4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Emisní povolenky

Polská vláda a Sejm už nechtějí pasivně hledět na raketové zdražování energetických komodit, které se následně propisuje do zdražování prakticky všeho zboží a služeb. Co na to česká vláda a parlament?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
G. Onion 17.12.2021 9:05

Vaše provolaní zni dobře a já s ním souhlasím. Avšak vidíte tady v našich končinách politika, který bouchne do stolu a řekne dost. A vystoupíme z emisních povolenek a z energo burzy v Lipsku a to s okamžitou platností. Vidíte ho někde? Já ne. Ale za to třeba čtu od Farskeho, že jak si to ten Babiš představuje osvobodit od DPH elektriku, vždyť jak k tomu přijdou obce. Ten parazit nadobro zapomněl, že v první řadě zastupuje občany tohoto státu a nikoliv obce. A takovejch je tam většina. Jim vyhovuje dráha EE a dráhy plyn, protože jsou pak větší příjmy z DPH ;-€;-€

P. Čech 17.12.2021 9:00

A prostřednictvím EU, kterou spolu s Francouzi ovládají Již dávno tady upozorňuji na to, že co se nepovedlo Napoleonovi, Hitlerovi a Mussolinimu vojensky, hodlají tyto státy nastolit s pomocí EU. Tyto tři státy totiž nedemokratickou silou svých hlasů celou EU ovládají. Řešení jsou jen dvě. Buď návrat evropských států k fungování EHS a nebo vystoupení z EU. Jiné rozumné cesty není.

P. Čech 17.12.2021 8:55

"Neschovávejte se za různá nařízení Evropské komise a konejte ve prospěch všech občanů České repoubliky"!!!

To je výzva! Aby toto mohlo nastat, je nutno už konečně vyhlásit závazné referendum o vystoupení ČR z EU. Veškeré problémy, které v poslední době u nás nastaly a stále nastávají totiž pramení jen tam. Ona nakonec ta alternativa s prezidentem Babišem a premiérem Okamurou není až tak špatná. Něco podobného jsme tady mohli mít již v roce 2017. Kdyby tehdy Babiš utvořil koalici s SPD a využil spolupráce s Foldynou, Klausem ml. a Majerovou Zahradníkovou, mohl mít v poslanecké sněmovně 103 hlasů a mohl velet jednobarevné vládě ANO 2011. Dnes jsme mohli už být dále, tam, kam nakonec směřují všechny evropské státy. Ven z EU!

J. Nevrkla 17.12.2021 8:50

Ta naše sebevražda kvůli hypotetickému oteplení o pár desetin stupně za sto let je o to absurdnější, že žijeme mezi 4% obyvatel planety s nejstudenějším klimatem a že za optimální průměrnou roční teplotu je považována teplota zhruba o šest stupňů vyšší než nyní máme.

P. Rada 17.12.2021 8:40

O úpadek inteligence tolik nejde - inteligentní přeci může být i zločinec. Jde spíše o nárůst stupidity a nemorálnosti. Stupidita se totiž projevuje i u velmi inteligentních ale tím, že se opět snaží o aplikaci dříve úspěšných schémat jednání v nových dynamicky se měnících podmínkách.

Inteligentní ale nemorální zločinec se stupidním hledáním cestičky jak nezohlednovat škodlivé externality, může zas snažit si bez přistižení nakrást s celospolečenského a podle nových poznatků o klimatu zejména na účet šancí budoucích generací.

P. Rada 17.12.2021 8:27

Pokud by jste opustil úzce válečně poznamenané myšlení - pak by se k Vám mohla dostat informace, že o ústup od fosilních zdrojů usilují prakticky všechny státy OECD což potvrzuje jejich energetická sekce IEA.

https://denikreferendum.cz/clanek/32716-rust-spotreby-fosilnich-paliv-musi-ihned-skoncit-uvadi-prelomova-zprava-iea

P. Rada 17.12.2021 8:22

Meteorologové zabývající se imisemi CO2 dokládají, že ty dnešní jsou přes veškeré poznání i rozvoj technologičností ještě na úrovni kterou tehdejší ČSSR měla v přepočtu na obyvatele zhruba v roce 1960!

Od těch dob co vladaři lidu země denno-deně vštěpovali budovatelské úspěchy i pohledem na extrémě dýmající komíny zobrazené na tehdejší stokoruně, se do podvědomí mnohých zřejmě vryl pocit, že zmírnovat celkové imise je protispolečenský prohřešek.

Pan Šálek je bez ohledu na jinou dobu a už reálné dopady změn klimatu zapříčiněných sycením atmosféry antropogenně uvolnovaným uhlíkem, je zřejmě stále výrazným produktem myšlení totalitní doby.

F. Navrátil 17.12.2021 8:15

Němci se již potřetí snaží zlikvidovat Evropu. Co se jim nepovedlo kanony, otravnými plyny, tanky a letadly, má se podařit prostřednictvím svinibrodské zelené ideologie. A zatím to jde!

V. Humble 17.12.2021 8:04

Domnivam se že to co vidime je důsledek upadku lidske inteligence. Jine racionalni vysvetleni nemam . V systemu kde ma pohodlny zivot kazdy blbec se jejich vyskyt bude exponencialne zvysovat jelikoz je mnohem lehci byti blbcem stači moc se nenamahat nez premyslet což je namahave.

M. Adam 17.12.2021 7:47

A sopky ? Ty jsou planovany take jako energeticky neutralni? A tryskace na prelety 50 km predstavitelu EK take? A houfy letadel v Evrope a Americe? A co nakladni lodni doprava? A co kamiony na prevoz treba rajcat a jablek ze Spanelska do Cech?

R. Langer 17.12.2021 7:28

Kdepak, poletí tam vládním speciálem s vlastní ochrannou letkou... ;-D

P. Dvořák 17.12.2021 7:28

Mohla by to vzít trošku oklikou, ale zato z gruntu např. přes Írán a Indii. Ať holka vidí, jak se ve světě dobře žije.

Ále, vlastně ani ne. Beztak by stejně jako do teď nic nepochopila.

J. Lukavsky 17.12.2021 7:09

"sníží vypočtené globální oteplení v roce 2100 o celých 0,14 °C." a to je ta první vlaštovička... podstatné ale bude že vyšleme sv. Grétu na příští sněm Komunistické strany Číny. Pojede tam samozřejmě na bicyklu. Tam jim hezky vynadá, vypucuje jim žrádlo... a oni se rozpláčí napraví a a připojí se k naší bezuhlíkaté cestě ke sqělé budoucnosti, v jeskyních. J.L. end

P. Dvořák 17.12.2021 6:59

To ani v případě třetí světové, vyvolané (jak jinak) Německem.

Zase by jim svět postavil Nové Německo a na země zničené válkou by uvalil všechny dosud známá i nově vymyšlená embarga. Do těch zemí by Noví Němci jezdili ukazovat, jak se ve válkou zničené zemi uskutečňuje hospodářský zázrak.

Zkrátka nic nového.

R. Langer 17.12.2021 5:52

R^ ;-D [>-]

J. Prikner 17.12.2021 4:14

Ne, jedeme dál močálem černým okolo bílých skal

J. Pankovic 17.12.2021 2:55

...nebylo by jednodušší vyloučit z EU Německo ?;-)