26.5.2024 | Svátek má Filip


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
divana 13.1.2007 11:33

Re: Re: Re: A do modrých ptáků jako když střelí

já taky neříkám, že s tím má co paroubek. jen jsou strany jako všechno v pohybu.

Lerak 13.1.2007 11:39

Re: A do modrých ptáků jako když střelí

Kdo chce, ten se v tom vyzná. EU (o které mluvil Topolánek) je přeci něco jiného než slátanina zvaná Evropská ústava. Když už ústava, tak jeden dva listy textu a nikoliv tisíce nesourodých textů soudruhů z Bruselu. Víte franto?

franta 13.1.2007 12:45

EU (o které mluvil Topolánek) je přeci něco jiného než slátanina zvaná Evropská ústava

Z toho se dá usoudit, že když jsme vstupovali do EU, tak ODS (a to jak její vedení, tak i její fanatičtí členové) velmi špatně odhadla budoucí směřování tohoto společenství, není-liž pravda ? Její (ODS) představy byly zřejmě diametrálně odlišné od skutečného vývoje. Proč bych Vám měl věřit, že teď už budou Vaše prognozy správné ?

Ladislav N. 13.1.2007 13:08

Re: EU (o které mluvil Topolánek) je přeci něco jiného než slátanina zvaná Evropská ústava

Rudej franto, do EU a NATO vstupovala ČR po špatných zkušenostech s východním komunistickým blokem (vám tolik myšlenkově blízkým).

Na druhé straně liberální ekonomické prostředí bylo to, co potřebujeme pro svůj rozvoj i v mezinárodním měřítku. EU samozřejmě je  v základních rysech splňuje. Vaše kecy o ODS jsou mimo realitu už proto, že detaily našeho vstupu (a všechnu tu šílenou byrokracii, šílenější než vyžaduje sama EU) dojednala ČSSD a prosadila v parlamentu za dobu svého mlaskání u koryt (8 let!).

franta 13.1.2007 18:25

Modrej Ladislave N,

bohužel nekecám já, ale Vy a to naprosto od věci. Konstatoval jsem, že referendum o našem vstupu do EU dopadlo dobře díky sympatizantům ODS. To řekl pan Topolánek. Takže buď lhal nebo to tak skutečně bylo. A pokud podle Vás ČSSD vyjednala špatné podmínky, měly jste být jako strana proti. Tu odvahu jste bohužel neměli. Takže nechápu jaké kecy máte na mysli ?

P.S. Přiznám se, že obdivuji Vaši naivní víru v politiku ODS. Dovolte dva příklady. První: bývalý ministr financí pan Tlustý stačil podepsat zákon o zvýšení daní na elektrickou energii. Prý to po nás požadovala EU. To je vskutku pikantní. Ministr za stranu, která tvrdí že nebudeme poslouchar Brusel, je poslušný jako pejsek. A co víc, on ty daně zvednul víc než Brusel požadoval. Ministr za stranu, která tvrdí, že bude daně snižovat !!! Příklad druhý: byrokracie. Minulý primátor Olomouce za ČSSD Tesařík měl na začátku svého primátorování tři náměstky, na konci už pět. Nový primátor za ODS  Novotný jich má už šest.  Ještě pořád věříte na reformy a la ODS ? Věř a víra tvý tě uzdraví. Přčeji hezký zbytek dne.    

Perun 14.1.2007 13:18

Re: Modrej Ladislave N,

milý Franto,chce to ještě chvíli vyležet tu hroznou kocovinu....

Pavel 13.1.2007 11:05

Typický příspěvek

Jedná se opět o typický příspěvek soudruha Zaorálka, který je zbytečné číst. Zato je skvělé přečíst si diskuzi pod článkem. Pak si člověk řekne, že tu ještě žijí normální lidé. Pohladí to na duši.

Ivan Nový 13.1.2007 10:54

Další rozměr studené občanské války,

mezi těmi mafiány, kteří čerpají dotace a těmi, kteří je nečerpají a financují je.

jasan 13.1.2007 10:48

toz at si ji Evropa poridi

ja ji nechci

Vyvoraná myš Zaoralek 13.1.2007 10:31

Ještě marně pátrám po Jelenovi, to je stejnej ..... .

Ten se určitě ztotožní s pragmatickou tupostí svého šéfa a s kolegou Vyvorálkem....a Masaryk v hrobě rotuje nadzvukovou rychlostí...Masarykova škola a její řititel ...

Vyvoraná myš Zaoralek 13.1.2007 10:28

Opravdu potřebuje ZAORAT a hluboko!

Proč máme dávat o sobě rozhodovat jinde? Schválením předání kompetencí a zařazením do celoevropského sjednocení sociálnědemokratických přerozdělovacích sebevražedných programů můžeme tak akorát spáchat ekonomickou, ekologickou a byrokratickou sebevraždu. Panu Vyorálkovi by to nejspíše vyhovovalo, jenže většina národa je proti. Navíc nějak málo poslední dobou padají vrtulníky vezoucí takovéhle vyorané "politiky"...8-o:-/(Y)

iqu 13.1.2007 10:14

Zaorál

Při čtení dalších příspěvků mě napadla ještě jedna věc, možná ji uvedu nepřesně.Kdysi ve zprávách problesklo, kolik tehdejší vláda ČSSD vyčlenila peněz na propagaci ev. ústavy ( byly to nějaké milionky ), asi to bylo už zadáno i spřáteleným firmám ČSSD. Je tedy bytostným zájmem ČSSD nejen z důvodů ideologických, ale i z těchto důvodů pragmatických ústavu EÚ propagovat. A jestlipak bylo vyčísleno, kolik a komu se zaplatilo za tu pitomou kampaň při vstupu do EU? Namísto toho, aby byli občané věcně informováni se ukazoval např. rybář, který říkal, jak se mu v EU daří. Měli spíš udělat výpočty na ekonomiku našich zemědělců, na výši dotací, měli uvést, jak nám bude EU diktovat výši daní atd. aby se mohli občané rozumně rozhodnout.

divana 13.1.2007 11:08

Re: Zaorál

20 milionů to tehdy bylo. a přes protesty odpůrců vstupu, to bylo jen na propagaci. ne na informace natož na důvody proti. jen ta písnička při oslavách (přímým přenosem i na vládní vlnce) - ta se jim povedla a dodnes jsem nezjistila, čí to byl nápad. z dílny suchého a šlitra: BABETA .

qui 13.1.2007 12:46

Re: babeta - text

.".......Babetta až se zpátky vrátí

pozná, že chybila.......a mě můj ty bože baví to že,

neví ta Babeta, že bude bita..........."

přesně, i když je to smutné

Slezan 13.1.2007 11:46

Re: Re: Zaorál

Nebylo náhodou těch melounů 200 ?

divana 13.1.2007 12:20

Re: Re: Re: Zaorál

jéje, ztratila se mi nula   -  dík ;-D

Slezan 13.1.2007 12:26

Re: Re: Re: Re: Zaorál

Požaduji 10% nálezného;-P

divana 13.1.2007 13:55

10 % nálezného

kdyby jste to počítal podle matematiky, tak 10% x 0 = 0   ale...kdyby jste to počítal podle bývalých vládních čssd, mohlo by se stát, že by jste se dostal až k nějaké té miliardě :-D

PPPPP 13.1.2007 10:10

Volná sobota.

To jsou ohlasy. To v lidovém domě nemá dnes nikdo službu???

Plzák 13.1.2007 9:55

Už to zase nefunguje.

Příspěvek bez jednotlivých odstavců jen nutno o devět odstavců zkrátit.

antisoudruh 13.1.2007 9:45

Üstava se nezadrhla

Soudruhu Zaorálku, ústava se ve Francii a v Holandsku "nezadrhla". Francouzi a Holanďané řekli jasné a hlasité NE. Kterou část slova demokracie jste nepochopil?

Šumavák 13.1.2007 11:04

Nezapomínejte na Německo! to ji také neratifikovalo !!

Takže by si to během předsednictví měli nejdřív vyřešit doma a pak teprve opruzovat s mrtvolama okolí!

qui 13.1.2007 9:44

Zaorálek - IQ tykve.

Zaorálek je demagog s IQ tykve. To dokazuje každým dnem svými slovy i činy. Jeho článek mě utvrdil v tom, že jím propagovaná smlouva EU je pro ČR zhoubná. Nevím co má na mysli Zaorálek, když píše, že si někdo z EU něco urve. To, co neříká, je, kolik ve skutečnosti do EU odvádíme, a že pouze část z toho za přísných podmínek a po byrokratických procedurách můžeme milostivě získat zpět. Jsem pro intergaci, otevření hranic a jednotnou Evropu, ale to, jak jsme do EU uspěchaně nepřipraveně pod praporem ČSSD lezli přískokem jako do další zadnice, s nevyjednáním pořádných podmínek, to by si měl Zaorálek uvědomit v první řadě. Měl by také říci, jak nám různá nařízení z Bruselu komplikují život, navíc když ČSSD tyto požadavky ještě dotáhla do extrémů, které EU ani nepožadovala ( balení koblih, bezkontaktní baterie atd. ). Je nutné také vidět socialistickou západní Evropu, která si výdobytky socialismu zatím nevyzkoušela v praxi, proto bude pořád vymýšlet postupy, které se u nás neosvědčily. A pokud jde o evr. smlouvu, pak by bylo nejlepší, aby se vedla celonárodní diskuse o tom, co by to ve skutečnosti pro nás jako občany ČR obnášelo, jaké by byly výhody a nevýhody, aby se vyjadřovali odborníci na mezinárodní a ústavní právo apod. Pak se může třeba vyhlásit referendum zda přijmout nebo ne, ať rozhodnou informovaní občané, a ne Zaorálkové a spol.

Malý Aston 13.1.2007 9:59

Re: Zaorálek - IQ tykve.

Vy a zřejmě i já,nemáme ten politický rozhled jako soudruh Zaorálek.My jsme ten socialismus budovali 41 let a pro zhoubnost jsme ho přerušili a v EÚ jej zavádějí aby jej posléze také zrušili.My všichni platíme a ne soudruh Paroubek nebo Zaorálek nebo Jičínský do EÚ 30 miliard.Napřed se zaplatí moloch úředníků,komisařů,poslanců,lobistů,překladatelek a příživníků,pak se pošle několik stovek mil.EUR palestíncům aby měli za co kupovat zbraně a něco aby to nebylo blbé se vyplatí zpět,aby to po cestě zase socialisté rozkradli.Pokud budou poslanci za KSČM chrochtat radostí jak je ta Evropská unie výborná,tak pořád budu v obavách o celou Evropu.Tak mám dojem,že to co nedosáhl Stalin tanky,naši i jiní socialisté to dosáhnou regulací,přerozdělováním,příkazy a rozkazy,dotacemi a uplácením určité vrstvy obyvatel.Jestliže se tam uplatnil Špidla,tak tam něco není normálního.

sKoba 13.1.2007 9:40

Kdo to potřebuje? Kdo je ta Evropa? Německo + Francie?

Servilní idioti typu Zaorálek v dějinách umožnili zrod různého svinstva. Nevím, co ten člověk dělá ve státním aparátu České republiky, když prosazuje zájmy jiných zemí. Podlézaví kariéristi lezou do zadku každé mocnosti, která má chuť si zadirigovat jiné .... Rv

Ivan Nový 13.1.2007 9:20

Ústavní smlouvu hlavně potřebují šibalové všeho druhu.

Tak je to.

rarit 13.1.2007 9:06

Zpět do reality

Pane Zaorálku,

ujišťuji Vás, že se nic nestane pokud evropská Unie zítra nebo spíš ihned skončí a ústava s ní. To jsou jen představy  politiků, ne potřeba většiny lidí evropy.

odborar 13.1.2007 9:05

Když ústavní smlouvu tak daleko volnější a jen za předpokladu zrovnoprávěnění vztahů se zeměmi Visegrádu..

Není možné diskutovat o ústavě v době, kdy ČR má 60% dotace  do zemědělské politiky, zatímco staré země mají 100% a likvidují svými dotovanými výrobky naše zemědělce a výrobce potravin. Není možné, aby staré země měly trvalé výjimky a nové země tyto výjimky neměly, nebo je měly po velice krátkou přechodnou dobu. Např. Anglie 0% DPH na potraviny.Buď tedy dojde se zeměmi Visegrádu k přehodnocení politiky přístupových rozhovorů a udělí se jim stejné výjimky s nadstabou ještě přechodných, neboť tyto zeme potřebují dohnat země staré, nebo nemůže být o nějaké ústavě ani řeči. Mimochodem ústavu neschválila Francie a další. Nevím proč by ČR díky ČSSD měla být nějakými slepými průkopníky. Podobně je to s dodržováním kritérií pro Euro. Maximální 3% deficit porušují především velké země  Německo a Francie, žijí  se stabilitou Eura na úkor druhých zemí, která kritéria dodržují.Co je nejhorší, odmítají platit penále za nedodržení kritérii, která si sami zadaly. Vstupovat do takového nerovného spolku  s Eurem není možné, až to bude směným kurzem pro občany výhodné. Proto si vezměme příklad z Anglie, Dánska a toho ČSSD opěvovaného Švédska. Vstupovat do takového spolku s měnou za porušování pravidel druhých by bylo značně rizikové a nezodpovědné od našich politiků. Takže pokud tohle všechno jsou naši politici schopni napravit, politici EU přijmout, pak ano, mějme ústavu, která nebude třídit jako současné společenství na občany první kategorie, které mají výjimky a na občany druhé kategorie, které je nemají zdaleka v takovém rozsahu, ba dokonce nemají ani volný pohyb po EU, mají víza do USA ,za jejichž odstranění EU jako celek nebojuje. Dokonce ani nemají  zaručen Schengen dle dohody v daném roce. Pak se bavme o ústavě a z toho vyplývajících výhod pro  občany ČR. Do té doby je to jen čirý populismus nejen Zaorálka,ale i dalších politiků, kteří nám léta lhali při přístoupení k EU, kde spackali co mohli  a jak je vidět chtějí lhát i nadále. Když výjimky a 100% dotace, tak pro všechny!

Venkovan 13.1.2007 8:56

Evropa ústavní smlouvu potřebuje

Položme si otázku -potřebuje Česká kotlina Zaorálka???