30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Feri jako etalon politické kultury

Příběh Dominika Feriho je jak vystřižený z nějakého divného současného filmu, kde čím jsou hrdinové ujetější, tím je film více ceněn a vyznamenáván. Žádná romantika, rovnou na komoru nebo na dělohu, to podle toho.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 31.5.2021 14:35

Věřil bych spíš na hormony, kulturu, nazývejte to, jak chcete.

Tím chci říct, že v člověku je dost opice na to, aby chlap zatahoval břicho a holka kroutila zadkem, aniž by jeden či druhý věděl, že to dělá.

A někdy se to vymkne z ruky. Buď se rozum utopí ve všeobecném víření hormonů na rozjuchaném večírku, nebo - možná ještě snadněji - se ukáže, že sám sobě dokážu zdůvodnit přijatelnost (skoro?) jakékoliv sviňárny. Říkala ne a prala se? Dělala se vzácná, ale chtěla to, viděl jsem jí to na očích.

Z. Lapil 31.5.2021 14:22

Styl BLM (black lives matter, píšu-li správně) jsem si právě vymyslel :-). Je to styl, který hledá urážlivě rasistické souvislosti tam, kde nejsou. Viz opice - čeština na ní nevidí nic extra špatného (šplhá jak opice), anglicky mluvící černochy (možná speciálně fotbalisty) - pro mě naprosto nepochopitelně - totálně vyvádí z míry.

Mám-li stručně a co možná zřetelně popsat Dominika Feriho, řeknu nejspíš něco jako "ten tmavej kudrnáč". ABSOLUTNĚ to neznamená, že jsem ho tím jakkoliv zhodnotil.

To, že (nejspíš) v diskusi nikdo nikoho bílého neoznačil jako kudrnáče, může být v tom, že kudrnatých bělochů je dost málo a snad u nikoho (dobře, asi se někdo najde) to není tak výrazná vizuální charakteristika, jako u vysloveně nepřehlédnutelného Feriho.

Všimněte se: v češtině existuje solidní pojem "mongoloidní rasa" - Číňani a Indiáni. Přesto se v tomto smyslu nepoužívá, řekl bych že mimo jiné proto, že v češtině je slovo "mongoloid" už obsazeno: popisuje genetickou odchylku a coby skorosynonymum pro debila je vysloveně urážlivé.

A asi taky proto, že národ s historií čtenářů mayovek a londonovek (J. London) Číňany (Japonce...) a Indiány jednoznačně rozlišuje a ani ho nenapadne řadit je do jedné kategorie.

P. Khail 31.5.2021 8:51

Obávám se, že jste nečetl příspěvek, na který reaguji. Tam se slovo rasizmus objevuje. A ano, porost hlavy p. Feriho souvisí s jeho původem. Proto to zde používá víc diskutujících, nejen p. Koutný, račte si pročíst diskuze u článků k této kauze. A nikdy jsem si ve zdejších diskuzích nevšimnul zmínky o porostu hlavy nebo podobném vnějším znaku u člena většinového etnika, ale třeba mi nějakou rád ukážete. :-)

P. Khail 31.5.2021 8:40

Nevím co je styl BLM. Znáte jiný případ zde v diskuzi, a je jich tu víc, kde je "kudrnáč" použit u někoho z "bělochů"?

J. Novák 30.5.2021 21:46

Feri byla díky barvě své kůže neoliberály vytvořená prázdná bublina.

P. Milan 30.5.2021 18:14

Pokud by to byly jen návrhy, je vše OK. Ovšem, pokud ...

M. Němec 30.5.2021 17:38

Holásek by si taky vrznul.

J. Jaroš 30.5.2021 10:30

Proč, to už je i porost hlavy předmětem rasizmu?Prostě jmenovaný je kudrnatý a dává to ostentativně najevo. Jestli z důvodů své odlišnosti nevím a je mi to jedno. Myslím si že zde se probírají povahové vlastnosti a né rasa. Feri prostě není blonďatý viking.

P. Khail 30.5.2021 10:16

Kanibala žádného neznám, jsem v diskuzi tak zde diskutuji a krom toho mne zajímá názor pana Řezníčka nikoliv váš. :-)

P. Hák 30.5.2021 9:46

Tak už je jasné, kdo za to může - viník je stejný jako vždycky ;-D Mirka může být zděšena!

https://www.mix24.cz/feriho-afera-v-dezinformacich-jsou-rusove-nejlepsi-na-svete-ma-jasno-novinarka/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_req_id=wKDf2Clewc6-202105300735&dop_id=11965067

M. Grundmann 30.5.2021 9:17

Celá tato aféra je jenom důkazem, že západní progresivismus přichází nezvratně i k nám. Útoky na mužské chování jsou jeho základní součástí.

Z mé zkušenosti jsem dospěl k názoru, že jsou ženy v partnerských vztazích mnohem chytřejší a mazanější než muži. Ženy poznají na mužích i věci, které ještě ani neudělali. A vědí vždycky, co se děje, i když si to nechtějí přiznat. Problémy mají obvykle tehdy, když příliš přecení svou převahu nad muži v partnerských vztazích a příliš riskují. Pokud se vůbec něco špatného holkám v této aféře stalo, tak je to kvůli této jejich chybě. Možná si vědomě zahrávaly s ohněm a spálily se, to se stává často. Každý občas přecení své schopnosti. Arenberger udělal podobnou chybu.

J. David 30.5.2021 9:17

Zastoupím. Zeptejte se kanibala, co je to radost a normální maso. Radostně rožnit musculus quadriceps femoris. Ale na druhou stranu, "normální partnerka" si do koupelny netahá noční stoleček. Ale, jinak ve Feriho budoáru to muselo být veselé, takové frivolně zajímavé, ve smyslu konkávních a konvexních výtvarnic deskriptivní geometrie. Měli všici madurídu z matematiky, nebo jenom matematiku právně simulovali v koupelně šikmým vrhem bodu dopadu tekoucí vody? Jdu si dát sprchu a Ferimu přeji, aby nechytil pleš, olysalí jsou v Habeši (ostatně i v EU) považováni za rasisty. Michal Říha to okomentuje.

J. David 30.5.2021 8:48

Doktorand Michal Říha tvrdí to samé, dělal mu asistenta, ale při coitu v koupelně mu nesvítil, byť nějaké šprochy v kontoárech prý slyšel.

P. Hák 30.5.2021 8:28

Naprosto přesně jste vyjádřil i můj postoj.

D. Rajninec 30.5.2021 8:11

Naozaj ? Ja som si vždy myslel , že Feri je čech ako poleno , len ho mama ako bábätko vyložila na slnko a zabudla sa .....

V. Vérosta 30.5.2021 7:33

Vinen je TGM! Sotva slečny uviděly jeho obrázek na důkladném papírku, tak si hned vzpomněly na kousky toho neárijského lotra!! :-D

V. Církva 30.5.2021 6:29

Sandokan je pryč.

Nejvíc se mi líbí analýza dvojitého nelzona TOP09 Adamová - Pekarová:

"Tahle žena měla vždy silnou tendenci se osobně přeceňovat a má o sobě příliš dobré mínění neodpovídající skutečnosti."

Na nevolitelnosti SPOLU maká tato paní spolu s ostatními, ale snaží se nejvíc. Pravda je, že Jurečka i Fiala jí skvěle sekundují. "Pravice" (tím myslím ODS, TOP09 není pravice) která plánuje po volbách vládnout s Piráty není pravice.

Přitom stačilo málo, říct, že po volbách jsem ochoten sestavovat vládu s ANO ale bez Babiše. Myslím že i Babiš už by ocenil aby mu nebrali dotace z EU, a odešel zpátky počítat penízky, jen to nemůže říct naplno.

V. Církva 30.5.2021 6:11

Tak národ, který takto zbytečně uráží neposkvrněné početí nemůže dopadnout jinak, než s voliči Pirátů a TOP09 vybudovat nový komunismus s islamistickým kořením. Nakonec už máme na Západě skvělé vzory.

Člověk nemusí všechno z náboženství akceptovat, ani chápat, nemusí mu věřit vůbec. Ale pokud někdo uráží křesťanství, ať se nediví kam až společnost došla. Gendrové pokrytectví, pozitivní diskriminace uchylů, podvod kryptoměny vydávaný za platidlo, 30 let starý 3 pokojový byt za 150 měsíčních platů.......

Z. Lapil 29.5.2021 22:28

Obávám se, že jste se právě zachoval ve stylu BLM. Protože - kdyby někoho plešatého popsal jako plešouna, tak je to - podle vás - taky rasizmus?

J. Hruška 29.5.2021 22:23

Křivé nařčení je trestný čin stejně i křivé svědectví po letech nedokazatelné pomluvy.

J. Hruška 29.5.2021 22:17

Habešsko židovsko český kříženec odlišného kulturního původu. Jakákoli kritika je "rasismus". Čúúús.

J. Hruška 29.5.2021 22:07

Mluvit o Ferim v přítomném čase je prasárna, pane Holásku, novinářský hyenismus. Co když důkazy nepřijdou, ze strachu.

V. Církva 29.5.2021 22:02

Tak Feri nebyl z TOP09 vyhozen, odešel sám.

Jinak bych souhlasil, že byť je TOP09 debilní strana pro přihlouplé progresivisty kteří ještě nechtějí být přímo neomarxisty, a politika Feriho stvořil kdo ví kdo a jak, přesto se mi nelíbí aby na neprověřené udání a šikanu někomu bylo možné zničit život.

Přesto je Feri jednou vinen 100ně a podruhé možná. Určitě se jako člen TOP09 podílí na vytváření progresivistické atmosféry, ke které pak MeeToo, šikana a ostatní patří. Jestli donutil někoho k sexu pak ví především Feri sám. Případně to musí dokázat vyšetřování.

Z. Lapil 29.5.2021 21:54

Někde, snad tady v komentářích u pana Vlka, jsem zahlídl interpretaci, že se jednalo o domluvené kolektivní přenocování po večírku a normální hygienu mezi mejdanem a spacákem/postelí.

Z. Lapil 29.5.2021 21:50

Nevím, jak po sedmi letech, ale:

Ve věku zcela dospělém jsme při jakýchsi psychohrátkách hráli hru "jsme děti a zlobíme se navzájem". Následovalo povídání, jak to kdo prožíval. Moje partnerka ve hře pravila: "Nejvíc jsi mě naštval, jaks mi bral ten ručník". Nezbylo mi než reagovat konstatováním, že "ve skutečnosti" brala ručník ona mě. Neboli stačilo pár minut, a ta samá příhoda, proti potenciálnímu znásilnění emocionálně poklidná, měla u "soupeřů" naprosto protikladnou interpretaci.

V. Církva 29.5.2021 21:49

Jo tak to nevím proč si ta děvčata nedokázala udržet Feriho od těla, ale možné je, že děvče co jde u Feriho si dát sprchu je naivní a pak neví jak se z toho ztřepat.

Jsou zkrátka i submisivní osobnosti. Feri se nemůže divit. TOP09 je na vlně MeeToo, progresivismu. proto z této sorty budou její příznivkyně.

J. David 29.5.2021 20:31

Kudrnatý Emanuel Moravec se zastřelil, Feri se nechá ostříhat, Covid pas do oficíny bude mít. Pouze do putyky a na Moravu nebude moci, aby nedostal na lebeň, africká "umakajda" se jaksi etnikům neodpouští. Dostanou na budku a košulenka natržena. Feri, hrdá kštice.

J. Ticháček 29.5.2021 20:27

Pokud jsem to během týdne dokázal pochopit.

Poslanec čerstvě odrostlý pubertě činil děvčatům nemravné návrhy. A činil tak už jako puberťák. Na tom mi nepřipadá nic zvláštního. Řekl bych, že je to zcela přirozené. Spíše mi příjde divné, že s tím holky mají problémy. Někdy ve školce, či na prvním stupni ZŠ se měly naučit jednoduché techniky, jak se vypořádat s chlapečkem, který je tahá z culík, podraží jim nohu a vůbec projevuje snahu se sbližovat. A naučit se, jak dát najevo, který chlapečkem je za ten culík může tahat. Normální patnáctiletá slečna, v normální době, už s nějakým poslancem nemůže mít sebemenší problém. Protože zásoba ksichtů, které si umí nasadit ten problém vyřeší dříve, nežli k němu dojde.

Na rozdíl od většiny ostatních, tuze pohoršených diskutujících jsem si všiml něčeho jiného, co mne pohoršuje mnohem více. Stěžovaly si na něho studentky na právech. Probůh, kde a jak si stěžovaly? Jakože "Sím, pane asistente (nebo paní docentko), Dominik mě chtěl sbalit. Udělejte s tím něco!"? To jsou vysokoškolské studentky opravdu tak neschopné se o sebe postarat?

Sakra, už pětatřicet let se při každé alespoň trochu vhodné příležitosti pokouším dostat do postele každou holku, která se mi líbí. A ještě jsem nepotkal žádnou, která by si se mnou neuměla poradit. Když chce, odpálkuje mne na první pokus.

A tady se řeší seznam holek, které pana poslance odpálkovaly. To už není Mee To. To by se řešil seznam holek, se kterými něco měl. Ale tady se dělá skandál z počtu holek, které ho odmítly. No to už přestává sranda.

Začínám se těšit na příští volby. Snad se dočkáme dalšího skandálu. A budeme řešit všechny holky, kterých si nějaký kandidát nikdy ani nevšiml, byť se snažily. Protože všichni chápeme, že to je ještě horší provinění.

J. David 29.5.2021 20:18

Nuž, ten Feri je synonymem poutstevníka v přísné řeholi. Habešský lidožrout převlečen za Top09 Haile Selasie Kharla von Schwatztenberg s lulkou mne iritoval. Kníže mne výrokem potěšil, jak za mlada pojímal služky v komnatách Orlíku, jako Feri v kontoáru PS bytu pronajmutém.

V. Navrátil 29.5.2021 20:10

I málo slov dokáže vyjádřit mnoho