30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: EET ante portas

EET jako Babišův úžasný nástroj s bojem proti daňovým únikům a prostředek pro upevnění daňové kázně se blíží. Jeho časování a fázování přístupu okruhu nových poplatníků do systému je mírně řečeno trapné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 1.12.2016 19:14

Babišovi s jeho

EET bych fandil, kdyby se vykašlal na vesnické hospody, různé stánkaře a babky kořenářky a za "narovnání podnikatelského prostředí" a vyšší výběr daní nabídl jejich snížení. Takhle vyšší výběr daní znamená jenom to, že socan bude mít víc na rozhazování a uplácení svých milců.

J. Křivánek 29.11.2016 21:22

Babiš je kabrňák!

V září jsem se vsadil s kamoši, že Babiš vyměkne a tak kolem 15.11. začně EET zjemňovat. Jak jsem se spletl! Babiš je fakt kabrňák. Začal s tím až 21.11.

K. Janyška 29.11.2016 18:35

Ten, kdo si myslí, že bohatí musejí být také chytří se

hluboce mýlí. Od první chvíle jsem přesvědčen o tom, že Babiš je hloupý a zločinec a píši to tady i jinde. Měl neuvěřitelné štěstí, že ČR, ošetřena legistativně správně pravicovými vládami, se dostala do náhodného falešného růstu na dluh v Evropě a že byl u toho. Až nebude z čeho brát, a už není, bude zle... dzp.

J. Křivánek 29.11.2016 21:26

Re: Ten, kdo si myslí, že bohatí musejí být také chytří se

Babiš je možná zločinec, ale není hlupák. Hlópé jste vy, když tomu věříte.

J. Lepka 29.11.2016 12:41

Není to náhodou tak,

že Burešovi někdo prozradil, že napřesrok, při volbách, dojde i skalním koblihářům, proč je místní hospůdka zavřená a tak se černého Petra pokusil, na poslední chvíli, hodit na Socbotku? Já ho sice vůbec nemusím, ale zatím se jako krizový manažer osvědčil, jak po lánském puči, tak po Burešově eskapádě se Šlachtou. Pokud je to pravda, čeká nás "veselé" jaro.

M. Prokop 29.11.2016 14:57

Re: Není to náhodou tak,

Bylo by to pěkné, ovšem nejsem si jist, co skalním koblihářům může či nemůže dojít.

Pokud by byli schopni myšlení, nikdy by Bureše nevolili.

J. Křivánek 29.11.2016 21:27

Re: Není to náhodou tak,

Bingo! Vy jste na to kápl. Koblihář není blbej. Tupá vozubená pleš (myslím Sobotka se jmenuje) si pěkně nabejhá na vidle!

K. Vyšata 29.11.2016 12:04

Není to projekt celé trojkoalice?

Možná, že Babiš neudělal humbuk těsně před začátkem z neprofesionality, ale velmi profesionálně. EET se mediálním humbukem stal projekt Babiše. A tím jak rozvířil debatu (mimochodem zbytečnou, protože by se týkala úprava těch až téměř nakonec) se najednopu k EET hlásí i jeho partneři z vlády. Navíc, nevyužít postavit Sobotku do role ničitele těch nejpostiženějších, by byla od Babiše hloupost.

Sobotka si udělal už jednou nepřítele ze Zemana zradou a teď zase kudlou do zad Babišovi se zákonem o střetu zájmů si na seznam nepřátelů zařadil dalšího.

J. Lepka 29.11.2016 12:25

Re: Není to projekt celé trojkoalice?

Ještě že vy pevně a neochvějně podporujete svého guru.

P. Papež 29.11.2016 13:19

Re: Není to projekt celé trojkoalice?

Svatá prostoto. Kudla do zad člověku, který do státního stále bodá pro svoji kapsu?

K. Vyšata 29.11.2016 13:26

Re: Není to projekt celé trojkoalice?

Já mám pohled na člověka, který aby se dostal k moci, vzal ochotně Babiše do vlády. Teď, několik měsíců před volbami se ho snaží zbavit prosazením zákonu lex Babiš za pomoci opozice. Jestli tohle není kudla do zad? Už jednou takhle podrazil Zemana, asi to má v krvi....

M. Prokop 29.11.2016 14:58

Re: Není to projekt celé trojkoalice?

Od obou radši dál. Od Zemana taky, ostatně. Ať si píchají kudly do zad mezi sebou, co nejvíc.

M. Bílý 29.11.2016 11:21

Elektronická evidence tržeb je krásným příkladem, ...

Elektronická evidence tržeb (EET) je krásným příkladem, že stát nelze řídit jako podnik. V podniku (dobře vedeném) musí být převážná většina (pokud možno všechny) činnosti algoritmizovatelné. Ve státě to prostě nejde. Stát tvoří obrovský (celkově nezjistitelný) počet prvků s několikanásobně větším počtem vazeb mezi nimi.

Pochybuji, že si někdo dal práci a pokusil se EET algoritmizovat. Bastlili to (jako obvykle) zkusmo, což prochází u podstaně menších systémů, kde to záleží hlavně na zkušenostech tvůrců.

J. Lepka 29.11.2016 12:26

Re: Elektronická evidence tržeb je krásným příkladem, ...

Opět jste mi připomněl ten starý vtip : Jaký je rozdíl mezi nevěstincem a bordelem?

Nevěstinec je instituce, bordel zřízení.

M. Hoblík 29.11.2016 11:05

Babiš, přesnějii ten, kdo za ním stojí,

potřebuje co nejvíce informací o pohybu zboží a peněz. Není to pronějakých pochybným způsoběm Babišem vyčíslených 14 miliard, je to potřeba pro další vzkvétání firem páně Babiše (přesněji někoho, kdo ho nastrčil). Takové mafiánské způsoby, které babišovi pohůnci praktikují by si nedovolil žádný sicilský kmotr. Jsme zjevně tupý národ, který si Babiše zaslouží!

J. Tachovský 29.11.2016 10:39

Podnikatele budou muset jit do ilegality

A nemel by to byt zase takovy problem. Tedy dokud nam nechaji hotovost.

J. Schwarz 29.11.2016 10:39

Tak vy chápete

premiérovo "rozhořčení". No dobrá. Alespoň je jasné kdo za tím EET vlastně je, že se k tomu socani dnes vehementně hlásí. Oni mají vůbec nějak nejradši "zaměstmance", lidi na volné noze a drobné podnikatele nesnášejí. Není divu, vždyť zaměstnanec, už z definice, musí být někým zaměstnán a to může být buď stát / tedy přímo socan / nebo velkokapitalista, se kterým je ovšem socan jedna ruka a s nabídkami nejrůznějších "pobídek", daňových prázdnin eventuelně oslabení koruny se může přerazit. Když už "liberální levice" tak tlačí na práva menšin, nebylo by od věci aby státní "sociální pojištění" platilo jen pro zaměstnance a pro samostatně výdělečně činné bylo jen dobrovolné a od zaměstnaneckého oddělené? Pak by zmizel prostor k napadání živnostníků pro různé Mládky co tvrdí že živnostníci málo platí a stát by neměl důvod od živnostníků cokoli krom daní vybírat.

P. Lenc 29.11.2016 10:18

Málokdo

si uvědomuje taktiku "jediného čistého" fízla Babiše.Jeho "úlet" je čistě praktický, uvědomil si, že tím, jak se začnou zavírat hospody a malé krámky po vesnických nastane silná nasr..jeho dosavadních voličů a jak je lidským zvykem tak všechno špatné, za co by ani nemohl, volič hodí na něj.Zvláštní je, že při profesionalitě jeho týmu na to přišel až nyní.A tuto situaci velice rychle pochopil Bohouš Sobotků a snaží se ji využít. Ale jako vždy po socialisticku, to znamená naprosto blbě.Bude zajímavé jak tato válka dopadne, problém je,že to odnese drobný živnostník a především starší občané, kterým tento živnostník byl často jedinou možností nákupu v širokém okolí, nebo posezením v hospodě, která zde byla otevřena celá desetiletí.

J. Schwarz 29.11.2016 10:45

Re: Málokdo

Uvidíme, co převáží, jestli škodolibost zaměstnanců a jejich radost že si na živnostníky někdo "došlápne" nebo naopak naštvání kvůli zavíraným provozovnám a šikaně. A propos - co takhle zavést klon EET pro zaměstnance a úředníky? On line a v reálném čase by se veškerá aktivita zaměstnance či úředníka v pracovní době přenášela na obrazovku šéfa a jakákoli nepracovní aktivita / surfování, soukromé maily, hraní her / by byla archivována ve veřejně přístupném archivu tak, aby bylo možno v budoucnu vyvodit důsledky v podobě postihu, snížení platu, odebrání prémií... každý občan by tak mohl úředníky kontrolovat! To by bylo zkvalitnění státní správy! Možná stejně úspěšné jako EET!

P. Lenc 29.11.2016 10:58

Re: Málokdo

Pane Schwarzi, zavést klon EET pro zaměstnance a úředníky je naprost geniální a již proto nemůže být zavedeno.Ale s chutí jsem se zasmál a nejen za to dík.

D. Bystriansky 29.11.2016 14:22

Re: Málokdo

To by svým voličům sralbotka nikdy neudělal, ale náleželo by se jim to za podporu EET. Vždyť úřadují 100% pracovní doby, tak by jim nemohlo vadit jakékoliv špiclování.

V. Vaclavik 29.11.2016 19:19

Re: Málokdo

Ale prece vsichni vi, ze statni urednici pracuji jako kone.

V. Mlich 29.11.2016 10:17

Zavřené hospody

Ono to možná bude vypadat jako stávka, ale myslím, že hodně hospod bude mít zavřeno prostě proto, že nebudou mít připravený systém: Nestihly se registrovat, vyzvednout klíče, nainstalovat do softwaru, naučit se ovládat atd. Tak vyvěsí ceduli, že stávkují, a budou instalovat, konfigurovat, školit, zkoušet, jen se z nich bude pařit. Problém řešitelný je, takže druhý den to snad bude šlapat.

J. Křivánek 29.11.2016 21:32

Re: Zavřené hospody

Ano na všechno se dá zvyknout. Aji na život v lágru. Ty tupej koblihožroute.

P. Selinger 29.11.2016 9:25

Rozumější by bylo od EET osvobodit neplátce DPH

a ještě rozumější by bylo celou EET odvolat a zrušit. Pokiud se podaří ve volbách porazit ANO a socany, pravice EET zruší. Takže jděte volit a volte rozumně !.

B. Michal 29.11.2016 9:21

Změna se netýká obratu do 250 tisíc!

Pozor, ta navrhovaná změna se netýká obratu do 250 tisíc, to by bylo skutečně dobré pro ty, co si jen přivydělávají - i když hranice by měla, když už, tak být shodná s hranicí pro povinnost DPH.

Povinnosti EET mají být zbaveni ti, co mají obrat do 250 tisíc A ZÁROVEŇ se zaregistrují k paušální dani (to se aktuálně v republice týká 40 lidí!, ano, slovy čtyřiceti!).

Ne, Babiš nedostal rozum.

A druhá věc, EET nemá nic společného s účetnictvím, dokonce ani ne s příjmy (například dobírku registruje v EET dopravce, nikoliv příjemce částky, který ji zaúčtuje). EET stvrzenka není účtenka, to je věc navíc.

V. Mlich 29.11.2016 10:25

Paušální daň

Já to pochopil tak, že nejde o těch 40 lidí, co využívá současnou paušální daň, ale je připravená nějaká novela, kde by to rozšíření bylo větší, a ta by měla vejít v platnost současně s vyjímkou pro EET.

Pochopitelně, jediné správné řešení je EET zrušit a všechny, kdo to vymysleli, potrestat, nejlépe v příštích volbách tím, že nedostanou hlas.

J. Schwarz 29.11.2016 10:50

Re: Změna se netýká obratu do 250 tisíc!

Zatím využívá paušální daň 40 lidí protože na paušání dani není nic výhodného. Člověk s obratem 250 tisíc nejspíš vůbec žádnou daň neplatí, ale musí se otravovat s přiznáními a s finanční správou. Pokud si dohodne paušální daň, pak se zbaví úřadování ale daň zaplatí. Nulový paušál asi finanční správa nikomu neodklepne. Pokud by existovala možnost paušální daň NEBO EET, počet zájemců by mohl vzrůst o několik řádů. Zvlášť v případě starších lidí kteří nejsou žádnými technickými nadšenci a o funkčnost EET se obávají.

J. Křivánek 29.11.2016 21:41

Re: Změna se netýká obratu do 250 tisíc!

ANO. Bureš je "geniální" svině. Má to perfektně načasované. Já jsem čekal že něco takového začne dělat už 15.11. Ale je ještě drsnější než sem si myslel. Používá metody biče a cukru. Nutno říct že ten cukr moc sladký není. Ovšem ted blb co ho máme za premi=ra mu na to zaeagoval úplně perfektně, pár vypatlaných hlásných trub především z řad zaměstatnanců (vychaných oprotunistů co si myslí že v oligarchickém ráji budou mít víc) budou do umdlení blábolit, že malých podnikatelů se to netýká a pokud této socialistké tupé svnini na popáté vysvětlíte, že by se ten člověk musel akceptovat paušální daň tak se vám ještě vymočí do ksichtu a řekne že paušální daň je moc pěkná věc.

P. Joch 29.11.2016 8:20

Proč chtěli EET v Chorvatsku

Doporučuju přečíst, chorvatský ministr vysvětluje to, co si Babiš nedovolí říct nahlas. EET bude sloužit k fízlování a řízení, nebo spíše vyřízení konkurence Agrofertu:

http://www.ceska-justice.cz/2015/06/jak-funguje-eet-kolik-mate-hotovosti-kolik-na-ucte-co-jste-koupili-to-vse-247/