4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Fascinace chlastem

Už čtrnáct dní v médiích a v politických kruzích vládne jediné téma: otrava pančovanými alkoholickými nápoji. Média mají o čem referovat a do nekonečna se ptát odborníků, quasiodborníků a politiků, přičemž ti poslední mají jako obvykle tu nejsilnější potřebu se k věci vyjádřit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ž. Halabudová 20.9.2012 10:57

Moje teorie.

Mám takovou svoji teorii.Dlouho a hodně se sem pod různým krytím, dovážel denaturák z Polska, zcela nekontrolovaný a nekontrolovatelný.Tady se vyčistil,smíchal s příchutěma a distribuoval.A všichni byli v pohodě. Jenomže! A nyní jsou dvě možnosti.Možná víc.1/ Nikdo s dovozců nezaregistroval, že dle polských zákonů,lze v průmyslových výrobcích,určitou část ethylalkoholu nahradit methylalkoholem.Takže dovezli, odsmrděli, smíchali s trestí a šup do prodeje.Jenomže ouha, moc metyláku v chlastu a je průser. 2/ Někdo za levno nakoupil nebo ukradl cisternu lihu. Podle chuti a pachu se nic nepozná. No byl to skvělej kauf. Další,jako výše. Navonět,osladit a per to do nich.Jenomže jsou mrtví a slepí.A protože je v tom hodně zaháčkovaných, co věděli a nekonali, tak se vymýšlí jak z toho ven.A bez poskvrny a s gloriolou bojovníka proti démonu alkoholu

M. Kosejk 20.9.2012 11:19

Re: Moje teorie.

Sem se dováží celá kvanta metylu. Používá se například při výrobě biopaliv. Takže se mi zdá nefér hned osočovat polský import. Klidně to mohl někdo koupit/seknout přímo na území ČR. Možností, jak přijít k metylu, je spoustu - a zabránit tom téměř nejde.

Ž. Halabudová 20.9.2012 11:26

Re: Moje teorie.

Já nikoho neosočuji. Moje teorie, můj názor.A právě, že se sem dováží kvanta metylu, tak by měl být pod kontrolou.

Ž. Halabudová 20.9.2012 11:31

Re: Moje teorie.

A už vůbec neosočuji polský import. Pokud je vše v pořádku. Ale, !

M. Kosejk 20.9.2012 11:32

Re: Moje teorie.

Milá paní, pokud svět úplně nezamrzne, tak nic nebude pod stoprocentní kontrolou. That''s life.

Ž. Halabudová 20.9.2012 11:50

Re: Moje teorie.

Ty jseš Kosejku zářným příkladem toho, když někdo nechápe psaný text.Jmenuje se ta nemoc dyslexie.Pro tebe vysvětlím.Napsala jsem, že podle polských zákonů.Tedy zákonně.Jak je to tam s obstaráním většího množství bez papírů a legálně nevím. Ale pochybuji, že je to čisté.To jenom k tomu osočování polského importu.Jinak jsem jako hlavní myšlenku měla to, že celá aféra vlastně byl tragický omyl, zaviněný nedbalostí v černých stáčírnách.Pochybuji,že by distibutoři černého alkoholu ,stáli o takovýto rozruch. Přišli o peníze a nyní když budou chtít pokračovat to bude dražší.Stačí ti to?

M. Kosejk 20.9.2012 12:06

Re: Moje teorie.

a) Netykáme si, b) Oslovení se píše mezi čárkami, a nepíše se "jseš", ale "jsi": "Ty jsi, Kosejku, zářným příkladem... (že by dysgrafie? :) ) c) Ať byla vaše myšlenka jakákoliv, tak původ metylu vidíte v Polsku. Je to takové klišé, pro které nemáte důkazy, což sama přiznáváte, ale slina již byla plivnuta. c) Jestli se mnou chcete komunikovat stylem: soudružka učitelka okřikuje žáčka, tak už na mne nikdy nereagujete, děkuji.

Ž. Halabudová 20.9.2012 12:18

Re: Moje teorie.

No jo Kosejku, došli ti argumenty, tak mlžíš. Jenom pro tvoji informaci , abys byl příště chytřejší ( pochybuji).----Dysgrafie (nebo agrafie) je specifická porucha grafického projevu. Postihuje celkovou úpravu písma. Charakteristické je křečovité a neúhledné písmo. Podstatné je, že tato porucha žádným způsobem neovlivňuje intelekt 

M. Kosejk 20.9.2012 12:32

Re: Moje teorie.

Zase blbě: "No jo, (ČÁRKA) Kosejku, došli ti argumenty..." :)))

Co já vím, jak vypadá váš rukopis - a je mi to fuk. Já vím jen to, že neumíte psát ve své mateřštině, i když na to máte klávesnici a možnost opravy. A navíc nevíte, co je to slušné jednání s lidmi.

J. Jurax 20.9.2012 17:52

Re: Moje teorie.

Vy a pí. Halabudová - proč se škaredě hádáte, když se můžete pěkně porvat?