21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: EET ante portas

EET jako Babišův úžasný nástroj s bojem proti daňovým únikům a prostředek pro upevnění daňové kázně se blíží. Jeho časování a fázování přístupu okruhu nových poplatníků do systému je mírně řečeno trapné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Moravcová 29.11.2016 9:11

Re: Proč chtěli EET v Chorvatsku

ANO, ano máte pravdu. Byla jsem na školení daňových zákonů a školitel (proškolený na MF) nám (prý to nesmějí říkat) sdělil, že bude nebo už je na MF útvar, který bude sledovat toky peněz - obchodů. Je to jednoznačně fízlování pro Babiše.

D. Polanský 29.11.2016 7:16

EET je náročný projekt

a je pravda, že dnes dostanete elektronicky tištěné účtenky povinně např. i v Rakousku. Mám před sebou účtenku z Vídně od Figlmüllera (dělají tam největší řízky). Ono používat moderní technologie na všechno možné, jenom ne na evidenci tržeb zní dost nepřesvědčivě. Babiš za ČSSD udělal špinavou práci a teď ČSSD říká: My nic, my muzikanti. Prostě jsou to obyčejní podrazáci. ANO jsem nevolil, Babiše nemusím, ale říkat, že EET je blbost, je hloupost.

Problém jsou malí podnikatelé, problém je ale v definici malého podnikatele. Jde o to, aby nakonec všichni nebyli malí podnikatelé.

B. Uhlich 29.11.2016 7:40

Re: EET je náročný projekt

Njn... stále dokola si všichni budou plést registrační pokladny a EET... proboha! EET je něco jiného a v Evropě to opravdu funguje jen v Chorvatsku a to ještě blbě.. Všude jsou jen registrační pokladny s fiskální pamětí... Proč si nikdo nedá alespoň tu elementární práci a ten rozdíl si nezjistí...

V. Mlich 29.11.2016 10:41

Re: EET je náročný projekt

Až na to, že EET jsou přesně ty samé fiskální pokladny, o jakých byla řeč od začátku. Je v tom jen jediný drobný rozdíl: Fiskální paměť není fyzicky u pokladny, kde s ní mohl majitel provádět, co jen chtěl, ale na serveru ministerstva financí, technologie to dnes již umožňuje. Takže vykonávací předpis místo opatření zabraňující manipulaci s fiskální pamětí (pečetění, certifikace techniky i lidí atd) místo toho řeší komunikační problémy (FIKy, odezvy, atd)

A. Nikoloki 29.11.2016 10:55

Re: EET je náročný projekt

Ano, přesně ty samé, ale o generaci pokročilejší - místo hovadiny 3. generace hovadina 4. generace :-\ ...

J. Lepka 29.11.2016 12:53

Re: EET je náročný projekt

Prostě typické Česko. Máme čím dál dokonalejší auta, ale čím dál horší silnice a neschopnější politiky to vyřešit. Ergo: pokud chce někdo používat pro jakékoliv účely státní správy internetové připojení, musí ho umět zajistit, to se doposud nestalo, přesto MF vyhrožuje likvidačními pokutami. Přitom jsou v Česku oblasti, a vy to jistě víte sám, kde stačí jedna větší bouřka a nemají internet, ale ani elektřinu několik dní. Navíc, vy víte, kolik provozovatelů připojení na internet jsou soukromníci? Zřejmě ne, jinak byste takovou slátaninu nevytvořil. A teď mi prozraďte, co majiteli takové firmy brání skončit ze dne na den? Možná víte, že k tomu stačí jen odpojení od elektřiny na základě třeba zatoulané platby, ale vy budete platit MF likvidační pokutu.

J. Macků 29.11.2016 7:52

Re: EET je náročný projekt

EET je hlavně zbytečný agresivní šikanózní nákladný projekt, který by měl řešit předevím problém malé skupiny hospodských neplatících zřejmě správně daně, systémem kanónem na vrabce. Nikde pořádně nefunguje a nebude fungovat ani u nás.

V. Halašta 29.11.2016 7:59

Re: EET je hloupý projekt

Říkat, že EET je není blbost, je hloupost.

M. Vondráček 29.11.2016 11:24

Re: EET je náročný projekt

Máte to popletené . Registrační pokladna (ze které máte účtenku) a EET je zatracený rozdíl. I já mám v kapse účtenku z restaurace Spojka která sídlí na Žižkově ze včerejšího oběda :-)

J. Křivánek 29.11.2016 21:44

Re: EET je náročný projekt

Problém je, že ti zatím nějaký malý pondikatel nedal po držce. Opakuj to často a určtitě nějakou ránu okusíš. Pro tovoji informaci nejsem malý podinkatel podle žádné definice.

J. Fridrich 29.11.2016 6:45

Bohoušek - ale i autor článku - nepochopil, že

Bohoušek - ale i autor článku - nepochopil, že se vlastně jedná o pomoc a úlevu těm nejmenším podnikatelům.. Tak zas " narychlo a na poslední chvíli ", jak Bohoušek tvrdí, to není - toto bude platit za cca 2 roky v roce 2018.......

B. Jan 29.11.2016 5:49

ANO,

žádná kobliha není zadarmo !

T. Pansky 29.11.2016 1:47

Tento zakon, po socialisticku, znacne ztizi rozjezd ...

... malym podnikatelum nebo tem, kteri si chteji alespon trochu prividelat, protoze se chteji postarat sami o sebe a nezebrat u statu. Jenze presne tohle jim to znemozni. Vadi to socialistum? Ne, ti nemaji radi schopne a podnikave. Naopak to nazene do jejich siti vetsinu z nas, protoze se staneme vice zavisli na statu a budeme muset zebrat o kazdou blbost ... a v konecnem souctu tohle posili sedou ekonomiku.