16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jenda 16.5.2006 15:54

Ale to je prece omyl!

Do toho kam se ma EU ubirat prece obcanum nic neni! O tom prece rozhoduji jen ti nejlepsi, nejhumanistictejsi, pro myslenku Evropy nadchnuti, provereni sou... panove v Bruseli!

O.K. 16.5.2006 10:04

Tak mi Pes právě nepovolil

vložit příspěvek, protože obsahoval slovo prů*er. Dobře, souhlasím , není to hezké slovo - ale jak mám psát o tom, jak se MSp připravuje na předsednictví EU a obejít se bez něj?

www racek 16.5.2006 13:48

Re: Tak mi Pes právě nepovolil

zkus třeba průduch

Čumil 16.5.2006 14:23

Re: Tak mi Pes právě nepovolil

Nabízím synonymum z odborné terminologie: diarhea, lidově též diaré... Nejspíš to projde.;-D

www racek 16.5.2006 15:19

Re: Re: Tak mi Pes právě nepovolil

nebo také po slovensku ... hnačka ...

kocour 16.5.2006 15:43

Jistě velmi nedostatečně,

slušně řečeno. To se mi moc líbí, třeba tak EU ještě eliminujeme a zevnitř rozvrátíme :-) ... že by na jiných resortech byla situace lepší, si nedělám iluze. Vážněji, půl roku nečinnosti může EU jen prospět. Já bych s tím do toho možná šel i jako s hlavním motivem našeho předsednictví :-)

Čumil 16.5.2006 9:43

Tak tohle vypadá na zradu ve vlastních řadách. Heretika upálit! :-))

www racek 16.5.2006 13:49

Re: Tak tohle vypadá na zradu ve vlastních řadách. Heretika upálit! :-))

no, ještě by mohli oprášit ten klausův úřad pro snížení administrativy ... jo jo, víšek už si tvoří úřad pro sebe ... nic nového.;-D

šakal 16.5.2006 8:33

...Pane zahraniční tajemníku...

...zatím  s t á l e  j e š t ě  volím ODS, ačkoliv, když vidím články, jako je Váš, ví Bůh,  proč to vlastně dělám.

Pane zahraniční Tajemníku -  d o  p r d e l e  s Vámi! ;-P

šakal - dezintegrátor III

Kajan 16.5.2006 6:42

I Vy malý socialisto ! Dzp.

Kajan 16.5.2006 6:43

Re: I Vy malý socialisto ! Dzp.

Nikoliv Kocoure. Dzp.

kocour 16.5.2006 0:13

Vidím, že zahraniční tajemník ODS

je zralý na výměnu.

aida 16.5.2006 0:50

Re: Vidím, že zahraniční tajemník ODS

Naznačte prosím proč a v čem má nebo nemá pravdu.

BTW. Ty úžasné kurzy frániny, taky je u vás máte? Co jsem tak slyšela, jsou děsně fajn, rychlé, intenzivní. Jen holt k nám do provincie zatím nějak nepronikly.

kocour 16.5.2006 1:06

Re: Re: Vidím, že zahraniční tajemník ODS

Já žádné kurzy nemám .. netuším, co máte na mysli. Btw, Vaše provincie je která?

Tajemník se zbláznil jednak v tom, že chce evropskou politiku vyčlenit ze zahraniční politiky, t.j. implicite tvrdí, že EU není zahraničí, a není-li EU zahraničí, je to a contratrio domov, t.j. náš společný stát. Druhak (a v důsledku předchozí šílenosti) se tajemník zbláznil v tom, že evidentně chce samostatné Ministerstvo pro evropské záležitosti - tohle bych čekal od nějakého euroblázna, ne od ODS, od té naopak čekám, že vzniku něčeho takového zabrání.

(Co se týče těch sektorových politik, už vidím, jak Ministerstvo zemědělství nechává Ministestvo pro EU formulovat naše stanoviska vůči EU v rámci evropské zemědělské politiky, apod. - ergo by to ministerstvo znamenalo jen převzetí koordinační role zamini - to jest dělalo by pošťáka, tak, jak ho dnes dělá zamini. Ale ani zamini by si nenechalo Evropu vzít, takže v důsledku by to neznamenalo dvoukolejnost naší evropské politiky, jako je tomu dnes, ale její trojkolejnost. A pokud započítám ÚV (to není ústřední výbor, ale Úřad vlády), tak dokonce čtyřkolejnost, protože tam si také nenechají vzít možnost do toho kecat. A KPR se nepřihlásí jenom proto, že se s evropskou politikou nechce ušpinit.

aida 16.5.2006 1:19

Re: Re: Re: Vidím, že zahraniční tajemník ODS

Naše provincie je jižněmoravská a Úřad vlády ty kurzy pořádá už nejmíň půl roku, všichni si je moc chválí, ale je to jen v Práglu.

No vidíte a já jsem tak zmatená, že si pořád myslím, že když jsme už jednou v tý Unii, že to zahraniční politika není, ale vnitřní, tzv. Intra-Community, ale ono to asi bude s tím právem jinak než s obchodováním, tam už se to bere jako jedno. Ale fakt nejsem právník, tak se nejspíš pletu.

Ovšem, nějaké to EU ministerstvo, to mi fakt přijde jako zbytečná věc.

kocour 16.5.2006 8:36

Re: Re: Re: Re: Vidím, že zahraniční tajemník ODS

No vidíte to, jak se na ÚV mají. Jenže já nejsem ÚV. A tak daleko, abychom měli společný servis (takové ty věci jako auta, jídlo, administrativu, personalistiku a tak) společnou pro všechna ministerstva a okolí, tam ještě nejsme. Prý se to zkoušelo kdysi za komunisty, ale ztroskotalo to po týdnu poté, co někdo poslal pro zahraniční delegaci na letiště embéčko. Společná kancelář nefunguje dokonce ani pro Sněmovnu a Senát, tak proč by měla fungovat pro exekutivní úřady ... já bych si to představit uměl, ale už teď slyším tisícovku argumentů, proč to nejde. První by byl "ale takhle se to nikdy nedělalo".

aida 16.5.2006 14:05

Re: Re: Re: Re: Re: Vidím, že zahraniční tajemník ODS

Tohleto je nějaký Institut státní správy a opravdu zajišťuje vzdělávání pro všechna ministerstva a pod ně spadající instituce. Já si to nevymyslela, taky jsem to dřív neznala.

kocour 16.5.2006 14:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vidím, že zahraniční tajemník ODS

Ale já nejsem ministerstvo ani pod žádné nespadám :-)

aida 16.5.2006 15:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vidím, že zahraniční tajemník ODS

Ale státní správa jste, nebo ne? Já se v tom fakt nevyznám...

To je tak, když chci být za chytrou, klasika.:-) Nezlobte se, jestli jsem se nějak dotkla.

kocour 16.5.2006 15:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vidím, že zahraniční tajemník ODS

Státní správa jsme ... dokonce je NSS toho názoru, že náš nejvyšší je správní úředník a musí tedy všechno pěkně odůvodnit, dokonce i to, co neudělal :-)

Nedotkla, proč?

Saša 16.5.2006 15:54

Nejste státní správa,

ale exekutiva jste. On je orgán moci výkonné a proto se na něj ten nový sř vztahuje. Stejně jako na vládu, která také není orgánem státní správy.

Moc výkonná se člení na moc vládní a státní správu. Váš šéf je součástí moci vládní. Je její vrchní představitel. Proto také jmenuje vládu a zastupuje stát navenek a realisuje některé další atributy vládní moci.

kocour 16.5.2006 22:46

Re: Nejste státní správa,

Ano, a až odmítne natvrdo ratifikovat konkordát s Vatikánem, tak to Vatikánu pěkně odůvodní ... třeba že ho nepovažuje za subjekt mezinárodního práva ... moc diplomatické. Sašo, sorry, ale jste mimo a pletete si VLÁDU a správu. Správa je podřízena vládě, ale vláda není správou ve smyslu SŘ. Pro samé správní třísky nevidíte státní polesí.

Jenda 16.5.2006 16:05

Re: Re: Vidím, že zahraniční tajemník ODS

Nenapada nekoho nejaky rozumny duvod proc je vubec poradat? Teda krome toho, ze jsou Frantici naprosto neoduvodnene namysleni a jaksi si odmitaji uvedomit, ze uz davno nejsou velmoc.

nikusak 16.5.2006 21:20

Re: Re: Vidím, že zahraniční tajemník ODS

Ty úžasné kurzy frániny k nám už dorazily. A to je zatím asi to jediné, co stojí za to. Spíš se hrozím toho, kdo bude předsedat např. pracovním skupinám v Radě. Odkud vezmeme lidi, kteří na to budou mít odborně i lidsky? Podívám-li se na své nadřízené, ti to nebudou. O.K. má pravdu s tou hnačkou...... 

kocour 16.5.2006 22:51

Re: Re: Re: Vidím, že zahraniční tajemník ODS

O.K. má sice pravdu, ale důvod špatné koordinace není v tom, že nemáme Ministerstvo pro evropské záležitosti, ale v tom, že příslušná sekce MZV je totálně neschopná. Tím, že tu sekci vezmu a udělám z ní samostatné ministerstvo, tu neschopnost nezruším.

A pokud jde o resortní politiky, ty na MEZ přejít nemohou, ty se bude MEZ snažit akorát dirigovat, stejně, jako se o to dnes snaží ona sekce MZV.