4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Evropskou unii si rozvracet nedáme!

Václav Klaus se konečně veřejně přiznal k tomu, že je euroskeptik. Ve svojí knize Kde začíná zítřek píše: Celek působení [evropského integrování] na nás, na naše životy, může být i dnes stále ještě kladný (i když o tom zcela přesvědčen nejsem).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 10.10.2013 14:31

To se vůbec nepotírá, nepřátelské

bloky se utkávaly mimo hlavní mocenské oblasti. Proto také dostal generál MacArthur v Koreji pověstný rozkaz že smí bombardovat jen jižní půlku mostů na čínsko-korejské hranici.

A víte přece, co se stalo, když Churščov umístil rakety na Kubě.

B. Hejda 10.10.2013 16:01

Re: To se vůbec nepotírá, nepřátelské

Já vim spoustu věcí. Jediné, co teď nevím je, jak cokoliv z toho, co jste napsal dokazuje, že EU nepřispívá k míru v Evropě :-).

J. Boleslav 10.10.2013 16:45

Re: To se vůbec nepotírá, nepřátelské

Vždyť taky za to dostala Nobelovku.

J. Jurax 10.10.2013 17:04

Re: Proboha, jak zajistila EU mír ???

V Mali zasáhla Francie cca 4000 vojáky, neboť je to její bývalá kolonie a má tam své zájmy. Od EU tam bylo akorát logo, bagatelní množství pozorovatelů a později výcvikových  instruktorů - například od nás celých 34 vojáků, co mají pomoci cvičit maliskou armádu.

A k té Jugoslávii - bylo to hned vedle EU, přičemž EU se projevila jako neschopná. Nebýt struktur NATO a hlavně Američanů, konflikt by se asi utlumit nepodařilo. I když samozřejmě Američané taky sledovali své zájmy a podporovali muslimské a albánské teroristy.

Na to, aby se Evropě neválčilo, netřeba vnucovat OZE, zakazovat žárovky, zavádět euro a vytvářet byrokratického molocha evropského socialistického superstátu.

Víc než půl století (přesněji letos 68 let) nedošlo k žádné válce nejen mezi členskými zeměmi EU, ale mezi evropskými zeměmi vůbec (Jugoslávie byla válka občanské v rámci jednoho byvšího státu). Za to ovšem EU nemohlo, za to mohlo NATO a Varšavská smlouva; uvnitř jejich struktur byla válka nemožná a válka mezi nimi díky jadernému patu byla vlastně nemožná též.

R. Tichý 10.10.2013 12:52

Re: Hluboké nedorozumění

Mír je jedině tam, kde je prosperita. Tak je vývojem utvořen homo sapiens.

Že tak ti Řekové zase nenávidí Němce. Vždyť jim sáhli "jenom" na prachy.

J. Šimek 10.10.2013 9:38

Klaus a Mach jsou brilantní a ostatní jsou blbci.

A článek byl na jeden řádek.

Ideologická propaganda, dehonestace lidí s jiným názorek, prostě výblitek.

P. Gabriel st. 10.10.2013 8:40

Pane Pánku, to jste slyšel,

že prázdný sud duní nejhlasitěji? NA POŘADU DNE NENÍ VYSTOUPIT Z EU, NEBO JI ZRUŠIT. NA POŘADU DNE JE, VRÁTIT EU Z ROZVRATU, KE KTERÉMU JI PŘIVEDLI LIBERÁLOVÉ A PRAGMATICI KLAUSOVA STŘIHU,  K PLNĚNÍ PŮVODNÍCH KONZERVATIVNÍCH IDEÁLŮ A MYŠLENEK, KTERÉ DO JEJÍCH ZÁKLADŮ VLOŽILI JEJÍ KŘESŤANSKODEMOKRATIČTÍ ZAKLADATELÉ!

M. Stuchlik 10.10.2013 8:45

Re: Pane Pánku, to jste slyšel,

Amen

J. Mrázek 10.10.2013 9:22

Amen s Unií? Od "křesťanských" socialistů !

To se snad ani nedá komentovat....a .veverky ničí ocelové mosty....stejná relevance, socialisté vedou Evropu k tomu, co jsme opustili.

P. Gabriel st. 10.10.2013 19:30

Re: Amen s Unií? Od "křesťanských" socialistů !

Pane  Mrázku, jste nějaký zmatený. Nechytnul jste od těch vašich veverek klíště a od něj encefalitidu? Viděl bych to na horkost. A také na počínající slepotu, když nevidíte, že EU se točí v bludném kruhu liberálních opatření, která v době konjunktury nevypadala tak hrozně, jako dnes, byť šla proti původním zásadám zakladatelů EU, víte-li kdo to byl?

P. Götze 10.10.2013 9:22

Re: Pane Pánku, to jste slyšel,

Ano mate pravdu. Ovšem tohle si mysleli reformni komuniste taky. Ze to bylo nereformovatelne, pochopil az Gorbacov. EU na svého Gorbacova teprve ceka.

J. Barto 10.10.2013 9:28

Re: Pane Pánku, to jste slyšel,

Ech, co to vykládáte ? Už ho přeci dávno má. A voda poteče dál, tramvaje budou jezdit, žárovky svítit.

P. Gabriel st. 10.10.2013 19:37

Re: Pane Pánku, to jste slyšel,

Pane Gotze, vám se to rovněž plete. Tady nejde o žádné reformování. Tady jde o návrat k tomu, co spolehlivě fungovalo od založení cca 40 let a co se liberálům zdálo příliš svazující a tak prosadili své hloupé teorie, prý dnešní dluhy splatí budoucí růst a pokles porodnosti srovná imigrace, nebo, že máme všichni stejné žaludky a sociálno může být plošné a všeobjímající. A život ukazuje že led prd! což by mohlo být překvapivé, kdyby již dříve s úspěchem nepředcházela konzervativní = pravicová pravidla a zkušenosti kředsťanskodemokratických zakladatelů. To má asi s Gorbačovem málo společného, viďte!

L. Křivan 10.10.2013 10:05

Re: ano.

To byste musel nejdřív popravit celou EU-komisi a polovinu EU-parlamentu.

P. Gabriel st. 10.10.2013 19:40

Re: ano.

To přece záleží na voličích! Nemyslíte? Když si nechají nakukat, hlouposti od vykuků typu Klause a Zahradila nebo různých socdemáků a Bobošíků, je to takové, jaké to je!

M. Prokop 10.10.2013 12:37

Re: Pane Pánku, to jste slyšel,

Liberálové a pragmatici? To jste tedy zaduněl.

Upadl jste na hlavu?  Kde či kdy v EU někdo takový velel?

Od počátku tomu velí banda socanů všemožných  odstínů.

P. Gabriel st. 10.10.2013 19:26

Re: Pane Pánku, to jste slyšel,

Nechci vás lekat pane Prokope, politologie asi není vaší silnou stránkou. Socialisti jsou levicoví etatističtí liberálové. O jejich pragmatizmu není pochyb. Víte-li co je pragmatizmus jako filozofický směr. Bohužel tato sorta má v orgánech většinu a bláznivá Merkelová tomu není schopna bránit, sama je hodně liberální a doleva.  Barroso, bývalý anarchista a bolševik, dnes maskovaný v triku KD... Pak z toho vychází takové paskvily, jako maastrichtská kritéria a pod. Nebo si myslíte, že jsou to  konzervativní = pravicová opatření? Nebo ochranářská opatření jednotlivých zemí, přes obecné proklamace o rovnosti příležitostí a volnosti trhu?... Myslíte, že tento stav by schvalovali Erhardt, Straus, Schuman, Adenauer..., abycho vzpomenuli jen některé zakladatele. Tak kdo, myslíte, že upadl na hlavu?

J. Boleslav 10.10.2013 16:46

Re: Pane Pánku, to jste slyšel,

Ježíšmarja.

P. Gabriel st. 10.10.2013 19:16

Re: Pane Pánku, to jste slyšel,

3. přikázání, pane Boleslave

M. Valenta 10.10.2013 8:35

Úsměvné.

Takže nám Klaus  lhal, když ještě nedávno tvrdil: "Ke členství v EU nevidím alternativu".

A to že by vystoupení bylo bez následků snad nemůžete myslet vážně.

T. Svoboda 10.10.2013 8:19

Snůška hloupostí a polopravd

Už to základní neustále omýlané tvrzení, že EU nás stojí peníze je lež. Dosud EU solidárně platila nám víc, než my jí - zkontrolujte si fakta.

P. Zeman 10.10.2013 8:25

Re: Snůška hloupostí a polopravd

Myslíte ty peníze, o které se zakázka předraží a skončí na kontě některého z kmotrů? Myslím, že se tomu říká dotace. Jo! Tohle fakt potřebujeme!

M. Stuchlik 10.10.2013 8:49

Re: Snůška hloupostí a polopravd

Není to problém české podnikatelské pakultury za kterou EU nemůže a kterou Klaus pomáhal intenzivně budovat?

P. Vaňura 10.10.2013 11:41

Není to problém české podnikatelské kultury, ale

znásobení jejich nevýhod zasahováním Brusele. Pak se např. staví cyklostesky k ničemu za desítky milionů. Neumím si představit, že by na to české orgány daly peníze, ale když to jde "z peněz z Bruselu," jsou pro.

V. Němec 10.10.2013 8:30

Re: Snůška hloupostí a polopravd

Myslím, že díky problémům s čerpáním dotací je výsledná suma záporná.

Navíc si ještě mesíme uvědomit, že EU přispívá jen na to, co chce ona (a ne to, co potřebujeme) a ČR to spolufinancuje. Zjednodušeně řečeno stát dává peníze na stavbu kravin podle diktátu EU.

P. Götze 10.10.2013 9:24

Re: Snůška hloupostí a polopravd

Ano v poctu bankovek mate pravdu, ovšem uvědomte se, ze bez celého EU cirkusu by nam sice zbylo méně penez (to mate pravdu), ovšem neutracely bychom je za blbosti typu solary, ekologicke zarovky, biopaliva, golfove kurty, soukrome hotely, miliony skolicich center na kdejakou blbost z penez EU, atd. Nejde o to penzie dostat, jde o to je rozumne utratit. A to bohužel nemůžeme, protože to je cele nastaveno tak jak je to nastaveno.

J. Šimek 10.10.2013 9:50

Re: Snůška hloupostí a polopravd

"jde o to je rozumne utratit" - a kdo rozhodne o tom, co je rozumné v reálu našeho prostředí postbolševické pseudotržní klientelistické oposmluvní naokodemokracii?

Že by se vystoupením z EU stal zázrak a vše by rázem bylo křišťálově čisté, prostě ráj na zemi ?

Houbeles, je to problém hlavně našeho vlastního bordelu a jen slaboši kukazují prstem, že nám to kazí někdo jinej.

P. Bárta 10.10.2013 10:31

Re: Snůška hloupostí a polopravd

Že by si to třeba rozhodl každý sám, podle toho kolik mu v té jeho kapse zbyde potom co mu přestane EU/stát sahat pro ty peníze, které pak milostivě přidělí těm vyvoleným?

J. Šimek 10.10.2013 12:38

Re: Snůška hloupostí a polopravd

EU milostivě vyvoleným nepřiděluje, to si organizujeme na státní úrovni sami. A o tom to je. Bordel je hlavně u nás, ale srabi to svádějí na někoho jiného.

P. Bárta 10.10.2013 13:05

Re: Snůška hloupostí a polopravd

Asi jste "přehlédl", že jsem psal EU/stát...