16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Ekonom Paroubek

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel 22.2.2006 9:03

trochu méně ideologie

To co popisujete, fungovalo dosud. Distributoři financovali ze svých marží extrémně dlouhé doby splatnosti, respektivě i dobu po splatnosti. Teď jim Váš ministr Rath snížil marže a distributorům se zmenšil prostor pro financování pohledávek po době splatnosti. Proto se bouří a chtějí dostat zaplaceno. Politika jejim ukradená, to je jenom mýtus, který šíří Paroubek, Rath a spol. Tak se probuďte.
Duch 22.2.2006 17:51

Re: trochu méně ideologie

I únosci dávají lhůty a čas k jednání. Jenom teroristé a gangsteři ne. To je případ okamžitého odmítnutí dodávek léků. Nedodávají hosky nebo pivo,ale léky! Kdo ten rozdíl nechápe, toho mi je líto. Takoví dodavatelé si mohou hledat nové odběratele.Bohužel naletěli předvolebnímu boji ODS.
jezevec 22.2.2006 16:44

Re: Milý eTony, naučte se laskavě číst

šejno šejno - tysi fuckt expert jak socan.
distributoři samozřejmě utáhnou delší splatnost - ale naúčtují za to odběratelům pěkné penále. pokud to penále decissionkameři nemocnic neplatí ze svého, nechal bych je odvést v poutech za zpronevěru prostředků veřejného zdravotního pojištění.
existuje nějaký důvod, aby státní zdravotnoctví zaplatilo usoplených půl milijardy později než včas, když stejně vysekne celkem bilion dluhů? myslim jiný dovod, než tučné úplatky ze zbytečně fakturovaných penále za pozdní splatnost? co, šejno?
myloš 22.2.2006 17:21

Re: Pane Blaho,

Pane Šejno, jako blbec se chováte především vy sám. "Poněkud zvýhodněný platební režim" unese podle vás roční zpoždění po lhůtě  splatnosti? Už jste někdy v životě platil fakturu? Co vám udělá elektrárna a plynárna, když jim rok nezaplatíte za odebrané energie?
dvd 22.2.2006 7:29

Až bude chtít berňák po mě nějaké daně

mohl bych argumentovat tím, že je to gangsterské vydírání - a že si raději vyberu jiný berňák?
Josef 22.2.2006 10:52

Re: Až bude chtít berňák po mě nějaké daně

Jistě, můžete. Jste přeci "svobodný" člověk žijící ve "svobodné" zemi. Jenom musíte počítat s jistou mírou pomstychtivosti, která je každému bolševíkovi (řediteli FÚ) vlastní.
Já jsem proti placení daní už někdy v roce 92 použil argument, že daně nebudu platit, protože jsem lakomej. Dodneska se po mně vozej.
Ivan Nový 22.2.2006 7:26

Neřídí nás neviditelná ruka trhu, ale

neviditelná ruka premiéra :-)))
jamo 22.2.2006 10:33

Re: Neřídí nás neviditelná ruka trhu, ale

bohužel až moc viditelná
Ivan Nový 22.2.2006 13:24

opravuji na,

zatím neviditelný pendrek premiéra :-)))
Josef 22.2.2006 6:16

Pane Blaho

doporučuji Vám,abyste si přečetl včerejší článek z Hospodářských novin presidenta Asociace velkodistributorů léčiv Avel pana Suchého.Pak Vám bude jasné,že vůbec nejde o 400 milinů dluhů,ale že jde o sesazení Ratha z křesla ministra. Mohl jste si ušetřit jeden zbytečný článek a mezitím se Asociace jak jistě víte rozpadla.
Lerak 22.2.2006 6:54

Re: Pane Blaho

No a co je špatného na tom, že se někdo snaží sesadit šíleného, profláknutého ministra zdravotnictví? Je třeba si opětovně posvítit na jeho praktiky v ČLK. Viz schůzky za přeplacenou reklamu.
Mirek Šejna 22.2.2006 8:01

Leraku,

špatného na tom není nic. Jen je nutné to říci na rovinu. Ty dluhy totiž mají nemocnice stále, ale teprve teď chtějí distributoři všechno zaplatit najednou. Kdyby tohle udělali dodavatelé do hypermarketů, kde jsou splatnosti faktur běžně půl roku a navíc dodavatelé musí platit zápisné, pak by to provozovatelé hypermarketů také považovali za gangsterské chování.
šimon klein 22.2.2006 9:07

Re: Leraku,

ale, pane Šejno - a kde jsou ty vaše levičácké výkřiky o vyděračských hypersuper ?? Jak si diktují právě ty splatnosti a vybírají výpalné zvané zápisné - to se tady oranžová partička mohla vzteky udusit - a ejhle: jakmile se to hodí na obranu papá roubka a šíleného dratha - každý argument dobrý.
P.S. jinak ale dobrej tah - sqělá demagogie !!!! Je vidět, že v tom pracujete.....
František I. 22.2.2006 11:01

Re: Leraku,

Kecáte, pane Šejna. Většinou se jedná o 60 dní a občas se dají ukecat i na 45. Díky dobrým vztahům dostávají někteří dodavatelé zaplaceno týden před splatností. I to je sice hrůza, ale podnik, který vydrží a má rezervy na toto zdržení, má jakž takž zajištěné dodávky. Inu, drazí sockomoušci, v rámci vašeho tažení za socialistickou ekonomikou, jste povolili výstavbu tolika hypermarketů, kolik jich má Řecko, Kypr a Slovinsko dohromady. Zlikvidovali jste střední a malé provozovny, živnostenské činnosti a soukromé krámky. Můžete jásat. Nemravnými pobídkami jste k nám dostali několik montoven a zničili potencionální a začínající střední průmysl. Šedesátidenní a v případě zdravotnictví i vyšší doba splatnosti je pouhým maličkým důsledkem.
qqq 22.2.2006 10:10

Re: Re: Pane Blaho

Posviťte si na ně nejlépe "Reflektorem mladých"
PBJ 22.2.2006 2:42

není úplný blbec

Zrovna dnes jsem seděl s jednou paní docentkou, která učila na VŠE a Paroubek paltřil k jejím studentům a oba sjsme se shodli, že na roydíl od Tomáše Ježka Paroubek není úplný blbec. Bohužel však nemá morální vlastnosti, které by jím zastávaná funkce vyžadovala, navíc je sebestředný a diktátorský, což jsu v lastnosti, které v demokracii jsou velice nevhodné, yato v režimech komunistických a fašistických jsou velice vítané - proto mohol dělat i náměstka RAJe v Praze 1 a hostinští ho rádi hostili i zadarmo jako např. U medvídků 
Ivan Nový 22.2.2006 7:31

No podle toho jak rozflákal zdravotnictví,

tak příliš dobrým manažerem není. Co se stane bylo jasné od první chvíle kdy si vybral Dr. Ratha.
vv 22.2.2006 10:10

Re: No podle toho jak rozflákal zdravotnictví,

a Jandáka, a podporoval kakaového Boba, a označil za nedůstojné vláčet pana Mareše žumpou a vv................................................kde to má konec?
TOM 22.2.2006 7:54

Podle toho, jak prošustroval milliardy

z rozpočtu Prahy není blbec, ale darebák. A protože tak činil v dojemné shodě s ODS, je navíc neodstranitelný.
Pavel Pávek 22.2.2006 0:16

Skonom a Švejk

Opět se potvrdila literární genialita Jaroslava Haška. Přesně vystihl podstatu neší ekonomiky a to o Parobkovi neměl sebemenší tušení...