26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Euročlověk

Ještě v minulém století jezdili venkované po cestách v povozech tažených koňmi. Ve vesnici, kde žili a v jejímž okolí se většinou znali, se na dálku poznávali podle koně, povozu či nákladu, zdravili se a pomáhali si.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Samková 12.6.2017 10:15

Re: No když nostalgie tak nostalgie autore.

Já si naopak myslím, že život člověka a s ním spojené kulturní či ideové zázemí by mělo být začleněno do širšího rámce, historické kontinuity. Příklad: v nedaleké vesnici je medová samoobsluha: vezmu skleničku medu a zaplatím ji tak, že do kasičky vhodím patřičný obnos. Jsem ale taky ráda, že je ta vesnice česká, "národnostně jednolitá". V nějakém multikulti prostředí či jakési "komunitě" by to asi nebylo ono. To, že EU má snahu z nás dělat bezpohlavní jedince, kteří jen tak friendly a easy kloužou po povrchu, nepatří nikam a zároveň jsou jakoby doma všude, je fakt. A ten se mi, stejně jako autorovi příspěvku, nelíbí.

P. Rudolf 12.6.2017 9:56

Je to někdy fuška

pochopit svět kolem sebe, což!?

Dám vám chlapče jednu dobrou radu - sedněte na kolo, do auta, do vlaku či na autobus a zajeďte si kamkoliv v EU, projděte se ulicemi, zajděte na nějakou výstavu či koncert, poseďte v nějaké hospůdce a popovídejte si s místními. A uvidíte, jak místní kultura tam všude vzkvétá, jak si jí lidé váží a už vůbec nikde nenarazíte na to, že by si někdo (natož politici) dovolil jim ji brát.

Ale možná jste sám takový slaboušek, že vám už ji někdo vzal.

V. Student 12.6.2017 9:35

Re: No když nostalgie tak nostalgie autore.

Já společné záchody a bez (či multi) pohlavní jedince taky nemusím, ale národ a národnost? Naprosto souhlasím s panem Rechnovským. Vyjasněme si hodnoty. Jaké vlastně máme? Já jako kluk narozený v Čechách s prarodiči na Slovensku a dalšími příbuznými v Maďarsku jsem byl tam "zasratý Čehún", tady "Maďar v kukuřici". Maďarům jsem naštěstí nerozuměl, ale nějak výrazně ponížit se mě možná nesnažili. Kdo se oháněl vlastenectvím, vždycky to dělal skrze výhrady vůči jiným národům (národnostem). Rád se bez toho obejdu. Stačí mi žít mezi lidmi, kteří mi věří, že si jablka správně navážím a cenu správně zaplatím. Jejich důvěra pro mě bude vždy hodnotou. A je mi jedno, jestli má někdo kůži bílou, černou nebo jinou, popř. věří v jednoho či více Bohů.

P. Lenc 12.6.2017 9:28

Re: Co to vlastně ta EU nařizuje?

V tom případě pane Braune nechápete psaný text.Zajímavé, že ta většina, pro vás asi "nechápající" merito článku pochopila naprosto přesně.

P. Lenc 12.6.2017 9:24

Re: SPZ už taky neplatí - teď se to jmenuje RZ

Jo pánové, máte pravdu oba.

M. Hoblík 12.6.2017 9:23

Nejenže se Evropané unifikují,

ale ti trdlící z toho mají ještě radost. Čím větší chudinka, tím víc podporuje pohlaví obojetné, rozmnožování stejnopohlavních a záchody společné. Naštěstí takoví rychle hynou.

M. Prokop 12.6.2017 8:45

Re: No jo

Ano. S přechylováním je to zde spíše obráceně a narovnává se to jen pomalu.

J. Rechnovský 12.6.2017 8:40

No když nostalgie tak nostalgie autore.

Před devíti lety, na začátku podzimu, jsme jeli vesničkami směrem do hor. V jedné takové byl nakloněný koš s krásnými jablky a papírem s cenovkou. Zaslavili jsme, že si koupíme pár na chuť. Nikde nikdo jen na stolku váha s instrukcí a talířek s drobnými. Vybrali jsme hromádku jablek, odvážili a přisypali drobáky na talířek. Asi po 100 metrech jsme uviděli rodinku jak něco kutí na zahradě. Byli určitě od těch jablek, tak jsme lehce zatroubili a všichni jsme si srdečně zamávali. V tu chvíli mi to došlo. Tady jsem mezi svými.

A kde to bylo? V Kalifornii, cestou po okreskách do Sierra Nevady... Tehdy jsem naplno pochopil, že něco jako národ (ve středoevropském výkladu) neexistuje. Jsou jen společenství či komunity lidí, které mají společnou rodinu, stejné zájmy nebo postoje. Nad tím je společnost, kterou považujeme za slušnou, pokud sdílí naše, liberální hodnoty.

JInými slovy. Uvědomil jsem si, že tohle jsem ochoten bránit. Ne nějakou svou národnost.

O. Uživatel 12.6.2017 8:33

Uživatel požádal o vymazání
V. Braun 12.6.2017 8:19

Re: Co to vlastně ta EU nařizuje?

Přečetl jsem všechny odstavce. V prvních třech se píše o SPZ a jak se měnila pravidla, což je ryze záležitost českých zákonů. Ve čtvrtém najednou autor píše, že "zanedlouho může EU ještě nařídit ...". Zajímavé je to slovo ještě, protože v předchozích třech odstavcích se o žádném zákazu EU autor nezmiňuje. Takže o žádné buzeraci EU autor důkazy nepodává.

M. Marek 12.6.2017 8:14

Re: No jo

Však některé ryzí EU už to dělají.

J. Schwarz 12.6.2017 7:59

Re: No jo

No a já bych chtěl říkat letadlu židle... Můžu si to taky "svobodně zvolit"?

J. Lepka 12.6.2017 7:50

Re: SPZ už taky neplatí - teď se to jmenuje RZ

Souhlas. Až na maličkost, úředníci se nezačali nudit. To je činnost, kterou neznají, ale musí nadřízeným dokázat smysl své existence a co více, prokázat potřebu rozšířit počet jedinců sobě podřízených. Proto se vymýšlí agenda pro agendu, návrhy různých zhovadilostí, které pokud jsou dostatečně zhůvěřilé, ba nesmyslné, najdou kladnou odezvu u nadřízených, až to po stranické linii došplhá k politikům, sice stejně neschopných, ale dostatečně všehoschopných, aby v tom našli smysl své existence a preferenci v lítém boji každého proti každému.

V. Kotas 12.6.2017 6:29

Ze mě a mých dětí, vnoučat, euročlověka neudělají.

Ten, kdo žije na gruntě, předávaného z pokolení na pokolení, se nenechá zotročit panelákovými zelenými, kteří dnes ovládají politiku, média.

M. Krátký 12.6.2017 6:04

SPZ už taky neplatí - teď se to jmenuje RZ

ale tím to nezačalo, podle mě to vše začalo po druhé světové válce, kdy nastalo dlouhé období bez válek a úředníci po celé Evropě se začali nudit a využili každý přiblblý námět od zelených ochránců a podobných magorů a "vypilovali" ty jejich nápady do dnešní podoby - například : zákazem býčích zápasů, "týrání" koní při Velké Pardubické, chov exotické zvěře v ZOO i cirkusech atd atp -paní Šichtařová to částečně popisuje výše. A čeští úředníci jsou taky pěkný paka - zákaz kouření v hospodách i na refížích a pod zhovadilosti - a Burešovo EET a kontrolní DPH hlášení tam patří taky

J. Babička 12.6.2017 4:33

No jo

Svoboda je, když si ženy mohou zvolit, zda chtějí to ová používat a ne aby mohl ten pán zakázat a svést to na EU.

P. Dvořák 12.6.2017 3:14

Re: Co to vlastně ta EU nařizuje?

P.S. Snad je to nyní i pro vás dost "k věci".

P. Dvořák 12.6.2017 2:40

Re: Co to vlastně ta EU nařizuje?

Měl jste si přečíst celý článek a ne jen třetí odstavec. Nebo když už ne první a druhý, tak k tomu třetímu aspoň čtvrtý a pátý.

Nenašel jsem tam žádné slovo "uloupit", zato o zbavování identity, regulaci a buzeraci není pochyb nejen v článku, ale v celé politice té zatracené EU.

V. Braun 12.6.2017 1:50

Co to vlastně ta EU nařizuje?

Tak jsem v textu autora pátral, co že to ta EU nařizuje co mu tak vadí. Inu, zdá se, že mu vadí, že podle SPZ nepozná, jestli je řidič "tam od něj" nebo odjinud. Tak to mu sděluji, pokud to neví, že to nenařizuje EU, ale tuším ministerstvo dopravy, nebo možná vnitra, teď nevím, ale v každém případě je to domácí záležitost. Jak z tohodo dovozuje, že EU chce uloupit jeho identitu je mi záhadou.