19.6.2024 | Svátek má Leoš


Diskuse k článku

POLITIKA: Dvojí tvář Karla Schwarzenberga

Kampaň "občanské společnosti" za zvolení Karla Schwarzenberga prezidentem je skutečným majstrštykem v marketingu a v manipulaci veřejným míněním. Během několika týdnů se médiím podařilo vytvořit portrét Schwarzenberga jako mravního velikána, vlastence, konzervativce. Klausova éra končí, česká pravice má nového vůdce, přesvědčuje své neokonzervativní souvěrce Roman Joch.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Rálek 25.1.2013 12:53

Upozornění

Dovoluji si upozornit rozvášněné diskutující a také pana ctěného autora, že do finále volby presidenta se dostali dva kandidáti: Karel Schwarzenberg a Miloš Zeman. Tudíž existují dvě možnosti: nevolit a nechat za sebe volit jiné, nebo volit sympatičtějšího (lepšího, slušnějšího, atd.) z těchto dvou.

Také se hlásím ke katolictví, ale jsem si vědom své hříšnosti, a proto raději dám hlas hříšnému katolíkovi (ostatně každý katolík a věřící obecně by měl vědět, že všichni jsme hříšníci), se kterým v mnohém nemusím souhlasit, než arogantnímu neznabohovi, který lže a uráží jak na běžícím pásu.

J. Urban 25.1.2013 12:15

Re: svatá slova,

:-)

P. Pavlovský 25.1.2013 11:44

Re: jen jsem nahlédl do toho blábolu a jak jsem zmečil: stranický turismus z ODA přes Unii svobody, Cestu změny a nezávislého za zelené až do TOP 09.

Být někýkm někam nmominován ještě nezanamená být členem.

V roce 2002 už ODA de facto cca 5 let neexistovala - byl jsem spoluzakládajícím členem, průkaz č. 038.

J. Heincl 25.1.2013 11:32

Re: jen jsem nahlédl do toho blábolu a jak jsem zmečil: stranický turismus z ODA přes Unii svobody, Cestu změny a nezávislého za zelené až do TOP 09.

Jestli se chcete vsadit, že K. Schwarzenberg nebyl ani členem Zelených, ani US DEU, tak  klidně vsadím 1 : 1 000, že nebyl. O jeho členství v uvedených stranách jsem totiž nic nepsal. Pokud byste chtěl tvrdit, že US DEU nenominovala K. Schwarzenberga do senátních voleb a Zelení na ministra zahraničí, tak rád vsadím proti Vám a nechám Vás navrhnout kurs. Teď mě napadlo, že je divné, když člen ODA byl nominován do senátních voleb 2002 US DEU, tedy jinou stranou, než které byl členem.

J. Vlk 25.1.2013 11:32

Re: Je to hrůza.

Oposmlouva byla svinstvo. Jenom nevím jestli není horší, aby vláda s 10 % důvěrou lidu vládla díky straně, kterou nikdo nevolil.

M. Hoblík 25.1.2013 11:06

Manipulace obecným míněním je snadná,

nikdy nebyla snadnější. Z blbce udělat hrdinu, z vraha "celebritu", z teploty pod nulou katastrofu, z h...bič, z Rakušáka prezidenta republiky... to udělá Borhyová z občana ČR za jeden večer.

J. Tejkl 25.1.2013 10:47

svatá slova,

v této rozhodující chvíli je třeba se semknout k obraně národních hodnot, neboť myšlenka národní jest svatou! Nedopusťme, aby prastaré sídlo českých králů a prezidentů, které s s láskou a citem k všemu českému budovali po generace Matyáš z Arrasu, Petr Parléř z Gmundu, Benedikt Reit z Piestingu, Nicolaus Paccasi, Jožé Plečnik a mnoho dalších  českých vlastenců, aby tento nádherný symbol práce a píle českého lidu  pošpinila noha potměšilého cizáka, který se už už natahuje, aby utrhl věneček naší čisté a nezkalené duše národní, a hodil ji v plen svým chlabodárcům, kteří netrpělivě přešlapují na hranicích! Vidíme je jasně: v jednom šiku tu stojí seřazeni Němci, revanšisté, zednáři, Bildenberg, Eurokraté, levičáci všeho druhu,  enviromentalisté, humanrightisté a pravděpodobně též marťané, aby s konečnou platností vyrvali českou lípu - strom náš národní  z hroudy rodné, a vydali tak tuto zemičku v plen cizákům, zejména pak sudetským Němcům - odvěkým nepřátelům všeho českého!  V tomto ohavném díle jim vydatně pomáhá zdejší  pátá kolona vlastizrádců - pravdoláskařů. Aby dosáhli svého, nestydí se tito ztroskotanci a zaprodanci všeho nečeského, cynicky a chladnokrevně vrhat kal a špínu na šediny prezidenského kandidáta, který, spolu s několika statečnými,  stojí na stráži národních hodnot a představuje poslední překážku jejich zločinným rejdům!   

  

V. Hajková 25.1.2013 10:16

Re: Svůj k svému.

Dobře  jste  dostala  po  čenichu :-)))))  to  se  Vám  pod  uvodníkem   nestává že??  :-)))))

V. Hajková 25.1.2013 10:15

Re: Svůj k svému.

S  Vašim  hodnocením  této  značky  NETZER-  bezvýhradně   souhlasím! 

L. Vaníček 25.1.2013 10:14

Karel světcem.

Nespal pan Halík odkopanej?

O. Uživatel 25.1.2013 10:09

Uživatel požádal o vymazání
V. Kain 25.1.2013 10:05

Re: Je to hrůza.

Ne nevstoupil.On společně s Kalouskem a nebo lépe Kalousek s knížetem založili vlastní stranu TOP 09 která vůbec není prohnilá,ale zapáchá velmi.

I. Schlägel 25.1.2013 9:57

Re: Svůj k svému.

Možná mi chybí Vaše vzdělání. A nebo pouze s Vámi nesouhlasím, což Vám stačí k nalepení nálepky. V každém případě se chováte jako namyšlená k...va. Moje úcta.

S. Netzer 25.1.2013 9:42

Re: Svůj k svému.

Hlavně, že je to jasné Vám, který různým teoriím politického spektra rozumí jako koza petrželi.

I. Schlägel 25.1.2013 9:36

Re: Člověče, pane Semíne,

Bez mediální kampaně se v demokracii neobejde ani nový jogurt. To je daň za svobodu.

O. Uživatel 25.1.2013 9:33

Uživatel požádal o vymazání
J. Štrobl 25.1.2013 9:30

Klid, pane Semíne, klídek

Trochu si to rozebereme. Proč pravicový konzervativec jako Vy podporuje levicového lháře? Existuje jediné a jednoduché vysvětlení, inu protože žádný pravicový konzervativec není, že? Tím, že se někdo pasuje na spasitele, se z něj ještě spasitel nestane. A je to očividné. Vaše plky se od plků soudruha Svobody nebo Fencla zase tak neliší. Přiznám se, že jsem nikdy Havlovi ani Klausovi zas tak moc nedůvěřoval, snad právě proto se mi zdá, že mezi ideologem "havlismu" a hlásnou troubou "klausismu" nějaký velký rozdíl není. Také se mi zdá být chybou, že nevlastníte ony vlastnosti, které se tak líbí Halíkovi na Schwarzenbergovi. Nu, co k tomu dodat. Snad že je pěkné, jak jste se vy pravičáci slovem pěkně při těch volbách odkopali. A že tedy akce D.O.S.T. už bylo opravdu, ale opravdu dost.

P. Lenc 25.1.2013 9:24

Re: Člověče, pane Semíne,

Rád bych s vámi souhlasil, ale já píši o mediální kampani a jejich důsledcích.Ale jinak ani jeden z těchto pánů není můj šálek čaje.

I. Schlägel 25.1.2013 9:03

Re: Sláva, že to tady někdo napsal

Nikde nenapsali, že je kníže génius. Tak že jste to nikde nemohl číst. Tak že si vymýšlíte. A nebo je to trochu nepovedená nadsázka?

I. Schlägel 25.1.2013 9:02

Re: Svůj k svému.

Ano, zejména nacismus je levicovou ideologií. S bolševiky má tato ideologie tolik společného, že je to naprosto jasné. Pouze levičákům a některým politologům to jasné není a nikdy nebude.

I. Schlägel 25.1.2013 8:59

Re: Člověče, pane Semíne,

Nu, pane Lenci, z knížete udělala holoubka a ze Zemana démona hlavně kampaň volebního týmu pana Zemana už jenom tím, jaké uveřejňovala o panu Schwarzenbergovi dehonestující informace, za které se musel pan Zemen následně omlouvat. Za dalších 80% stejně "kvalitních" informací se omluvit nestihl, tak že to na pravou míru musela uvádět seriozní média. Další část volební kampaně ve prospěch pana Schwarzenberga odvedla rodina stávajícího prezidenta. Nějak si nemohu vzpomenout, co dehonestujícího na pana Zemana uveřejnil pan Schwarzenberg. Pro mě je pan Zeman neseriozní člověk ne kvůli médiím a jejich "masírce za poslední 4 týdny, ale kvůli nesmazatelné stopě, kterou po sobě v této zemi zanechal, když byl u moci.

P. Lenc 25.1.2013 8:51

Re: Člověče, pane Semíne,

Pane Schlagele, rád si přečtu vaše příspěvky a většinou souhlasím, ale domnívám se, že autor má v mnohém pravdu.Ta neuvěřitelná mediální masáž posledních 14 dnů, která vytvořila "holoubka" knížete a "démona" Zemana spoustu lidí odradila od volby právě knížete.Dá se říct, že tato forma propagandy byla dosti kontraproduktivní.Vidím to aspoň ve svém okolí.

S. Netzer 25.1.2013 8:46

Re: Svůj k svému.

Jsou asi tak levicová, jako Vy jste studovaná politoložka.

H. Lukešová 25.1.2013 8:41

Re: Svůj k svému.

Ano. Nacismus, fasismus a bolsevismus jsou vsechno levicove ideologie. Jenom lzi marxistickych politologu nam nalevaji dril do hlavy, ze je nacismus pravicova ideologoe.

I. Schlägel 25.1.2013 8:29

Re: No fuj

Kdo přemýšlí, vidí dál, než by sám chtěl.

V. Němec 25.1.2013 8:15

Svatořečení

Pan Halík by svatořečil i ďábla pokud by byl odpůrcem Václava Klauze

V. Němec 25.1.2013 8:13

Re: Dr.Sid

Ano, nejlepší z nejhorších. Na víc českmoravskoslezko možná kandidáty má, ale oni nemají zájem.

H. Grúbr 25.1.2013 8:09

Re: No fuj

Kdo nechce, nevidí.

I. Schlägel 25.1.2013 7:48

Re: No fuj

Vy jste legrační, člověče. Pořád chcete, aby někdo rozporoval fakta obsažená v článku, aniž jste si schopen uvědomit, že tam žádná fakta nejsou a jedná se pouze o názor podbarvený ideologií. Tak že je otázka, kdo je tady slaboduchý. Vy jste v čele pelotonu, dobrý muži.

I. Schlägel 25.1.2013 7:45

Člověče, pane Semíne,

Vy jste ale geniální popleta. Ale jako ideolog dost dobrý.