6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Dvojité dno

Dnes je vidět, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. Prvním pravomocně odsouzeným poslancem je Roman Pekárek z ODS, kterého soud uznal vinným z korupce. Jenže Pekárek se poslaneckého mandátu vzdát nehodlá, stejně jako Rath, který však dosud pobývá "jen" ve vazbě. ODS se jej poté, co jí pomohl prohlasovat klíčové normy, jako církevní restituce či penzijní reformu, zřekla a dál už jen roní krokodýlí slzy. Nikdo přitom dosud nevysvětlil, jaké "kvality" Pekárka protlačily až do sněmovny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 30.12.2012 19:52

No Jelínku, nic nového,

poukazováním na hnůj jiných partají ten socanský hnůj nijak neumenšíš. Zloděj volá: chyťte zloděje. Flus.

J. Boleslav 30.12.2012 18:40

Očekávat od p. Jelínka nestranný komentář

je zřejmě očekávání velmi naivní.

P. Brodský 30.12.2012 10:50

To Maleček.Politik, který není mocichtivý, je jako plemenný hřebec který není klisenchtivý.

Hlavní chybou Karoliny Peak, není fakt, že je mocichtivá, ale to, že nadále umožňuje existenci ekonomicky šílené a zahraničně politicky naprosto idiotské Nečasovy vlády. Každý týden,o který tato vláda bude déle ve funkci působí nenahraditelné ekonomické i politické škody včetně onoho rostoucího vlivu komunistů. Bohužel se zdá, že Karolina Peak prodlužuje existenci této šílené vlády nejen z důvodů osobního či stranického prospěchu, ale i z politického přesvědčení, což je daleko horší, protože je to podpora stabilnější.

P. Brodský 30.12.2012 11:05

ysvětlení pžedcházejícího tvrzení o Nečasově vládě

Ekonomicky šílené je šetřit v období deflační nebo stagflační krize. To ví i Klaus. Pokud jde o zahraničnjí politiku platí, že kdo chce mít stát s reálnou suverenitou, musí v atomovém věku budovat velmoc. A ze samotných Čechů se stát s dlouhodobým postavením velmoci vybudovat nedá. Nečasova vláda nechce multinárodní superstát a zároveŇ by chtěla suverenitu. To je to druhé šílenství."

P. Brodský 30.12.2012 11:12

Vysvětlení předcházejícího tvrzení o Nečasově vládě

Ekonomicky šílené je šetřit v období deflační nebo stagflační krize. To ví i Klaus. Pokud jde o zahraničnjí politiku platí, že kdo chce mít stát s reálnou suverenitou, musí v atomovém věku budovat velmoc. A ze samotných Čechů se stát s dlouhodobým postavením velmoci vybudovat nedá. Nečasova vláda nechce multinárodní superstát a zároveŇ by chtěla suverenitu. To je to druhé šílenství."

P. Brodský 30.12.2012 11:19

Re: Vysvětlení předcházejícího tvrzení o Nečasově vládě

OPakování způsobil počítač.

J. Boleslav 30.12.2012 18:29

Re: Vysvětlení předcházejícího tvrzení o Nečasově vládě

Ty obsahové nesmysly taky?

M. Prokop 30.12.2012 21:05

Re: Vysvětlení předcházejícího tvrzení o Nečasově vládě

Od tohoto komentátora běžný standard.

P. Maleček 30.12.2012 8:04

Jen aby nám nezačal vládnout Spejbl s Hurvajzem

O něco níž je zmiňováno Schwarzenberkovo varování Peake nepodceňovat. Je to jen další dílek skládačky z které vyplývá, že Peake za sebou nemá jen 10 - 100 členů LIDEM, ale hlavně Schwarzenberkova vodiče Kalouska. To by vysvětlovalo i mediální distanc TOP-09 (s výjimkou k Peake podpůrného zanotování V. Parkanové), která dělá jako by se jí personální divočina na obraně netýkala.

Přitom jen trouba nevidí, že se na obraně odehrála lítá bitva v které se vládce TOP-09 Kalousek s pomocí své nové figurky Peake, poté co přes PROMOPRO konečně umořil Vondru, pokusil obnovit své letité penězovody převekslované Vondrou k majitelům, je-li libo kmotrům ODS.

Ti zareagovali bleskově. Po konzultaci se svým guru na hradě trhli vodicími lanky své loutky v čele vlády a ta bleskově Peake odvolala, ale zároveň jí uklidnila tím, že ve vládě může zůstat. Zajisté, zatímco lid si užívá Vánoc, už teď se pracuje na demontáži Kalouskových vodících lanek, kterými řídí Peake a jejich náhradě lanky ODS.

Ano Schwarzenberg má pravdu. Z Peake se díky její chorobné mocichtivosti stala snadno ovladatelná a tím klíčová marioneta o kterou se rvou loutkovodiči ODS a TOP-09 ve snaze ohnout chřadnoucí státní penězovody ke svým čím dál tím prázdnějším nádržím, které nenaplní ani to zvýšení daní a otesání důchodů a sociálních dávek. Proto ta bitva o obranu a dopravu.

Asi se mnohým nelíbí, že vládu připodobňuji k pimprlovému divadlu řízenému kýmsi za oponou, ale když ona se ta nepřehledná vládní situace po vložení tohoto předpokladu stane přímo krystalicky průhlednou. Ostatně proto ti mocní nemají loutkové divadlo rádi. A tak pro jistotu orubali dotace i Spejblovi s Hurvajzem. Pro jistotu. Tamní zdatní loutkovodiči by se jim mohli začít plést do řemesla.

J. Boleslav 30.12.2012 18:30

Re: Jen aby nám nezačal vládnout Spejbl s Hurvajzem

Vaše konspirační dedukce mají jednu dost podstatnou vadu. P. Peake se s Kalouskem moc nemusí.

M. Prokop 30.12.2012 21:06

Re: Jen aby nám nezačal vládnout Spejbl s Hurvajzem

Ona je to pitomost komplet.

A. Reček 29.12.2012 20:22

Ano, letošek přinesl řadu překvapení

Mimo jiného i to, že socdem není o nic lepší od ODS, její tanečky po krajských volbách s komunisty v řadě krajů, otevřely oči mnoha lidem.

J. Boleslav 30.12.2012 18:32

Re: Ano, letošek přinesl řadu překvapení

Pokud toto prozření někomu trvalo do letošních krajských voleb, je třeba se ptát, v jakém státě žil dosud.

M. Prokop 29.12.2012 18:11

Jo a také zřejmě v zápalu boje s ODS přehlédl,

že komouši narůstají ani ne na úkor ODS, ale na úkor ČSSD.

M. Prokop 29.12.2012 18:06

S tím dnem,

politruk zřejmě zapomněl na Zemana, Špidlu, Grosse a Paroubka.

To bylo dno.

B. Hamal 29.12.2012 11:56

To bych do ní neřekl

Při klesající prestiži vládních stran narůstá vliv opozičních komunistů? To objasňuje, proč Karolina Peak se udajně chystá přece jen zůstat ve vládě a udržet při životě vládní koalici. Obětuje se aby posílila komunisty.

P. Pavlovský 29.12.2012 18:39

Re: To bych do ní neřekl

Komouši nenarůstají na úkor ODS nebo TOP 09, ale na úkor ČSSD.

K. Peake do toho pletete z poblouznění!

J. Boleslav 30.12.2012 18:33

Re: To bych do ní neřekl

To je velmi neotřelá myšlenka. :-)

V. Němec 29.12.2012 10:09

Nejlepší člověk

je film dobově aktuální. I když si ti darebáci dávají trvale přes hubu, od koryt se nenechjí odehnat.

S. Vaněček Šauerová 29.12.2012 3:33

Tak "šikovný personální tah" se Petru Nečasovi povedl, pane autore ?

Uvidíme, jestli si to bude P.N. myslet, až bude pan Kuba přebírat jeho pozici, což dříve nebo později nastane, tipovala bych spíše, že dříve než později. Posadit si hada rovnou za krk obvykle nebývá příliš bezpečné.

Pokud jde o K. Peake, která tak hezky vybídla ODS k sesazení Nečase (a nakonec napadla i Klause), bude zajímavé sledovat, co všechno jí ještě projde, než se nad ní zavřou politické vody. Nepodceňovat, utrousil před časem, dávno před její aférou s vilou a dávno před aférou s MO, na její adresu Karel Schwarzenberg. Řekla bych, že se vůbec nespletl. Jen jestli Karolínka nepřecenila své síly. Bojovat s premiérem a prezidentem dohromady se stočlennou nikým nezvolenou partou za zády je poměrně dost velká odvaha, odvaha hraničící s blbostí, z prostoduchosti ale asi Karolínku podezírat nelze. Člověka by skoro napadlo, zda za ní nestojí úplně jiní lidé než tak významní a vlivní politici jako Jana Navrátilová či Viktor Paggio ... :-)

Btw., až dosedne za předsednický stolek Martin Kuba a Pavel Blažek zaujme post I. místopředsedy, mohla by se skoro ODS už přejmenovat. Občanskou stranou nebyla nikdy, demokratickou je čím dál tím méně : tak co s tím názvem tedy ? Co takhle SPP, Strana politických pasáků ?

P. Pavlovský 29.12.2012 6:41

Ne a ne vám porozumět!

"...se stočlennou nikým nezvolenou partou za zády...." - koho tím, proboha, myslíte? Jaká je v parlamentu či kde "stočlenná nikým nezvolená parta", shromážděná za zády K. Peake?

Zajímavá komparace: epitheton constans "křehká dívenka", jež přidělil matce tří dětí ve své nekonečné galantnosti V. Klaus, docela KONTRASTUJE SE SKUTEČNOSTÍ, že o pouhé dva roky starší Karolinina právnická bezdětná kolegyně  L. Bradáčová, nejenomnže už není "křehkou dívenkou", ale naopak je obávanou, respektovanou a obdivovanou státní zástupkyní.

 To jsou paradoxy!

S. Vaněček Šauerová 29.12.2012 7:21

Nepsala jsem nikde o parlamentu, pane Pavlovsky.

...

P. Pavlovský 29.12.2012 8:05

Re: Nepsala jsem nikde o parlamentu, pane Pavlovsky.

Nebuďte tak tajnosnubná a prozraďte už nám proboha, co je to za "stočlennou, nikým nevolenou partu"?

Proč je za zády K. Peake a proč nám vůbec o ní vyprávíte? Je nějak veřejně (politicky) důležitá? Jaké má konsekvence? Kdo jsou její členové?

M. Prokop 29.12.2012 18:09

Re: Nepsala jsem nikde o parlamentu, pane Pavlovsky.

Pí analytička se zřejmě domnívá, že LIDEM obnáší cca 100 lidí. Sice nevím, kde by se vzali, ale je to stejně jedno, 10 nebo 100.

P. Pavlovský 29.12.2012 18:36

Re: Nepsala jsem nikde o parlamentu, pane Pavlovsky.

Hezká hypotéza, ale nesedí kvůli tomu "nikým nevolená". Ať už je členů politické strany deset nebo milion, vždycky jsou "nikým nevolení".

Do politické strany se vstupuje, s volbami to nesouvisí.

Nebo že by "analytička" nevěděla ani tohle?

S. Vaněček Šauerová 29.12.2012 20:07

Pane Pavlovský, poněkud mě překvapujete.

Nechejte, prosím, na mně, o čem budu nebo nebudu psát, díky. Domnívám se, že shora uvedené je vcelku srozumitelné každému, kdo rozumět chce. Já se oproti tomu nebudu podivovat nad Vašimi opakovanými pokusy o obhajobu zjevné politické prostituce, souhlasíte ?  S pozdravem

P. Pavlovský 29.12.2012 21:54

Re: Pane Pavlovský, poněkud mě překvapujete.

PIŠTE SI SAMOZŘEJMĚ O ČEM CHCETE, ale pokud jde o politiku, tak prosím jenom o tom, co existuje nebo alespoň může existovat. Stočlenná /ne/volená partička za zády K. Peake, to je něco jako hejno zelených mužíčků nebo kulatý čtvereček.

S. Vaněček Šauerová 29.12.2012 20:07

Pane Pavlovský, poněkud mě překvapujete.

...

S. Vaněček Šauerová 29.12.2012 20:13

Pane Pavlovský, poněkud mě překvapujete.

Domnívám se, že tomu, co jsem napsala, rozumí každý, kdo porozumět chce. Za další, děkuji Vám, že jste alespoň takovým demokratem, že necháte na svobodné vůli každého napsat to, co (a jak) uzná za vhodné. Oplátkou Vám slibuji, že se nebudu podivovat, ba ani nijak zamýšlet nad Vašimi opakovanými obhajobami zjevné politické prostituce. S pozdravem

S. Vaněček Šauerová 29.12.2012 20:21

Milý pane Pavlovský,

děkuji Vám, že jste alespoň takovým demokratem, že uznáte právo každého svobodně uvážit, co, jak a kde napíše nebo nenapíše. Domnívám se, že to, co lze najít výše, je vcelku pochopitené pro každého, kdo porozumět chce. Slibuji Vám oplátkou, že se nikterak nebudu podivovat, ba ani zamýšlet nad Vašimi opakovanými pokusy o obhajobu zjevné politické prostituce.

S pozdravem