26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Fenomén Babiš

Pokud Andrej Babiš aspiruje pod nálepkou hnutí nespokojených občanů na pozvolnou fúzi svého impéria s Českou republikou, přibylo mu po nynějších komunálních volbách na 1600 zaměstnanců.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Plzák 14.10.2014 10:50

Standardní politická strana takhle nevypadá.

Stává se, že člověk musí někdy souhlasit i s někým, koho zrovna nectí. Autorka má pravdu. Nezáleží na tom, jak je babišův spolek definovám. Dalo by se ho přirovnat k italskému Berlusconimu a ten ležel EU dlouho v krku. Pořád je ale Ano lepší než etablované strany.

Na druhou stranu ale stejně jako Berlusconi Babiš nic nedělá. Příklad: zasypaná dálnice za Lovosicemi. Třísetmetrový zasypaný úsek dálnice se bude "řešit" nejméně další rok.

Jak že to Babišovci říkají? Nekrademe, makáme. Tím že nadále nechávají dálnici nedodělanou, umrtvují investici, která už měla dávno vydělávat peníze. Tedy nekradou pro sebe, ale přesto nás zbůchdarma okrádají.

Proinvestované miliardy leží v krajině ladem a Babiš honí milionové daňové dlužníky.

P. Čížek 14.10.2014 16:10

Re: Standardní politická strana takhle nevypadá.

Pan Babiš nemůže odstranit miliardový prů..švih(?)který vznikl tím, že se nechalo plato lomu odvodňovat na odlučnou plochu třetihorního sesuvu, který při pohybu hrozí přehradit i Labe. A navíc se kvůli šetření na jeho temeno navezla hlušina z lomu. Odřez dálnice možná paradoxně zachránil několik vesnic a velké oběti na životech.

Problém je v tom, že o věcech a o zákonech rozhodují lidé, jejichž jedinou kvalifikací je kecat. Jenom tak je možné, že i když náš vrcholný odborník na sesuvy upozornil, že dálnici tou trasou sice vésti lze, ale velmi opatrně a s příslušným průzkumem a zabezpečením, tak právě geologické průzkumy byly to, na čem se ušetřilo. Zato se tam udělaly dvě na sobě nezávislé EIAi. Počítám, že jedna zkoumala, jestli lom nevyplaší z hnízda vzácné vrabce a druhá, jestli není u dálnice vzácný střevlík.

Za neblahých dob totality se panáci nahoře báli, že je zavřou a tak každou vyhlášku posílali tři roky předem k posouzení odborným organizacím, jestli neobsahuje blbost. Dnešní panáci už vědí, že se ničeho bát nemusí a podle toho to vypadá. Jestli bude někdo mermomocí trvat na tom, že se ten sesuv bez průzkumu a odvodnění odtěží - a pokud možno zespoda, tak nelze vyloučit, tak by se mohl splnit titul krásné knížky pana Žebery: "Říp, hora v jezeře"....