8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Euročlověk

Ještě v minulém století jezdili venkované po cestách v povozech tažených koňmi. Ve vesnici, kde žili a v jejímž okolí se většinou znali, se na dálku poznávali podle koně, povozu či nákladu, zdravili se a pomáhali si.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pivoda 12.6.2017 11:34

Vývoj se určitě nezastaví kvůli Jaroslavovi Blažkovi

Blažek: "Pomalu a nenápadně tak vzniká euročlověk bez příslušnosti k čemukoliv, ba ani k pohlaví, ve školství inkludovaný směrem k podprůměru, multikulturním tlakem EU zbavovaný vlastní kultury a potlačováním svého vlasteneckého cítění a posléze i svobody projevu. ..."

Z hlediska svého profesního zaměření to vidím jinak. Pomalu ale jistě člověk "vypadává ze hry" úplně. Ať pochází geograficky odkudkoliv. Proč? Protože svou výkonností prostě nestačí. Nastupuje to, čemu se říká umělá inteligence. Tzv. Euročlověk je jen malá změna.

Doporučení: Vytvořte si vlastní soběstačný a zcela uzavřený ekosystém, jinak budete budoucím vývojem převálcováni. Už teď nám klepe na dveře.

M. Moravcová 12.6.2017 12:11

Re: Vývoj se určitě nezastaví kvůli Jaroslavovi Blažkovi

to není vývoj, ale degenerace před sebevraždou.

J. Kanioková 12.6.2017 13:32

:))))))))))

Z. Lapil 12.6.2017 12:24

Re: Vývoj se určitě nezastaví kvůli Jaroslavovi Blažkovi

Já bych to s tím uzavřeným ekosystémem neriskoval. V něm se bez bakterií a podobných recyklačních breberek neobejdete, zatímco ony bez vás ano.

P. Majer 12.6.2017 11:12

"Za vsechno muze Brusel"...:-))))))

Opravdu, ale opravdu absurdni clanek! Vsechny zmeny SPZ, ktere zminujete jsou zcela v pravomoci ceskych uradu a vami volenych ceskych zastupcu. I ta pritomnost te male modre vlajecky je neco na cem jsme se dohodli a schvalili to jako Cesi. Jinak "ten od nas" je ten pro me nekdo s nimz sdilim hodnoty. A to vy nejste ani s SPZkou PZD-19-48.

J. Šimek 12.6.2017 11:05

Proč motáte EU do našich registračních značek?

R. Tesařík 12.6.2017 12:18

Re: Proč motáte EU do našich registračních značek?

Má to širší kotext, tak nevyzobávejte.

P. Selinger 12.6.2017 10:27

Geneticky mám v sobě geny několika národů

Rakousko Uherského mocnářství, český podíl je v menšině. Avšak narodil jsem se a vyrostl v Čechách, i když našimi levičáky a internacionálními i bratry poničených. Přesto se cítím být Čechem a co víc, českým vlastencem. Není národnost Evropan, a to, co EU v současné podobě provádí mi připadá jako konečné vítězství Velkoněmecka ve III. světové váloce vedené mírovými prostředjy

V. Braun 12.6.2017 13:10

Re: Geneticky mám v sobě geny několika národů

Už aby byla státní příslušnost EU, i v takovém státě si pak rád ponechám českou národnost, to není nijak v rozporu.

J. Kanioková 12.6.2017 13:40

Stát EU ???

Budíček ! tyhle sny si klidně strčte... kamsi..

J. Jurax 12.6.2017 22:02

Re: Geneticky mám v sobě geny několika národů

Ale státní příslušnost ČR Vám nevoní, eurohujere?

Státní příslušnost EU bych nikdy nebral ... to si ani bolševici nedovolili cpát nám co podřízené gubernii státní příslušnost SSSR ...

P. Rudolf 12.6.2017 9:56

Je to někdy fuška

pochopit svět kolem sebe, což!?

Dám vám chlapče jednu dobrou radu - sedněte na kolo, do auta, do vlaku či na autobus a zajeďte si kamkoliv v EU, projděte se ulicemi, zajděte na nějakou výstavu či koncert, poseďte v nějaké hospůdce a popovídejte si s místními. A uvidíte, jak místní kultura tam všude vzkvétá, jak si jí lidé váží a už vůbec nikde nenarazíte na to, že by si někdo (natož politici) dovolil jim ji brát.

Ale možná jste sám takový slaboušek, že vám už ji někdo vzal.

R. Tesařík 12.6.2017 10:32

Re: Je to někdy fuška

A zase blábol.

J. Šimek 12.6.2017 11:06

Re: Je to někdy fuška

Na jaře jsem byl ve Švédsku a popis je celkem přesný ...

R. Tesařík 12.6.2017 12:18

Re: Je to někdy fuška

Zvláště v no go zónách.

V. Braun 12.6.2017 13:12

Re: Je to někdy fuška

Do no go zón vám nikdo jít nezakazuje. Nevím jak ve Švédsku, tam jsem osobně žádné uprchlíky neviděl, ale ta obávaná čtvrť v Bruselu, Maalenbek nebo tak nějak, je docela v pohodě, tam jsem byl.

A. Nový 12.6.2017 13:15

Re: Je to někdy fuška

***kultura tam všude vzkvétá, jak si jí lidé váží a už vůbec nikde nenarazíte na to, že by si někdo (natož politici) dovolil jim ji brát.***

Co kulturní obohacení v Německu a jinde na silvestra 2015, Rudáčku/Hofmane. Že by zavádění nové kultury od nělkud ze středověku. A takové neexistující "no go zóny". Nic?

S. Netzer 12.6.2017 15:22

Re: Je to někdy fuška

Na vás, numero 840, je taky znát odkud máte své poznatky o tom, co nazýváte kultura.

Ostatně jako ti ostatní znalci, kteří se vyjadřují k příspěvku pana Rudolfa.

Vlastní zkušenosti to v žádném případě nejsou.

A. Nový 12.6.2017 22:24

Re: Je to někdy fuška

numero 840

Aby se pí. Sybille Net zero nezastalo svého fámula, bolševička Rudáčka/Hofmana, by byl zázrak. Zkuste vy chytré pí. Sybille Net zero navštívit některou, kulturou překypující, "no go zonu" ve Švédsku a hned zjstíte jak vás místní kultura obohatí. :-)))

J. Kulheim 12.6.2017 13:47

Re: Je to někdy fuška

Co tím chcete říct?

Svoboda jednotlivce se v EU scvrkla na možnost jet na výstavu do zahraniší a najíst se v hospůdce. Většinu lidí stát obere tak, že 50% naščich spoluobčanů pobírá nějaké sociální dávky, vyvolení pobírají od "státu" dotace. Řekněte těm, kteří žijí ze sociálních dável, že si mohou zajet do Paříže na výstavu a dát si tan něco k snědku. Nebo těm, kteří se musí zadlužit, když jim odejde lednička.

V. Novák 12.6.2017 16:41

Re: Je to někdy fuška

To nesouvisí s EU, to je prostý kapitalismus.

M. Hoblík 12.6.2017 9:23

Nejenže se Evropané unifikují,

ale ti trdlící z toho mají ještě radost. Čím větší chudinka, tím víc podporuje pohlaví obojetné, rozmnožování stejnopohlavních a záchody společné. Naštěstí takoví rychle hynou.

J. Rechnovský 12.6.2017 8:40

No když nostalgie tak nostalgie autore.

Před devíti lety, na začátku podzimu, jsme jeli vesničkami směrem do hor. V jedné takové byl nakloněný koš s krásnými jablky a papírem s cenovkou. Zaslavili jsme, že si koupíme pár na chuť. Nikde nikdo jen na stolku váha s instrukcí a talířek s drobnými. Vybrali jsme hromádku jablek, odvážili a přisypali drobáky na talířek. Asi po 100 metrech jsme uviděli rodinku jak něco kutí na zahradě. Byli určitě od těch jablek, tak jsme lehce zatroubili a všichni jsme si srdečně zamávali. V tu chvíli mi to došlo. Tady jsem mezi svými.

A kde to bylo? V Kalifornii, cestou po okreskách do Sierra Nevady... Tehdy jsem naplno pochopil, že něco jako národ (ve středoevropském výkladu) neexistuje. Jsou jen společenství či komunity lidí, které mají společnou rodinu, stejné zájmy nebo postoje. Nad tím je společnost, kterou považujeme za slušnou, pokud sdílí naše, liberální hodnoty.

JInými slovy. Uvědomil jsem si, že tohle jsem ochoten bránit. Ne nějakou svou národnost.

V. Student 12.6.2017 9:35

Re: No když nostalgie tak nostalgie autore.

Já společné záchody a bez (či multi) pohlavní jedince taky nemusím, ale národ a národnost? Naprosto souhlasím s panem Rechnovským. Vyjasněme si hodnoty. Jaké vlastně máme? Já jako kluk narozený v Čechách s prarodiči na Slovensku a dalšími příbuznými v Maďarsku jsem byl tam "zasratý Čehún", tady "Maďar v kukuřici". Maďarům jsem naštěstí nerozuměl, ale nějak výrazně ponížit se mě možná nesnažili. Kdo se oháněl vlastenectvím, vždycky to dělal skrze výhrady vůči jiným národům (národnostem). Rád se bez toho obejdu. Stačí mi žít mezi lidmi, kteří mi věří, že si jablka správně navážím a cenu správně zaplatím. Jejich důvěra pro mě bude vždy hodnotou. A je mi jedno, jestli má někdo kůži bílou, černou nebo jinou, popř. věří v jednoho či více Bohů.

A. Samková 12.6.2017 10:15

Re: No když nostalgie tak nostalgie autore.

Já si naopak myslím, že život člověka a s ním spojené kulturní či ideové zázemí by mělo být začleněno do širšího rámce, historické kontinuity. Příklad: v nedaleké vesnici je medová samoobsluha: vezmu skleničku medu a zaplatím ji tak, že do kasičky vhodím patřičný obnos. Jsem ale taky ráda, že je ta vesnice česká, "národnostně jednolitá". V nějakém multikulti prostředí či jakési "komunitě" by to asi nebylo ono. To, že EU má snahu z nás dělat bezpohlavní jedince, kteří jen tak friendly a easy kloužou po povrchu, nepatří nikam a zároveň jsou jakoby doma všude, je fakt. A ten se mi, stejně jako autorovi příspěvku, nelíbí.

J. Rechnovský 12.6.2017 12:09

Re: No když nostalgie tak nostalgie autore.

"V nějakém multikulti prostředí či jakési "komunitě" by to asi nebylo ono." Obávám se, že Vám nerozumím paní Valentová. Dejme tomu, že se věnujete keramice. Máte jí plný byt, občas jí trochu tvoříte, znáte některé dílny a jejich umělce, máte známé mezi fandy. To není nějaká komunita. To VAŠE komunita. Tam se cítíte dobře a obdivujete s ostatními dílka JIžních Čech, Bavorska nebo Flander. Těšíte se na další akce a přátelé, které tam potkáte...

A já jsem zas třeba fotbalový fanda. Miluju Spartu, pivo, guláš s šesti a Kabáty. Za Čechy dejchám. Teda, kromě těch co fanděj Slávii... Oba jsme z Prahy. Už se těšíte až spolu vyrazíme na panáka??...

A. Samková 12.6.2017 14:10

Re: No když nostalgie tak nostalgie autore.

Toho, že mi nerozumíte, se nemusíte obávat :-) Ta věc má zkrátka širší kontext, jak už tady řekl někdo přede mnou. Jo, a spíš bych šla na panáka s člověkem, který není jen nějaký globální Euroobčan bez chutí a zápachu (i když o fotbale vím kulový) než s nějakým obhájcem Eurovýdobytků, i kdyby uměl z keramiky uplácat třeba model bruselského parlamentu.

V. Kotas 12.6.2017 6:29

Ze mě a mých dětí, vnoučat, euročlověka neudělají.

Ten, kdo žije na gruntě, předávaného z pokolení na pokolení, se nenechá zotročit panelákovými zelenými, kteří dnes ovládají politiku, média.

Z. Lapil 12.6.2017 12:31

Re: Ze mě a mých dětí, vnoučat, euročlověka neudělají.

Neříkejte hop. Jak je ten grunt velký, uživí vás? I když vám zakážou hnojit, produkovat traktorové emise a týrat koně před pluhem?

Bojím se, že kdo chce psa bít... Jak že to napsal Jára Cimrman? "Třeba ho neprodáte, třeba vám ho vemou." Psal o dolu, kdybyste náhodou nevěděl :-).

M. Krátký 12.6.2017 6:04

SPZ už taky neplatí - teď se to jmenuje RZ

ale tím to nezačalo, podle mě to vše začalo po druhé světové válce, kdy nastalo dlouhé období bez válek a úředníci po celé Evropě se začali nudit a využili každý přiblblý námět od zelených ochránců a podobných magorů a "vypilovali" ty jejich nápady do dnešní podoby - například : zákazem býčích zápasů, "týrání" koní při Velké Pardubické, chov exotické zvěře v ZOO i cirkusech atd atp -paní Šichtařová to částečně popisuje výše. A čeští úředníci jsou taky pěkný paka - zákaz kouření v hospodách i na refížích a pod zhovadilosti - a Burešovo EET a kontrolní DPH hlášení tam patří taky