21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: Feri jako etalon politické kultury

Příběh Dominika Feriho je jak vystřižený z nějakého divného současného filmu, kde čím jsou hrdinové ujetější, tím je film více ceněn a vyznamenáván. Žádná romantika, rovnou na komoru nebo na dělohu, to podle toho.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hák 29.5.2021 8:42

Co se týká koalice Spolu, holt se přelije dalších pár hlasů k Námořním lupičům, elektrorát TOPky k nim ostatně přechází průběžně. Z hlediska povolební matematiky je to úplně jedno.

"Causu Feri" nehodnotím, protože jako obvykle chybí objektivní informace, A2larm jako objektivní opravdu neberu ;-D Chtělo by to metaanalýzu a čtení mezi řádky, ale to chce odstup. Jen bych připomněl ono stále platné "Nepomáhejte roztáčet mlýny, nebo vás samy semelou"...

R. Gumulec 29.5.2021 8:33

Stanoviska Kupky, "vykulené"; Jurečky, knížete - toť opravdu panoptikum české opozice. Fiala raději mlčí a Mirka je určitě zděšená.....

J. Nevrkla 29.5.2021 8:29

R^R^:-)

T. Kohout 29.5.2021 8:27

Stěží někdo. Proto to také říkám. Vývoj se dá těžko předvídat. Bude "sex" na povolenku? Nebo se zcela odstraní. Nebo se vrátí poměrně nedávná doba "Free love, free life, free music"? To asi nikdo neví.

P. Kmoníček 29.5.2021 8:18

Pane Hatino, to je ale pro Nevrkly ukrutně složité pochopit.

R. Rampas 29.5.2021 8:13

Asi, máte problém s významem slova NAPADAT, takže se domnívám, že celkem úspěšně vládnete aplikací obsahu jiného slova, tedy PŘEKROUTIT.

Já bych tu situaci popsal známým rčením UDĚLAT Z NOUZE CTNOST, přičemž celkem chápu vyjádření jeho jasnosti a Dominikovu libidu rozumím.

Celá událost celkem zřetelně ukazuje na jiný moment, totiž, že trvalé tlaky na snižování věkových hranic volebního práva a současně i pro volbu do konkrétních funkcí představuje velké riziko. Feri určitě, podle mého soudu, není hlupák, má charisma a nechá si poradit, protože času pro na politickou kariéru má ještě dost. Ostatně, tahle událost vyšumí rychle a mnozí snaživci (včetně takových, jako jste vy) na tom už začali kutat. Jinak by to asi vyznívalo, kdyby se nacházel v předdůchodovém věku, to by už asi šanci neměl.

Pokud se vrátím k výše zmíněnému RIZIKU, tak to spočívá v tom, že nevyzrálí zastupitelé mohou svým pohledem a řešením mnohem závažnějších situací způsobit nevratné škody, třeba s fatálním dopadem na celou společnost. :-)

P. Jirkovský 29.5.2021 8:08

Zvláštní, jak u některejch jedinců hloupost prograduje. A manifestuje ve slovním průjmu.

L. Beneš 29.5.2021 7:53

BTW: V případě toho chlapa s gulema je to dno velmi, velmi hluboko.

L. Beneš 29.5.2021 7:52

Česky se tomu svědomí říká v takových případech z nouze cnost.

L. Beneš 29.5.2021 7:50

Chcete naznačit, že kvůli vysokému věku tíhne Jeho Jasnost k voyeurismu?

J. Urban 29.5.2021 7:45

R^

J. Moravec 29.5.2021 7:43

Kontrolní otázka. Kolipak z nás to za 20-30 let uvidí?

T. Kohout 29.5.2021 7:33

Holt by se to muselo propírat u poslanců a to je věru lepší to vzdát rovnou a nepropírat to tam zcela veřejně. Stejně by ho vydali, to by si málokdo vzal na triko, že by ho nevydali.

T. Kohout 29.5.2021 7:30

Oni ho snad nenapadají kvůli tom, že odstoupil, ale jak to někteří hodnotí.

T. Kohout 29.5.2021 7:27

Jistě je "vtipné", jak jedno dno hodnotí jiné dno. Nebo jak jeden pijan hodnotí ("kádruje") jiného pijana. To vznikají ty největší perly, hodné tesání do skal.

/

VICTORIAE

AVGVSTORV(m)

EXERCITVS QVI LAV

(LAU)GARICIONE SEDIT MIL(ites)

L(egionis) II DCCCLV

(Marcus Valerius) MAXIMIANUS LEG(atus) LEG

(ionis) II AD(iutricis) CVR(avit) F(aciendum) /

T. Kohout 29.5.2021 7:14

Můžete mít 10x i vícekrát pravdu, ale předvídat, jaký přesně to bude mít vliv na voliče, potažmo voličky je těžké. Tak zvaný "drsný přístup" se sice možná věřejnostně odsuzuje, ale v praxi, při volbách může působit jinak. Pamatuji např. amerického Dona. V ženách mohou skrytě působit dávné atavismy, když si všimly, že drsoň spíše uloví mamuta než "jemný muž/gentleman". Jemný muž je hezká fasáda, ale život žádá drsoně. Uvidíme. Určitě ne zítra, ale za 20-30 let.

K. Salajka 29.5.2021 6:28

ODS zmeškala příležitost ukončit spojení s obskurními TOPisty. "Kníže" měl zjevně Feriho jako zálohu pro výkon práva Ius primae noctis.

Ze skandálu nejspíš vytěží nejvíc Piráti, jejichž Michálek se ovšem chová k ženám s podobnou vlídností, jak vyjevila jedna jejich soudružka . Tito držitelé kaperských listů a obhájci všech progresivních myšlenek zapomněli své zásady použít při sestavení kandidátky. Jejich liberalismus v praxi připomíná ten Chrudošův. Genderoví udavači to označují jako sexismus.

I. Hermanek 29.5.2021 6:13

Pan Vodrážka jako vždy nezklamal

I. Hermanek 29.5.2021 6:13

Pan Vodrážka jako vždy nezklamal

J. Moravec 29.5.2021 6:09

Je vcelku jedno jestli tu řádí hnutí Me Too, nebo Feri. Tak jako tak si to teď koalice Spolu jistě užije.

J. David 29.5.2021 5:51

Oni ti junáci na Moravě, co mu natrhli košulenku, věděli asi proč a měli důvod. Ona "vomakajda" děvuch je jinak regionálně vnímána, tu či onde. Tehdá Feri ronil šimpanzí slzy nad natrženou košulenkou, až se mu kštice ježila. Nu, když i Pekari páskované vykulí světla a příkrý chrochtík vypustí na lidoopa Feriho, asi v tom bude průšvih. Kchárl von Schlafenberg opět nezklamal. Asi si ve své senilitě vzpomněl, jak s Romi Schneider pojímal Sisi ve filmu, hrál tam jakéhosi lokaje. Jinak politici jsou veselá kopa, to se musí uznat, každému co jeho jest.

S. Sedlák 29.5.2021 5:03

R^

S. Sedlák 29.5.2021 5:02

Zareagoval jste celkem spolehlivě, asi to bude nějaký Pavlovův reflex.

Ať už má pan Feri svědomí čisté nebo nečisté, tak ho evidentně má. Na rozdíl od mnohých jiných, dokonce na nejvyšších ústavních pozicích.

Topolánek to kdysi vyjádřil pregnantněji na adresu Ratha: "Každé hovado má své dno. Vy je nemáte." To by se dalo adresovat i vám. Na rozdíl od toho Feriho.

T. Vodvářka 29.5.2021 4:32

Nebudu se vyjadřovat k věci samé, anžto o chování pana Feriho nic nevím. Ale napadat jej proto, že odstoupil z poslanecké funkce při podezření je mimo mísu. Je to totiž přesně to, co by měl každý udělat v případě závažného činu (čímž podezření ze znásilnění nepochybně je).

To, že v naší zemi je naopak kultura neodstoupení, je dáno tragickým vývojem od nástupu k moci současného premiéra a lidí okolo něj (a nejen těch z ANO).

Takže tento článek lze hodnotit jako docela velké chucpe.

P. Hatina 29.5.2021 2:05

Tak ono jest to s našími etalony jakékoliv kultury dosti složité. Protože, cynicky řečeno, pokud by pan Feri měl opravdu nečisté svědomí /jako nějaký zpustlý zločinec), tak se nebude vzdávat poslaneckého mandátu, protože ví že jako poslance ho ani policie stíhat nemůže, musela by si na to vyžádat souhlas parlamentu, což by zase nějakou dobu trvalo. Jako to s oblibou dělali a dělají jiní poslanci (i pan premiér).

Čímž nechci tvrdit že pan Feri je nevinný, jen že jako (s)prostý občan bez mandátu to bude mít mnohem mnohem těžší. A tolik kontaktů a peněz na advokáty, jako třeba pan Babiš, zase nemá :(