duvodu. Chemicke zbrane v Iraku prokazatelne byly a byly pouzity na Kurdy, za Saddama. Neco malounko se pry naslo. Otazka je, kam se podel zbytek. Ten rok ci dva, kdy Saddam bojkotoval inspektory byla fura casu to nekde zasit nebo schovat u souseda. Trebas se to nekde jeste vyvali, schovat par cisteren chemikalii by v Iraku asi nebyl problem. 

Herakleitos 19.3.2009 13:06

Re: V českých zemích

NATO!!!Truhlíku!

janoryna 19.3.2009 12:59

co to slyším

že čssd byla férovou stranou. dyť se proti ní i mobilizovalo ! takhle nevím pane ministr...

Sunny 19.3.2009 12:49

Re: ČSSD potřebuje voliče za každou cenu.

Vystrašenému a frustrovanému stádu se přeci lépe vládne. To je Paroubkova technologie moci. Zatím ji naplno uplatňuje v ČSSD, ale má v úmyslu vykoupat nás v té břečce všechny. No, možná to po příštích volbách bude moci vyzkoušet. Soudě podle předběžných průzkumů by to mohl i vyhrát, nebo to zase bude nanejvýš plichta:-/ Nezdá se, že by nám v dohledné době hrozila změna k lepšímu...