26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Q. 7.7.2007 20:56

Re: Co nám vlastně chtěl pan Hofhanzl říci?

Přesvědčit někoho kdo k tomu není patřičně disponován (v daném případě třeba voliče) o něčem (třeba o pravdách) prostě nejde.

Von 7.7.2007 8:39

Děkuji -

za příspěvek, který opět dokazuje, že slušní a morální lidé Vašeho typu bohužel politiku opouštějí příliš brzy a zůstávají ti druzí! A navíc - ti současní dělají možné i nemožné, aby se ti slušní nevrátili! Je to bída na tom světě, ale vzdát to nelze!

Ivan Nový 7.7.2007 8:25

Privatizace a nebo zestátnění

není nikdy mravný akt, protože se děje mimo trh.

Arab. 7.7.2007 8:15

Pan Hofhanzl

je jeden z mála čestných lidí.Říká pravdu,ale ruku na srdce,kdo ji dneska chce slyšet.Komunisti jsou uzavřená sekta a drtivá většina lidí je  manipulovaná.

Stupida 7.7.2007 15:32

Re: Pan Hofhanzl

V tom všeokolním blahobytu gurmánu a slastníku střídajících partnerky protože si nemohou pomoci a nedat cosi tam kam to patří alespon několikrát za volební období, nebo tam kam se očekává .Není moc času o tom přemýšlet, Já osobně k volbám nepujdu,Předhodili se sami jako perli svyním ,a vymysleli takovejch blbostí, za které musí sluný člověk zaplatit že mě osobně přesvědčili o tom, že jediná správná věc je  nevolit a mužou vyhrožovat komunistama,mám jasnoV

Houmr 7.7.2007 6:41

Jste jak poručík Dub,

ten taky o všem mluvil už před válkou s okresním hejtmanem.:-/

AndyO 7.7.2007 7:50

Re: Jste jak poručík Dub,

hm, to je přesné. A tak můžeme jen přemýšlet, jak a s kým by to Čestmír Hofhanzl udělal lépe a proč to neudělal.

Von 7.7.2007 8:46

Re: Re: Jste jak poručík Dub,

Pěkná drzost - to srovnávání pane H. A milá/?/ Andy - ono právě jde o to, přemýšlet, proč to u nás takhle dopadlo. A nejen o tom, jak a s kým by to pan Č.H. udělal lépe. Proč to neudělal, to bych možná odhadl. Lidí jeho typu je prostě v politice málo, jsou slabší než ty bez morálních zábran a bohužel se tento trend nezlepšuje, spíše naopakk! 

AndyO 7.7.2007 9:06

Re: Re: Re: Jste jak poručík Dub,

Zajímavé. ČH byl ve středu dění, nebyl to platící divák jako my. Pokud nebyl schopen prosadit své myšlenky a idey, mělo to nějaký důvod. Slušnost ? Proč ne. Pokud ale slušnost je na obtíž politice, pak zřejmě pro situaci není vhodná a pan ČH měl, pokud mu na vývoji ve státě záleželo, a to jistě ano, slušnost zahodit a bojovat. Pokud dal přednost svým osobním zvykům ( jistě chvályhodným, i já ho pokládám, díky jednomu známému z ODA, kterému věřím, za slušného a moudrého muže), pak si dnes nemůže stěžovat. Osobně pokládám všechny ekonomické a politické průšvihy let devadesátých za daň sametovosti. Zda byste vy nebo ČH popadl pušku a šel do ulic prosazovat své představy, to nevím. Pochybuji.

Všechno souvisí se vším. A slabost, kterou přináší slušnost není poukázka na vítězství, politika není rytířská hra.

PROKOP BUBEN 7.7.2007 9:20

Re: Re: Re: Re: Jste jak poručík Dub,

 Ačkoliv politika nemůže být rytířským turnajem, měly by existovat MECHANISMY, aby se nestala nástrojem zločinu, a darebáctví všeho druhu.......

AndyO 7.7.2007 9:31

Re: Re: Re: Re: Re: Jste jak poručík Dub,

jistě. Nemyslím ale, že se stala nástrojem zločinu, prosím o trochu soudného nadhledu. Kdybychom byli tak strašně zločinecký stát, tak bychom pravděpodobně dnes nebyli v EU- nemyslíte ? Jistě, napakovali se hlavně bývalí komunističtí aparátčíci, kterých se nezbavíme, dokud nevymřou, bývalí veksláci a zelináři - které jsme si sami v dobách před 89 pěstovali ve své nezřízené touze po džínách z Tuzexu a čerstvých ananasech...co sakra komu vyčítáme ? Vždyť ty slavné vyžrané banky- na těch se zahojily tisíce vašich sousedů, nakoupili za ně fabriky, kde dělali za bolševika v ROH nebo náměstky nebo taky ve výzkumu- zaměstnanci , kteří vykradli nápady a udělali se pro sebe jsou všude kolem nás. Stále se ptám- jak byste zrealizovali léta devadesátá  bez ztráty kytičky a miliard vy ? Ani Čestmír Hofhanzl, ani nikdo jiný včetně Zemana nemá odpověď na tuto otázku- v pravdě na ni pozitivní odpověď není - první, kdo se vždy nasytí největší dravec, to je stará vesta, na to se můžete jít podívat do ZOO, zdroje poučení i pro lidi.

Vodák 7.7.2007 11:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jste jak poručík Dub,

naprostý souhlas s Andym. Všichni kritici by měli říci jak by to po roce 89  dělali oni. S mančaftem, který byl k dizpozici po letech budování, to dopadlo ještě dobře.

kritik 8.7.2007 8:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jste jak poručík Dub,

AndyO - máte úmyslně zkreslený paušalizující pohled. Může to platit na zprivatizované a vyžrané podniky (pak vyžrali i banky), ale mnoho privatizátorů (i třeba náměstků za totáče) bylo v dané profesi odborníky a firmu udrželo dodnes.

Ta vaše paušalizace na mne čpí články v Rudém Právu z r. 1946 - 1947 o keťasech a šmelinářích. Nechodila jste taky do VUMLu?

AndyO 8.7.2007 11:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jste jak poručík Dub,

nechodila. Váš názor pokládám za hloupý, zbytečně útočný, vyjadřující nedostatečnou znalost reálií, zpolitizovaný, primitivní pohled, možná i ovlivněný vaší vlastní účastí na zlodějnách, které dnes Hofhanz kritizuje a zcela jistě je ten váš názor hodný jen svého autora- nemá význam se nad ním zamýšlet, není totiž vůbec o ničem. Jestli jste náměstek z totáče, tak to leccos vysvětluje, Rudé právo si strčte za bekovku.

Plebej 8.7.2007 22:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jste jak poručík Dub,

Hrušky-,jabka,hrušky -jabka.To jste Vy milá Andy.Buď jste mladá,nebo?Vám nedošlo,že šlo jen ö předem připravenou hru?Je mi Vás líto.Samozřejmě,že pan Č.Hofhanzl má pravdu.

prikryl 7.7.2007 12:06

Re: Re: Re: Re: Re: Jste jak poručík Dub,

Kdo ty mechanizmy vytvoří a nastaví?

A. 7.7.2007 16:04

Re: Re: Re: Re: Jste jak poručík Dub,

Milý Andy, uniklo Vám, že tu není osvícená diktatura (bohužel) ale jakási parodie na demokracii.  Každý politik může v demokratickém státě prosadit jen to a právě to, k čemu mu dají mandát voliči. Strana, která balancuje na hranici vstupu do parlamentu toho moc nemůže. Shrnuto: nenadávaej na zrcadlo, máš-li křvou hubu. Jací voliči, takoví politici. Pakliže tu polovina národa volí socany a komunisty a v tzv. pravicových stranách jsou nalezlí exbolševici a kariéristi, žádné veletoče s tím nenaděláte. 

ToMasMarny 7.7.2007 3:03

nepromlcitelnost privatizacnich trestnych cinu

Zatim se trestne ciny pri privatizaci promlcuji po dvaceti letech, tedy brzo. Zacatek seriozniho pristupu by byl, ucinit je nepromlcitelnymi (neb az dosud byly stejne prakticky nestihatelne, neb nebyl zajem). Ovsemze se tak nestane, neb o neco takoveho je ABSOLUTNI NEZAJEM napric politickym spektrem a podel vsech statnich instituci.

Karim 7.7.2007 19:50

.....jiz se stalo... hlava cislo 1: privatizacni rozhodnuti jsou neprezkoumatelne soudy....

...atd atd, jakmile nekdo neco zprivatizoval, spadla klec.....

...mnoho veci bylo privatizovano tak, ze drazba byla vyhlasena ve ctvrtek na pristi pondeli (napriklad barak s vyvolavaci cenou 150 milionu Kc...)

Evropan (original) 7.7.2007 1:05

Otazky ?

Slo to vubec jinak ?

A co ted s tim ?

NobodyWasHere 7.7.2007 1:46

Re: Otazky ?

žeby AK-74 ?

Stupida 7.7.2007 15:38

Re: Re: Otazky ?

Pravda je o tom že, nahoře si přehazují funkce a nemusí dodržovat zákony a dole se o tom žvaní, ale demokracie vypadá jinak,rovnost přiležitostí zatím nic moc, sem tam něco, a platy mají muži neustále vědší, a to neni v ničí prospěch,:-/Džamila Stehlíková vobčas něco zablábolí v TV a to je asi tak o rovnoprávnosti vše, (Y)