26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: EET jako chyba vládní politiky

Na první pohled je důležitost elektronických pokladen nepochopitelná. Jistě jde o nepříjemnost a obtěžování značné části občanů. Dá se ale zdůvodnit vznešenými důvody o poctivosti a čestném placení daní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kyselková 22.9.2015 17:17

Proboha !

Ať už se ten posedlý Babiš přestane motat do věčných příkazů, urážek  a výhrožování sankcemi živnostníkům a OSVČ ! Z toho moc nevydrtí. Na poslední chvíli zase přijdou komplikace a zmatečné změny !

Profesní život živnostníka je těžký, trh je nasycen, byrokracie daňových nároků roste nesrozumitelně a  při vší snaze o poctivost, je člověk jednou nohou u soudu a posléze v kriminále.

B. Uhlich 22.9.2015 21:40

Re: Proboha !

Ó nikoliv paní Kyselová , pan Babiš není šílený, ale velmi chytrý...rád za státní peníze splní společenskou objednávku, společnost se domnívá, že podnikatelé kradou ...sice se nějak neví kdo, kdy a kde.., ale to je venkoncem jedno. Důležité, že na ně dojde a tedy sousedova koza chcípne a malý český blbeček z toho bude mít radost a dobrý pocit. Sice malý český blbeček nechápe, že to nakonec "sežere" i jeho, ale to je asi dnes jedno... Důležité je, že se zas objevil spásotvorný osel, který říká lidem co chtějí slyšet a, že se tu vytváří virtuální spravedlnost. To lidé chtějí.... Živnostníci jsou minoritní společenskou vrstvou a navíc se nikdy nezmůžou na jakýkoliv odpor...mimochodem jako jiní v tomhle státě, kteří jsou a budou postiženi různými debilními rozhodnutími moci...

L. Novák 22.9.2015 14:26

11 milionů aut s podváděcím softwarem...

:-) Na světě je 11 milionů aut s podváděcím softwarem, přiznal Volkswagen. Na škody si připravil 6,5 miliardy eur.

http://byznys.lidovky.cz/na-svete-je-11-milionu-aut-s-kritizovanym-systemem-priznal-volkswagen-skandal-poskodil-znacku-made-io1-/statni-pokladna.aspx?c=A150922_120834_statni-pokladna_ele

Babiše se Sobotkou na ně! :-)

V. Kain 22.9.2015 17:13

Re: 11 milionů aut s podváděcím softwarem...

Jakpak se s tím asi vypořádají naši pracovití vietnamci? A co jejich několik set pěstíren konopí,které jsou roztroušeny po celé zemi?

L. Novák 24.9.2015 12:38

Re: 11 milionů aut s podváděcím softwarem...

To konopí nám, na rozdíl od vládních parazitů a EET, nikdo nenutí... ;-)

J. Kavalír 22.9.2015 14:00

Dvě poznámky

Před nedávnem jsem viděl v TV dva šoty. Živnostník - holič - argumentoval proti EET tím, že stát nemá co vědět, jaké on má tržby. Ten trouba si zřejmě neuvědomil, že podává daňové přiznání kde to sumárně uvádí, pokud nepodvádí.

Proti jednorázovému příspěvku důchodcům 600 Kč Kalousek vyrukoval s tím, že je to "komunistické rovnostářství", protože stejně dostanou ti "hloupí", kteří pojistné poctivě platili i ti "chytří", kteří podváděli. Jistě tím nemyslel zaměstnance, jimž je pojistné strháváno automaticky. Takže je proti EET, protože podporuje ty "chytré"?

R. Tesařík 22.9.2015 16:39

Re: Dvě poznámky

Mudrlant--? mudrlant.

B. Uhlich 22.9.2015 21:27

Re: Dvě poznámky

No pokud nechápete, že opravdu není nic dobrého, aby tu někdo sbíral on-line informace o podnikatelích pak je asi každá debata zbytečná...

J. Pražák 22.9.2015 10:12

Potrefená husa nejvíc křičí

Poctivému to vadit nemůže, naopak mu prospěje rovné prostředí. Proč mají zaměstnanci doplácet na zdravotnictví, důchody atd. za ty vyčůránky, kteří se snaží ošidit stát? Když šidit, tak stejná možnost i pro zaměstnance. I když je pravda, že větší peníze utíkají státu nesmyslně vysokými korporátními daněmi, takže velké firmy platí daně v zahraničí.

J. Šimek 22.9.2015 10:31

Re: Potrefená husa nejvíc křičí

Pardon, začít výčepáky a hoteliéry, to mě přišlo ubohé.

P. Selinger 22.9.2015 12:43

Re: Potrefená husa nejvíc křičí

Pane Pražák, že Vy jste socan nebo bývalý komouš ? Vaše nenávist k živnostníkům se dá srovnat s nenávistí pana ministra průmyslu a obchodu....

L. Novák 22.9.2015 14:21

Re: Potrefená husa nejvíc křičí

Pražák, jste navedenej, a nebo to druhé? :-)

Z. Lapil 22.9.2015 16:56

Re: Potrefená husa nejvíc křičí

Co jste měl dnes k obědu? Za kolik? A jaký podíl to činí z vašeho měsíčního příjmu?

Nevadí vám, že se tak ptám? Nebo nejste poctivý?

B. Uhlich 22.9.2015 21:23

Re: Potrefená husa nejvíc křičí

Hehe, pan Pražák se nám tu zas duševně projevuje...zas ty samé pitomosti..mnohokrát všemi vyvrácené, že Vás to baví člověče...být tady za permanentního pitomce

J. Šimek 22.9.2015 9:52

Mobilní aplikace bude spolehlivější

než třeba registr vozidel. Tomu věří kdo, jako?

J. Hejna 22.9.2015 8:59

"nikdo přesně neví, jak se ho to konkrétně dotkne",

ani jak to má fungovat, ale každý, v čele s Kalouskem, ví že je to špatné.

Pro Kalousky?

M. Prokop 22.9.2015 9:05

Re: "nikdo přesně neví, jak se ho to konkrétně dotkne",

Pro všechny, vyjma Babiše/Bureše a na ten účel najaté a námi zaplacené úředníky.

L. Novák 22.9.2015 9:10

Re: "nikdo přesně neví, jak se ho to konkrétně dotkne",

Mě by zajímalo, pro koho to EET bude dobré. Mám na mysli penězi vyjádřený užitek.

Přístup "zavedeme to", však ono to nakonec nějak dopadne... je dobrý pro idioty a hloupé voliče. Kdo má mozek funkční, vidí, že je to jen populistická bublina levice.

B. Uhlich 22.9.2015 21:30

Re: "nikdo přesně neví, jak se ho to konkrétně dotkne",

Klídek...Kalousek ani ODS si na tomhle žádné body nenahoní... Konec konců za Babiše můžeme vděčit tak akorát jim....

L. Novák 22.9.2015 2:12

EET on-line je hovadina na první pohled

EET je založena na fantasmagorické představě komunistů, že stát je schopen centrálně sledovat online všechny ekonomické subjekty a jejich platební operace, a prostřednictvím získaných informací všechno ovládat a řídit z centra. Je to sen komunistů, kteří nedokázali za totality přesně odhadnout, naplánovat a zajistit dostatek jakéhokoliv zboží. A pak nebyl hajzlpapír, vložky... Stejní pitomci (jejich další generace) je si vědoma, že technický pokrok dnes umožňuje sledovat každého občana, jeho pohyb i odesílání a příjem zpráv, platební operace atd. Taková příležitost! Nevyužitá? Tak ji honem využijeme!

Záminkou ke spoutání občanů ("...všechno o mně vědí, ti co tam nahoře sedí..." - Jarek Nohavica, za totality) je údajná šedá ekonomika, o níž ale nevědí prakticky nic konkrétního, udávaná čísla jsou jen domněnky a dohady. Nejvíc však rozkvétala šedá ekonomika za totality, v době nedostatku všeho a při zakázaném soukromém podnikání. Zdůrazňuji ZAKÁZANÉM! V daných souvislostech totiž nedává smysl zavedení sledovacího systému on-line pro obchodníky. Obchody, které probíhají někde bokem (viz třeba malá "záhumenková" hospodářství a potraviny či občanská výpomoc), žádný on-line sledovací systém pro registrované firmy nepostihne. A kdo chce obchodovat i ve velkém načerno bez placení daní, určitě způsob, jak se EET vyhnout, najde.

Potíž je v tom, že státní úředníci a úřednice si na velké firmy netroufnou, a aby vykázali nějakou činnost, budou buzerovat ty malé, kteří na ně nepoštvou dobře placené právníky, protože na ně nemají peníze. Babiš, Sobotka a jejich parazitující spolky tohle dobře vědí...

B. Hamáček 22.9.2015 7:35

Re: EET on-line je hovadina na první pohled

Plně souhlasím, pouze dodám, že kominíka , který vyčistí jeden komín "načerno" by nejraději veřejně popravili , ale miliardové úniky a podvody zůstanou , jako , vždy utajeny a nepotrestány. Holt estébák Bureš se vyzná.

Je to velká odbočka, ale souvisí s kecáním státu do života všem občanům .

Poněkud zapadla zpráva , že sdružení anarchistů ( AUTO*MAT) , navrhuje naprosto nesmyslné omezení automobilové dopravy v Praze. Naprosto nesmyslné rozšiřování cyklostezek, omezování jízdních pruhů a zelení zastupitelé v čele s Ondřejem Mirovským mu spěchají na pomoc. Naprosto hloupým způsobem, aby donutili řidiče jezdit tunelem . Kdyby náhodou na povrchu bylo volno a řidiči jezdili raději vrchem. Takto Mirovský argumentoval v rádiu.Pokud bude cesta tunelem rychlejší a plynulejší , tak přeci nikoho nenapadne jezdit po povrchu. Prosím ostatní , kterým jde o svobodu pohybu po Praze ( Auto*mat si určitě došlápne i na ostatní města) , a nechce být rukojmím hrstky anarchistů (neváhám říct teroristů), PROTESTUJME DOKUD JE ČAS . Prosím nerozdělujme se na Pražáky a Nepražáky , jde o nás všechny . Auto*mat bude chtít diktovat všem.

M. Prokop 22.9.2015 9:08

Re: EET on-line je hovadina na první pohled

To je banda magorů, celý auto*mat, nechť každý zpytuje svědomí, co že to na Magistrát navolil za zelené šílence, kteří jim naslouchají.

Disclaimer: Autem po Praze nejezdím.

O. Rychlík 22.9.2015 16:29

Re: EET on-line je hovadina na první pohled

Mně to přijde ze strany Bureše jako logické. Všechno do sebe zapadá. Bureš, představitel velkokapitálu a lůza, lidé, kteří závidí každému ševci a pekaři, ale pracují-li vůbec, požadují od zaměstnavatele a státu vše, se spojují. Na EET se naprosto shodnou! Pětimiliardová dotace Burešovi se lehce oslyší, ale hospodského vezmou pořádně u huby. Vyhraněná protikorupční rétorika, vysmívání se nepružným parlamentním procedurám a sliby, že se vše snadno zařídí bez nějakých cavyků. To je fašismus par excellence. Ten původní, Mussoliniho.